Wiosenna norka u Alienorka - Julinka w DS

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob mar 23, 2013 1:33 Re: Wiosenna norka u Alienorka - Julinka w DS

Kciuki za Fioneczkę, kociaste i za Twoje kolana :ok: :ok: :ok:
Obrazek

hanelka

Od: Nie lut 24, 2008 19:33

Post » Sob mar 23, 2013 8:33 Re: Wiosenna norka u Alienorka - Julinka w DS

Ale co wet mówił [mówił ?] po operacji Fionki? O rokowaniach itp. ? Jak ona się czuje?
A jak się dziś czują Twoje kolana, Alienorku?
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Sob mar 23, 2013 11:21 Re: Wiosenna norka u Alienorka - Julinka w DS

Moje kolana ok - prawe boli nadal, ale daję radę. Wygląda o wiele lepiej już po kilku użyciach neomycyny w spraju zamiast tribioticu w maści - to trochę za duże jest, więc się kupa wszystkiego do rany kleiła na maści.
Fionka się trzyma, ale widać że ta operacja to nie była kaszka z mlekiem - jedzenie wyciąga ją do miseczki od razu, ale tak to większość czasu leży na podusi lub w transporterku i przysypia. Do poniedziałku powinien zejść obrzęk i kicia powinna zaczynać się posługiwać operowaną nóżką. Na razie się obserwujemy i leczymy. I nie puszczamy kciuków :ok: :ok: :ok: Oraz w przerwach miziamy pozostałe koty, sprzątamy kuwety, robimy zakupy i w ogóle żyjemy :ok: .
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Sob mar 23, 2013 12:22 Re: Wiosenna norka u Alienorka - Julinka w DS

No, tak.. wiadomo.. życie ogólnie jest czasochłonne :mrgreen:
A ostatnio również - zimne.
To trzymamy za te kolana i koty :ok:
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek

morelowa

Post » Sob mar 23, 2013 14:37 Re: Wiosenna norka u Alienorka - Julinka w DS

Za czasochłonne życie :ok:
Obrazek

hanelka

Od: Nie lut 24, 2008 19:33

Post » Sob mar 23, 2013 17:18 Re: Wiosenna norka u Alienorka - Julinka w DS

:ok: :ok: :ok:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

Post » Sob mar 23, 2013 19:01 Re: Wiosenna norka u Alienorka - Julinka w DS

Wieści kuwetkowe od Fionki: część twardawej kupy wydłubałam, resztę udało się delikatnie wycisnąć. Wiec może już się ta kupa ruszy i będzie OK. Fionka w kuwecie była, ale chyba niewiele zrobiła, choć pęcherz nie jest napięty, więc chyba dobrze. Na wszelki wypadek przy sesjach głaskaniowych pociskam i robi choć trochę. Poza tym je i pije sama, a jak nie to ja dopajam/dokarmiam i się okazuje, że po prostu wtedy nie miala ochoty jeść, ale za chwilę sama zjadła. Jest biedna - podałam jej tolfinę, ale jeszcze ją betamox dzisiaj czeka :( . Ale mam wrażenie, że już lepiej patrzy na oczka niż wczoraj. I gimnastykuję stópkę tej łapki co była operowana - wyżej się boję dotykać. A tak, jak posmyram poduszeczki i pozginam stópeczkę, to nie szkodząc, można chyba pracować, żeby przykurczy czy ubytków mięśniowych nie było :?
Na dworze koszmarnie zimno - przecież już wiosna powinna być :evil: . "Na oko" niby ciepło a jak się wyjdzie to mrozi jakby był luty. Ekspresem załatwiłam zakupy - w drodze nie widziałam Kyo, a jedynie jego uchylone okienko; za to Agłaja prezentowała się w całej krasie, wygrzewając się na słońcu. Jak się tylko ogarnę ze sobą, to będziemy łowili i sterylizowali. Mam nadzieję przechować ją w Kocie Chatce - albo się okaże że lubi ludzi, tylko nieśmiała, albo wróci do swojej piwnicy.
Towarzystwo to się mizia, to naparza, to śpi - czyli leniwa kocia sobota :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine

Alienor

Post » Sob mar 23, 2013 19:14 Re: Wiosenna norka u Alienorka - Julinka w DS

mróz to jest niezły już 7 stopni, a w nocy ma być 15 :(
gdzie ta trzecia prawdziwa wiosna, tyle temu o niej opowiadałam, że już, już.. a tu co -, po ogródku musiałam latać i kwiatki okrywać co powychodziły z ziemi
i tak jeszcze przez tydzień, oby się nie sprawdziło
ja swoją uszkodzoną nogę, w której miałam wybitą taką dziurę do piszczeli, że mi czubek palca wchodził wyleczyłam lampą Zepterowską, zwierzętom też pomaga, moja poprzednia suczka 9juz nie żyje)miała dolegliwości kręgosłupa to jak ją miałam (nie mam swojej) to jak widziała lampę to się nadstawiała, że ona też chce
może ktoś mógłby Ci pożyczyć? pomogłoby i na kolano i Fionce przyspieszyłoby gojenie
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Nie mar 24, 2013 9:37 Re: Wiosenna norka u Alienorka - Julinka w DS

Jak dzisiaj, po nocy, koty i kolana?

Obrazek

morelowa

Post » Nie mar 24, 2013 9:47 Re: Wiosenna norka u Alienorka - Julinka w DS

Koty całkiem całkiem (no, Fio nie chodzi normalnie więc niby tak sobie), moje kolana oblecą (zwłaszcza lewe, bo prawe dalej sączy, ale niedawno zaczęłam je leczyć). Mróz za oknem doprowadza mnie do szału - będę musiała zaiwaniać do Biedronki po jedzonko i mam zgryz co na siebie włożyć, żeby nie urazić kolana. Bo opatrunek uraża i wszystko co "przy ciele" uraża. A coś włożyć trzeba...

Alienor

Post » Nie mar 24, 2013 9:59 Re: Wiosenna norka u Alienorka - Julinka w DS

Szerokie, długie, ciepłe spódnice..? najlepiej jakby na tej...jak ona... krynolinie?
Jeszcze koty miałyby gdzie się schować :lol:

Obrazek

morelowa

Post » Nie mar 24, 2013 10:01 Re: Wiosenna norka u Alienorka - Julinka w DS

nie ma tak źle
w słońcu przyjemnie, bo już byłam o 8.00 na spacerze z psami
śmiać mi się chce z kotów, bo wygrzewają się w słońcu na ciepłych parapetach ; wydaje im się, że na dworze też jest ciepło i chcą wychodzić, ale po wyjściu z próg zaraz wracają :ryk:
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Nie mar 24, 2013 10:10 Re: Wiosenna norka u Alienorka - Julinka w DS

mir.ka pisze:nie ma tak źle
w słońcu przyjemnie, bo już byłam o 8.00 na spacerze z psami
śmiać mi się chce z kotów, bo wygrzewają się w słońcu na ciepłych parapetach ; wydaje im się, że na dworze też jest ciepło i chcą wychodzić, ale po wyjściu z próg zaraz wracają :ryk:

Wczoraj jak wyszłam na dwór to tez tak miałam - pierwsza myśl to była "w tył zwrot i do domu", ale zakupy na targu trzeba było zrobić.

Pomysł morelowej z krynoliną fajny, ale nie posiadam. W spódnicach do ziemi prawie chodzę, ale troszku zimno jak się pod nią niewiele włoży...Najgorzej że jutro w pracy business profesional a mnie na myśl o założeniu rajstop się słabo robi, ale może pokombinuję jak zrobić, żeby spodnie mi nie urażały tego kolana. Choć tak naprawdę to chyba powinnam była zgodzić się na to L4, ale wtedy szefu by mnie chyba udusił, a porządny skądinąd jest, więc nie będę mu komplikowała życia...

Alienor

Post » Nie mar 24, 2013 11:06 Re: Wiosenna norka u Alienorka - Julinka w DS

Więc inaczej - ciapła [elegancka na jutro] spódnica , a pod spodem getry/rajstopy/czy co tam sie potrzebuje z wycietymi dziurami na kolanach.. :mrgreen:

Morela goopek też drapie w 'balkon' bo jak tak świeci to pewnie wiosna przyszła...
Własnie poczytałam, że obecna wiosna jest jedną z niewielu w ostatnim 100-leciu, kiedy temp. całodobowa jest poniżej zera, na dużym obszarze i przez wiele dni. I że może potrwać.. :twisted:

Obrazek

morelowa

Post » Nie mar 24, 2013 17:59 Re: Wiosenna norka u Alienorka - Julinka w DS

Marzenka a lekko kolano owinac bandarzem elastycznym :?:
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

[poprzednia][następna]