Rudy dom, Chmurek na tymczasie, Protka i Chmurka w DS!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sie 17, 2011 8:59 Re: Rudy dom, Chmurek na tymczasie, Protka i Chmurka w DS!

:ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:

Ja ostatnio nie zauwazylam ze kolo wanny na podlodze siedzi Fiona i czeka az ja z lazienki wypuszcze. A ze ja tez ze wzrokiem mam problemy to wychodzac z wanny celowalam w szmate do podlogi zeby na nia stanac i stanelam na kota :twisted: wrzask byl nieziemski, kotu nic sie nie stalo - ja sie malo nie zabilam a koci foch trwal dwa dni :ryk:
Najpiękniejszą muzyką przed snem jest mruczenie szczęśliwego kota...

solangelica

Od: Wto paź 28, 2008 23:10

Post » Śro sie 17, 2011 9:01 Re: Rudy dom, Chmurek na tymczasie, Protka i Chmurka w DS!

Chmurek odbraził się od razu wkraczając na moje plecy jeszcze będąc z deka mokrym :mrgreen:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

joarkadia

Od: Śro wrz 15, 2010 21:30

Post » Śro sie 17, 2011 9:05 Re: Rudy dom, Chmurek na tymczasie, Protka i Chmurka w DS!

joarkadia pisze:Chmurek odbraził się od razu wkraczając na moje plecy jeszcze będąc z deka mokrym :mrgreen:

No co w koncu zmoczylas go to teraz napraw swoj blad i go wytrzyj ;)

Siedze i sie chichram bo probuje sobie wyobrazic mine Chmurka... :ryk:

solangelica

Post » Śro sie 17, 2011 9:09 Re: Rudy dom, Chmurek na tymczasie, Protka i Chmurka w DS!

Mina bezcenna :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
taki wyraz pyszcza kociego dawno nie był przeze mnie widziany - zdezorientowanie, oburzenie, wstręt, zaspanie.... cala gama!
Reszta kotów zignorowała go :evil: a ja jakoś przeżyłam kocie super mizianie się na moim karku.... i mega mruczando :1luvu: :1luvu:

joarkadia

Post » Śro sie 17, 2011 9:32 Re: Rudy dom, Chmurek na tymczasie, Protka i Chmurka w DS!

Joarkadio :ok: za Karinkę i Twoje wspaniałe kociaste :lol: to dobrze że w DS-ach wszystko w porzadku :1luvu:

Maria Szczyglińska

Od: Pt gru 03, 2010 14:58

Post » Śro sie 17, 2011 23:36 Re: Rudy dom, Chmurek na tymczasie, Protka i Chmurka w DS!

joarkadia pisze:Chmurek odwalił numer.....
Wlazł do zlewu i przytulając się do czarno białego kubka spał w najlepsze kiedy Duża przyszła, zaspana niesamowicie, niedowidząca z rana jak to zwykle przy makulopatii i odkręciła wodę aby napełnić czajnik. Chmurek nie przepada za wodą, a jeszcze zaspany.... wyskoczył ze zlewu z takim piskiem, że ja mało czajnika nie wypuściłam z rąk (pełnego wody :lol: .)... a tak wogóle to mało zawału serca nie dostałam :mrgreen: Nie spodziewałam się obecności kota w takim miejscu, nie rozróżniłam kubka od kota :ryk: :ryk: :ryk: Rezydenci odwrócili łepki od mokrego i skaczącego wszędzie młodzieńca i dalej spali w najlepsze. Chmurek, złapany i wytarty ręcznikiem, pomruczał mi na szyi, a teraz morduje Wielkie Przeciwniczki Myszki w tempie ekspresowym - podrzuca i obgryza im ogony :1luvu: :1luvu:

Rysiek aż takich pomysłów nie ma :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
A ja też rano prawie na ślepaka robię kawę :wink:

juana

Od: Śro cze 15, 2011 7:19

Post » Śro sie 17, 2011 23:38 Re: Rudy dom, Chmurek na tymczasie, Protka i Chmurka w DS!

W Dsach w porządku, w domu mała wojna...
Puszek czmychnął pod nogami i uciekł na dwór.... nie było mozliwości zatrzymania go bez szkód widocznych i bolesnych na nogach ludzi... Wrócił łaskawie po kilkunastu godzinach, brudny niczym węglarz conajmniej :evil: Za karę kąpiel - siedzi i wylizuje sę z nezbyt zachęcającą do głaskana minką - ale dobrze mu tak :wink:
Ludzie, za kilkanascie godzin moja córeczka będzie już w domu... z o wiele lepszymi wynikami niż poprzednio. Doszła tylko lekka niedokrwistość - będziemy trzy razy w tygodniu na Karowej na zastrzykach i badaniu. Ale mała będzie już w domu :1luvu: :1luvu:
Moja córeczka, Karina Wacława, w końcu przybywa dziś do domu :!:

joarkadia

Post » Śro sie 17, 2011 23:41 Re: Rudy dom, Chmurek na tymczasie, Protka i Chmurka w DS!

Maria Szczyglińska pisze:Joarkadio :ok: za Karinkę i Twoje wspaniałe kociaste :lol: to dobrze że w DS-ach wszystko w porzadku :1luvu:

Oj tak, są naprawde wspaniałe, nieziemskie, kochane, miziaste.... i wszystko co najlepsze jak nie broją :twisted: A broją :mrgreen: Może to próba nauczenia mnie co mnie czeka przy Karinie.... oby nie :1luvu: :1luvu: :1luvu:

joarkadia

Post » Czw sie 18, 2011 9:06 Re: Rudy dom, Chmurek na tymczasie, Protka i Chmurka w DS!

O jak sie ciesze z tego ze Karinka bedzie w domu!! O jak sie ciesze :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

solangelica

Post » Czw sie 18, 2011 20:13 Re: Rudy dom, Chmurek na tymczasie, Protka i Chmurka w DS!

Karina w domu. Zjadła już dwie porcje jedzenia, a teraz śpi. Przezyłyśmy podróż taksówką w pobliżu stadionu Legii (pewnie przegrali :roll: - to kara za te korki :!: :!: ), wyprawę do apteki po leki (i ja przeżyłam szok płacąc rachunek :evil: ) i nawał sąsiadów i sąsiadek :wink: Wszyscy zgodnie uznali ze to najpiękniejsza dziewczynka świata :1luvu:
Koty zareagowały.... spokojnie bardzo. Chmurek włożony do łóżeczka przestraszył się machającej rączki Kariny i uciekał.... a potem podczas karmienia małej obwąchiwał jej włoski i główkę wychylając bardzo daleko szyjkę. Garfildosek i Puszek omijają pokój z deka z daleka.... A Ryś siedzi lub leży pod łóżeczkiem i tylko nasłuchuje co Karina robi.
Karina uśmiechnęła się do mnie tak od ucha do ucha jak weszłyśmy do domu.... A mi serce stanęło i zrobiło saldo. Położona w łóżeczku rozkopała się, a Kubusia Puchatka chwyciła za ucho. Nie przeszkadzają jej żadne hałasy (normalnie gra telewizor 8O ), a ona śpi w najlepsze. Butelkę opróżnia w tempie ekspresowym - a dodałam trochę do jej początkowej dawki :mrgreen:
A jutro pierwszy z długiej listy lekarzy.....

joarkadia

Post » Czw sie 18, 2011 22:45 Re: Rudy dom, Chmurek na tymczasie, Protka i Chmurka w DS!

Za Karinkę i Ciebie :ok: :ok: :ok: :ok:
:1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

juana

Post » Sob sie 20, 2011 9:38 Re: Rudy dom, Chmurek na tymczasie, Protka i Chmurka w DS!

Relacja z reakcji kotów na nową Pania, niezbyt jeszcze Dużą.... :mrgreen:
Garfield ignoruje małą dokumentnie. Jedyny kontakt z dzieckiem który ma to wtedy gdy wskakuje na szafę - jako stopień służy mu szafka z przewijakiem. Wczoraj nakrzyczałam na niego bo chciał zeskoczyć na przewijak akurat w momencie gdy przewijalam Karinę :evil: Przestraszyłam się na maksa, bo kot większy jest niż moja córeczka i jeszze więcej waży, a jak takie słonisko wpadłoby na małą.... :strach: :strach: :strach: :strach: :strach: :strach:
Puszek lekko na odległość. Stara się nie wchodzić do pokoju jak karmię małą, a jak widzi, że z nią chodzę albo cos przy niej robię - nie wpada pod nogi na szczęście :twisted: Przednie łapki stawia na krawędzi łóżka i obserwuje jak karmię małą, ale nie stara się zacieśniać kontaktów na chama.
Ryś początkowo siedział przed łóżeczkiem Kariny i nasłuchiwał wszelkich odgłosów. Teraz spokojnie się kładzie na łóżku w obecności małej, ale nie podchodzi. Ogólnie rzecz biorąc zachowuje się jak typowy flegmatyk - zresztą żadnego kota nie wzrusza jak mała płacze :roll:
Za to Chmurek..... polubił Karinę na odległość długości jego języczka. Zwłaszcza to lubienie objawia się przy karmieniu - czasami próbuje ukraść jej porcję mleczka 8O Przeganiam go wtedy, ale ogólnie podchodzi, wyciąga z ciekawością szyjkę, obwąchuje pieluszki i śpioszki. I mruczy :1luvu:
karina waży 2185, je, teraz spi i robi wspaniałe minki. A ja zaczynam mieć fijoła mega wielkiego na punkcie mojej córeczki :wink:

joarkadia

Post » Sob sie 20, 2011 21:50 Re: Rudy dom, Chmurek na tymczasie, Protka i Chmurka w DS!

Spacerek prawie trzygodzinny, dwie i pół na prasowaniu, 4 na spaniu spędzone.....
Koty grzeczne, choć z daleka od Kariny - do mnie rpzychodzą jak małą położę już w łóżeczku. Chmurek mruczy na karku, Puszek szuka sobie miejsca, Garfildosek obrażony na świat na szczycie szafy, a Ryś pod łóżeczkiem wystawia fałdkę do głąskania :mrgreen:
Padam z deka na nos i wszystko co możliwe....

joarkadia

Post » Nie sie 21, 2011 8:33 Re: Rudy dom, Chmurek na tymczasie, Protka i Chmurka w DS!

Karina dała mi pospać AZ 8 godzin :ryk:

joarkadia

Post » Nie sie 21, 2011 9:33 Re: Rudy dom, Chmurek na tymczasie, Protka i Chmurka w DS!

joarkadia pisze:Karina dała mi pospać AZ 8 godzin :ryk:

ooooo 8O 8O 8O 8O :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: Ale jest taka maleńka... Koty- zachowanie super :ok: :ok: A Rysiek dzisiaj rano jak piłam kawę (usiadłam na podłodze) przynosił w ząbkach ośmiornicę i czekał aż mu będę rzucać... :D

juana

[poprzednia][następna]