BANDA KULAWEGO X - PROŚBA O ZAMKNIĘCIE WĄTKU

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie gru 09, 2007 14:27

CoToMa pisze:
A to, że ktoś ma identyczne nie jest dowodem kradziejstwa 8) :P :roll:

tylko zazdrosci... :twisted:
Żegnaj Budusiu......tęsknimy

moś

Od: Wto lip 06, 2004 16:48

Post » Nie gru 09, 2007 14:28

moś pisze:
CoToMa pisze:
A to, że ktoś ma identyczne nie jest dowodem kradziejstwa 8) :P :roll:

tylko zazdrosci... :twisted:

...i chciwości..
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Nie gru 09, 2007 14:28

Femka pisze:http://forum.miau.pl/viewtopic.php?p=2684523#2684523
w tym wątku moniex zamieściła wyniki badań kotki i prosi o interpretację wyników, ale nikt nie zagląda. Może ktoś z Was? Chodzi o możliwość przeprowadzenia sterylki dla 10-letniej kotki.
zajrzyjcie, pliiis

Ja już czytałam i wyniki są naprawdę dobre. Tylko kwestia wieku tej kotki. Tu jest ta najtrudniejsza część sprawy.... Wszystko zalezy tu od kondycji kotki, jak ją ocenia właścicielka i lekarz.
Marcelibu

Post » Nie gru 09, 2007 14:34

Uwaga - głos eksperta :twisted:

Rozmrażanie ryby (ale bym chętnie ją zeżarła) - jakiś mądry człowiek doradził pokombinować z wodą i to jest słuszna koncepcja, choć ja już przecież po obiedzie ;)

Marcelibu - jak łeb naparza to nie ibupromy... W zależności jaki to ból... Dobre jest theraflu zatoki (pije się na ciepło, ale do przeżycia) jeśli boli cię "czoło".
A na taji zaje#$$^&^ ból głowy ostatnią deską ratunku dla mnie jest... to co Goździkowej... Tylko, zaznaczam, to TRUCIZNA!

A co do narkozy u starszej koteczki...
2 dni temu to przechodziłam przecież!!
Moja Blanusia jest wiekowa. Narkozę zniosła ciężko. Dostała małą dawkę. W dniu zabiegu byłą strasznie biedna. Następnego dnia dochodziłą do siebie ale baaaaardzo powoli. Teraz już bryka! (zabieg był w czwartek). Ona miała robiony kamień nazębny, ale narkoza przecież była... Wyniki krwi też miała ok. Więc trzeba się przygotować na ciągłą opiekę nad kicią, na czuwanie w czasei gdy ona dochodzi do siebie. I będzie dobrze wszystko.
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Nie gru 09, 2007 14:39

Dzięki :) Już z wodą zastosowałam, niedługo będę mogła w koncu zrobić obiad :)

Sihaja

Od: Pon sty 03, 2005 22:17

Post » Nie gru 09, 2007 14:44

Sihaja pisze: tylko włożyłam je do reklamówki i zamroziłam. mam "kulę" zamrożonej ryby.... :(
tuż przed przyrządzaniem polać folie wrzątkiem - odstanie sama folia bo się rozmrozi powierzchniowo 8)
Dorszyka mozna tak smażyć, gotować czy dusić, że w środku jest zamarznięty - wtedy się tak bardzo nie wypłucze, a i tak to krótko trwa...

ja robiłem tak dorsza, zeby go (tylko bez folii :P ) polać cytryną, zamarznietego, wrzucić na patelnię z gorącą oliwą i zdjąć tuż przed tym, jak się ma rozlatywać :wink:
ObrazekWszystkie prawa do używania, kopiowania, przechowywania oraz rozpowszechniania zdjęć są obwarowane zastrzeżeniami dotyczącymi praw autorskich.

ziemowit

Od: Wto wrz 07, 2004 19:06

Post » Nie gru 09, 2007 15:25

moś pisze:
ziemowit pisze:101 powodów nieprzytomności Mosia - taka powiatska zrobiłaby lepszą karierę, niż 101 dalmatyńczyków albo 101 dowodów na istnienie boga :D

To mi sie podoba :twisted:

Bym poczytała, z wieeelkim zainteresowaniem :mrgreen:

B-dur

Od: Nie paź 02, 2005 11:17

Post » Nie gru 09, 2007 16:00

Po przeczytaniu 12 stron (dwie z IX i 10 z X części) niniejszym komunikuję, że się wypisuję - to nie na moje zdrowie. 8O
Niemniej, porządkując pozyskane informacje, chciałabym Czitce pogratulowac adopcji kalair, sihaji - kradzieży kotów Femki, Femce - bólu gardła, a ziemowitowi - migreny. Ryby prosze ode mnie wymiziać....

Bungo

Od: Pt lut 16, 2007 0:52

Post » Nie gru 09, 2007 16:02

Bungo pisze:Po przeczytaniu 12 stron (dwie z IX i 10 z X części) niniejszym komunikuję, że się wypisuję - to nie na moje zdrowie. 8O
Niemniej, porządkując pozyskane informacje, chciałabym Czitce pogratulowac adopcji kalair, sihaji - kradzieży kotów Femki, Femce - bólu gardła, a ziemowitowi - migreny. Ryby prosze ode mnie wymiziać....

A SkaskaNH ma 101 powodów do nieprzytomności :ryk:

B-dur

Od: Nie paź 02, 2005 11:17

Post » Nie gru 09, 2007 16:31

Bungo pisze:Po przeczytaniu 12 stron (dwie z IX i 10 z X części) niniejszym komunikuję, że się wypisuję - to nie na moje zdrowie. 8O
Bungo... czy mi się wydaje, czy Ty coś dzisiaj jesteś odrobinkę roztargniona (przepraszam za ten eufemizm :P ) :?:

B-dur pisze:
moś pisze:
ziemowit pisze:101 powodów nieprzytomności Mosia - taka powiatska zrobiłaby lepszą karierę, niż 101 dalmatyńczyków albo 101 dowodów na istnienie boga :D

To mi sie podoba :twisted:

Bym poczytała, z wieeelkim zainteresowaniem :mrgreen:
prawda, że byłaby to fascynująca lektura? :lol:

a nasze koty dostały dziś nowy drapak, acha! :P
Obrazek
ObrazekWszystkie prawa do używania, kopiowania, przechowywania oraz rozpowszechniania zdjęć są obwarowane zastrzeżeniami dotyczącymi praw autorskich.

ziemowit

Post » Nie gru 09, 2007 16:38

Femka pisze:
Sihaja pisze:
mmmmmmmmmkmmmmmommmmmtmmmmmmmmmmymmmmm mmmMMM:MMMMM)MMMmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm,

To pisała Gaja do Was. Wszystko paniały? :)

aaaaa :D
napisałabym "o ja ciemna", ale varia zaraz zacytuje :twisted:

Obrazek

varia

Od: Sob sty 31, 2004 22:28

Post » Nie gru 09, 2007 16:40

varia pisze:
Femka pisze:
Sihaja pisze:
mmmmmmmmmkmmmmmommmmmtmmmmmmmmmmymmmmm mmmMMM:MMMMM)MMMmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm,

Obrazek

Varii gratulujemy refleksu 8O

Bungo

Post » Nie gru 09, 2007 16:41

Bungo pisze:
varia pisze:
Femka pisze:
Sihaja pisze:

Obrazek

Lepiej doceń, że doczytuję. :evil:

varia

Od: Sob sty 31, 2004 22:28

Post » Nie gru 09, 2007 16:42

varia pisze:
Femka pisze:
Sihaja pisze:

Obrazek
Varia - nie pal tyle, bo zżółkniesz :P

Bungo pisze: Varii gratulujemy refleksu 8O
:mrgreen:

ziemowit

Post » Nie gru 09, 2007 16:44

varia pisze:
Bungo pisze:
varia pisze:
Femka pisze:
Sihaja pisze:

Obrazek

Lepiej doceń, że doczytuję. :evil:

Najpierw musiałaby sama zostać doceniona :roll: ale na Varię raczej nie liczę. MZetka mogłaby sie jdenak odezwać - no, chyba że po Mićka pojechała :twisted:

Bungo

[poprzednia][następna]