Zielonookie Kotołaki i Pikaczu:) cz.V

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lip 28, 2009 18:28

Ja też nie widzę tej domniemanej nadwagi :D Słodka jest!!!

Malati

Od: Nie sie 19, 2007 12:20

Post » Wto lip 28, 2009 19:02

MarciaMuuu pisze:Spanie na pleckach:

Obrazek

Marciu proszę natychmiast odczepić się od biednej Kruni, jak Tobie Pikaczu rośnie to nie znaczy, że Ona też tyje :strach: Kirunia jest PIĘKNA :love: :love: :love:

alus1

Od: Śro wrz 03, 2008 16:26

Post » Wto lip 28, 2009 21:05

Dla mnie też Kira to laseczka, że ho ho :)
Obrazek

Agata&Alex

Od: Śro lut 11, 2009 10:14

Post » Wto lip 28, 2009 21:29

Hannah12 pisze:Aha, i na nerkowym tak tyje 8O

Na nerkowych karmach koty często tyją, niestety. Moja Lotnia też był na tym tł..., no, okrągła :wink: . Te karmy mają mniej białka, ale coś za coś - mają sporo tłuszczu. I chyba przez to jest często też przysmak dla reszty :evil: .
Marcia, a jaką karmę nerkową je Kirunia? Może kupić jej jako drugą na zmianę taką, która mniej smakuje i będzie jeść mniej? U mnie to trochę pomogło .
KK1, KK2, Kocia Koalicja 3
ROWERZYŚCI TO ZUO!

Monostra

Od: Śro lut 08, 2006 21:42

Post » Wto lip 28, 2009 21:32

Piekna:)
Jestem w kropce....... zgadnij w której
Obrazek

aga9955

Od: Czw sie 14, 2008 18:51

Post » Wto lip 28, 2009 21:48

Monostra pisze:
Hannah12 pisze:Aha, i na nerkowym tak tyje 8O

Na nerkowych karmach koty często tyją, niestety. Moja Lotnia też był na tym tł..., no, okrągła :wink: . Te karmy mają mniej białka, ale coś za coś - mają sporo tłuszczu. I chyba przez to jest często też przysmak dla reszty :evil: .
Marcia, a jaką karmę nerkową je Kirunia? Może kupić jej jako drugą na zmianę taką, która mniej smakuje i będzie jeść mniej? U mnie to trochę pomogło .

Ja teraz sypię co się da, żeby Wypłoszczowi dogodzić, bo on teraz najważniejszy :roll: . A Kiruhnia z tego bezczelnie korzysta :twisted: :wink: .

MarciaMuuu

Od: Sob sie 25, 2007 19:36

Post » Wto lip 28, 2009 21:56

Marcia właśnie czym karmisz Kirę? Pls pisz, pisz, pisz :D

Malati

Post » Śro lip 29, 2009 6:50

Dzieńdobry :wink:

No eeee Kira to się sama karmi :oops: . Znaczy się wciąga chrupki jakiekolwiek, dlatego w miseczkach stoją tylko nerkowe. Zresztą mam przewagę kotów nerkowych nad nienerkowymi (Mia, ma swoje chrupki w szufladzie mojego biurka i wyjmuję na zawołanie). Głównie mamy Hillsa K/d, teraz dorzucam troszkę Animondy suchej dla Wypłoszcza, odganiając Kirę (tia....). Trovet i Renal ostatnio są passe. Dodtakowo mamy mokre saszetki renala i animondy (inne były passe), ale oprócz Kiry to specjalnie nie ma chętnych. Co nałożę Wypłoszczowi, to trochę pochlipie i odchodzi, potem przybiega Kirosom (zaraz po wpałaszowaniu swojej porcyjki - no bo jakbym jej nie dała to by jej było przykro :oops: ) i wyżera.

Dziś rano przyłapałam Wypłoszcza na piciu wody :D . Bo tak to się z tym ukrywał :roll: . Tylko oddawanie moczu i to, że jego stan się nie pogarsza (że nie wygląda jak mała zasuszona kocia mumia) świadczyło o pobieraniu płynów. Miseczek z wodą mamy 5 + talerzyk z wodą :roll: , taka super-wypasiona "miseczka" - wzięcie ma 8O .
Swoją drogą popsuł mi się silniczek od poidełka i nie wiem, kjak, gdzie to naprawić :( . Byłaby kolejna miseczka, a Wypłoś chyba lubił stamtąd pić.

A Kirze to wogóle bardzo się nudzi :twisted: . Mia nie lubi się z nią bawić, a Wypłoszczuś nie w formie (a lubił), więc liczę, że jak za jakiś rok z hakiem nasze Młode zacznie pełzać/raczkować, to będzie ganiało Kirunię :twisted:

MarciaMuuu

Post » Śro lip 29, 2009 7:16

Obrazek :wink: :wink:
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Śro lip 29, 2009 7:19

:lol:

ja już zacieram ręce na robienie zakupów nerkowych. Wreszcie mam nerkowca co je mokre (chyba, chociaż On nerkowe to dość słabo je).

Marcia a zamawiasz w Krakvecie?

edit. Nie wiedziałam, że koty nerkowe mogą mieć takie ekhm milutkie ciałka :oops:

Malati

Post » Śro lip 29, 2009 7:26

Zamawiam w Krakvecie, a suchą Animondę bodajże w animalii, bo gdzie indziej nie ma (a to są smaczne malutkie chrupeczki, tylko paczki po 250g). Niestety mokre jakoś super taniej w Krakvecie nie wychodzi :? .

Eee a to milutkie ciałko to odnośnie Kiry czy Bestii?

MarciaMuuu

Post » Śro lip 29, 2009 7:32

Martusia-mój struwitowy Ptys tez nabrał ciałka,odkąd je RC Urinary-nie jest otyły,ale mięciutki-na szczescie nie ma oporów co do tej karmy,a Hill's mu nie podchodził :( i musiałam oddać znajomej,której kot absolutnie nie chciał z kolei RC 8O
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Śro lip 29, 2009 7:36

Marcia no Kira, Kira. Na prawdę jakoś myślałam, że chudość jest wpisana w nerkowość :oops:

Malati

Post » Śro lip 29, 2009 7:41

Tyle że Kirunia jest stabilna, znaczy się teraz ma wyniki w normie, ale za Chiny nie dostanie żadnych dodatków pokarmowych (pomijając fakt, że sama sobie kradnie :twisted: ). Też już mam fobię nerkową. Wypłoś też był super jak miał 5 kg, teraz ma 4 kg i wyczytałam, że to w sumie waga prawidłowa. Czuć kręgosłup i żebra, ale nie widać. Bo ja myślałam, że normalnie nie powinno być czuć (a swój to czuję :lol: ). Rudy (też nerkowy) też był grubciem, dopóki mu wątroba nie siadła.

U Kiry żeber ani kręgosłupa nie stwierdzono :twisted: .

Kropeczko, mięciutkie koty są fajne :mrgreen: . Nie mówić tego Kirze!!!

MarciaMuuu

Post » Śro lip 29, 2009 7:53

:lol: :lol: :lol: -nie powiem!!!!
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

[poprzednia][następna]