Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
NatjaSNB pisze:Milenka a co z guzem?
Milena_MK pisze:Cieszę sięBenio też Was wszystkich kocha! I Elishka też.
I ogólnie muszę Wam powiedzieć, że kolejny raz poczułam się, jak jakaś straszna snobka, bo przecież mam koty z hodowli, więc co ja tam mogę o kotach wiedzieć... Nad takimi kotami przecież nie trzeba pracować, nie trzeba o nie dbać, w zasadzie wystarczy je oprawić w ramkę wraz z ich rodowodami i powiesić na ścianie. Właściciel kota rasowego, a już gorzej - kotów rasowych - kompletnie nie ma prawa znać się na kotach, już na pewno nie powinien się na ich temat wypowiadać. Bo przecież nie ma tak dobrego serca i nie przygarnął kota ze schroniska. Najprawdopodobniej ma te swoje koty, aby pokazać innym, że nie ma na co wydawać pieniędzy. Z pewnością ich nie kocha. I w ogóle nie powinien się odzywać. Bo nie wie nic.
Milena_MK pisze:No cóż, może nie będę wymieniać z nazwiska, podejrzewam że jest więcej takich osób, które w ten sposób myślą...
Niestety bardziej boli, że to tak zwana rodzina. I każda miła rodzinna okazja to dla mnie stres, bo nie daj boże ktoś zapyta, co u moich kotów, a ja znowu się z czymś wygłupię, bo przecież nie mam prawa nic na temat kotów wiedzieć. Przecież je kupiłam, nie przygarnęłam. W związku z tym jestem właścicielem kota gorszej kategorii, bo nie zrobiłam tego z potrzeby serca.
Milena_MK pisze:Fajnie, że tak piszecie, bo to naprawdę dla mnie ważne i mam nadzieję, że nie przeszkadza Wam to, że Elisha i Beniamin pochodzą z ciepłych, wygłaskanych domków. Lepiej mi na duszy wiedząc, że nie oceniacie mnie przez pryzmat rodowodów moich kotów. Paradoksalnie wiecie o mnie więcej, niż osoby z tzw. najbliższego otoczenia... Trochę to jednak przykre, nie? Mój TŻ też mnie pociesza i mówi, że to jakieś chore kompleksy osób, które na siłę starają się coś udowodnić, tylko nie bardzo wiedzą co. Szkoda, naprawdę szkoda. Bo to miał być miły wieczór, urodziny mojej mamy, imieniny brata Karola... A ja wracam do domu z poczuciem winy, bo kolejny raz ktoś pokazał mi, gdzie moje miejsce...
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 97 gości