MIECIO JUZ W SWOIM WSPANIALYM DOMKU- JEST SZCZESLIWY !!!!!!!

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Pon wrz 10, 2012 20:16 Re: MIECIO WYJATKOWY KOT DLA WYJATKOWEGO CZLOWIEKA !!!!!!!

Clean pisze:Tyle biedactwo wycierpiało:-(
Bardzo się cieszę że znalazł taki cudowny domek!

I prawda jaki Miętek jest teraz piękny?! Ciotki dbały ale i goniły do roboty, a teraz chłop ma wypas! :lol:

ciotka59

Od: Sob sie 15, 2009 15:32

Post » Pon wrz 10, 2012 21:22 Re: MIECIO WYJATKOWY KOT DLA WYJATKOWEGO CZLOWIEKA !!!!!!!

Kochane cioteczki, byliśmy dziś z Mieciem u okulisty, 3 h czekania ( bo bez rejestracji ) kochany Mietek spał jak zabity w poczekalni - inne zwierzęta nie robiły na nim najmniejszego wrażenia:) a ze mnie pot się lał z upału i ze stresu :) albo raczej ze stresu.
w czwartek będzie miał plastykę oka. a jednak... nie widzi na to oko, ale usuwać nie ma sensu, trzeba tylko wyciąć trochę sierści dookoła żeby nie drażniła go i nie uszkodziła z czasem rogówki i nie było ciągłego zapalenia. co do zatkanego noska.... podczas uśpienia zrobią mu też rentgena głowy, bo prawdopodobnie-(okaże sie na zdjęciu)- po tym pobiciu ma wewnątrz jakieś urazy i stąd zablokowany i niedrożny nosek; a przy tym, jedno ucho oklapnięte co jakiś czas, drapanie go i potrząsanie główką - mimo że uszy czyste.
krople podawałam mu przez tydzień, ale jakiegoś szczególnego efektu nie było. chcę mu też zrobić ząbki bo ma bardzo brzydkie, tylko że lekarz podejmie w czwartek decyzje, bo nie chce otwierać zębów jak będzie robił oko- ( za dużo zarazków z zębów ) narazie mam mu podawać do czwartku profilaktycznie antybiotyk. Trzymajcie kciuki! okiem nie ma sie już co martwić, teraz dla mnie najważniejszy jest ten jego nosek, eeeeh :( martwię się tą jego główką :( w czwartek chyba spalę paczkę fajek- mimo że od roku nie palę !

meeetr Mieciucha do całowania!!!! ooo taaaaak! teraz ja powinnam używać pasty odkłaczającej :)) normalnie nie mogę się powstrzymać przechodząc obok niego żeby go nie wycałować z góry na dół :)) :) Mietek coraz bardziej szaleje, sam się świetnie bawi, ostatnio pół nocy mysz maltretował :D

a z tatem, osobiście poznają się dopiero w grudniu, jak wróci z kontraktu :) ale prawie codziennie rozmawiają na skypie :):) normalnie do śmiechu warte to się nadaje- jak on gada :) Mieciusia będzie miał piękną, świecącą z cyrkoniami RÓŻOWĄ obróżkę - MADE IN ENGLAND :) myslałam że padne ze śmiechu!!! taaak róóóóżżżowwąąą :)) slowa mojego Radka- no przecież nikt mu nie będzie pod futro zaglądał :D także Mietek ma czas do grudnia przetrawić ten różowy kolor :))) swoją drogą... jaka rozbieżność cen między anglia a polska...... połowe tansze wszystko niz w naszym cudownym kraju......to się w pale nie mieści, biorąc pod uwage zarobki tu i tam... Mieciucha ma już mnóstwo zabawek nakupowanych tam :) więc będzie miał się czym bawic...
a za jakiś czas uciekamy całą trójką stąd- tzn z Polski, ale tu bedziemy cały czas zaglądać :)
Obrazek
Obrazek

zouzetka

Od: Sob sie 11, 2012 15:20

Post » Pon wrz 10, 2012 21:39 Re: MIECIO WYJATKOWY KOT DLA WYJATKOWEGO CZLOWIEKA !!!!!!!

O jej, a Nam dr. Cichocki nic nie mowil, zeby Mieciowi robic plastyke oczka. Przeciez jakby byla potrzeba to tak bysmy zrobily, zeby mu poprawic konfort. Mowil wlasznie, ze nie ma potrzeby usuwac oczka. Bardzo dziekujemy za wspaniala opieke nad Mieciulkiem. Prosze Go wysciskac od Nas.
KOCHANA BASIENKO NA ZAWSZE ZOSTANIESZ W MOIM SERCU [*]

ObrazekObrazekObrazek

toz-police

Od: Sob sie 27, 2011 13:50

Post » Pon wrz 10, 2012 21:44 Re: MIECIO WYJATKOWY KOT DLA WYJATKOWEGO CZLOWIEKA !!!!!!!

Niesamowite jest to co czytam :1luvu:
Przybiła mnie jedna wiadomość z innego wątku,Tyskich Mruczków

Piesio Pedro :( [*]

ale tu najadłam sie wspaniałymi wieściami
Mieciu ,Ty szczęściarzu :1luvu:

Zouzetka,niech ja CIę kiedyś dorwę :1luvu:
Koniecznie Gadułę nagraj,tylko uprzedź przed wstawieniem filmiku,żebyśmy zdążyły siku zrobić oki ? :mrgreen:
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Pon wrz 10, 2012 21:50 Re: MIECIO WYJATKOWY KOT DLA WYJATKOWEGO CZLOWIEKA !!!!!!!

toz-police pisze:O jej, a Nam dr. Cichocki nic nie mowil, zeby Mieciowi robic plastyke oczka. Przeciez jakby byla potrzeba to tak bysmy zrobily, zeby mu poprawic konfort. Mowil wlasznie, ze nie ma potrzeby usuwac oczka. Bardzo dziekujemy za wspaniala opieke nad Mieciulkiem. Prosze Go wysciskac od Nas.

no własnie u dr. Cichockiego byliśmy. Pamiętał Miecia, że był z Wami na konsultacji :) przesympatyczny człowiek. oczko jest zapadnięte, no i mniejsze i spłaszczone niż to drugie, przez to, zaczęło się futro wbijać mu w to oko. wyciąć sierść trzeba żeby nie drażniło go już więcej.
Obrazek
Obrazek

zouzetka

Post » Pon wrz 10, 2012 21:57 Re: MIECIO WYJATKOWY KOT DLA WYJATKOWEGO CZLOWIEKA !!!!!!!

To trzymam mocne kciuki za Mieciulka oczko.

ObrazekObrazekObrazek

toz-police

Post » Pon wrz 10, 2012 22:34 Re: MIECIO WYJATKOWY KOT DLA WYJATKOWEGO CZLOWIEKA !!!!!!!

No chyba kochańszych opiekunów juz Mieciowi nie trzeba ;) Trafił cudownie :!: :ok:
Za zdrówko Miecia :piwa:
ObrazekObrazek

bodzia_56

Od: Czw paź 20, 2011 21:55

Post » Pon wrz 10, 2012 23:12 Re: MIECIO WYJATKOWY KOT DLA WYJATKOWEGO CZLOWIEKA !!!!!!!

bodzia_56 pisze:No chyba kochańszych opiekunów juz Mieciowi nie trzeba ;) Trafił cudownie :!: :ok:
Za zdrówko Miecia :piwa:

Tez tak mysle :1luvu:

ObrazekObrazekObrazek

toz-police

Post » Wto wrz 11, 2012 7:17 Re: MIECIO WYJATKOWY KOT DLA WYJATKOWEGO CZLOWIEKA !!!!!!!

Wspaniałe wieści :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Mieciulku, za twoje zdrówko :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

bulba

Od: Pt paź 09, 2009 8:44

Post » Czw wrz 13, 2012 20:08 Re: MIECIO WYJATKOWY KOT DLA WYJATKOWEGO CZLOWIEKA !!!!!!!

MY juz w domku !!!!
myslalam ze jajo zniose osiwieje i ocip***je, o 18 stej musialam sama zadzwonic co z nim, bo przeciez nikt nie poinformowal ze juz jest obudzony- a MIELI DZWONIC JAK SIE OBUDZI! :evil: albo to ja cos nie skumałam(???)
OPIS WIZYTY:
korekcja dolnej powieki lewego oka, ze wzgledu na wypadniecie 3 powieki usunięto jej brzeg dla lepszej ekspozycji gałki ocznej
RTG cechy zmian po złamaniu kości szczęki l.strony- wtórne przymiażdżenie i zamknięcie światła lewej jamy nosowej ograniczające przepływ powietrza
nieznaczny stan zapalny kanałów słuchowych szczególnie ucha prawego

to tyle z opisu
Lekarz który mi Wydał Mietka, to nie był ten który go operował, wiec...... duzo sie nie dowiedzialam, mam tylko to co na kartce,
zalecenia tez, wiec przynajmniej wiem co jak dalej mu podawac, musze smarowac mu uszy mascia, oczko zakrapiac, zczesywać szwy w dół z oka, bo sa niewchłanialne no i jeszcze antybiotyk podawac. Kontrola w poniedziałek- więc i chyba ściagniecie szwów...?

ale wiecie co....?? Mietek tylko wszedł do domu, odrazu do michy!!!! pochłonął normalnie 2 saszetki za jednym razem, gdzie zazwyczaj je w 3 podejściach, musiałam mu tylko miseczke wyzej trzymac bo przez kolnierz nie dawał rady sam jesc, a pozniej prosto do kuwety!!! tylko biedactwo nie moglo sie obrócić z tym kolnierzem i przednimi lapkami stal za kuweta i jakos dal rade sie wysiusiac :ryk: skoro ma taaaaaki apetyt to musi byc juz tylko dobrze!!!! . ulżyło mi, w tym całym lampionie wskakiwał na stół wiec już pewnie dobrze się czuje. teraz zaszył sie pod łózkim i odsypia obrażony bo przed chwila zakropilam mu oczko, jeszcze tylko musze w uszy masc wpuscic
Obrazek
Obrazek

zouzetka

Post » Czw wrz 13, 2012 20:18 Re: MIECIO WYJATKOWY KOT DLA WYJATKOWEGO CZLOWIEKA !!!!!!!

Kochany, dzielny Mieciulku :ok: :1luvu: :1luvu:
ObrazekObrazek

bodzia_56

Od: Czw paź 20, 2011 21:55

Post » Czw wrz 13, 2012 23:51 Re: MIECIO WYJATKOWY KOT DLA WYJATKOWEGO CZLOWIEKA !!!!!!!

Ojejku juz po wszystkim ? Calkiem zapomnialam, ze to dzisiaj zabieg byl !!
Dobrze, ze z Mieciulkiem dobrze. Dziekuje za opieke na Nim :1luvu:

ObrazekObrazekObrazek

toz-police

Post » Czw wrz 13, 2012 23:52 Re: MIECIO WYJATKOWY KOT DLA WYJATKOWEGO CZLOWIEKA !!!!!!!

U NAS KOLEJNY DRAMAT !!!! POMOCY
viewtopic.php?f=1&t=146098

ObrazekObrazekObrazek

toz-police

Post » Pt wrz 14, 2012 1:14 Re: MIECIO WYJATKOWY KOT DLA WYJATKOWEGO CZLOWIEKA !!!!!!!

nie ma szans zebym zasnela. do teraz ladnie spal, tylko nie mogl sobie ulozyc glowki- z tym abażurem, nawet nie skomle ze go cos boli, miałknął moze z 5 razy i mam nadzieje ze wszystko ok, tylko przestraszylam sie jak zaczelo mu krwawic z oka szwów? jak mu zakropilam, ale juz wporzadku, zamiast wytrzec mu okolice oka, tylko rozmazalam. jutro dla pewnosci przedzwonie do weta czy aby tak moze sie dziac, ze jak mu zakrapiam to leci, ni to krew ni to lzy, moze sie poprostu wyplukuje to wszystko, troche robi sie teraz opuchnięte, ale z takim szwem to chyba normalne, QQQQ*a czemu mi o tym nie powiedzieli czego mogę sie spodziewac. nie jestem zadowolona z podejscia do pacjenta...........
Obrazek
Obrazek

zouzetka

Post » Pt wrz 14, 2012 8:28 Re: MIECIO WYJATKOWY KOT DLA WYJATKOWEGO CZLOWIEKA !!!!!!!

ten wysięk z oka niby normalna reakcja, albo reakcja na jedne z kropli, o 15stej mam dzwonic do jego okulisty, na szczescie przyjmuje dzisiaj i przez weekend. wiec tak troche kamień z serca... ale to oko wygląda strasznie, zaczyna sie robić strup dookola. do rana przespal ze mna spokojnie noc, nawet nie mialkał, dopiero teraz zaczyna się żalić, ale myśle że przez kołnierz jest taki załamany, ale skacze po meblach i wdrapuje się po fotelu jak ta lala, wiec oki.
Czy Któraś z Was miała takie doświadczenia z operacjami oka?? widok jest poprostu straszny :( :( :( :( :( ddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddds ---- to Metek naPisAŁ

zjadł śniadanko, musiałam mu trzymac talerzyk wyżej bo wszystko jakimś cudem znajdowało sie w kołnierzu :)
poszedł robić sikala, ale czekam jeszcze z utęsknieniem na kupala
Obrazek
Obrazek

zouzetka

[poprzednia][następna]