Zuzia i Pola - moje najlepsze przyjaciółki - cz.9

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon wrz 09, 2013 17:25 Re: Zuzia i Pola - moje najlepsze przyjaciółki - cz.9

Edyszka pisze:skąś to znam, ja ściubie na koty.... i na biżutkę dla kotów :mrgreen:

Taki już nasz los :ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Pon wrz 09, 2013 17:31 Re: Zuzia i Pola - moje najlepsze przyjaciółki - cz.9

:ryk: ano
Obrazek Obrazek

Edyszka

Od: Pt lut 13, 2009 15:32

Post » Pon wrz 09, 2013 17:39 Re: Zuzia i Pola - moje najlepsze przyjaciółki - cz.9

Ewa L. pisze:Ja też jak wchodzę na zooplusa to dostaję małpiego rozumu. :mrgreen:
Wszystko bym kupiła żeby dziewczynki spróbowały czym się chcą bawić lub co jeść.
Niestety jest mały stoper - ograniczone fundusze. :(
W tym miesiącu zaszalałyśmy i zamówiłam za ponad 300 zł.
Część kaski była z bazarku a resztę dołożyłam z rozbitej skarbonki :mrgreen: byle kotecki miały.
One zajadają rarytasy a ja do wypłaty jadę na chlebku ze smalcem który zresztą dostałam od mamy.
Ale cóż - nie narzekam :mrgreen:
Taki już los dużych :twisted:

No włąśnie,jak ja widzę te wszystkie akcesoria i zabawki na zooplusie to chcę wykupić cały sklep.Tylko też fundusze ograniczone,i jeszcze operacja Kropki za 500zł.Ja teraz tak jak zawsze zamówiłam za 100zł by darmowa przesyłka była.Ale jednak wolę coś sobie odpuścić po to by moje królewny miały wszystko co dobre.
Obrazek[url=http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=158213]Obrazek

Marcyśka

Od: Nie lut 17, 2013 19:17

Post » Pon wrz 09, 2013 17:42 Re: Zuzia i Pola - moje najlepsze przyjaciółki - cz.9

Tym razem wzięłam zabawki edukacyjne ale następnym razem raczej wybiore na smakołyki by Kropka nauczyłą się nie jeść tak łapczywie.Bo gdy tylko ją z oczu spuścisz to już podjada karmę sterill ,a Alka jako dobra opiekunka jej na to pozwala :mrgreen:[/quote]
Przejdzie jej jak dorośnie.
Z Polą było tak samo. Do roku może trochę dłużej była kotem nienażartym. Rąbała swoje, Zuzi a nawet moje żarełko i nigdy nie miała dość. Była niczym worek bez dna.Gdy skończyła rok zaczęła stopować z jedzeniem. Teraz je jak normalny kot a za 5 dni skończy 2 lata i 4 mieś.[/quote]

Dzięki bardzo :mrgreen: Uspokoiłaś mnie.Właśnie Kropcia taka jest,worek bez dna i w dodatku je wszystko co się jej da.Z własnym jedzeniem muszę przed nią uciekać bo zaraz mi zje. Za to Alka to nawet nie wszystkie drogie karmy zje.Ma wielkie wymagania :mrgreen:

Marcyśka

Post » Pon wrz 09, 2013 17:47 Re: Zuzia i Pola - moje najlepsze przyjaciółki - cz.9

Z Zuzi też kapryśnica straszna. :mrgreen:
Obrazek

Ewa L.

Post » Pon wrz 09, 2013 17:54 Re: Zuzia i Pola - moje najlepsze przyjaciółki - cz.9

Ewa L. pisze:Z Zuzi też kapryśnica straszna. :mrgreen:

A ja myślałam ,że Pola jest bardziej kapryśna a z Zuzi to to taki aniołek.

Marcyśka

Post » Pon wrz 09, 2013 17:56 Re: Zuzia i Pola - moje najlepsze przyjaciółki - cz.9

Chociaż dziś nie pogardziła szyneczką konserwową której kilka plasterków przyniosłam od mamy. 8O
Obrazek

Ewa L.

Post » Pon wrz 09, 2013 17:57 Re: Zuzia i Pola - moje najlepsze przyjaciółki - cz.9

Ewa L. pisze:

Chociaż dziś nie pogardziła szyneczką konserwową której kilka plasterków przyniosłam od mamy. 8O

:ok:

Marcyśka

Post » Pon wrz 09, 2013 17:57 Re: Zuzia i Pola - moje najlepsze przyjaciółki - cz.9

Marcyśka pisze:

Pod każdym względem Zuzia to aniołek ale nie jeśli w grę wchodzi jedzonko. :mrgreen:
Obrazek

Ewa L.

Post » Pon wrz 09, 2013 18:04 Re: Zuzia i Pola - moje najlepsze przyjaciółki - cz.9

Ewa L. pisze:
Marcyśka pisze:

Pod każdym względem Zuzia to aniołek ale nie jeśli w grę wchodzi jedzonko. :mrgreen:

Tak mają raczej wszystkie koty.Tu grzeczne i miłe kociaki a gdy chodzi o jedzenie to już nie są takie święte :mrgreen:

Marcyśka

Post » Pon wrz 09, 2013 18:07 Re: Zuzia i Pola - moje najlepsze przyjaciółki - cz.9

Zuzia ma swój własny gust kulinarny.
Choć powoli zaczyna jej się zmieniać.
Kiedyś lubiła tylko sosik a mięcho zostawiała a teraz dobiera się do pasztetu Poli. 8O
Obrazek

Ewa L.

Post » Pon wrz 09, 2013 18:07 Re: Zuzia i Pola - moje najlepsze przyjaciółki - cz.9

Nie trafi człek za kitusiami oj nie :roll:
Obrazek

Ewa L.

Post » Pon wrz 09, 2013 18:14 Re: Zuzia i Pola - moje najlepsze przyjaciółki - cz.9

Ewa L. pisze:Zuzia ma swój własny gust kulinarny.
Choć powoli zaczyna jej się zmieniać.
Kiedyś lubiła tylko sosik a mięcho zostawiała a teraz dobiera się do pasztetu Poli. 8O

Moja Kropcia zje wszystko,nawet suchą bułkę.Zaznała głodu to teraz wszystko szanuje :ryk:
Za to Alka ,gdy ją dokarmiałam to jadła wszystko za to teraz np. nie zje mokrego jedzenia z tacki czy puszki tylko z saszetki.
Ale obie kochają mokre z sosikiem.Najpierw zlizują sosik a później jedzą mięsko.
Moje dostają posiłek 3 razy dziennie czyli
rano po garści suchej
po południu jedną saszetkę mokrą
i wieczoram po garści suchej.
Jakoś tak nam sie te posiłki uformowały i nam odpowiadają :wink:

Marcyśka

Post » Pon wrz 09, 2013 18:19 Re: Zuzia i Pola - moje najlepsze przyjaciółki - cz.9

Zuzia też jest kotką z przeszłością i ile czasu spędziła na ulicy i ile miotów urodziła nie wie nikt. Z ostatnim przyszła do szpitala i tam została wyłapana do sterylki. Ponad rok czekała na swój domek w DT aż trafiła do mnie.
Pola nigdy nie zaznała głodu bo od mamy trafiła do poprzedniej właścicielki na tydzień a potem do mnie na stałe.Nie można powiedzieć że miała ciężkie życie.
Obrazek

Ewa L.

Post » Pon wrz 09, 2013 18:27 Re: Zuzia i Pola - moje najlepsze przyjaciółki - cz.9

Ewa L. pisze:Zuzia też jest kotką z przeszłością i ile czasu spędziła na ulicy i ile miotów urodziła nie wie nikt. Z ostatnim przyszła do szpitala i tam została wyłapana do sterylki. Ponad rok czekała na swój domek w DT aż trafiła do mnie.
Pola nigdy nie zaznała głodu bo od mamy trafiła do poprzedniej właścicielki na tydzień a potem do mnie na stałe.Nie można powiedzieć że miała ciężkie życie.

Ja właśnie nie wiem ile Alka miała dzieci bo gdy ją dokarmiałam miała jednego synka Felixa który już ma stały dom :)
Za to Kropcia taka mała i już zaznała straszny głód,dobrze ,że w tedy przybiegła do mojej mamy bo nie wiem co by się stało i nawet sobie wolę nie wyobrażać.Była tak głodna i zdesperowana ,że miauczała do ludzi.Myślę ,że Alka by jakoś przeżyła bo staruszka ją dokarmiała ale za to się koty rozmnażały.

Marcyśka

[poprzednia][następna]