Kitka, Cyryl i devonki - cz. 9; Halloween ;)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lip 26, 2010 21:34 Re: Kitka, Cyryl i devonki - cz. 9 :)

Domingo ledwo się już mieści w koszyku Cyryla :lol:
1 bryt, 2 dachówki, 3 devonki, 2 orienty, 2 azjaty, 1 kundelka i straszne kudłate MCO

FluszakPluszak

Od: Pt gru 08, 2006 0:28

Post » Wto lip 27, 2010 8:20 Re: Kitka, Cyryl i devonki - cz. 9 :)

E, jeszcze sporo luzu ma :mrgreen:
Za to Cyryl musi się ciasno upakować i dostosować kształt ciała do kształtu koszyka :lol:
Obrazek Polska - katolska oraz kibolska

Kicorek

Od: Pon sie 30, 2004 9:47

Post » Wto lip 27, 2010 8:29 Re: Kitka, Cyryl i devonki - cz. 9 :)

Kicorek pisze:E, jeszcze sporo luzu ma :mrgreen:
Za to Cyryl musi się ciasno upakować i dostosować kształt ciała do kształtu koszyka :lol:

koty posiadają tę zdolność ;-) mieszczą się w opakowania mniejsze od nich :D
Maja [2005 - 2017] i Gucio [2007 - 2017], Luśka i Tygrysek
Obrazek Obrazek Obrazek

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=40312
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=67449

Regata

Od: Pt sie 26, 2005 18:46

Post » Śro lip 28, 2010 9:19 Re: Kitka, Cyryl i devonki - cz. 9; fotki z wyjazdu

Wczoraj szukałam zdjęć kociaków, żeby pośmiecić w wątku MariiD. Weszłam do części, kiedy urodziły się bliźniaki, a tam przekomarzanki: Fri, pluszak, redaf, gattara... Fajnie wtedy było, teraz na forum jakby smutniej :|
A przecież wtedy też były tragedie, prośby o pomoc itd. Atmosfera chyba się zmieniła albo co :?
Albo ja posmutniałam i widzę wszystko w ciemniejszych barwach.

Wtedy też odzywała się FluszakPluszak. Kto by przypuszczał, że parę miesięcy później będzie miała jednego bliźniaka i na dodatek jego młodszego brato-wujka? :lol:

No ale dosyć marudzenia, odpocznę od trudnych tematów, to może wena wróci i będę mogła coś ciekawszego pisać, nie tylko wrzucać obrazki.

Na razie obrazki z urlopu :)

Nie byłabym sobą, gdybym nie dorwała choć jednego kota:
Obrazek Obrazek

Próbowałam też fotografować dzieci, które tam były - masakra, straszliwie trudne obiekty. Podziwiam fotografów fotografujących ludzi, bo mnie się niespełna dwuletniego dziecka (czyli całkiem wdzięczny model) nie udało sfotografować tak, żebym była zadowolona. Nawet z kurami było łatwiej :roll:

Mizerne efekty ganiania za dziećmi, kurami i kwiatkami będą później :P
Ostatnio edytowano Śro lip 28, 2010 10:48 przez Kicorek, łącznie edytowano 1 raz

Kicorek

Post » Śro lip 28, 2010 9:22 Re: Kitka, Cyryl i devonki - cz. 9; fotki z wyjazdu

No prosze i ziew jak malowany, a ja probuje sfocic u kilku kociakow z zerowym skutkiem.Po prostu masz talent :mrgreen:
Masz wiecej fotek? :D
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Śro lip 28, 2010 10:38 Re: Kitka, Cyryl i devonki - cz. 9; fotki z wyjazdu

Nie masz pojęcia, jak Ci zazdroszczę tego wyjazdu, chociaż ja wolę poza sezonem, bo nie lubię tłumów. Ale morzem i w sezonie bym nie pogardziła :lol:

Mały Antoś:
Obrazek Obrazek

Córka mojej stryjecznej siostry z kotkiem z poprzedniego postu: :)
Obrazek Obrazek Obrazek

Kury, nawet są dość fotogeniczne: :lol:
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

I kwiatki:
Obrazek Obrazek Obrazek

Kicorek

Post » Śro lip 28, 2010 10:48 Re: Kitka, Cyryl i devonki - cz. 9; fotki z wyjazdu

Ech Twoje fotki sa po prostu kosmicznej jakosci.
Moj wyjazd jest cudny-nie dosc ,ze mam pelno kocich ogonkow do glaskow ,to jeszcze udaje mi sie przemykac plaza,gdzie mniej ludzi jest-pogoda wystraszyla sporo osob i wczoraj mialam na spacerze prawie plaze dla siebie.Kocham spacerki brzegiem morza.Ja skazana jestem na wyjazdy w sezonie,choc wolalabym poza.
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .

anulka111

Post » Śro lip 28, 2010 11:03 Re: Kitka, Cyryl i devonki - cz. 9; fotki z wyjazdu

Ja już od paru lat nie wyjeżdżałam nad morze, za drogo dla mnie. Koleżanka policzyła, że za dwutygodniowe wczasy w Tunezji, z przelotem, hotelem i wyżywieniem, zapłaciła za swoją rodzinę (ona, mąż i synek) mniej więcej tyle, ile by wydała nad Bałtykiem 8O

Kicorek

Post » Śro lip 28, 2010 11:33 Re: Kitka, Cyryl i devonki - cz. 9; fotki z wyjazdu

Mnie -gdyby nie uprzejmosc kolezanki tu by tez nie bylo.
Ceny zywnosci sa takie same.Ale pociag w dwie strony to 250.I wiadomo,ze na wyjezdzie wydaje sie tak jakos latwiej :wink: :roll:

anulka111

Post » Śro lip 28, 2010 11:44 Re: Kitka, Cyryl i devonki - cz. 9; fotki z wyjazdu

Kicorek pisze:Wczoraj szukałam zdjęć kociaków, żeby pośmiecić w wątku MariiD. Weszłam do części, kiedy urodziły się bliźniaki, a tam przekomarzanki: Fri, pluszak, redaf, gattara... Fajnie wtedy było, teraz na forum jakby smutniej :|
A przecież wtedy też były tragedie, prośby o pomoc itd. Atmosfera chyba się zmieniła albo co :?
Albo ja posmutniałam i widzę wszystko w ciemniejszych barwach.

Masz rację Aga, zupełnie inaczej było wtedy na forum 8) . Wszystko się kończy...

Kicorek pisze:Nie byłabym sobą, gdybym nie dorwała choć jednego kota:
Obrazek Obrazek

Prawie Aziś ;). Cudne kociszcze :1luvu:

Zdjęcia wyjazdowe super 8) , drób bardzo fotogeniczny jest ;)
Obrazek

gattara

Od: Czw kwi 20, 2006 7:03

Post » Śro lip 28, 2010 16:08 Re: Kitka, Cyryl i devonki - cz. 9; fotki z wyjazdu

I drób fotogeniczny, i dzieci...
I kot podobny do Azika gattary również :lol:

Na forum zrobiło się niemiło. Na dodatek na jaw wychodzą brudne sprawy niektórych forumowiczów...
1 bryt, 2 dachówki, 3 devonki, 2 orienty, 2 azjaty, 1 kundelka i straszne kudłate MCO

FluszakPluszak

Od: Pt gru 08, 2006 0:28

Post » Śro lip 28, 2010 21:03 Re: Kitka, Cyryl i devonki - cz. 9; fotki z wyjazdu

Aga, kury świetne!
Zwłaszcza koguty :love:
Bardzo mi się podoba ptactwo domowe, choć z oczywistych względów dla mnie to drób wyłącznie ozdobny :wink:
Dzieciaki trudne są pieruńsko, ale nieźle Ci poszło.
Antoś to chyba da popalić najbliższemu otoczeniu, ma niezły błysk w oku :mrgreen:

Wszystko się zmienia, niestety nie zawsze tak, jak byśmy chcieli.
Zobaczcie, ilu fajnych osób ostatnio nie widać.
I jak sądzę, niekoniecznie z powodu wakacji.
smil
[Obrazek

smil

Od: Czw lip 14, 2005 20:48

Post » Pt lip 30, 2010 18:16 Re: Kitka, Cyryl i devonki - cz. 9; fotki z wyjazdu

O, gattara wychynęła z otchłani :D

Antoś to strasznie fajny dzieciak - bardzo pogodny. Tylko raz widziałam, że marudził, ale był śpiący, więc usprawiedliwiony ;)
Drób mnie zachwycił - to zwykłe kury, a tyle kolorów. Podkradałam się do nich jak Indianin, bo nie były zachwycone moją obecnością na podwórku :lol:
a Z kotem można było pogadać - uwielbia miauczeć :P

Na Pchlim Targu wystawiłam parę drobiazgów do oddania, bo szkoda mi wyrzucać, a nie mam miejsca na nie. Jakby ktoś chciał, to są tu:
Oddam durnostojki ;)

Kicorek

Post » Pt lip 30, 2010 18:50 Re: Kitka, Cyryl i devonki - cz. 9; fotki z wyjazdu

No nareszcie i tu dotarłam ale jeszcze nie wszystko doczytałam.
Zdjęcia jak zawsze super, zwłaszcza kogut no i Antoś.

Odnośnie wczasów u nas i za granicą to fakt u nas tak samo drogie ale ja się boje daleko od domu wyjeżdżać tym bardziej, że jeździmy na zmianę z mężem ze względu na nasze koty.

Dobra idę doczytywać, może zdążę w te wakacje :roll:
Obrazek
"Uchroń mnie przed wrogiem, który ma coś do zyskania, i przed przyjacielem, który ma coś do stracenia...'' T.S.Eliot'

zunia

Od: Śro lut 15, 2006 11:55

Post » Nie sie 01, 2010 19:23 Re: Kitka, Cyryl i devonki - cz. 9 :)

Czas leci jak szalony, jutro znów do pracy, a dopiero co był piątek :|

Wczoraj tradycyjnie pół dnia spędziliśmy na działce. A dziś odwiedzałam małe i ciut większe mutanty. Niedługo sama kudłatym futrem porosnę :twisted:

Cyryl i Hestia nad ranem znów mieli małą awanturę. Przestałam już wnikać w przyczyny, rozpędzam towarzystwo i tyle, obojgu dostaje się po równo :twisted:
Odpukać - krzywdy sobie nie robią, już od długiego czasu :ok:

Alma wykorzystuje dobre serce Kitki i co wieczór pcha się do niej do mycia. Wczoraj Kitka wreszcie straciła cierpliwość - zasyczała i walnęła Almę w łeb. Zdziwiona mina rudej - bezcenna :lol:

A ja mam nową figurkę: 8)
Obrazek Obrazek

Bardzo podobna do tego kotka: :wink:
Obrazek Obrazek

Kicorek

[poprzednia][następna]