Badylek - cushingowiec, szukamy DS dla ostrożnego Mroczka

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob gru 03, 2011 10:28 Re: Badylek - cushingowiec, szukamy DS dla ostrożnego Mroczka

Dobrze się czuję, nie wymiotowałem wczoraj wcale a wcale :)
Dzisiaj miałem dobre serduszko, nie dość, że męczyłem się nad budzeniem Dużej, to jeszcze jak nasypała jedzenie poszedłem szukać Mroczka i go zaprowadziłem do miseczek i dałem mu spokojnie jeść :)
Badylek bardzo miły kot

Zrobiłam oczy tak 8O .
Badylek mnie męczył o puste miseczki, więc nasypałam, a Badyl co? w długą do kanapy Mroczka (ten już wyszedł ;))... Jak Mroczka zobaczył zaczął się ocierać, tak całą drogę do miseczek, a potem mruknął i poszedł sobie... A Mrok jadł.
Co za kocurek mi się trafił 8O
ObrazekObrazekObrazek
Kotu jest wszystko jedno co o nim myślisz. Jakiego władcę kuwety i okolic interesuje co myślą o nim poddani?

caldien

Od: Nie gru 12, 2010 17:19

Post » Sob gru 03, 2011 15:32 Re: Badylek - cushingowiec, szukamy DS dla ostrożnego Mroczka

caldien pisze:Dobrze się czuję, nie wymiotowałem wczoraj wcale a wcale :)
Dzisiaj miałem dobre serduszko, nie dość, że męczyłem się nad budzeniem Dużej, to jeszcze jak nasypała jedzenie poszedłem szukać Mroczka i go zaprowadziłem do miseczek i dałem mu spokojnie jeść :)
Badylek bardzo miły kot

Zrobiłam oczy tak 8O .
Badylek mnie męczył o puste miseczki, więc nasypałam, a Badyl co? w długą do kanapy Mroczka (ten już wyszedł ;))... Jak Mroczka zobaczył zaczął się ocierać, tak całą drogę do miseczek, a potem mruknął i poszedł sobie... A Mrok jadł.
Co za kocurek mi się trafił 8O

Charakterologiczny klon Psotusia

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Wto gru 13, 2011 23:03 Re: Badylek - cushingowiec, szukamy DS dla ostrożnego Mroczka

Ale miło, że jestem podobny do tak wspaniałego kota jak Psot!
Duża w końcu wróciła! Hurra!
Cieszymy się bardzo!
Mrok w ogóle do zastępczych Dużych nie wychodził, ale jak nasza Duża wróciła to już na kanapie śpi naprzeciwko :)
Podobno jakiś pan wczoraj dzwonił o Mroka pytać, miał dzwonić dzisiaj, ale cisza... Duża się smuci teraz troszkę.
Badylek pozdrawiający zaniedbanych nie ze swojej woli kotlegów i kotleżanki
ObrazekObrazekObrazek
Kotu jest wszystko jedno co o nim myślisz. Jakiego władcę kuwety i okolic interesuje co myślą o nim poddani?

caldien

Post » Śro gru 14, 2011 5:53 Re: Badylek - cushingowiec, szukamy DS dla ostrożnego Mroczka

Badylku, dajecie sobie radę, to dobrze.
My też dajemy, nie mamy wyjścia, mówi duża. I jeszcze mówi, że o wiele łatwiej by było, gdybym nie miała dziur :(
Fasolka
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Śro gru 14, 2011 22:03 Re: Badylek - cushingowiec, szukamy DS dla ostrożnego Mroczka

O Badylek, fajnie że masz już Dużą w domu.
H

Haker1

Od: Pt lis 20, 2009 17:35

Post » Czw gru 15, 2011 14:57 Re: Badylek - cushingowiec, szukamy DS dla ostrożnego Mroczka

Też się bardzo cieszę :)
Mrok znalazł dla siebie miejsce do spania w sypialni - my z Dużą na łóżku, a on w otwartym transporterku, który stoi obok łóżka.
Jak zobaczyłem gdzie on śpi, to kiedy wyszedł od razu musiałem sprawdzić czy tam jest wygodnie... ale wolę łóżko ;)
Badylek
ObrazekObrazekObrazek

caldien

Post » Czw gru 15, 2011 18:44 Re: Badylek - cushingowiec, szukamy DS dla ostrożnego Mroczka

A u nas Florka, Pralcia i duża strasznie się tłoczą na jednym posłaniu.
Fasolka
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Pt gru 16, 2011 14:16 Re: Badylek - cushingowiec, szukamy DS dla ostrożnego Mroczka

My obie z QQ lubimy łóżko Dużej. Tylko Psot lubił czasem medytować w transporterze.
Inka

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Wto gru 20, 2011 10:41 Re: Badylek - cushingowiec, szukamy DS dla ostrożnego Mroczka

Ja wolę mój wiklinowy koszyk (który ponoć dawno temu służył jako transporter dla pierwszego kota Dużej), niż plastokowy transporterek ;)
Duża nam wpięła feliwaya w kontakt, ma nadzieję, że Mroczkowi pomoże, Mroczek za to siedzi w oknie tyłkiem na Dużą i chyba usiłuje polować - ale jest tak zimno, że nawet ptaki go nie zaczepiają.
Ze mnie Duża się śmieje, bo mówi, że jak rok temu zwiewałem przed każdym obcym, tak teraz to na kolana bym się pakował... No a co, trzeba spróbować coś dla siebie wyciągnąć jak już Ci obcy nam tutaj wchodzą?!
Badylek-Nakanapowy-Pragmatyk w przeciwieństwie do Mroka-Oknowego-Marzyciela

Jestem troszkę Mroczkowo zdesperowana, już ponad pół roku u mnie jest a ciągle... dzikawy troszkę... Niby często jest poza kanapą, ale co mi z tego, że go widzę, jak pogłaskać się prawie nigdy nie da :( Przede wszystkim - jak oddać takiego kota komukolwiek? :(
Zatem wpięłam feliway. Może pomoże :roll: Na szczęście jest przykład bliźniaczek-kotek z Tychów, które dużo "lepsze" nie były, a znalazły wspaniały dom i teraz się pięknie oswajają :)
Z Badyla za to się zrobił odważny kocur! Wczoraj przyszedł pan do kablówki, jeszcze kilka miesięcy temu kot byłby z Mrokiem za kanapą lub w sypialni - teraz plątał mu się pod nogami :lol: Zresztą, wujek z ciotką, którzy dokarmiali koty w czasie mojej nieobecności, też zauważyli - kiedyś jak chcieli zobaczyć Badyla to ciężko, teraz sam ich witał i pchał się na kolana - mimo, że widział ich może dwa razy wcześniej :lol:
ObrazekObrazekObrazek

caldien

Post » Pt gru 23, 2011 12:08 Re: Badylek - cushingowiec, szukamy DS dla ostrożnego Mroczka

"W Noc Bożego Narodzenia
Bóg otworzył nam Nieba, dzieląc z nami ziemskie zycie.
Człowiek jest wielki nie przez to, kim jest, ale przez to czym dzieli się z innymi." Jan Paweł II

Naszym forumowym przyjaciołom życzymy

Wesołych Świąt Bożego Narodzenia
spędzonych w zaciszu Rodzinnego Domu
pełnych miłości i refleksji
w oderwaniu od zgiełku codzienności
oraz
Szczęśliwego Nowego Roku 2012
aby był on jeszcze bogatszy w miłe wydarzenia
oraz zawodowe i osobiste sukcesy,
a jego nadejście świętowane było szampańska zabawą.
Hannah12 z rodziną i czworonożnymi przyjaciółmi (Haker, Pysia i Maksia).

Obrazek

Hannah12

Od: Czw sie 11, 2005 11:57

Post » Pt gru 23, 2011 12:16 Re: Badylek - cushingowiec, szukamy DS dla ostrożnego Mroczka

Caldien, jest też przykład Tymka, mojego czarnego kocurka, który miał ok. 3 miesięcy i był dziki, jakby miał 10 lat i wszystkie te lata spędził na dworze. A teraz jest domowym najkochańszym koteczkiem.
I tego Wam życzę - najlepszego domu dla Mroczka i wszystkiego dobrego.
Ja też Wam życzę miłych świąt :P
Fasolka

Zapomniałam dodać: my też mamy feliway w kontakcie i jemy calm (oprócz mnie, co chyba nie jest słuszne :wink: )
Ale feliway i calm to czynniki zwalczające stres, natomiast każdy opatrunek jest czynnikiem potęgującym stres. Pozostaje mi tylko mieć nadzieję, że w przypadku fasolowym przynajmniej się równoważą
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Pt gru 23, 2011 20:01 Re: Badylek - cushingowiec, szukamy DS dla ostrożnego Mroczka

Dziękujemy za życzenia! :)
My w trójkę - ja, Mrok i Duża, składamy wszystkim także - pysznych, acz nietuczących świąt, oraz nowego roku z wieloma wspaniałymi domkami dla wszystkich tymczasowiczów, pełnych miseczek bezdomniaków oraz samych radości dla Dużych i koteczków w DS :)
Badylek, Mroczek i Dużą
ObrazekObrazekObrazek

caldien

Post » Pt gru 23, 2011 21:48 Re: Badylek - cushingowiec, szukamy DS dla ostrożnego Mroczka

Właśnie przeżyłam przedświąteczny cud 8O
Pakowałam prezenty w papier prezentowy - co jak wiadomo, troszkę zajmuje. Aby było łatwo robiłam to na podłodze w sypialni.
W pewnym momencie podnoszę wzrok - a Mrok, niecały metr ode mnie, przygląda się. Na początku w przedpokoju, tuż za progiem, potem przeniósł się pod łóżko, ale ciągle jakiś metr ode mnie i papieru. Przyglądał się tak przez cały czas pakowania - a zajęło mi to z niecałą godzinę 8O
Zastanawiam się, czy przyglądał się tak, bo coś u to przypomniało, czy też może ponieważ pierwszy raz coś takiego widział...
Aczkolwiek tyle czasu, gdy wiedział, że go obserwuję, z tak bliska... Rzadko się zdarza...
A teraz wariaci się gonią po całym dużym pokoju :)
ObrazekObrazekObrazek

caldien

[poprzednia][następna]