Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy :))) część 2.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lip 16, 2011 17:55 Re: Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy :))) część 2.

urwiniu pisze:Tak sobie myślę, że może ten babon przechodzi menopauzę tak intensywnie? U mnie tak było z sąsiadką z góry ale teraz przyjmuje leki i jest znośniejsza :) A zwykła wybiegać na korytarz i krzyczeć z góry "I czego tak trzaska drzwiami!!! Kocurka sobie sprawiła, cholera jedna!" (To jak latałam wypuszczać i wpuszczać kota:))
A czemu jej się nie podoba trasa spacerów Mikiego? Wyjaśniła, czy tak po prostu robi drzymordę?

Miki jest psem, a kot boi się psa i nie podejdzie pod dom. To, że nie podchodzi i tak - niezależnie od okoliczności, nie przychodzi kobiecie do głowy. Ania mówi, że pani nawrzeszczała na nią o 20.30 raz, a drugiego dnia pół godziny po północy - trudno się dostosować. Koty jednak mają stałe pory przychodzenia (choć oczywiście trudno mi wyrokować).
No, jeśli sąsiadka przechodzi menopauzę, to ja nie przepiszę htz :?
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Sob lip 16, 2011 18:18 Re: Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy :))) część 2.

Fasolko, jestem przerażona, Duża powiedziała, że za chwilę dołączą do nas 4 kolejne maluchy!!! Ratunku!!!
Sabcia przerażona perspektywą
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Sob lip 16, 2011 18:38 Re: Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy :))) część 2.

jolabuk5 pisze:Fasolko, jestem przerażona, Duża powiedziała, że za chwilę dołączą do nas 4 kolejne maluchy!!! Ratunku!!!
Sabcia przerażona perspektywą

Sabciu.... na Duże nie ma rady, nic im nie wytłumaczysz, one w ogóle nic rozumieją potrzeb porządnej kotki.
Biedactwo :( :( :(
Fasolka rozumiejąca sytuację
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Sob lip 16, 2011 21:09 Re: Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy :))) część 2.

Hej Fasolko, pozdrawiamy.
Moi Duzi zagonieni.
Haker

Haker1

Od: Pt lis 20, 2009 17:35

Post » Sob lip 16, 2011 21:52 Re: Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy :))) część 2.

Fasolinko, pereleczko kocia, czarna, miaudobranoc :*:*:*

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Sob lip 16, 2011 22:16 Re: Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy :))) część 2.

Fasolciu, przepraszam, że mnie nie ma, wina Dużej :evil:
Tęsknię :oops: :oops: :oops:
Badylek
ObrazekObrazekObrazek
Kotu jest wszystko jedno co o nim myślisz. Jakiego władcę kuwety i okolic interesuje co myślą o nim poddani?

caldien

Od: Nie gru 12, 2010 17:19

Post » Nie lip 17, 2011 1:56 Re: Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy :))) część 2.

caldien pisze:Fasolciu, przepraszam, że mnie nie ma, wina Dużej :evil:
Tęsknię :oops: :oops: :oops:
Badylek

To nic, Badylku.
Nasza duża kompletnie zwariowała, nie śpi, to my też nie śpimy i chodzimy za dużą. No, Frania została na swojej nocnej miejscówce.
Duża Mikiego trochę na mnie naskarżyła :roll:
Powiedziała, że się bała, bo jak przychodziła, to mnie jednej nigdzie nie było widać, a dowiedziała się, że bywam w szafie. Ale w końcu znalazła mnie za książkami. Mówi, że widać było tylko wielkie oczy w czarnym pyszczku.
No, bo ja się przecież boję :oops: :oops: :oops:
Fasolka
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Nie lip 17, 2011 5:04 Re: Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy :))) część 2.

Cześć. Duża dzisiaj poszła na długo, bardzo długo, już się martwiłyśmy. Najpierw nie było światła i po ciemku kroiła mięso. Potem czekała okropnie długo na Czarną, a Czarna przyszła bardzo spóźniona.
Fasolka

Niedużo chyba brakowało mi do zawału, bo już myślałam, że Czarną złapała sąsiadka, chociaż Czarna ma przycięte uszko :evil: . Sąsiadki zresztą dziś rano nie było, obejrzałam okolice jej wejścia do domu. Poszłam po panią, która mieszka na sąsiednim osiedlu i zajmuje się kotami, ostrzegłam Ją. Pani przyszła na moje podwórko (zresztą przychodziła tu karmić Czarną), przyjechało pogotowie energetyczne i w ogóle było wielce rozrywkowo. Kawa na obudzenie nie jest mi już potrzebna.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Nie lip 17, 2011 5:34 Re: Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy :))) część 2.

Małgoniu, czy ktoś nie prosił, żebyś o siebie dbała? :evil:
Dopiero co opuściłaś to starszne miejsce.
Ja nie będę dostępna pod netem przez kilka dni, ale bardzo proszę, dbaj o sibie, bo jesteś potrzebna.
Wiem, że cieżko nad nerwami zapanować jak koteczki w potrzebie.

Ale...
:1luvu:
Fasolko, czy Wy możecie troszeczkę na Dużą nakrzyczeć, żeby o siebie dbała?
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Od: Wto mar 08, 2011 1:13

Post » Nie lip 17, 2011 5:44 Re: Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy :))) część 2.

meksykanka pisze:Małgoniu, czy ktoś nie prosił, żebyś o siebie dbała? :evil:
Ja nie będę dostępna pod netem przez kilka dni, ale bardzo proszę, dbaj o sibie, bo jesteś potrzebna.

Ale...

Popieram!
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Nie lip 17, 2011 6:28 Re: Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy :))) część 2.

Niby sniadanko bylo...
Lece na balkon!

Mru

PS Opiekujcie sie Duza.
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Post » Nie lip 17, 2011 8:35 Re: Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy :))) część 2.

Ja się przyłączam do pouczeń :evil:
I myself think that to have a cat is more important than to have a Bible.— R. H. Blyth
A ja jestem tu- viewtopic.php?f=1&t=126453 Obrazek
Obrazek

urwiniu

Od: Nie lut 20, 2011 16:37

Post » Nie lip 17, 2011 8:51 Re: Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy :))) część 2.

meksykanka pisze:Małgoniu, czy ktoś nie prosił, żebyś o siebie dbała? :evil:

Ale...

Bryś też się przyłącza i pomoże Fasolce w wytłumaczeniu ,że powinna dbać o siebie
[/url]ObrazekObrazekObrazek

horacy 7

Od: Śro cze 02, 2010 16:01

Post » Nie lip 17, 2011 9:23 Re: Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy :))) część 2.

To ja, Mru :oops:

Obrazek

M.

Dorota

Post » Nie lip 17, 2011 9:27 Re: Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy :))) część 2.

Ja też proszę, zeby Duza Fasolki dbała o siebie i była zdrowa dla Fasolki, Pralci, Frani, Florki, Czarnej, Burego i całej masy kotów potrzebujacych jej wsparcia!!!!!
Fasolko pilnuj Dużej, żeby była grzeczna!
Sabcia przyłączająca się.
PS. Mru, jestes po prostu cudny!
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56