Iskierka chciała zgasnąć. Ktoś pokochał...

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon mar 08, 2010 19:32 Re: Iskierka chciała zgasnąć. Filmik s.88/wysyp fot s.89

Ja jadąc do lecznicy, nie wiedziałam że będzie wysterylizowana. Na szczęście koty nie dostały wczoraj jedzenia... sama się dziwię, czemu ich wczoraj nie nakarmiłam, bo i same koty się nie upominały o miskę [widocznie tak miało być :lol: ] miały tylko suchą Purinę, a Iskierka jej nie cierpi.

Zabieg zniosła bardzo dobrze, ale nadal jest bardzo przymulona, już od kilku godzin leży zakopana w pierzynkach na łóżku. Z reguły wszystkie moje kotki, próbowały chodzić zaraz po wybudzeniu, a Iskierka leży jak kłoda... macica ok, nie było jakiejś tragedii. Kupiłam jej Recovery na wzmocnienie.

Doznałam szoku, kiedy zobaczyłam rachunek za sterylkę z czyszczeniem ząbków... niby marzec i ceny powinny być niższe... powinny :( nie wiem kiedy ją spłacę...

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Pon mar 08, 2010 19:36 Re: Iskierka chciała zgasnąć. Filmik s.88/wysyp fot s.89

Niestety, ceny są niższe tylko w tych gabinetach, które przyłączyły się do akcji. Może Ty byłaś akurat w takim, który nie daje zniżek...
Żeby mała czuła się dobrze. Cieplutko myślimy.
A moja Gaja była przymulona. Nawet na następny dzień poruszała się wolno i ostrożnie... i tylko tam, gdzie musiała: do miseczki z wodą i kuwetki.

A jaki to koszt, jeśli mogę wiedzieć? Może nie całą sumę, ale jakąś cząsteczkę mogłabym Ci wysłać do zapłaty?

Sihaja

Od: Pon sty 03, 2005 22:17

Post » Pon mar 08, 2010 20:06 Re: Iskierka chciała zgasnąć. Filmik s.88/wysyp fot s.89

Sihaja pisze:A jaki to koszt, jeśli mogę wiedzieć? Może nie całą sumę, ale jakąś cząsteczkę mogłabym Ci wysłać do zapłaty?

Podepnę się pod pytanie...............

Czyżby było aż tak źle????????? :( :( :( :( :( :( :( dobrze że Iskiereczka dzielnie zniosła zabieg!!!!!!!!!!!
Obrazek
Moje kocie serduszko :) :) :) :) :) :)

Ira.

Od: Śro sie 05, 2009 9:34

Post » Pon mar 08, 2010 20:22 Re: Iskierka chciała zgasnąć. Filmik s.88

Cameo pisze:tillibulku, skąd wiesz że mam lampę błyskową? :oops:

A Iskierka próbowała właśnie pożreć moje "Nic Nacs", prosto z torebki. Tylko, jak ja jej jutro powiem że nie dostanie jedzonka?

przejrzyj fotki, ktore wstawilas :P

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

Post » Pon mar 08, 2010 20:24 Re: Iskierka chciała zgasnąć. Filmik s.88/wysyp fot s.89

Cameo pisze:Ja jadąc do lecznicy, nie wiedziałam że będzie wysterylizowana. Na szczęście koty nie dostały wczoraj jedzenia... sama się dziwię, czemu ich wczoraj nie nakarmiłam, bo i same koty się nie upominały o miskę [widocznie tak miało być :lol: ] miały tylko suchą Purinę, a Iskierka jej nie cierpi.

Zabieg zniosła bardzo dobrze, ale nadal jest bardzo przymulona, już od kilku godzin leży zakopana w pierzynkach na łóżku. Z reguły wszystkie moje kotki, próbowały chodzić zaraz po wybudzeniu, a Iskierka leży jak kłoda... macica ok, nie było jakiejś tragedii. Kupiłam jej Recovery na wzmocnienie.

Doznałam szoku, kiedy zobaczyłam rachunek za sterylkę z czyszczeniem ząbków... niby marzec i ceny powinny być niższe... powinny :( nie wiem kiedy ją spłacę...

ojej niespodziewana sterylka 8O 8O super, ze Iskierka juz odpicowana :ok: :ok: :ok:

moje po sterylkach tez chodzily, a potem spaly dwa dni

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

Post » Pon mar 08, 2010 20:45 Re: Iskierka chciała zgasnąć. Filmik s.88/wysyp fot s.89

Cieszę się że Issa już po sterylce ! :ok:

nika28

Od: Pt mar 21, 2008 21:15

Post » Pon mar 08, 2010 21:21 Re: Iskierka chciała zgasnąć. Filmik s.88/wysyp fot s.89

280 (!) za sterylizację+zęby.wpłacone zostało już 160, z funduszu. Nie mniej jednak, kwota jest tak duża że Cameo będzie to wyjaśniać w lecznicy. Jak dostanie jakiś kwitek, to napewno wstawi na forum.

Senioor

Od: Nie sie 16, 2009 9:39

Post » Pon mar 08, 2010 21:22 Re: Iskierka chciała zgasnąć. Filmik s.88/wysyp fot s.89

8O O qrka..Drogo..
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Pon mar 08, 2010 21:35 Re: Iskierka chciała zgasnąć. Filmik s.88/wysyp fot s.89

Senioor pisze:280 (!) za sterylizację+zęby.wpłacone zostało już 160, z funduszu. Nie mniej jednak, kwota jest tak duża że Cameo będzie to wyjaśniać w lecznicy. Jak dostanie jakiś kwitek, to napewno wstawi na forum.

O mateńko 8O 8O 8O 8O 8O -chyba z kosmosu ta cena!-ale sobie policzyli!!!!!
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Pon mar 08, 2010 21:50 Re: Iskierka chciała zgasnąć. Filmik s.88/wysyp fot s.89

Za sterylkę Niki + zęby zapłaciłam ok. 200,00zł [a uwierzcie mi, że ona miała dramat w paszczy] a problem Iskierki polegał na tym, że miała tylko zaczerwienione dziąsła i policzyli za nie 80,00 - no nie wierzę :(

Mało nie padłam kiedy usłyszałam kwotę, z dwa razy pytałam się, czy to aby nie pomyłka... jeśli nie, to przyjdzie mi zapłacić jeszcze 120,00zł długu :( oczywiście, wstawię wydruk.

Ale najważniejsze jest to, że Iskierka wybudziła się z narkozy, ma małe cięcie, została od razu ubrana w kubraczek, miała zrobione niezbędne badania i ogólnie jest w dobrym stanie, więc na "jakość" nie mogę narzekać, nawet jeśli cena jest kosmiczna. Wolę dać więcej, ale mieć dobrze zoperowanego i zszytego kota bez żadnych "niespodzianek" w środku.

Mały Elisek, który był na DT u Dama Ya, odszedł przez źle wykonany zabieg kastracji... wciąż nie mogę zrozumieć dlaczego partacze dostają prawo do wykonywania zawodu. A potem cierpią bogu ducha winne zwierzęta...

Iskierka już coraz lepiej, buszuje po pokojach, wciąż na chwiejnych łapach, ale idzie jej coraz lepiej. Warczy na koty, i uwaga! sama weszła do transporterka! :shock: Miała dzisiaj nie jeść, ale zrobiło mi się żal biedulki, więc dałam jej trochę Recovery, którego tylko skubneła...

Nie napisałam. Rano Iskierka została zaatakowana [ostro] przez jednego z moich kotów, ma dwa duże ślady na karku, i niewielką ranę w okolicy ucha. Podejrzewam że któryś chwycił ją za gardło :(

Cameo

Post » Pon mar 08, 2010 22:19 Re: Iskierka chciała zgasnąć. Filmik s.88/wysyp fot s.89

:(

Senioor

Od: Nie sie 16, 2009 9:39

Post » Pon mar 08, 2010 22:33 Re: Iskierka chciała zgasnąć. Filmik s.88/wysyp fot s.89

Cameo pisze:Nie napisałam. Rano Iskierka została zaatakowana [ostro] przez jednego z moich kotów, ma dwa duże ślady na karku, i niewielką ranę w okolicy ucha. Podejrzewam że któryś chwycił ją za gardło :(

o matko....a co tam miedzy nimi zaszło....?
ale ciesze sie ze juz po zabiegu
moje koty bez kaftanow latały
zero zainteresowania szwami poza zwykłą higieną
podobno lepiej sie goi bo powietrze doplywa i sie wietrzy :)

u nas sterylka 250 kosztuje...sama...bez nic... :(

dobranoc :1luvu:
Obrazek

dune

Od: Czw paź 22, 2009 8:20

Post » Pon mar 08, 2010 22:37 Re: Iskierka chciała zgasnąć. Filmik s.88/wysyp fot s.89

kropkaXL pisze:
Senioor pisze:280 (!) za sterylizację+zęby.wpłacone zostało już 160, z funduszu. Nie mniej jednak, kwota jest tak duża że Cameo będzie to wyjaśniać w lecznicy. Jak dostanie jakiś kwitek, to napewno wstawi na forum.

O mateńko 8O 8O 8O 8O 8O -chyba z kosmosu ta cena!-ale sobie policzyli!!!!!

nie z kosmosu tylko z warszawy chyba....u nas strylka 250...no to 30 za zeby to nie zdzierstwo... :(
takie ceny mamy.... znaczy to z trzech okolicznych klinik a nie srednia calego miasta
Obrazek

dune

Od: Czw paź 22, 2009 8:20

Post » Pon mar 08, 2010 23:09 Re: Iskierka chciała zgasnąć. Filmik s.88/wysyp fot s.89

dune, znajoma sterylizowała kota w Warszawie za 300,00zł. U nas normalnie jest 150/160 za zabieg [kiedyś było 120,00zł] ach! jak te ceny szybko skaczą w górę...

Zaraz po przyjeździe daliśmy jej spokój, pospała sobie w pierzynkach, cieplutko i mięciutko, zaraz obok kaloryfer. Nie robiłam zdjęć, bo nie chciałam jej stresować błyskiem flasha...

Iskierka weszła do transporterka.

Obrazek

Cameo

Post » Pon mar 08, 2010 23:33 Re: Iskierka chciała zgasnąć. Filmik s.88/wysyp fot s.89

Iskierka sama prowokuje, zaczepia inne koty. Nawet te najbardziej spokojne jej nie cierpią... przez to dochodzi do walk.

Obrazek

Cameo

[poprzednia][następna]