Behemot III ...

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto wrz 14, 2010 18:08 Re: Behemot III ...

Cóż, może i jestem czarownicą i babajagą ale wiedzy tajemnej nie posiadam. Podobno zima przyjdzie szybko i pójdzie szybko, zobaczymy. Kto lubi wiadomości meteo, ciekawostki o pogodzie i tego typu rzeczy to polecam portal Twoja Pogoda. Zawsze się sprawdza prognoza. Ja lubię tam czytać podsumowania tygodnia. Np w ubiegłym tygodniu najcieplej było w Kuwejcie 47 stopni a najzimniej na Wostoku minus 77 :mrgreen:
Obrazek
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa. J. Tuwim

babajaga

Od: Wto mar 18, 2008 15:30

Post » Wto wrz 14, 2010 18:31 Re: Behemot III ...

Tak w sprawach lozka AYO :-) Po poludniu to znalazlam i kupilam za 10 €! :ryk: Zeby tylko materac byl przewietrzony od dolu. W Twoja wneke tez moze by takie cos pasowalo. http://kleinanzeigen.ebay.de/anzeigen/s ... d=10505250

Nie ma zlej pogody, tylko jest zle ubranie... Ja sie nie przejmuje. Tylko tyle sniegu nie ma byc jak w ostatnia zime...

SecretFire

Od: Sob sie 30, 2008 15:29

Post » Wto wrz 14, 2010 19:29 Re: Behemot III ...

SecretFire pisze: Nie ma zlej pogody, tylko jest zle ubranie... ..

O :ok:
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Wto wrz 14, 2010 19:33 Re: Behemot III ...

pomponmama pisze:Ja owe mądrości na onet.pl wyczytałam, to się teraz popisać chciałam. Ale to ty dostojna Babajago fachowcem jesteś :mrgreen:

Na prund to patrz w elektrowni i na rachunku :roll:
A o pogodę - podpatruj górali czy chrust znoszą :ryk:
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Śro wrz 15, 2010 9:30 Re: Behemot III ...

Dziś, drogie Ciotki, będzie odcinek dla widzów o mocnych nerwach :twisted:

Była u mnie wczoraj koleżanka - drobna i bardzo kociolubna osoba. Jednakowoż naruszyła utarte zwyczaje Księciunia i zadne kabanoski nie były w stanie go przekonac do intruza. Pomykał poddenerwowany po mieszkaniu pokrzykując.
Otworzyłam balkon, zeby sobie widoczki pooglądał.
I wtedy...
W okamgnieniu wspiął się po krawędzi drzwi balkonowych na krawędź górną i tam zasiadł z wyraźnym zamiarem kontynuowania wycieczki 8O
No i PAT bo dalej już albo sufit albo skok na zewnątrz 8O
Zamarłam..
powoli podeszłam i otworzyłam drzwi jak najbardziej do wewnątrz pokoju jednocześnie usiłując go namówić, żeby zlazł po bambusowaej rolecie ale kotek w tym momencie właśnie skumał gdzie jest i ewidentnie wpadł w panikę - gały jak spodeczki i zero reakcji na moje gruchanie , PEŁEN STUPOR 8O
Wówczas mnie olśniło - DRABINA!!!
Przyniosłam z przedpokoju wielkie, zdezelowane malarskie drabinisko uważając, żeby nie poruszać się zbyt gwałtownie. Podstawiłam pod drzwi i ze śmiercią w duszy [mam lęk wysokości i dobrowolnie bym na to goowno nigdy nie wlazła] wchodziłam powoli ćwierkając "no chodź do mamusi, chodź do mamusi, Maria trzymaj te drabine bo się zaraz skotłuję, no chodź domamy czorcie jeden.." w końcu osiagnęłam szczebel, z którego mogłam pewnie chwycic gada za pirze - był tak przerażony, że nie czułam bicia jego serca...
Myslicie może, że wyniósł z tej historii jakieś nauki?
NeE :evil:
Juz po kwadransie siedział pod balkonem gniewnie pokrzykując na personel, który ŚMIAŁ zmknąc mu podwórko :evil:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Śro wrz 15, 2010 9:34 Re: Behemot III ...

Horror :strach: :twisted:

Zrób fotę tego okna ,czy balkonu daj wymiary i może coś poradzimy 8)
ObrazekObrazek

amyszka

Od: Czw mar 22, 2007 14:26

Post » Śro wrz 15, 2010 9:41 Re: Behemot III ...

8O To samo chcialam akurat napisac. Babo jedna, czytajac widzialam go tam i stracha mam niezlego. Ten balkon musi byc jakos zabezpieczony.
Lek wysokosci tez mam AYO. Ale tego strachu bym nie chciala dzielic, bo moja Lilly po firanach do gory sie wspina i na krawedz okna tez siada. Ale mam kratki...

SecretFire

Od: Sob sie 30, 2008 15:29

Post » Śro wrz 15, 2010 9:41 Re: Behemot III ...

Włosy mnię demba stanęły 8O

amyszka pisze:Horror :strach: :twisted:
Zrób fotę tego okna ,czy balkonu daj wymiary i może coś poradzimy 8)

O! I to jest podejście Obrazek. Osobiście dorzuce grosika na ten cel dla zdrowego serca AYO i naszego :ok:
Może któraś ciotka jeszcze ? :wink:
Obrazek

psiama

Od: Czw maja 07, 2009 13:19

Post » Śro wrz 15, 2010 10:00 Re: Behemot III ...

no przecież zdjęcia mównicy były już w wącie, ciotki coś niedokładnie obrazki oglądają... trzeba coś wykręcić, bo nam AYO zejdzie na zawał.

Dwa razy by mi Georg podobny numer wykręcił - raz wylazł przez tralki na zewnętrzny gzyms pod balkonem - ledwo za ogon złapałam, on się darł, ja ciągnęłam, paznokcie sobie wbiłam w dłoń do krwi, cud, że ten ogon się nie urwał. A drugi raz - wietrzyłam kuchnię. Otworzyłam okno, stanęłam w nim i pilnuję - Georg powoli wchodzi do kuchni, patrzy obojętnie gdzieś za moje plecy i nagle bonusy w oczach, skok, zdążyłam zatrzasnąć okno, rozpłaszczył się na szybie :roll:
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Śro wrz 15, 2010 10:04 Re: Behemot III ...

A jednak z Behemotem w otwartym oknie żartów ni ma :roll:
Obrazek

JoasiaS

Od: Wto sie 02, 2005 18:45

Post » Śro wrz 15, 2010 10:18 Re: Behemot III ...

Wiem, że się narażam opisując takie niepoprawne politycznie historie i mam pełną świadomość konieczności zabezpeczenia tego pieprzonego okna ale... nie mam kasy i musze z tym poczekać do następnego sezonu :roll:
Jednego się wszakże nauczyłam wczoraj - kuipę po prostu gadowi mocne szelki i ŻADNE syrenie śpiewy nie zmuszą mnie do pozostawienia go w sąsiedztwie otwartego okna :evil: :evil: :evil:
Pisałam juz gdzies, że gen dzikości mocno w nim siedzi i nie ma w najbliższym czasie szans, zeby coś się zmieniło bo to nie jest smarkacz tylko dorosły kot :evil:
Wczoraj to właśnie zrozumiałam - AMEN
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Post » Śro wrz 15, 2010 11:52 Re: Behemot III ...

AYO ty wiesz jaką mam sytuację, więc się nie dorzucę, ale uczyniłam bazartek. Mam nadzieję, że choć parę złotych wpadnie na siatkę dla Behemota Bandyty :twisted: . Uprzejmie proszę o podbijanie. viewtopic.php?f=20&t=117208
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Od: Śro paź 15, 2008 15:16

Post » Śro wrz 15, 2010 11:54 Re: Behemot III ...

jedne mocne szeleczki mam na zbyciu to Ci wyślę -daj namiary :ok:

Mocną linkę zakup :mrgreen:
ObrazekObrazek

amyszka

Od: Czw mar 22, 2007 14:26

Post » Śro wrz 15, 2010 12:05 Re: Behemot III ...

Dziewczyny - noga z gazu :oops:

Jest tu na forum mnóstwo osób NAPRAWDĘ potrzebujących :oops:

Amyszko - kupie te szeleczki, nie fatyguj sie, dziękuję :1luvu:

Pomponmamo - niech licytuja ale ja tego nie przyjmę, wpłacisz na Pakt :oops:

Dziewczyny - ja pracuje i jakies tam pieniądze zarabiam - nie zawstydzajcie mnie na litość Boga :oops: :oops: :oops:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Post » Śro wrz 15, 2010 12:09 Re: Behemot III ...

AYO pisze:Dziewczyny - noga z gazu :oops:

Jest tu na forum mnóstwo osób NAPRAWDĘ potrzebujących :oops:

Amyszko - kupie te szeleczki, nie fatyguj sie, dziękuję :1luvu:

Pomponmamo - niech licytuja ale ja tego nie przyjmę, wpłacisz na Pakt :oops:

Dziewczyny - ja pracuje i jakies tam pieniądze zarabiam - nie zawstydzajcie mnie na litość Boga :oops: :oops: :oops:

Przestań kobieto! 8O Nie bądź taka wstydliwa. :wink: Teraz my tobie, kiedyś ty nam... Jak będziesz miała, to na pakt wpłacisz i tyle. Ja ostatnio przyjęłam kasę z bazarku Babajagi, jak na żarcie dla kotów nie miałam. To nie jest wstyd. Byle komu nie pomagamy. To oznaka szacunku, skoro ludzie chcą ci pomóc.
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Od: Śro paź 15, 2008 15:16

[poprzednia][następna]