WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- a życie sobie płynie...

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon mar 17, 2014 22:56 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- potrzebujemy wsparci

Anneke_ pisze:inkwizycja -> http://www.youtube.com/watch?v=FytQkOosE9s
:lol:

No chyba że tak. Mi bardziej przychodzi na myśl taka jak w "Duchu Goi"
"Istnieje tylko jedno imię stosowne dla kota - Wasza Wysokość."
"(...)życie to zbyt poważna sprawa, by brać je na poważnie."

Helen Brown "Kleo i ja"

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=160260

megrita

Od: Nie lut 02, 2014 13:35

Post » Pon mar 17, 2014 22:57 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- potrzebujemy wsparci

Neigh pisze:Na podsumowanie : będę robić li i wyłącznie to co uwazam za słuszne. Jak sie komuś to nie podoba - jego prawo. Ale nie będę wymyslać cudów wianków tylko po to, by było politycznie poprawne. Mam w d......poprawność. Liczy się wiara w to co się robi. I tyle.

I nie będe moich poglądów ukrywac, tylko dlatego, ze się komuś nie podobają. Nie muszą:-)

Herezja........nooo pasuje:-)

Inkwizycja to się jeszcze zjawi......:-)

Mam nadzieję, że to nie w związku z rozwinięciem, że tak powiem, propozycji imienia. Co ja na to poradzę, że Herezja akurat mnie się z herą kojarzy. Innym z Inkwizycją (też fajne, na to skojarzenie nie wpadłam).Z mojej strony to nie byłą krytyka tylko słowna zabawa. Po serii procentowej - seria odlotowa chodzi mi po głowie. Imie dla kota poprawne politycznie 8O , no.. nie dajmy się zwariować Do mojego Sznycla chyba Wegana musiałabym dołożyc ( i poprawnie by było i zdrowo żywieniowo)

Bolkowa

Od: Pon gru 03, 2007 20:29

Post » Pon mar 17, 2014 22:58 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- potrzebujemy wsparci

megrita pisze:
Anneke_ pisze:inkwizycja -> http://www.youtube.com/watch?v=FytQkOosE9s
:lol:

No chyba że tak. Mi bardziej przychodzi na myśl taka jak w "Duchu Goi"

a, to nie widziałam. jeszcze.
Obrazek

Anneke_

Od: Czw mar 28, 2013 15:24

Post » Pon mar 17, 2014 22:58 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- potrzebujemy wsparci

Mufka jest boskie :ryk:

Helen Brown "Kleo i ja"

megrita

Post » Pon mar 17, 2014 23:01 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- potrzebujemy wsparci

Bolkowa pisze:
Neigh pisze:Na podsumowanie : będę robić li i wyłącznie to co uwazam za słuszne. Jak sie komuś to nie podoba - jego prawo. Ale nie będę wymyslać cudów wianków tylko po to, by było politycznie poprawne. Mam w d......poprawność. Liczy się wiara w to co się robi. I tyle.

I nie będe moich poglądów ukrywac, tylko dlatego, ze się komuś nie podobają. Nie muszą:-)

Herezja........nooo pasuje:-)

Inkwizycja to się jeszcze zjawi......:-)

Mam nadzieję, że to nie w związku z rozwinięciem, że tak powiem, propozycji imienia. Co ja na to poradzę, że Herezja akurat mnie się z herą kojarzy. Innym z Inkwizycją (też fajne, na to skojarzenie nie wpadłam).Z mojej strony to nie byłą krytyka tylko słowna zabawa. Po serii procentowej - seria odlotowa chodzi mi po głowie. Imie dla kota poprawne politycznie 8O , no.. nie dajmy się zwariować Do mojego Sznycla chyba Wegana musiałabym dołożyc ( i poprawnie by było i zdrowo żywieniowo)

No, chyba dla wszystkich była zabawa :D

Edit: A do Sznycla to raczej Cebulkę :mrgreen:

Helen Brown "Kleo i ja"

megrita

Post » Pon mar 17, 2014 23:07 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- potrzebujemy wsparci

Mufka jest po byku.
Herezja na razie też. Może wyjdzie w praniu inaczej, ale na razie zostaje. Bo tak.

A co do poprawności, z innej beczki nieco. Jak wiadomo jestem nauczycielem, pracowałam w różnych miejscach. W szkole publicznej tez. Miałam róznych uczniów. W polskich szkołach zdarzają się różne sytuacje. Dzieci bez drugiego śniadania tez. I jakoś sobie nie wyobrazam, bym przed poczestowaniem dzieciaka kanapką pytała "kim jest twój tata?" - i dawała tylko tym, którzy mi pasują po linii ( jakiejkolwiej linii). Dzieciak bez kanapki to dzieciak bez kanapki - czy ma ojca dyrektora czy robotnika.
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Pon mar 17, 2014 23:08 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- potrzebujemy wsparci

A może na cześć lat 80-tych - kto pamięta song "Andzia", która podobna się wzięła z cenzury bo była raczej o gandzi 8)
W końcu ma tu panować degrengolada moralna i rozpasanie, co, nie :oops:

Ja-smina

Od: Nie maja 19, 2013 3:39

Post » Pon mar 17, 2014 23:09 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- potrzebujemy wsparci

Poglądy...ja mam takie wrażenie ,że nawet nie idzie o ta poglądy, tylko o to ,że my poza pomocą kotom się ZA dobrze bawimy tutaj.
A powinna być śmierć, żałoba i krycie się po kątach.
I wiecie mnie wkurza ta "jedyniesłuszna" postawa.
Tak w ogóle.

Hmm...powiem śmiało: my arystokraci ducha ratujemy kocich arystokratów.
Czujecie się arystokratkami, prawda?
Pasuje?
Mnie się podoba.
I jest okazja do wywyższania się... :mrgreen:

Arystokratyczne Nierządnice do BOJU!!!!

Dobre nastroje jakoś tak na standardzie się zazdrośnikom nie podobają.
I cóż - kto by się tym przejmował. Na pohybel im :D

A skoro arystokratycznie to dziadka chyba będzie trzeba o sanie - pradziadkowe jeszcze - co to się był nimi woził po wiosce. Wszak jak się wozić i wywyższać to tylko stylowo 8)

kfiatek 1983

Od: Wto paź 04, 2011 22:15

Post » Pon mar 17, 2014 23:11 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- potrzebujemy wsparci

Ale wiecie ,że po szwedzku zdaje się "anka" to kaczka???
Wiem bo jem Bozitę... :mrgreen:

Koteczekanusi : Mufka jest do wzięcia.
Może być?

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Pon mar 17, 2014 23:22 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- potrzebujemy wsparci

Szalony Kot pisze:Prędzej arysKOTratkami :ryk:

O to, to! :mrgreen:

floxanna

Od: Pon paź 27, 2008 18:41

Post » Pon mar 17, 2014 23:26 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- potrzebujemy wsparci

To mnie się jeszcze skojarzyła Coco Chanel. A to dlatego: http://www.pakamera.pl/poduszki-poszewk ... 337392.htm

Może być Rezystancja.
Obrazek Kawunia?

koteczekanusi

Od: Pon sty 07, 2008 12:03

Post » Pon mar 17, 2014 23:45 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- potrzebujemy wsparci

A ja zaproponuję z innej działki:
Szarotka.
Bo mała, drobna, ale jednocześnie piękna i silna. Żyje tam gdzie inne nie dają rady.
Niebieskiej na szczęście.

YBenni

Od: Nie maja 20, 2007 22:04

Post » Pon mar 17, 2014 23:47 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- potrzebujemy wsparci

Fanaberia dla chudej.

Bo tak - odpowiedź na wszystkie dywagacje niejednoznacznie moralne;]
Poproszę o nr konta - się zgłosiłam wcześniej i nie dostałam;P Jak można liczyć na ostracyzm forum, skoro człowieka nie zauważają, gdy chce się kasy pozbyć? No jak?

Jak patrzę na tę persę, to mi wpadają same imiona typu: Hildegarda von Foch...
Ale Królewna Śnieżka jest fajne, już słyszę jak wet wzywa na wizytę w poczekalni;)
Z białych: Blanka, Blanche, może Belladonna (lepsze niż waleriana;)
ObrazekObrazek

Hikiko

Od: Sob paź 30, 2010 22:27

Post » Pon mar 17, 2014 23:53 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- potrzebujemy wsparci

Hikiko pisze:Z białych: Blanka, Blanche, może Belladonna (lepsze niż waleriana;)

O to, to, Blanche jest niby normalne ale wystarczająco pokręcone - jak Vivien Leigh w "Tramwaju zwanym pożądaniem" (z młodym Marlonem Brando w podkoszulce, mniam, mniam) :love:

Ja-smina

Od: Nie maja 19, 2013 3:39

[poprzednia][następna]