Szczypiory, Nero - po Dniu Wampira-do zamknięcia

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sty 24, 2016 20:11 Re: Szczypiory, Nero - Telewizja Zależna Szczypior

Felutek jest bardzo chory. Z dnia na dzień przestał jeść i chodzić. Ma na wątrobie coś. To może być guz, krwiak, nowotwór. Jeszcze nie wiadomo. Widać to coś na rtg i usg. Że krew fatalna, widać nawet bez badań, ale czekamy na wyniki. Niestety, w krwi jest żółto.

Doktor na razie nie wyklucza uszkodzenia mechanicznego (na przykład upadku), krwiaka. W wywiadzie brał pod uwagę właśnie to oraz ewentualne podtrucie. W zasadzie niczego nie można wykluczyć: mógł pod moją nieobecność spaść ze schodów (chociaż to raczej mało prawdopodobne), mógł coś polizać na zewnątrz. Ja czepiam się nadziei, że to któraś z tych dwóch przyczyn. Bo trzecia, jaka zostaje, to nowotwór. Na razie Felutek jest na antybiotyku, przeciwbólach i przeciwzapalnych. I na kroplówkach. Prawdopodobnie jutro rozstrzygnie się pochodzenie tego czegoś i zapadnie decyzja, co do kierunku leczenia. Nie jest wykluczone otwarcie brzuszka. Jutro z samego rana jedziemy do "jego" doktora.

U Felutka dodatkowym problemem są jego tylne łapki. Gdy jest zdrowy, porusza się na nich. Jest chwiejny, ale trzyma się dobrze. Gdy osłabł, nie ma siły trzymać pionu, przewraca się. Zresztą po czym on ma mieć siłę, skoro drugi dzień jest na kroplówkach. Ale dla Felutka unieruchomienie to dodatkowy problem. On chce chodzić, żywo reaguje. To unieruchomienie wywołuje w nim złość, frustrację. A to nie sprzyja spokojnemu leczeniu.

Nie wiem, co mogłabym jeszcze napisać. Jakoś nie chce mi się więcej rozwodzić. Tak bardzo się boję. Trzymajcie, proszę kciuki. Nie za wyzdrowienie, bo jeśli to zatrucie albo krwiak po uderzeniu, to sobie poradzimy. Felut jest dzielny i mimo kruchego ciałka, wytrzymały. Trzymajcie kciuki, żeby to nie było TO.
Ostatnio edytowano Nie sty 24, 2016 20:13 przez Femka, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

Post » Nie sty 24, 2016 20:13 Re: Szczypiory, Nero - Telewizja Zależna Szczypior

Ogromne kciuki za Feluta!
aktualny wątek viewtopic.php?f=46&t=221075
Urodziłam się zmęczona i żyję, żeby odpocząć.

zuza

Od: Sob lut 02, 2002 22:11

Post » Nie sty 24, 2016 20:14 Re: Szczypiory, Nero - Telewizja Zależna Szczypior

Kurde, Felut, co wyczyniasz?
Zdrowieć raz-dwa!
:ok: :ok: :ok:

jaaana

Od: Śro gru 10, 2008 22:03

Post » Nie sty 24, 2016 20:19 Re: Szczypiory, Nero - Telewizja Zależna Szczypior

Kciuki mocne są.
Obrazek

mimbla64

Od: Pon lis 12, 2007 9:29

Post » Nie sty 24, 2016 20:21 Re: Szczypiory, Nero - Telewizja Zależna Szczypior

Femka cokolwiek jest w wątrobie (albo w nekach bo to są narządy powiązane - poczytaj) ale surowica jest żółta zdobądź ornipiral
w takiej sytuacji 1 cm x 5 dni i przerwa chyba 7 dni i ponownie ten sam schemat
pomaga uwierz mi - przerabiałam na Szagim
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Nie sty 24, 2016 20:31 Re: Szczypiory, Nero - Telewizja Zależna Szczypior

zapytam jutro, o ile sam doktor o tym nie powie.

Czy jak nowotwór jest w wątrobie to się wymiotuje?
Obrazek

Femka

Post » Nie sty 24, 2016 20:43 Re: Szczypiory, Nero - Telewizja Zależna Szczypior

Femka pisze:zapytam jutro, o ile sam doktor o tym nie powie.

Czy jak nowotwór jest w wątrobie to się wymiotuje?

wymotuje się, jak się zeżre zbyt wiele, albo jak się zeżre trawkę, albo tak
jak chcesz wiedzieć czy ma nowotwór w wątrobie to sie umów z dr Marciskim i wtedy jest duza szansa e si dowiesz
nikt Ci nie odpowie na tak zadane pytanie
Obrazek

dalia

Post » Nie sty 24, 2016 20:49 Re: Szczypiory, Nero - Telewizja Zależna Szczypior

trzymam kciuki za Was
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Nie sty 24, 2016 20:51 Re: Szczypiory, Nero - Telewizja Zależna Szczypior

dalia, nie prosiłam o rzetelną, medyczną informację. Prosiłam o kłamstewko.

Obraz na USG jest bardzo dziwny. Jak powiedział doktor, zupełnie nie nowotworowy. To wygląda jak niemal idealne kółko, równiutkie, jak wycięte z papieru. Podobno obraz nowotwora jest zwykle postrzępiony, jak kleks.
W każdym razie doktor powiedział, że to bardzo dziwnie wygląda i nic się nie da powiedzieć bez dodatkowych badań.
Obrazek

Femka

Post » Nie sty 24, 2016 20:55 Re: Szczypiory, Nero - Telewizja Zależna Szczypior

Femka pisze:dalia, nie prosiłam o rzetelną, medyczną informację. Prosiłam o kłamstewko.

Obraz na USG jest bardzo dziwny. Jak powiedział doktor, zupełnie nie nowotworowy. To wygląda jak niemal idealne kółko, równiutkie, jak wycięte z papieru. Podobno obraz nowotwora jest zwykle postrzępiony, jak kleks.
W każdym razie doktor powiedział, że to bardzo dziwnie wygląda i nic się nie da powiedzieć bez dodatkowych badań.

osz fak - wyrywna się okazałam być
tylko ilość kociego nieszczęścia z którym się zetknęłam może mnie usprawiedliwić
Ty prosisz o kłamstewko? nie o miecz do walki, świat się kończy i pora umierać :roll:
Obrazek

dalia

Post » Nie sty 24, 2016 21:13 Re: Szczypiory, Nero - Telewizja Zależna Szczypior

Nie odpuszczam. Potrzebuję tylko kłamstwa, żeby zjeść jakiś posiłek, przespać noc.
Nie umiem walczyć, jak się nie mam czego uchwycić. Muszę się zawiesić na niteczce nadziei, wtedy mogę próbować góry przenosić.

Na razie mam tylko to, że obraz zupełnie nienowotworowy. I że stało się to wszystko tak nagle. Jakby nożem uciął.
Obrazek

Femka

Post » Nie sty 24, 2016 21:43 Re: Szczypiory, Nero - Telewizja Zależna Szczypior

U mojej Szarej wymioty byly spowodowane niedobra praca drog zolciowych, on a tez ma cos na watrobie. Bierze leki, jest o wiele lepiej. Slyszysz Felut?
aktualny wątek viewtopic.php?f=46&t=221075
Urodziłam się zmęczona i żyję, żeby odpocząć.

zuza

Od: Sob lut 02, 2002 22:11

Post » Nie sty 24, 2016 21:49 Re: Szczypiory, Nero - Telewizja Zależna Szczypior

ojojoj, zdrowia kotku bardzo, bardzo
a może on coś łyknął co mu w dwunastnicy stoi i daje taki obraz?

evanka

Od: Pt gru 13, 2002 16:16
Lokalizacja: miasto wojewódzkie na prawach powiatu, a nawet gminy

Post » Nie sty 24, 2016 22:05 Re: Szczypiory, Nero - Telewizja Zależna Szczypior

zuza pisze:U mojej Szarej wymioty byly spowodowane niedobra praca drog zolciowych, on a tez ma cos na watrobie. Bierze leki, jest o wiele lepiej. Slyszysz Felut?

nawet jak nie słyszy, to zaraz mu nawrzeszczę do ucha

dzięki, zuza. Takich wiadomości mi teraz potrzeba.
evanka, jest podejrzenie, że może coś na zewnątrz polizał, albo łyknął. Ale to coś siedzi ewidentnie w wątrobie.
Obrazek

Femka

Post » Nie sty 24, 2016 22:15 Re: Szczypiory, Nero - Telewizja Zależna Szczypior

Felucie! Femko! Trzymajcie się!
Trzymam kciuki.

kitkowa

Od: Śro lut 07, 2007 20:52

[poprzednia][następna]