ślepaczek - Zabrze - RANDY w swoim domku

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie cze 14, 2015 23:36 Re: ślepaczek - Zabrze - RANDY w swoim domku

Ewar, niektore koty juz takie sa... W DS okazy zdrowia, a w DT ujawniaja przypadlosci. Nic szczegolnego, po prostu jakby wiedzialy, ze to ich przystan.:)
A tak behawioralnie to znany motyw: kot na wolnosci nie moze okazac zadnej slabosci (to atawistyczne mechanizmy przetrwania). Potem przychodzi dt, tam tez trzeba sie trzymac, bo niejako kontynuacja poprzedniego. Ale DS to juz koniec mozliwosci lub wrecz miejsce gdzie kot sobie odpuszcza... I leci wszystko to, co trzymalo sie na skobelek. A kocury sa statystycznie niebo wrazliwsze niz kotki!

On mogl miec na wolnosci juz kilka "atakow" zatkanego pecherza, to pozostawilo slad na nerkach i watrobie. Odszedlby ktoregos dnia po kilku tygodniach cierpienia, w zaciszu krzaczka za czyjas altanka, gdyby nie wypatrzyla go i fala DT Killatha, a teraz nie adoptowala go grazy01.

Dobrze, ze grazy01 dba wlasnie o to zeby sikanie bylo, czyli zeby do mocznicy nie doszlo... Tak wiec mysle, ze Randy jest dobrze zaopiekowany i ma wnikliwego jednego (!) lek. prowadzacego. To wszystko naprawde daje szanse na dlugie i mozliwie komfortowe zycie.

Bo jak powtarza moj wet, on jako lekarz moze zaordynowac milion badan i podac najlepsza chemie, ale nie ta najwazniejsza chemia, czyli milosc Opiekuna Kota ;)
Obrazek Obrazek
PRZEPRASZAM ZA BRAK POLSKICH ZNAKOW.

Rakea

Od: Śro lis 14, 2007 23:56

Post » Pon cze 15, 2015 12:34 Re: ślepaczek - Zabrze - RANDY w swoim domku

martwię się o Randyego
może gdyby Pani Grażyna wstawiła zdjęcia wyników mogłabym to skonsultować z moimi wetami
w pewien sposób poczuwam się do winy, że nie zleciłam badań krwi i moczu u mnie
mogłam ale nic nie wskazywało na kiełkujące problemy

tak jak pisałam na innym wątku - te zwierzaki w jakiś sposób pokrzywdzone leżą mi najbardziej na sercu

edit:czy to ta wetka?
http://www.firmy.net/lekarze-weterynari ... entow.html
"Człowiek nie jest apoteozą ewolucji, a jedynie ślepą uliczką pomniejszej, bocznej gałęzi jednej z mniej wykształconych podgrup ssaków." pamietnikpoldka.blogspot.com

Killatha

Od: Sob lis 17, 2007 12:04

Post » Pon cze 15, 2015 16:08 Re: ślepaczek - Zabrze - RANDY w swoim domku

Tak p.Basiu!
Jestem zaskoczona negatywnymi opiniami...Zawsze są opinie in plus i in minus.
Nie ma ludzi nieomylnych,ale nie mylą się tylko ci co nic nie robią.
Ja znam pania doktor od lat 14-tu i bardzo cenię.Moi wszyscy znajomi tez Ja sobie bardzo cenią,inaczej nie leczyliby u niej swoich"dzieciaków".Nie jest cudotworca:-)
p.Basiu,dzięki za wszystko:-) :-) :-) jest Pani bardzo,ale to bardzo kochana,ta sprawa leży mi bardzo na sercu...Blagam trzymać rękę na pulsie...

grazy01

Od: Nie sty 25, 2015 11:23

Post » Pon cze 15, 2015 17:11 Re: ślepaczek - Zabrze - RANDY w swoim domku

Opinie o p. doktor rzeczywiście nie najlepsze. Może zatem nie jest tak źle jak ona to interpretuje.
Grazy01 czy mogłabyś wstawić zdjęcia lub skany wyników Randy'ego?Będę bardzo wdzięczna.
Cały czas mam nadzieję, że z koteczkiem będzie wszystko ok.
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Od: Nie cze 21, 2009 19:19

Post » Pon cze 15, 2015 19:48 Re: ślepaczek - Zabrze - RANDY w swoim domku

Dziękuję za zainteresowanie Ranim,ale on jest naprawdę pod dobrą opieką medyczną:-) W poniedziałek jak odbiorę wydruk reszty wynikow przesle zdjecia.Sama jestem lekarzem i wyniki zinterpretowałabym tak samo jak wet.:-) pozdrawiam

grazy01

Post » Pon cze 15, 2015 20:11 Re: ślepaczek - Zabrze - RANDY w swoim domku

Miejmy nadzieję, że wszytko będzie dobrze. Wycałuj od nas Randusia. Poprosimy o skany wyników, bo to dla nas też jest nauka.
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Post » Wto cze 16, 2015 7:38 Re: ślepaczek - Zabrze - RANDY w swoim domku

:201461 :D uwaga!
Dzisiaj po raz pierwszy od przyjazdu do mnie Randy wysiusiał się do kuwety i to porządnie!!!! :201494 :201494 :201494

grazy01

Post » Wto cze 16, 2015 8:44 Re: ślepaczek - Zabrze - RANDY w swoim domku

:201494 :dance: :dance2: :201494

no nareszcie
"Człowiek nie jest apoteozą ewolucji, a jedynie ślepą uliczką pomniejszej, bocznej gałęzi jednej z mniej wykształconych podgrup ssaków." pamietnikpoldka.blogspot.com

Killatha

Post » Wto cze 16, 2015 9:02 Re: ślepaczek - Zabrze - RANDY w swoim domku

Mądry kotecek :1luvu:
Nadal proponuję podawać suche RC Urinary, nie zaszkodzi a może pomóc. Jest tam trochę więcej soli, co spowoduje zwiększony apetyt na wodę, a co za tym idzie częstsze siusianie, i lepszą pracę nerek.
Obrazek

Ernest Hemingway

ewan

Post » Wto cze 16, 2015 11:59 Re: ślepaczek - Zabrze - RANDY w swoim domku

:201461 Tak zrobię,dziękuję

grazy01

Post » Wto cze 16, 2015 13:26 Re: ślepaczek - Zabrze - RANDY w swoim domku

super!
Obrazek Obrazek
PRZEPRASZAM ZA BRAK POLSKICH ZNAKOW.

Rakea

Od: Śro lis 14, 2007 23:56

Post » Wto cze 16, 2015 18:35 Re: ślepaczek - Zabrze - RANDY w swoim domku

ja bym była ostrożna z wprowadzaniem karm weterynaryjnych
RC urinary to na problemy z pęcherzem ale co w takim razie z nerkami?
stosowałabym raczej normalne żywienie + feline complete (do kupienia w zooplusie)

no i czekamy na fotki wyników badań

Killatha

Post » Czw cze 18, 2015 8:23 Re: ślepaczek - Zabrze - RANDY w swoim domku

Killatha

Post » Czw cze 18, 2015 8:32 Re: ślepaczek - Zabrze - RANDY w swoim domku

A ja nadal czekam na zdjęcia wyników Randusia, bo bardzo ich jestem ciekawa. I mam nadzieję, że kocio już siusia normalnie.
Obrazek

Ernest Hemingway

ewan

Post » Czw cze 18, 2015 21:07 Re: ślepaczek - Zabrze - RANDY w swoim domku

Wklejam wyniki Randusia,

Obrazek

Obrazek

Niestety są w ogóle nie widoczne, ale takie zdjęcia dostałam i nic z tym nie zrobię.
Obrazek

Ernest Hemingway

ewan

[poprzednia][następna]