Kotinowo – Majowa niespodzianka :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto maja 03, 2016 18:10 Re: Kotinowo – Majowa niespodzianka :)

Kotina pisze:Uwaga, uwaga
Kotinowo melduje, ze w naszym domku pojawił się dzisiaj nowy lokator … na razie na tymczas, ale …
Jak wiadomo …nigdy nic nie wiadomo 
Otrzymał „robocze” imie Kinder i jest białym długowłosym kotem w typie persa starego typu
Oto jego smutna historia:
„Kocurek został zauważony przez osobę jadącą trasą lubelską. Siedział w rowie przy bardzo uczęszczanej trasie Warszawa - Lublin. Osoba ta wprawdzie jechała w przeciwną stronę ale zawróciła, ponieważ zaniepokoił ją kot koczujący w niebezpiecznym miejscu z dala od zabudowań ludzkich. Kot był kupką nieszczęścia. Dał się zabrać bez problemu. Miauczał rozdzierająco, był cały w dredach, głodny i spragniony. Już w samochodzie wtrząchnął w kilka sekund saszetkę z kocim jedzeniem i czekał na jeszcze. Pod futrem dało się wyczuć wychudzone ciało, a na kościach kręgosłupa można było liczyć jak na liczydle. Kot, niekastrowany, trafił pod naszą (Fundacji) opiekę.”

Dzisiaj „zaliczył” już naszego weta. Nadal będą leczone uszy i zakraplane oczy, chociaż slepka wg mnie ma już ładne.
Na razie obszedł całe mieszkanie pofukujac co jakis czas to na psa, to na kota, a i drapakowi tez się dostało, poszedł kawaler po całości … :roll:
Po sprawdzeniu chaty, obejrzał nawet dokładnie wszystkie kuwety, wtrynił się w kacik obok kaloryferu i walnał sobie drzemke :201461
Nie chciałam go stresowac, wiec ma na razie tylko jedna fotke – zrobiona komorką podczas wizyty u weta.
Piekny jest juz teraz, a jaki będzie za poł roku … same zobaczycie …  :1luvu:

Obrazek

oczywiście , że zobaczymy :mrgreen:
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Wto maja 03, 2016 18:11 Re: Kotinowo – Majowa niespodzianka :)

nie ulega to wątpliwości żadnej
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Wto maja 03, 2016 18:19 Re: Kotinowo – Majowa niespodzianka :)

Kinder, ktory u nas bedzie nosił imie ... Tymon, Tymi :201461

Obszedł juy całe mieszkanie, a przed chwila spałaszawał cała miseczka suchej karmy. Dziewczyny mnie uprzedzały, ze co jak co ale apetyt to on ma ... konski :ryk:
Bede musiała na noc chowac jedzonko, moim niektorym to sie tez na pewno przyda :ok:

Tak wygladam po kilku godzinach pobytu w Kotinowie :1luvu:

Obrazek

Obrazek

Jeszcze duzo pracy przed nami ... ale wierzymy, ze kocio bedzie wspołpracował ... :smokin:

Cioteczki, co Wy na nowego kotinoweom kocurka ?
Cymek bedzie miał kumpla :D

Najwiecej bedziemy musieli popracowac nad stosunkiem kocurka do Fitusia ... zdecydowanie boi sie psow :strach:
Na razie pilnujemy, aby sie nie spotkały ...
Tymi - jak przystało na persa - juz pokazał swoj charakterek :twisted:
- nie wolno zamykac go w pokoju
- nie wolno go szczotkowac
- na rece, owszem ale n a chwilke (skad ja to znam ?)
Za to trzeba karmic kota i ... dac mu robic co chce :roll:

No, to maj mamy zabawowy, intrygujacy i ... weterynarzowy .... kocio musi zostac przebadany po ... kotinowemu ..... i basta :kotek:
"Aby mieć właściwe spojrzenie na własną pozycję w życiu,człowiek powinien posiadać psa, który będzie go uwielbiał,i kota, który będzie go ignorował"/ D. Bruce
Obrazek
Szarusia [*]; Roki [*]; Kiciucha [*]; Santa [*]2011; Tinka [*]2013; Timorka [*]2013; Azira [*]2015; Cynamon [*] 2019; Fituś [*] 2020; Tola [*] 09.2020; Tosia[*] 04.2021; Tysia [*] 12.2021; Dziunia [*] 02.2024.

Kotina

Od: Czw sty 26, 2012 15:52

Post » Wto maja 03, 2016 18:22 Re: Kotinowo – Majowa niespodzianka :)

Kotina pisze:Kinder, ktory u nas bedzie nosił imie ... Tymon, Tymi :201461

Obszedł juy całe mieszkanie, a przed chwila spałaszawał cała miseczka suchej karmy. Dziewczyny mnie uprzedzały, ze co jak co ale apetyt to on ma ... konski :ryk:
Bede musiała na noc chowac jedzonko, moim niektorym to sie tez na pewno przyda :ok:

Tak wygladam po kilku godzinach pobytu w Kotinowie :1luvu:

Obrazek

Obrazek

Jeszcze duzo pracy przed nami ... ale wierzymy, ze kocio bedzie wspołpracował ... :smokin:

Cioteczki, co Wy na nowego kotinoweom kocurka ?
Cymek bedzie miał kumpla :D

Najwiecej bedziemy musieli popracowac nad stosunkiem kocurka do Fitusia ... zdecydowanie boi sie psow :strach:
Na razie pilnujemy, aby sie nie spotkały ...
Tymi - jak przystało na persa - juz pokazał swoj charakterek :twisted:
- nie wolno zamykac go w pokoju
- nie wolno go szczotkowac
- na rece, owszem ale n a chwilke (skad ja to znam ?)
Za to trzeba karmic kota i ... dac mu robic co chce :roll:

No, to maj mamy zabawowy, intrygujacy i ... weterynarzowy .... kocio musi zostac przebadany po ... kotinowemu ..... i basta :kotek:

i tak trzymać :ok:

też cos wiem o dym persowym braniu na raczki :mrgreen:
Obrazek

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Post » Wto maja 03, 2016 18:24 Re: Kotinowo – Majowa niespodzianka :)

obejrzałam fotki Tymiego w powiększeniu, będzie piękny puchacz z niego za jakis czas :)
Obrazek

mir.ka

Post » Wto maja 03, 2016 18:24 Re: Kotinowo – Majowa niespodzianka :)

mir.ka pisze:

i tak trzymać :ok:

też cos wiem o dym persowym braniu na raczki :mrgreen:

No, to zrozumienie u Ciebie na pewno znajde :D

Zmykam, zobaczyc co wykombinował nasz nowy lokator :roll:
"Aby mieć właściwe spojrzenie na własną pozycję w życiu,człowiek powinien posiadać psa, który będzie go uwielbiał,i kota, który będzie go ignorował"/ D. Bruce
Obrazek
Szarusia [*]; Roki [*]; Kiciucha [*]; Santa [*]2011; Tinka [*]2013; Timorka [*]2013; Azira [*]2015; Cynamon [*] 2019; Fituś [*] 2020; Tola [*] 09.2020; Tosia[*] 04.2021; Tysia [*] 12.2021; Dziunia [*] 02.2024.

Kotina

Post » Wto maja 03, 2016 18:25 Re: Kotinowo – Majowa niespodzianka :)

mir.ka pisze:obejrzałam fotki Tymiego w powiększeniu, będzie piękny puchacz z niego za jakis czas :)

tez w to mocno wierze :ok:
Obrazek

Kotina

Post » Wto maja 03, 2016 18:28 Re: Kotinowo – Majowa niespodzianka :)

Kotina pisze:
mir.ka pisze:obejrzałam fotki Tymiego w powiększeniu, będzie piękny puchacz z niego za jakis czas :)

tez w to mocno wierze :ok:

Rudzia rączek nie lubi, ale czesanie tak
Obrazek

mir.ka

Post » Śro maja 04, 2016 8:58 Re: Kotinowo – Majowa niespodzianka :)

gratuluję Tymusia :ok: będzie miał u Was raj :1luvu: :1luvu: :1luvu:

pozdrawiamy cieplutko
30.07.09 Maciuś [*] 02.10.10 Kocik [*] 16.12.10 Pusia [*] 10.07.14 Meliska[*] 23.01.18 Boluś [*] Kubuś [*] 07.10.2019 Kisia [*] 09.06.2021 Piracik [*] 07.03.2022 Kacperek [*] 05. 01. 2024 Belfaścik [*] 16. 02. 24 Figa [*] 22.02.25 Tulinka [*]15.04.25 Kropek [*] 06.05.25 Ptysiek 08.05.25 wybaczcie mi, do zobaczenia...

puszatek

Od: Sob lut 05, 2011 21:53

Post » Śro maja 04, 2016 10:59 Re: Kotinowo – Majowa niespodzianka :)

Cześć Zwierzaki-Kotiniaki :1luvu:
Tymon by do mojego Kłaka pasował- kolorystycznie jako negatyw, a przede wszystkim charakterologicznie :twisted:
Kłak to jest pierwszy w moim życiu kot, któremu nie jestem w stanie obciać pazurów, a kłuje ma takie, że masakra :evil:
Na ręce? Potulać? A paszła won!, mam ważniejsze sprawy :roll:
Trzy zęby na krzyż, a jak zrobi użytek, to tylko na SOR jechać...A potem się dziwić, że za nim Kasownik wołamy... :twisted:
No ale co zrobić?
Nic.
Tulić, ściskać i nazwać Pszemek, a potem dzwonić po karetkę :ryk:

anieli

Od: Czw paź 25, 2012 16:11

Post » Czw maja 05, 2016 15:57 Re: Kotinowo – Majowa niespodzianka :)

puszatek pisze:gratuluję Tymusia :ok: będzie miał u Was raj :1luvu: :1luvu: :1luvu:

pozdrawiamy cieplutko

Dziekuje, Basiu :1luvu:
Obrazek

Kotina

Post » Czw maja 05, 2016 16:00 Re: Kotinowo – Majowa niespodzianka :)

anieli pisze:Cześć Zwierzaki-Kotiniaki :1luvu:
Tymon by do mojego Kłaka pasował- kolorystycznie jako negatyw, a przede wszystkim charakterologicznie :twisted:
Kłak to jest pierwszy w moim życiu kot, któremu nie jestem w stanie obciać pazurów, a kłuje ma takie, że masakra :evil:
Na ręce? Potulać? A paszła won!, mam ważniejsze sprawy :roll:
Trzy zęby na krzyż, a jak zrobi użytek, to tylko na SOR jechać...A potem się dziwić, że za nim Kasownik wołamy... :twisted:
No ale co zrobić?
Nic.
Tulić, ściskać i nazwać Pszemek, a potem dzwonić po karetkę :ryk:

Czesc Anieli :1luvu:
takie często sa persy (vide: moja Timorka). Tymon zapowiada się na trudno-obsługiwalnego kota …
Nie szczotkuj mnie, nie obcinaj pazurkow, na rece to tylko na chwile (jak na razie) …
Nic to, damy rade, powoli, krok po kroku będziemy Tymonka oswajac … Dzisiaj przyszedł do meza na mizianki (bez brania na rece) … wredna skarpeta, to przeciez ja go zabrałam do domku, ja daje papu pod nosek :twisted:
Wczoraj zwiedzał, fukał na wszystko co mu pod nos wlazło – zywe lub martwe, a dzisiaj odreagowuje … wpakował się pod łozko meza i lezy do gory kołami … co jakis czas sprawdza czy mu w miseczkach przybyło jedzonka i picia. Prawdopodobnie w nocy korzysta z kuwety
Obrazek

Kotina

Post » Czw maja 05, 2016 16:18 Re: Kotinowo – Majowa niespodzianka :)

Mam chwilke wolnego, to wstawie kilka nowych fotek ... oby dociagnac do setki .... :roll:

Tysia

Obrazek

Tosia

Obrazek

Tola

Obrazek

Dziunia

Obrazek

Cymus

Obrazek

Tilla

Obrazek

Fitus

Sama nie wiem czy nie szukam dziury w całym, ale nasza psinka od jakiegos czasu bardzo duzo spi ....
Dzisiaj wyszlismy z mezem po zakupy, gdy smacznie spał na fotelu (nie budzilam go). Wrocilismy po jakies godzinie, on nadal spał tak mocno, ze ocknał sie dopiero gdy go dotknełam 8O
Słuch ma nadal bardzo dobry, co wiele razy udowodnił ... sama nie wiem ? Zaczał 11 rok, to przeciez nie tak duzo jak na małego psa ... :?

Obrazek

Tymon ... on teraz bedzie miał najwiecej fotek .... :P

Sprawdzam jak w Kotinowie odpoczywa sie w łazience

Obrazek

Sprawdzam czy napełnili mi juz moja miseczke

Obrazek

Załozyli mi jakas pachnaca obrozke i jestem o wiele spokojniejszy, ale lubie sobie troche jeszcze pofukac na wspołplemiencow

Obrazek

Duza mowi, ze niedługo bede miał piekne, wystawowe futerko - nie wiem co to znaczy, ale brzmi dobrze

Obrazek

Podsadza mnie na ten wysoki parapet czy bede musiał sam sie meczyc ?

Obrazek

Karmia mnie regularnie, nie narzucaja sie, wołaja na mnie Tymon albo Timi - nawet mi sie podoba

Obrazek

No, to na dzisiaj tyle,
pa, pa Cioteczkom :D
Ostatnio edytowano Sob sie 13, 2016 10:26 przez Kotina, łącznie edytowano 3 razy
Obrazek

Kotina

Post » Czw maja 05, 2016 16:26 Re: Kotinowo – Majowa niespodzianka :)

byłam , obejrzałam szybko i lecę bo mnie 3 małe obsiadły :mrgreen:
Obrazek

mir.ka

Post » Czw maja 05, 2016 16:28 Re: Kotinowo – Majowa niespodzianka :)

mir.ka pisze:byłam , obejrzałam szybko i lecę bo mnie 3 małe obsiadły :mrgreen:

:1luvu: :201461 :201461 :201461
Obrazek

Kotina

[poprzednia][następna]