Czesio, Jożik, Mirmiś, Pola. - Prosimy o zamknięcie.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sie 25, 2009 11:47

Całkiem fajnie!
Jak na sam początek to super :D
Ło matko jakbym chciała zostać Twoim królikiem doświadczalnym ;)

estre

Od: Pon sty 07, 2008 17:05

Post » Wto sie 25, 2009 12:17

Ooo, fajnie! :D :D Szkoda, że tak daleko mieszkasz. :(
Wzorki na razie skromne, bo mam mało materiałów. Wyposażenie kuferka we wszelki budulec i środki do pielęgnajcji kosztowało tyle, że na ledwo wystarczyło na maleńką ilość świecidełek. Na razie doświadczalne króliczki donoszą, że się wszystko kupy trzyma, nic nie odpada, więc jestem prawie zadowolona.
Aniada

Post » Wto sie 25, 2009 12:44

To prawda, tanie te rzeczy nie są.
Ale się zwróci :D
Zawsze w razie czego na Wizażu możesz szukać królików doświadczalnych i zaznaczyć, że jedynie płaci się za materiał a się uczysz. Ja tak nie raz robiłam za królika i miałam ładne paznokietki za 20-40 złotych :D

estre

Post » Wto sie 25, 2009 12:56

Dotąd pracowałam gratis. Jeszcze 4 gratisowe "króliczki" mam umówione na przyszły tydzień (galeryjka się powiększy ;) ). Potem będę już brać po kilka złotych, bo przy cenach materiałów po prostu wysiadam. :roll:
Aniada

Post » Wto wrz 01, 2009 16:04 Re: Czesio, Jożik & Mirmiłek

Hej niebieściuszki :)
Witamy serdecznie w nowym miau :)

Sihaja

Od: Pon sty 03, 2005 22:17

Post » Wto wrz 01, 2009 16:05 Re: Czesio, Jożik & Mirmiłek

Ja również się witam :D
Zajrzałam do galeryjki ale widzę, że nic nowego jeszcze nie ma.

estre

Post » Śro wrz 02, 2009 20:14 Re: Czesio, Jożik & Mirmiłek

Witamy, witamy.

Ale się dziś wqr... ekhem, przepraszam. Znajoma z pracy znalazła kotkę perską i chce się jej pozbyć, bo kotka agresywna wobec jej zwierzaków. Tłumaczę jak komu mądremu, że osobiście załatwię krople Bacha, a nade wszystko, że trzeba kotkę wysterylizować. I co słyszę??? Siadajcie i trzymajcie się - prędzej ją do schroniska odda niż wysterylizuje, bo to się nie zgadza z jej poglądami... Nie mam słów, Dziewczyny. Normalnie nie mam słów. Obiecałam, że dziś pogadam z mężem i wezmę kotę (na tymczas). Pogadałam i będę mieć pierwszego tymczasa. Rozglądam się już za domkiem, ale najpierw ciachnę kocinkę. Trzymajcie kciuki, żeby głupi babol nie oddał kotki w inne ręce. Mam nadzieję, że do jutra da sobie na wstrzymanie. :evil: :evil: :evil:
Aniada

Post » Śro wrz 02, 2009 20:20 Re: Czesio, Jożik & Mirmiłek

Biedne te koty z tymi głupimi ludźmi.... :( Trzymamy łapki za kicię...

Sihaja

Od: Pon sty 03, 2005 22:17

Post » Śro wrz 02, 2009 20:22 Re: Czesio, Jożik & Mirmiłek

Mam nadzieję, że Ci się uda. Trzymam kciuki! :ok:

estre

Post » Śro wrz 02, 2009 20:26 Re: Czesio, Jożik & Mirmiłek

Jutro muszę babolowi powiedzieć, że biorę kicię. Ale nie wiem jeszcze, kiedy dokładnie, bo chcę z kocią od razu do weta pojechać i muszę się z nim umówić.
Jednego się boję. Że nie będę umiała oddać i popadnę w potężny konflikt z moim tolerancyjnym (do pewnych granic) małżonkiem :(
Jak kociny nie oddam, to po pierwsze mąż nie zgodzi się na tymczasy, a po drugie - mocno zlekceważyłabym jego osobę. Już się boję, co to będzie...
Aniada

Post » Śro wrz 02, 2009 20:30 Re: Czesio, Jożik & Mirmiłek

Aniada... na wszelki wypadek zrób przed sterylką badania krwi z mocznikiem i kreatyniną... Bo niby domowa, ale nie wiadomo jak nerki pracują, lepiej się ubezpieczyć...

estre

Post » Śro wrz 02, 2009 21:46 Re: Czesio, Jożik & Mirmiłek

To kciuki za kocinę :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Co do baby to bez komentarza :twisted:
ObrazekObrazek

amyszka

Od: Czw mar 22, 2007 14:26

Post » Śro wrz 02, 2009 21:54 Re: Czesio, Jożik & Mirmiłek

Jeżeli sprawa przejdzie gładko i kicia znajdzie domek, będę mogła być częściej domkiem tymczasowym. Trzymajcie kciuki za kicię i moje nerwy.
Estre - galeryjka na razie pustawa, bo mam kiepski aparat. Ale ostatnio byłam z siebie bardzo dumna. Cieniowane pazurki z wtopionymi owockami, które wykonałam, przypominały malinowy sorbet z pokruszonym lodem. Koleżanka mało wypadku nie spowodowała, bo zapatrzona była we własne kciuki na kierownicy :mrgreen:
Niestety, zepsuła mi się frezarka (nowa!!!), która kosztowała mnóstwo pieniędzy, a gwarancja nie obejmuje zepsutej części. Czuję się oszukana, niestety. To jednak temat na inną okazję. Znikam spać, bo jutro praca na rano.
Aniada

Post » Śro wrz 02, 2009 21:58 Re: Czesio, Jożik & Mirmiłek

Gratuluję pazurków - jestem pod wrażeniem :-)
Powodzenia z kocinką i kciuki za domek

ewung

Od: Pon lis 13, 2006 13:04

Post » Czw wrz 03, 2009 8:54 Re: Czesio, Jożik & Mirmiłek

pisz co z kicią..... :?
Serniczek

[poprzednia][następna]