♥ Muszu i Teemuś ♥ Jest lepiej :D

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sie 11, 2014 11:53 Re: Muszu i Teemuś ♥ Zapraszamy !!! Wampir str. 78 :D

:1luvu: :1luvu:
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

Post » Pon sie 11, 2014 15:09 Re: Muszu i Teemuś ♥ Zapraszamy !!! Wampir str. 78 :D

Hej hej :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Ale dziś była duchota... teraz na szczęście zaczyna grzmieć i może się rozpada ;)
Kocurki w porządku, no może oprócz tego, że Teemcia zrobił brzydkiego kupalka w nocy :(
Nie mam pojęcia po czym, je to samo, nic nowego nie dawałam...
Poza tym szaleje jak opętany, czuje się świetnie, w sobotę zrobimy badanie krwi i może kupki jak się uda, bo jedziemy na szczepienie ;)

I dobre wieści: już wiem gdzie karmione są nasze osiedlowe bezdomniaczki :dance: :dance2:
Dzisiaj wieczorkiem idę im dać pierwszy raz jedzonko :)
Tylko zastanawiam się czy nie mam za mało... ich tam jest ok 10 sztuk z moich obserwacji.
Jednak z tego co się dowiedziałam wiele osób je karmi ale każda nowa karmicielka mile widziana :D

vanesia1 pisze:Zaciumkałabym oba.

:1luvu: :1luvu: :1luvu:
No słodziaki są... jak nie gryzą :mrgreen:

mir.ka pisze:
świetna poza do spania :)

:1luvu:

dobrze, że lepiej się czujesz :ok:

Muszer lubi takie wygibasy :D
Dziś jest jeszcze lepiej ufff... może wieczorkiem skuszę się na zupę ;)

Spilett pisze:Jakie fajne pozy mają :1luvu:
Pij pij dużo, może szybciej przejdzie :1luvu:

Pije sporo i pomaga :ok:
Muszer właśnie leży tak samo, jeszcze duchota trzyma, czekamy na deszcz :D

Myszolandia pisze:o noł :oops: Obrazek

Myszolandia pisze:Wielki Temó paczy :mrgreen:

Obrazek

Super to teraz wygląda :mrgreen: :ok:
Przyczajony tygrys, ukryty kot :ryk:

aannee99 pisze:Cudowności moje kochane, te ich oczy piękne, zacałowałabym <3 <3

aannee99 pisze::1luvu: :1luvu:

Wszystko koty mają niesamowite oczy... można patrzeć i patrzeć, do zakochania jeden krok :D

Edit. Rozpętała się wichura... nagłe czorno w kilkanaście minut :D
Pewnie zaraz lunie z gradobiciem.
Przynajmniej wreszcie chłód wlatuje z pola przez okna :)
Obrazek Obrazek Obrazek
Zapraszam na ubrankowo-butkowy bazarek <3 http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=164058
"Tyl­ko dwie rzeczy są nies­kończo­ne: wszechświat oraz ludzka głupo­ta, choć nie jes­tem pe­wien co do tej pierwszej" Albert Einstein

Rilla07

Od: Wto lip 30, 2013 17:49

Post » Pon sie 11, 2014 15:52 Re: Muszu i Teemuś ♥ Zapraszamy !!! Wampir str. 78 :D

Super, że znasz już miejsce gdzie kotecki są karmione :ok:
Mam nadzieję, że ta brzydka kupka, to tylko tak jednorazowo była i że wszystko jest w porządku :)
U nas ulewa była wczoraj, oczywiście ulice pozalewane, poblokowane i straży pełno wszędzie.
Dzisiaj też zanosi się na deszcz, ale duszno jest, oj duszno.
Obrazek

aannee99

Post » Pon sie 11, 2014 15:58 Re: Muszu i Teemuś ♥ Zapraszamy !!! Wampir str. 78 :D

dobrze, że udało ci się zlokalizować kociaki :D
może spotkasz kogoś dokarmiającego i dowiesz się więcej

u nas po burzy :D
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Pon sie 11, 2014 17:39 Re: Muszu i Teemuś ♥ Zapraszamy !!! Wampir str. 78 :D

Obrazek

Obrazek

Cudowne fotki :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Ehhhh jak ja kocham te dwie mordeczki :oops:

Cześć Kasieńko :1luvu: :1luvu:
U mnie popadało i od razu lżejsze powietrze :mrgreen:
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Od: Wto maja 10, 2011 10:47

Post » Pon sie 11, 2014 17:51 Re: Muszu i Teemuś ♥ Zapraszamy !!! Wampir str. 78 :D

Buziaki dla chłopców :1luvu:

słodkie pyszczki <3
kicikicimiauhau

Post » Pon sie 11, 2014 18:59 Re: Muszu i Teemuś ♥ Zapraszamy !!! Wampir str. 78 :D

Wróciłam i melduję :)

Faktycznie są miseczki schowane koło pierwszej klatki w moim bloku.
No ale wolałam się upewnić czy na prawdę mogę i zadzwoniłam domofonem do sąsiadki, która właśnie dokarmia koty.
W końcu... mieszkam tu od 27 lat, od małego, więc co ja się będę przejmować.
Dowiedziałam się, że jak najbardziej mogę dawać jedzonko, ale... niestety ona jak i inni karmiciele dają kotom po zmroku bo są osoby na osiedlu, które się czepiają 8O
Że niby koty im sikają po ogródkach, że śmierdzą itd :roll: Na prawdę tego nie rozumiem... ale za to rozumiem teraz dlaczego tak ciężko uzyskać informację o dokarmianiu...
Sąsiadka wskazała mi też inne miejsce, gdzie można dawać jeść, koło śmietników osiedlowych.

Miałam dwie saszetki i puszkę, zaczęłam nakładać i... pojawił się ten czarny kocurek co go wcześniej widziałam :D
Podszedł do mnie i nie nadążałam z napełnianiem miseczki, tak wcinał :D
Potem poszłam jeszcze do tego śmietnika i faktycznie na murku była wysypana karma.
Ostatnią saszetkę dałam na plastikową tackę i... pojawiła się młodziutka trikolorka, jak odchodziłam do zaczęła wcinać :dance:

Dziś zamawiam w zooplusie to może jakieś puszki zamówię też dla nich :oops:
Jejku, ten czarny... taki piękny a taki zaniedbany, brudne futerko, biedak taki :crying:
A jeśli mi jakiś sąsiad podskoczy to... :twisted: Normalnie zrugam na funty :evil:

mir.ka pisze:dobrze, że udało ci się zlokalizować kociaki :D
może spotkasz kogoś dokarmiającego i dowiesz się więcej

u nas po burzy :D

Tak właśnie było i już wiem wszystko :ok:
U nas też po burzy, jest przyjemnie chłodno :)

aannee99 pisze:Super, że znasz już miejsce gdzie kotecki są karmione :ok:
Mam nadzieję, że ta brzydka kupka, to tylko tak jednorazowo była i że wszystko jest w porządku :)
U nas ulewa była wczoraj, oczywiście ulice pozalewane, poblokowane i straży pełno wszędzie.
Dzisiaj też zanosi się na deszcz, ale duszno jest, oj duszno.

Dzisiaj Teemciowi zrobiłam małą dietę, czyli dostał tylko śniadanko a potem jedynie sucha karma...
Oby to było jednorazowe, ja zawsze jestem na skraju paniki jak któryś ma problemy z brzuchem :roll:
Będę obserwować next kupalka :D

Miraclle pisze:
Cudowne fotki :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Ehhhh jak ja kocham te dwie mordeczki :oops:

Cześć Kasieńko :1luvu: :1luvu:
U mnie popadało i od razu lżejsze powietrze :mrgreen:

Hej Basieńko :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Tak, wreszcie jest czym oddychać :ok:
Mordeczki właśnie robią demolkę :ryk:

kicikicimiauhau pisze:Buziaki dla chłopców :1luvu:

słodkie pyszczki <3

Buziaki przekazane, dziękujemy :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek
Zapraszam na ubrankowo-butkowy bazarek <3 http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=164058
"Tyl­ko dwie rzeczy są nies­kończo­ne: wszechświat oraz ludzka głupo­ta, choć nie jes­tem pe­wien co do tej pierwszej" Albert Einstein

Rilla07

Post » Pon sie 11, 2014 21:04 Re: Muszu i Teemuś ♥ Zapraszamy !!! Wampir str. 78 :D

Ja też od niedawna dokarmiam bezdomniaczki u siebie :ok: I to prawda, ludziom przeszkadza ten fakt. Pierwszego dnia, kiedy po zmroku wyniosłam jedzenie, rano moja miseczka była wykopana na środek drogi, chociaż pozostawiłam ją w żywopłocie, nikomu nie przeszkadzała. Kiedyś też, na innym osiedlu, obczaiłam biednego czarnego zaniedbanego kocurka. Starszny biedak. Specjalnie tam chodziłam żeby dawać mu jeść ale moje miski regularnie były wyrzucane :evil:
♥ Tosia ♥ razem od 24.11.12
klik -> http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=165788

Obrazek Obrazek

vanesia1

Od: Sob gru 08, 2012 12:38

Post » Pon sie 11, 2014 22:15 Re: Muszu i Teemuś ♥ Zapraszamy !!! Wampir str. 78 :D

vanesia1 pisze:Ja też od niedawna dokarmiam bezdomniaczki u siebie :ok: I to prawda, ludziom przeszkadza ten fakt. Pierwszego dnia, kiedy po zmroku wyniosłam jedzenie, rano moja miseczka była wykopana na środek drogi, chociaż pozostawiłam ją w żywopłocie, nikomu nie przeszkadzała. Kiedyś też, na innym osiedlu, obczaiłam biednego czarnego zaniedbanego kocurka. Starszny biedak. Specjalnie tam chodziłam żeby dawać mu jeść ale moje miski regularnie były wyrzucane :evil:

To jest strasznie po prostu :roll: Ludzie są na prawdę czasem beznadziejni :roll: Co komu miska przeszkadza...
Na razie kupiłam takie papierowe tacki - 20 sztuk za 3 zł, więc będę im dawać na tym.
Nie mam zamiaru się jednak zniechęcać... zwłaszcza jak zobaczyłam jak te koty pałaszują ze smakiem :)
Obrazek Obrazek Obrazek

Rilla07

Post » Pon sie 11, 2014 23:26 Re: Muszu i Teemuś ♥ Zapraszamy !!! Wampir str. 78 :D

Niestety takich ludzi, którym przeszkadza dokarmianie bezdomniaczków - jest pełno :(

Obrazek

Doczytałam, że jesteś ze Skawiny :) Ja dwa lata temu byłam z Wikusią i Luną na zlocie Owczarków w Radziszowie :1luvu: :1luvu:
Obrazek

aannee99

Post » Pon sie 11, 2014 23:40 Re: Muszu i Teemuś ♥ Zapraszamy !!! Wampir str. 78 :D

aannee99 pisze:Niestety takich ludzi, którym przeszkadza dokarmianie bezdomniaczków - jest pełno :(

Obrazek

Doczytałam, że jesteś ze Skawiny :) Ja dwa lata temu byłam z Wikusią i Luną na zlocie Owczarków w Radziszowie :1luvu: :1luvu:

Pełno i wszędzie niestety :(
No to jest rzut beretem :)
Nawet nie wiedziałam, że organizują tam takie zloty :)
Obrazek Obrazek Obrazek

Rilla07

Post » Wto sie 12, 2014 11:51 Re: Muszu i Teemuś ♥ Zapraszamy !!! Wampir str. 78 :D

Rilla07 pisze:
vanesia1 pisze:Ja też od niedawna dokarmiam bezdomniaczki u siebie :ok: I to prawda, ludziom przeszkadza ten fakt. Pierwszego dnia, kiedy po zmroku wyniosłam jedzenie, rano moja miseczka była wykopana na środek drogi, chociaż pozostawiłam ją w żywopłocie, nikomu nie przeszkadzała. Kiedyś też, na innym osiedlu, obczaiłam biednego czarnego zaniedbanego kocurka. Starszny biedak. Specjalnie tam chodziłam żeby dawać mu jeść ale moje miski regularnie były wyrzucane :evil:

To jest strasznie po prostu :roll: Ludzie są na prawdę czasem beznadziejni :roll: Co komu miska przeszkadza...
Na razie kupiłam takie papierowe tacki - 20 sztuk za 3 zł, więc będę im dawać na tym.
Nie mam zamiaru się jednak zniechęcać... zwłaszcza jak zobaczyłam jak te koty pałaszują ze smakiem :)

lepsze są takie małe tacki styropianowe, nieraz zostają po jakiś spożywczych produktach
przynajmniej nie rozmokną jak papierowe
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Wto sie 12, 2014 13:01 Re: Muszu i Teemuś ♥ Zapraszamy !!! Wampir str. 78 :D

O widzisz, dobry pomysł! Bo powiem szczerze, trochę mało higieniczne jest to moje ciągłe przynoszenie miski do domu i szorowanie. Niestety, do jedzenia ciągną te okropne ślimaki bez skorupek i wszystko jest potem takie obślizgłe... :(
♥ Tosia ♥ razem od 24.11.12
klik -> http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=165788

Obrazek Obrazek

vanesia1

Od: Sob gru 08, 2012 12:38

Post » Wto sie 12, 2014 13:11 Re: Muszu i Teemuś ♥ Zapraszamy !!! Wampir str. 78 :D

Hej hej :1luvu:

mir.ka pisze:lepsze są takie małe tacki styropianowe, nieraz zostają po jakiś spożywczych produktach
przynajmniej nie rozmokną jak papierowe

Faktycznie dobry pomysł, jak dzisiaj poszłam po tą papierową to była w opłakanym stanie, do kosza od razu.
A wiadomo nie chcę by ktoś się przyczepił, że zaśmiecam okolicę :roll:

vanesia1 pisze:O widzisz, dobry pomysł! Bo powiem szczerze, trochę mało higieniczne jest to moje ciągłe przynoszenie miski do domu i szorowanie. Niestety, do jedzenia ciągną te okropne ślimaki bez skorupek i wszystko jest potem takie obślizgłe... :(

Niestety, na polu całe robactwo ciągnie do tych miseczek. Panie u nas starają się je myć, ale jak widziałam to niektóre całe w pajęczynach :roll:
Coś pokombinuje :)

U nas deszczowo i pochmurnie, ale to dobrze :)
Teemcia na razie nie był w kuwetce, to chyba dobry znak... oby następna kupka już była wzorowa ;)

A tutaj wczorajsze ćwiergoty mojego dymniaczka :ryk:
Po deszczu wróbelki całą chmarą siedziały na jodełce za oknem w kuchni i Teemcia postanowił chyba sobie z nimi pogadać, ja nie wiem :D
Jak zaczęłam do niego mówić to rozkręcił się jeszcze bardziej :mrgreen:
FILMIK ---> https://www.youtube.com/watch?v=RM9lU6tOQWU
Obrazek Obrazek Obrazek

Rilla07

Post » Wto sie 12, 2014 13:19 Re: Muszu i Teemuś ♥ Zapraszamy !!! Wampir str. 78 :D

Cześć :D

Obrazek

Słodki brzusio do zacałowania :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Obrazek
Ale się Teemcio schował :ryk: :1luvu:

Fajnie, że już wiesz gdzie karmią bezdomniaczki :ok:
Ja też nie rozumiem co komu przeszkadzają miseczki 8O

Pozdrawiam i miziam koteczki :1luvu: :201461 :201461
Obrazek
Idź zawsze do przodu,nie oglądaj się wstecz,nie holuj smutku za sobą....,,Dżem"

Annaa

Od: Sob lis 28, 2009 20:25