Vice już Dasi..

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon paź 22, 2007 18:52

izaA pisze:Dzwoniło, ale nie w tym kościele :wink: Może wstyd przyznać, ale nie byłam w nowym Licheniu, za to, w starym tak, jako dziecko, dużo pamiętam z tej pielgrzymki...z tego, co przekazywali mi ci - co byli...chyba wcześniej było tam "spokojniej".

Dlaczego cholerne mieszkanie? Pamiętam, jak się cieszyłaś idąc "na swoje".

Cieszyłam się, bo żyłam w błogiej nieświadomości ile nerwów, pieniędzy i konfliktów rodzinnych wywoła ta namiastka mieszkania :wink:

Licheń, robi wrażenie. M.in. tym, że wprost kapie złotem... Ale uważam, że warto zobaczyć.

Dasia

Od: Sob lip 23, 2005 20:51

Post » Pon paź 22, 2007 21:10

Nerwów i pieniędzy wiem - stawialiśmy dom, ale konfliktów rodzinnych - tu mnie zaskoczyłaś...w tych kwestiach trzeba posiąść tajemną sztukę dyplomacji :wink:

izaA

Od: Nie wrz 25, 2005 14:09

Post » Czw paź 25, 2007 20:43

izaA pisze:Nerwów i pieniędzy wiem - stawialiśmy dom, ale konfliktów rodzinnych - tu mnie zaskoczyłaś...w tych kwestiach trzeba posiąść tajemną sztukę dyplomacji :wink:

albo zostać świętym. Mieszkałaś kiedyś z teściami? :wink: :twisted:

Dasia

Post » Czw paź 25, 2007 21:22

Nie, z mamusią też na szczęście nie musiałam :? a myślałam, że kłócisz się z TŻ-tem o kolor podłogi w łazience....

izaA

Post » Pt paź 26, 2007 15:12

izaA pisze:Nie, z mamusią też na szczęście nie musiałam :? a myślałam, że kłócisz się z TŻ-tem o kolor podłogi w łazience....

Nieee, chociaż łazienka już była zrobiona i faktycznie kolor podłogi jest do bani :lol:

Dasia

Post » Pt paź 26, 2007 16:39

A ile jeszcze czasu zostało ci do przeprowadzki?

izaA

Post » Pt paź 26, 2007 18:37

izaA pisze:A ile jeszcze czasu zostało ci do przeprowadzki?

No, mam nadzieję, że Boże Narodzenie przywitam w swoim domku... :D

Tak mnie dziś natchnęło, że Vice może był kotem wychodzącym? Codziennie odprawia godzinki pod drzwiami, lamentując wniebogłosy. Ma swój taki rytuał, na który poświęca wieczorem ok. pół godziny dziennie. Dziś bosko hipnotyzował klamkę i bynajmniej nie czule do niej przemawiał. :D

Dasia

Post » Pt paź 26, 2007 18:42

Dasia pisze:

Tak mnie dziś natchnęło, że Vice może był kotem wychodzącym? Codziennie odprawia godzinki pod drzwiami, lamentując wniebogłosy. Ma swój taki rytuał, na który poświęca wieczorem ok. pół godziny dziennie. Dziś bosko hipnotyzował klamkę i bynajmniej nie czule do niej przemawiał. :D

Nie był wychodzącym, do chwili, kiedy na dobre został wyrzucony po śmierci swojej opiekunki..
Wtedy był całkiem wychodzący przez kilka tygodni.. :evil:
A potem już eurydyka przywiozła go do mnie..
U mnie był wychodzący w transporterku.. :twisted:
Opowieści o moich kociastych..
viewtopic.php?p=3620054#3620054

aamms

Od: Czw lut 17, 2005 15:56

Post » Pt paź 26, 2007 18:51

aamms pisze:
Dasia pisze:

Nie był wychodzącym, do chwili, kiedy na dobre został wyrzucony po śmierci swojej opiekunki..
Wtedy był całkiem wychodzący przez kilka tygodni.. :evil:
A potem już eurydyka przywiozła go do mnie..
U mnie był wychodzący w transporterku.. :twisted:

Biedny :crying: :crying: :crying: Moje maleństwo :twisted: ktoś mógł przepędzić i skazać na błąkanie się po mieście?? :evil: Coś mi się tak kolebało, ze jego opiekunka zmarła, ale nie skojarzyłam tego faktu z jego znalezieniem się na ulicy. Biedny!!!
Więc to, ze on się tak modli do drzwi to normalno-koci zew natury? próby hipnotyzowania klamki są prześmieszne. :D
Ostatnio truteń jeden upatrzył sobie spanie na telewizorze (bo ciepło i pies nie przeszkadza w drzemce - tak się domyślam). Zachodzimy w głowę, czy ma jakiś system zatykania sobie uszu bez używania łapek, bo przecież na telewizorze jest bardzo głośno a on tam chrapie i sapie. Mam nadzieję, że nie ogłuchnie? 8O

Dasia

Post » Pt paź 26, 2007 19:17

Koty mają tajemniczą umiejętnośc wyłączania pewnych dźwięków :)

Bajra śpiąca na drapaku pod ściennym zegarem nie ruszyła uchem w głębokim śnie - nawet jak wybijał 12:00. Natomiast dźwięk otwierania puszki z tuńczykiem stawiał ja na apelu w kuchni. :lol:
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Pt paź 26, 2007 19:34

MariaD pisze:Koty mają tajemniczą umiejętnośc wyłączania pewnych dźwięków :)

Bajra śpiąca na drapaku pod ściennym zegarem nie ruszyła uchem w głębokim śnie - nawet jak wybijał 12:00. Natomiast dźwięk otwierania puszki z tuńczykiem stawiał ja na apelu w kuchni. :lol:

Dokładnie...
Nie dodałam, że nad telewizorem wisi zegar, wybijający połówki i pełne godziny. :) A gdy piętro wyżej zaszeleszczę torbą z jedzeniem, lub puszczę wodę w kranie - Vice leci kłusem jak gepard. :D

Dasia

Post » Wto lis 20, 2007 13:22

Przepraszam za post pod postem, ale dawno tu nikogo nie było, a chciałam dodać zdjęcia, których też dawno juz nie było... :oops:

Ile było plag egipskich? 7? To mam nadzieję, ze limit przypadających na mnie już się wyczerpał, bo ciągle mi coś na łeb spada. Stad pojawiam się i znikam, jestem i mnie nie ma.

A teraz do rzeczy :D :

tu żaden podły pies nie dosięgnie mej miseczki!
Obrazek

a teraz to bym pohasał tam hen daleko!
Obrazek

should I stay, or should I go?
Obrazek

I to co tygryski lubią najbardziej
Obrazek

Full relaks:
Obrazek

Śpi teraz jak suseł zwinięty aż futro mokre. Co za lenistwo! :twisted:

Wczoraj obcinaliśmy pazurki u przednich łapek i było czyszczenie uszu. jedno czyściutkie, a w drugim - pasieka! :twisted: :oops:

Dasia

Post » Wto lis 20, 2007 13:44

Ależ on wieeelki.. :1luvu:
Ile waży? :twisted:

Dasia pisze:Full relaks:
Obrazek

Ale cudna fotka.. aż chce się spać.. z takim mruczącym footrem przytulonym..
Widzę, że łapę kocha tak samo caly czas.. :D
Mój Nikuś tak samo obejmuje sobie łapkę..
Opowieści o moich kociastych..
viewtopic.php?p=3620054#3620054

aamms

Od: Czw lut 17, 2005 15:56

Post » Wto lis 20, 2007 13:56

aamms pisze:Ależ on wieeelki.. :1luvu:
Ile waży? :twisted:

Z ... 2 tony? :twisted: Cierpi na klasyczne jojo, a ja sama siebie nie umiem odchudzić, a co dopiero Vice. Tylko, że jemu bardziej z tą masą do twarzy :wink:

Co do spania, to ostatnio mnie zaszczyca noclegowaniem w mym łóżku, ale wybiera miejsca strategiczne, żeby w razie mojego wstania z łóżka (bez względu na godzinę - wieczór, noc, rano - bez różnicy) jak najszybciej dobiec do miski z jedzeniem i sprawdzić, czy w cudowny sposób nic tam nie przybyło :twisted:

Dasia

Post » Wto lis 20, 2007 14:41

to my tez sie meldujemy w wątku miodusia :D
jest piiiiękny i wreszcie taki puchatek moich ulubionych rozmiarów :lol:
Dasia, a do klubu Brzusiów Vice'a zapisałaś?- szkoda, zeby chłopak sie z takim brzusiem marnował :wink:

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

[poprzednia][następna]