Cynamonowo-Waniliowy świat... nowe fotki str 94 ;)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw paź 03, 2013 14:24 Re: Wanilia i Cynamon-mąż pogryziony. Decyzja behawiorysty s

Ojej :( Współczuję... ale może za parę tygodni uda się ich znowu zsocjalizować..
.

Sheila86

Od: Czw wrz 05, 2013 14:10

Post » Czw paź 03, 2013 14:38 Re: Wanilia i Cynamon-mąż pogryziony. Decyzja behawiorysty s

Biedne kociaki :( Może ktoś z foruma przygarnie Cynamonka na tyle, ile trzeba? Dobrze, że nie trzeba oddawać go całkiem. Walcz o swoje futerka, powodzenia :ok: :ok:

Spilett

Od: Śro wrz 25, 2013 14:57

Post » Czw paź 03, 2013 17:47 Re: Wanilia i Cynamon-mąż pogryziony. Decyzja behawiorysty s

Sara a któraś z tamtych osób poleconych się odezwała może?
.

Sheila86

Post » Czw paź 03, 2013 17:57 Re: Wanilia i Cynamon - kocur jedzie jutro do DT.

Słuchajcie. Miałam dziś ciężki dzień ;( Odezwały się do mnie polecone osoby i bardzo jestem im za to wdzięczna. Ostatecznie po długiej rozmowie z wetem zdecydowałam się na relanium podane dziś doraźnie i znalazłam Cynamonowi DT na najbliższe 3 tygodnie. To jest dla mnie ciężkie rozstanie, ale obydwa moje futra muszą wrócić do normalności. Cynamonowi musi się w główce przestawić, że mieszkanie nie jest JEGO terytorium, a Wanilia musi nabrać nieco pewności siebie.
Przyszły też krople Bacha. Dziś. Więc zaczęłam je podawać... Póki co na temat działania nie powiem nic więcej, bo na efekty należy poczekać...

Dziękuję wszystkim za ciepłe słowa. Będzie ok. Musi!

Sarah DeMonique

Od: Pt cze 04, 2010 11:10

Post » Czw paź 03, 2013 18:20 Re: Wanilia i Cynamon - kocur jedzie jutro do DT.

Będzie dobrze, może Cynamon się ucywilizuje w DT? Trzymam kciuki :ok:

Spilett

Od: Śro wrz 25, 2013 14:57

Post » Czw paź 03, 2013 18:47 Re: Wanilia i Cynamon - kocur jedzie jutro do DT.

I ja mocno trzymam kciuki!
To tylko ja,
Tż Gretty
:cat3: Kot. Nie dla idiotów!

Gretta

Od: Wto lip 18, 2006 12:53

Post » Czw paź 03, 2013 18:51 Re: Wanilia i Cynamon - kocur jedzie jutro do DT.

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

mb

Od: Czw kwi 13, 2006 5:51

Post » Czw paź 03, 2013 20:31 Re: Wanilia i Cynamon - kocur jedzie jutro do DT.

Bardzo, bardzo mocno trzymam kciuki. Nawet sobie nie wyobrażam, jak Ci ciężko ale przesyłam masę uścisków!
..........................♥Tosia&Bazyl♥.........................
ObrazekObrazek
'I had been told that the training procedure with cats was difficult. It's not. Mine had me trained in two days.'

Zapraszamy: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=162710 cz. VI

NatjaSNB

Od: Czw lis 08, 2012 10:03

Post » Czw paź 03, 2013 20:49 Re: Wanilia i Cynamon - kocur jedzie jutro do DT.

My też trzymamy kciuki razem ze Spockiem. Musi być dobrze! :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: Głaski zarówno dla Cynamonka jak i Wanilki.
.

Sheila86

Post » Pt paź 04, 2013 6:07 Re: Wanilia i Cynamon - kocur jedzie jutro do DT.

My również trzymamy kciuki, żeby się udało :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Na pewno się uda!!!
Demonki <3
Obrazek Obrazek

elianka

Od: Wto gru 26, 2006 18:42

Post » Pt paź 04, 2013 8:20 Re: Wanilia i Cynamon - kocur jedzie jutro do DT.

Wiecie, że jesteście KOCHANI ? :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Cynamon jedzie do mojego taty. Co prawda jest tam psiak, ale taki wychowany z kotami, więc na pewno ze strony psa nic Cynamonowi grozić nie będzie. Bardziej martwiłabym się o psa, bo sądząc ze słów weta i taty, to Cynamon będzie chciał ustalić hierarchię w nowym stadzie. ;)

Ostatecznie po godzinnej (!!!), darmowej (!!!) rozmowie z wetem nie zdecydowałam się uspokajacz. Dostałam receptę na relanium, ale zgodnie stwierdziliśmy, że jeśli kocur ma pojechać do DT, co będzie dla niego sporym stresem to lepiej to relanium podać mu w pierwszy wieczór w DT. Cynamon jeszcze nie wie, co go czeka. Wczoraj było mi strasznie źle, bo Wanilia płakała w łazience, a Cynamon tak miziasto tulił się do nas na kołdrze... :( Chyba nie przeczuwał, ze to była jego ostatnia noc w tym układzie, w tym mieszkaniu i w tym towarzystwie :(

A Wanilia... Wczoraj przyszły krople Bacha. Dziś Wanilia koniecznie chciała wyjść z łazienki. Nie bała się podejść do kratki pomimo tego, że nieopodal był Cynamon. Mało tego, wyciągała nosek w jego kierunku ;) Albo Feliway zrobił swoje, albo krople, albo po prostu to cudowne połączenie obydwu ;)

Musiałam rano Cynamona zamknąć w kontenerku i puścić Wanilię na mieszkanie, bo trzeba było kuwety wyczyścić i miski z żarełkiem przygotować. Zupełnie obojętnie Wanilia przeparadowała (dokładnie- przeparadowała z podniesionym ogonem) obok transporterka z Cynamonem - bez fuczeń, syczeń, ataków... Ze strony Cynamona też bez rewelacji...
Czy już można się cieszyć??? Chyba nie, bo dużo pracy jeszcze przed nami :roll:

Plan jest taki, że po tymczasowym wyeksmitowaniu kocura kupię ten środek eliminujący zapachy (gdzieś tu na forum mignęła mi jego nazwa) i metodycznie centymetr po centymetrze sprzątam całe mieszkanie, włącznie z praniem zasłon, firan, pościeli i obić mebli.

A za 3 tygodnie dokacam się ponownie... Cynamonem :1luvu:

Sarah DeMonique

Od: Pt cze 04, 2010 11:10

Post » Pt paź 04, 2013 8:33 Re: Wanilia i Cynamon - kocur jedzie jutro do DT.

Super! Więc są duże nadzieje na przyszłość, na pewno będzie dobrze!
A to, że Wanilka tak ładnie dziś przeszła obok Cynamonka to również bardzo dobry znak, bo to znaczy że czuje się już pewniej.
.

Sheila86

Post » Pt paź 04, 2013 8:49 Re: Wanilia i Cynamon - kocur jedzie jutro do DT.

Super, wszystko się Wam ładnie ułoży :ok:

Ten środek na zapachy to Vitopar. JA go uwielbiam, bo miałam w domu obszczymurka i tylko ten preparat sprawił, że nasz dom nie przypomina meliny. Teraz używam go do pryskania żwirku po sprzątaniu, z kuwet pachnie nam kwiatkami :D
Demonki <3
Obrazek Obrazek

elianka

Od: Wto gru 26, 2006 18:42

Post » Pt paź 04, 2013 9:00 Re: Wanilia i Cynamon - kocur jedzie jutro do DT.

Dzień dobry, ukłony ode mnie i Nutki :)
Współczuję kłopotów z kociastymi, mam nadzieję że wszystko się poukłada i już niedługo rodzinka znów będzie szczęśliwa i w komplecie.
Będziemy mocno trzymać kciuki :)!

RedKate

Od: Pon cze 24, 2013 10:53

Post » Pt paź 04, 2013 10:40 Re: Wanilia i Cynamon - kocur jedzie jutro do DT.

elianka pisze:Super, wszystko się Wam ładnie ułoży :ok:

Ten środek na zapachy to Vitopar. JA go uwielbiam, bo miałam w domu obszczymurka i tylko ten preparat sprawił, że nasz dom nie przypomina meliny. Teraz używam go do pryskania żwirku po sprzątaniu, z kuwet pachnie nam kwiatkami :D

Elianko a kot nie miał problemów z załatwianiem się do kuwety mimo zapachu kwiatów? Bo może też bym wypróbowała, niby u nas nie śmierdzi, ale ja mam niesamowicie czuły węch i przeszkadza mi drewniany zapach żwirku.
.

Sheila86

[poprzednia][następna]