DO ZAMKNIĘCIA: Co Dranie to Dranie. I jeszcze Totka z astmą.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sie 09, 2010 8:48 Re: Co Dranie to Dranie. Malut na swoim, a u mnie Pękośka.

Trzymam kciuki za oswojenie dzikuska :ok: :ok: za maleństwo znalezione przez znajomą :ok: :ok: i za szybką i pomyślną naprawę "okna na świat" :ok:

Ale jedna rzecz mnie cały czas intryguje... :twisted:
Wielbłądzio pisze:PS. Zapomniałabym o najważniejszym. Majtki cudownie odnalezione :mrgreen: :piwa:
Gdzie się w końcu znalazły? Kto podprowadził? :mrgreen:

Alyaa

Od: Śro paź 22, 2008 18:24

Post » Pon sie 09, 2010 9:01 Re: Co Dranie to Dranie. Malut na swoim, a u mnie Pękośka.

Ano znalazły się.
Były na suszarce, pod stertą innych wyschniętych rzeczy :oops:
Także nie żaden złodziej tu zawinnił, tylko moje osobiste bałaganiarstwo :oops:
A dzisiaj rano zaginęła mi płyta Ani Marii Jopek "Nienasycenie". Pudełko jest, płyty nie ma, jak to zwykle u mnie :twisted: Kurka wodna, dopiero co zdołałam odkopać "Ale jestem" :roll:
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Pon sie 09, 2010 13:45 Re: Co Dranie to Dranie. Malut na swoim, a u mnie Pękośka.

Siedzę i nie mam co robić. Siedzę głodna i zła :twisted:

Wzięłam dziś sobie do pracy serek wiejski, ważny do 11.08, czyli jeszcze ważny. Otworzyłam - zgorzkniał i nie nadawał się do zjedzenia :twisted: Kanapki rano nie zdążyłam kupić. Czyli jestem dzisiaj o jednym dużym pomidorze, którego z litości podarowała mi jedna z koleżanek i o kilku cukierkach z galaretką (inna ma urodziny).
Po południu wychodzę do lekarza, w międzyczasie niespecjalnie zdążę cokolwiek zjeść, tym bardziej, że w lodówce też raczej pustki :roll: - innymi słowy, dzień przymusowego odchudzania. Na dobre mi wyjdzie.
Na pocieszenie zrobiłam sobie cappuccino z proszku. Tym od biedy też można się najeść :wink:
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Post » Pon sie 09, 2010 14:13 Re: Co Dranie to Dranie. Malut na swoim, a u mnie Pękośka.

Dzięki za przypomnienie, że posiadam w szufladzie coś takiego jak zupka w proszku :D Kanapek mi się nie chce robić, a tasiemiec domaga się nakarmienia :? Będzie „Twoja zupka VITA Jedz i trzymaj się zdrowo” o smaku… cytrynowym 8O z grzankami.

Jak się przestanę odzywać, to znaczy że do zdrowych jednak nie należała :wink:

Alyaa

Od: Śro paź 22, 2008 18:24

Post » Pon sie 09, 2010 14:18 Re: Co Dranie to Dranie. Malut na swoim, a u mnie Pękośka.

Rozmawiałam z Marylą.
Malut jest cudowny, kochany i niedobry jak wszyscy diabli :roll: , na pierwsze imię ma mieć Świrek (odradzam, bo jak tak go nazwie, to już przez całe życie będzie miała ŚWIRKA :twisted: ). Został ucałowany ode mnie między uszkami :1luvu:

Kociolinka-bidota żyje i zaczęła trochę jeść :D
Znaleziona na ulicy Sobieskiego, więc dostała na imię Marysieńka.

Poszlam po prośbie do drugiego pokoju i nawpieprzałam się michałków :pig:

Wielbłądzio

Post » Pon sie 09, 2010 14:53 Re: Co Dranie to Dranie. Malut na swoim, a u mnie Pękośka.

Do jutra Kochani.
Raczej nie ma szans, żebym odzyskała net od zaraz :(

Wielbłądzio

Post » Pon sie 09, 2010 15:15 Re: Co Dranie to Dranie. Malut na swoim, a u mnie Pękośka.

Wielbłądzio pisze:Rozmawiałam z Marylą.
Malut jest cudowny, kochany i niedobry jak wszyscy diabli :roll: , na pierwsze imię ma mieć Świrek (odradzam, bo jak tak go nazwie, to już przez całe życie będzie miała ŚWIRKA :twisted: ). Został ucałowany ode mnie między uszkami :1luvu:

ja też poproszę Michałków ,też chcę być :pig: :mrgreen:

fakt ,z imionami trzeba uważać np. mój czarnulek dostał na imię Tasmanek ,wypisz wymaluj diabeł tasmański :lol:
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Wto sie 10, 2010 8:25 Re: Co Dranie to Dranie. Malut na swoim, a u mnie Pękośka.

żeby jeszcze tylko od tych michałków i innych takich doopsko tak nie rosło :roll: :twisted:

Malut wdarł się hurmem do serca M., jest w nim już bezkrytycznie zakochana :mrgreen:
Marysieńka ma się trochę lepiej i je, podobno jest kochana. Nadal prosimy o kciuki.
Pękośka dziczy jak cholera, panicznie boi się Wielkich Kotów. Dla mnie jest miła i łagodna, ale przed Draniami zwiewa aż się kurzy. Marnie to wszystko widzę :(
Na noc zabrałam ją do sypialni. Wskoczyła na suszarkę i obsikała mi trzy złożone spódnice. Nie zrobiła tego Bubulina, bo jak zwykle do samego rana tkwiła przytulona do mnie jak rzep. Bidziunia też nie, bo przecież ona nie dałaby rady wskoczyć na suszarkę. Pomijając już fakt, że obie Królewny są na to zdecydowanie za mądre. Czyli mała. Szlag mnie trafił, znów musiałam robić wszystko w biegu, trzeba było znaleźć i uprasować jakieś inne ubranie na dziś :twisted:
Piotruś w obronie Młodej natłukł Burą Zołzę po łbie 8O I bardzo dobrze zrobił :twisted: Może on jednak nie jest aż takim idiotą, za jakiego dotąd go miałam :wink: ... ?

Domowego netu niestety nie odzyskam tak prędko :( Trzeba wymienić całe gniazdko, do którego wtyka się rozdzielacz i oczywiście w gospodarstiwe samotnej starej panny nie ma kto tego zrobić :( Jeleń pilnie poszukiwany.

Wielbłądzio

Post » Wto sie 10, 2010 9:13 Re: Co Dranie to Dranie. Malut na swoim, a u mnie Pękośka.

dorcia44 pisze:
Wielbłądzio pisze:Rozmawiałam z Marylą.

ja też poproszę Michałków ,też chcę być :pig: :mrgreen:

a mi się te michałki śniły dziś, nie wiem czemu zupełnie :roll:

Wielbłądzio pisze:Piotruś w obronie Młodej natłukł Burą Zołzę po łbie 8O I bardzo dobrze zrobił :twisted: Może on jednak nie jest aż takim idiotą, za jakiego dotąd go miałam :wink: ... ?

Zawsze przeczuwałam, że coś w tym Piotrusiu jednak mądrego siedzi :mrgreen:
♪♫♬ ♪

*anika*

Od: Pon mar 28, 2005 20:15

Post » Wto sie 10, 2010 9:33 Re: Co Dranie to Dranie. Malut na swoim, a u mnie Pękośka.

Nie wiem, czy to kwestia rozumu. Bo że serduszko ten mój głuptak ma wielkie, to wiem od samego początku :D

Wielbłądzio

Post » Wto sie 10, 2010 10:47 Re: Co Dranie to Dranie. Malut na swoim, a u mnie Pękośka.

Jak "Mała-czarna" w i po nocy? Było siku? Zjadła coś?
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

Post » Wto sie 10, 2010 11:17 Re: Co Dranie to Dranie. Malut na swoim, a u mnie Pękośka.

Przeczytaj dokładniej Moniu :wink:
Siku było, na moje trzy świeżo uprane i złożone spódnice :twisted:
Wieczorem jadła, ale mało.
Mam mieszane myśli :roll:

Wielbłądzio

Post » Wto sie 10, 2010 11:20 Re: Co Dranie to Dranie. Malut na swoim, a u mnie Pękośka.

Wielbłądzio pisze:Przeczytaj dokładniej Moniu :wink:
Siku było, na moje trzy świeżo uprane i złożone spódnice :twisted:
Wieczorem jadła, ale mało.
Mam mieszane myśli :roll:

Ups, sorry za niedokładność... :oops: :| . Chyba czegoś nie doczytałam. Już wracam.
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Post » Wto sie 10, 2010 11:25 Re: Co Dranie to Dranie. Malut na swoim, a u mnie Pękośka.

Wielbłądzio pisze:żeby jeszcze tylko od tych michałków i innych takich doopsko tak nie rosło :roll: :twisted:

Malut wdarł się hurmem do serca M., jest w nim już bezkrytycznie zakochana :mrgreen:

Wcale się nie dziwię... :D
Wielbłądzio pisze:Marysieńka ma się trochę lepiej i je, podobno jest kochana. Nadal prosimy o kciuki.

Trzymam, trzymam, trzymam. Mam nadzieję, że jeśli to najgorsze minęło i dała radę, to już powinno być dobrze. :ok: :ok: :ok:
Wielbłądzio pisze:Pękośka dziczy jak cholera, panicznie boi się Wielkich Kotów. Dla mnie jest miła i łagodna, ale przed Draniami zwiewa aż się kurzy. Marnie to wszystko widzę :(
Na noc zabrałam ją do sypialni. Wskoczyła na suszarkę i obsikała mi trzy złożone spódnice. Nie zrobiła tego Bubulina, bo jak zwykle do samego rana tkwiła przytulona do mnie jak rzep. Bidziunia też nie, bo przecież ona nie dałaby rady wskoczyć na suszarkę. Pomijając już fakt, że obie Królewny są na to zdecydowanie za mądre. Czyli mała. Szlag mnie trafił, znów musiałam robić wszystko w biegu, trzeba było znaleźć i uprasować jakieś inne ubranie na dziś :twisted:
Piotruś w obronie Młodej natłukł Burą Zołzę po łbie 8O I bardzo dobrze zrobił :twisted: Może on jednak nie jest aż takim idiotą, za jakiego dotąd go miałam :wink: ... ?

No, drugi kot sikający "jak popadnie", to już troszku przegięcie... Mam nadzieję, że gdy Mała się zaaklimatyzuje, to sprawa się uspokoi. Pewnie z nerwów Maleńka tak ma... :(

Wielbłądzio pisze:Domowego netu niestety nie odzyskam tak prędko :( Trzeba wymienić całe gniazdko, do którego wtyka się rozdzielacz i oczywiście w gospodarstiwe samotnej starej panny nie ma kto tego zrobić :( Jeleń pilnie poszukiwany.

TePsa? :rudolf:

Marcelibu

Post » Wto sie 10, 2010 11:34 Re: Co Dranie to Dranie. Malut na swoim, a u mnie Pękośka.

Marcelibu pisze:No, drugi kot sikający "jak popadnie", to już troszku przegięcie...

Tak, zdecydowanie przegięcie. Tym bardziej, że ten pierwszy, obszczywający kąty od lat, nawet NIE JEST MÓJ :twisted:

Wielbłądzio

[poprzednia][następna]