Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou IV gaudeamus igitur

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto paź 04, 2011 13:44 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou IV gaudeamus igitur

bo Loki jest szaro- srebrny
a Caillou, to surykatka z ogonem szopa pracza :mrgreen:

pozytywka

Od: Wto cze 22, 2010 10:45

Post » Wto paź 04, 2011 13:47 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou IV gaudeamus igitur

buzi?

Obrazek

to nie zawracaj głowy

Obrazek

pozytywka

Post » Wto paź 04, 2011 13:50 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou IV gaudeamus igitur

Bardzo przystojny z niego kocur, a biorąc pod uwagę jego osobowość przychodzi mi na myśl Werter :mrgreen: :lol:
Obrazek

Obrazek

shalom

Od: Pon wrz 06, 2010 22:14

Post » Wto paź 04, 2011 13:56 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou IV gaudeamus igitur

Werter?
To przecież śpiacy królewicz jest 8)

Obrazek

tu, na swoim niemowlęcym materacyku (nawet na podusię nie starcza)

Obrazek

pozytywka

Post » Wto paź 04, 2011 14:05 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou IV gaudeamus igitur

I jeszcze jest taki duży i ma wyraźne pręgowanie, piękny jest :1luvu:
Obrazek

Obrazek

shalom

Post » Wto paź 04, 2011 14:16 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou IV gaudeamus igitur

a Lucjan ma dziś wizytę PA :roll:
Już mi niedobrze
mam przyjść i uczestniczyć
chyba bym już wolała nie widzieć i nie wiedzieć

muszę wygrzebać z czeluści poczty wysłanej, jakieś umowy adopcyjne, ankiety
kurczę, kompletnie nieprzygotowana jestem, telefon od DT mnie zaskoczył

Macie coś w swoich zasobach?
Jakąś prostą umowę jakąś ankietę?

pozytywka

Post » Wto paź 04, 2011 15:10 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou IV gaudeamus igitur

mamy Ciociu pozytywko :)
poproszę e-mail to wyślę
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Wto paź 04, 2011 17:50 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou IV gaudeamus igitur

pozytywka pisze:sliver pracuje w żłobku :strach:
wielki szacun; to dopiero jest wyzwanie
mnie się w dzieciach podoba to, w jaki sposób myślą
lubię je pojedynczo, w kupie są okropnie męczące, a w instytucjach przymusu edukacyjnego wyraźnie głupieją
niestety szkoła przycina tych niezwykłych ludzików do swojego szablonu
od czasu do czasu stwierdzam, że
"dzieci sa zakałą ludzkości"
i jak już sie wszyscy wystarczająco zbulwersują, to dodaję
"bo wyrastają z nich dorośli" :twisted:

a no pracuje, jeszcze zyje :)
ale duzo prawdy w tym co mowisz pozytywko, ja to widze i czasem mnie przeraza, choc chce sie indywidualnie podejsc, rozwijac te dzieci to czasem nie da rady, a wiecie czemu?? dzieci za duzo w grupie. po prostu.

Duszek686 pisze:hehe
Niektóre dzieciaki są naprawdę fajne.
Miłe, zabawne, słodkie i rozczulające.
Na chwilę.
Mnie najbardziej przeraża hałas.
Nienawidzę hałasu...

hałas jest obrzydliwy. tez nienawidze. czasem wracam z łepetyna jak to sie mowi u nas 6 na 9 ;)

ale to moja pierwsza poważna praca, wiec nie zakładam, ze na cale zycie :) bo wiecie..to przedszkole w bieszczadach.. 8)
Obrazek Obrazek

sliver_87

Od: Nie wrz 05, 2010 12:19

Post » Wto paź 04, 2011 17:58 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou IV gaudeamus igitur

a co do tatr i szpitala a w nim shalom i pacjentow. kojarzy mi sie tak- gory i szpital a jak gory i szpiat to rumunia i "Bandyta"........ chyba sobie obejrze. nic, ze widzialam ten film 48747t137642388383857606947463525241 razy a muzy slucham jeszcze czesciej...
a Bombi mi tak rozkosznie mruczy prosto do samego uszka :1luvu:
Obrazek Obrazek

sliver_87

Od: Nie wrz 05, 2010 12:19

Post » Wto paź 04, 2011 18:00 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou IV gaudeamus igitur

Cudni są, pozytywko :1luvu: aż szkoda, że dzieci z nich nie będzie :twisted:

Pasibrzucha

Od: Sob lis 06, 2010 10:32

Post » Wto paź 04, 2011 18:15 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou IV gaudeamus igitur

Pasibrzucha pisze:Cudni są, pozytywko :1luvu: aż szkoda, że dzieci z nich nie będzie :twisted:

no, jakby człowiek wiedział, jakie będzie miał cudowne koty, to pewnie marzyłby o kociakach :twisted: :twisted: :twisted:
A swoja drogą, ludzkie myslenie chyba zawsze biega tym tropem, bo nawet nasza miła pani wetka, na wieść, że Caillou przyjechała z Legnicy, stwierdziła: o, to przywiozła pani nowe geny do Krakowa :strach:
Zbaranieliśmy oboje z TŻ, jako że my światli i kastrujący co sie da i gdzie się da.
A wetce tez sie głupio zrobiło, bo ona przecież też nie za rozmnażaniem, tylko ta Caillousia taka milusia, że aż by się ją chciało sklonować :smiech3:

sliver - ja nieustająco pełna podziwu jestem dla Ciebie oraz wszystkich, którzy dają radę pracowac z dziećmi w dużych grupach.
Dla mnie dwoje, to już jest duża grupa, więc tym bardziej podziwiam.

ciociu Magdo - alert odwołany, skorzystałam właśnie z twojej ankiety, a umowe, którą podpisywałam o Caillou przerobiłam na Lucjana
ale i tak ...
cdn.

pozytywka

Post » Wto paź 04, 2011 18:22 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou IV gaudeamus igitur

Czekam niecierpliwie na kolejny odcinek 8)
Obrazek

Obrazek

shalom

Post » Wto paź 04, 2011 18:30 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou IV gaudeamus igitur

Ludzie to są jednak straszne parapety. (Chociaż Magda twierdzi, że nie należy ubliżać parapetom :twisted: )

Dzwoni dziś pani, ze chciałaby zobaczyć kotka i czy może przyjść dzisiaj.
No to DT za telefon i do mnie, czy przyjdę i żebym przywlokła jakieś umowy, ankiety i inne cusie.

Szukam w czeluściach poczty, przerabiam, drukuję, kseruję, wydzwaniam do cioteczek forumowych, lecę zapocona (u nas dzś sierpniowa pogoda), przylatuję, obie ustalamy linię postępowania, ręce nam się trzęsą, pełne napięcia oczekujemy.
Lucjan cały zdystansowany, nie chce się miziać, nie chce się dac wziąć na ręce, siada tyłem, ma obrażoną minę, generalnie patrzy na mnie spode łba, jakby rozumiał, że ktoś ma go zabrać i jakby podejrzewał, ze to ja.
DT zdumiony, bo przed chwila wszystko było ok, miział się i mruczał.
No nic, czekamy.
Dowiaduję się, że pani uciekł niedawno kotek.
Włos mi staje dęba :strach: , myślę, ze juz nie chcę pani oglądać, Lucjan tez tak uważa, wyciągam tę bardziej formalną umowę adopcyjną i czekamy.

Po godzinie dzwonimy do pani, a ona cała zadowolona oznajmia, ze nie przyjdzie, bo mąż się nie zgodził.

Zamiast się wściec na tumankę, odzyskujemy dobry humor.
Baba z wozu, koniom lżej.
Już widzę, co to za typ człowieka :roll:

Lucjan natomiast, jak tylko usłyszał, ze żadnej wizyty adopcyjnej nie będzie, rozmiział sie na całego, rozmruczał i wywalił brzuchol do głaskania.
DT w szoku, że on rozumiał co się święci.
Powiem wam, że Lucjan strasznie pasuje do DT, a DT strasznie pasuje do Lucjana.
No ale nie ja decyduję, nie?
Jak kto ma znajomości u Aniołów niech im te zielone świeczki pali w intencji Lucjana, co?

Zaraz wrzucę ze dwie fotki Tłuściocha Lucjana na DT

pozytywka

Post » Wto paź 04, 2011 18:33 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou IV gaudeamus igitur

pozytywka pisze:Jak kto ma znajomości u Aniołów niech im te zielone świeczki pali w intencji Lucjana, co?

Już zapalam

jozefina1970

Od: Nie maja 09, 2010 12:46

Post » Wto paź 04, 2011 18:49 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou IV gaudeamus igitur

On chyba chce być stałym członkiem DT 8)
Bardzo podziwiam cierpliwość i wyrozumiałość tych osób, które szukają domków i rozmawiają z takimi parapetami :twisted:
Obrazek

Obrazek

shalom

[poprzednia][następna]