Amberka szylkretowa Lady[`],Rudiś[`] Szejna,James,Shilla

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sty 26, 2012 21:18 Re: Amberka szylkretowa Lady[`] Szejna,James,Rudiś, Shilla DT

sprawa z Shillunią wygląda na ten moment tak :mrgreen:

Shillunia siedziała zakopana w poduszkach na kanapie.
weszłam i zostawiłam otwarte drzwi, więc oczywiście wszedł za mną James. wzięłam go i postawiłam na kanapie, żeby go Shilla zobaczyła. nie przestraszyła się, popatrzyła bez większych emocji.
za jakiś czas przyszłam znowu, tym razem przyczłapał Rudiś. bierę kolejnego kawaliera, coby gwiazdeczce pokazać. iiiiiiii ha! jak go zobaczyła, to od razu wstała i podeszłą bliżej... a przy tym popiskiwała jak taka myszka mała :mrgreen:
no to usiadłam na dywanie, wzięłam Rudego i czekamy co będzie dalej... i wiecie, że ona wyszła. łaziła po pokoju, popiskiwała, oglądała 8O ja to nie mogłam uwierzyć.
po jakimś czasie poszłam znowu do niej i koteczka siedziała sobie na parapecie i oglądała świat :ok:
za Rudisiem, to dostaje po prostu szału... co prawda i powarczała troszkę na niego, ale bez żadnych agresywnych akcji.
jak zostawiłam szparę w drzwiach, to miauczała, że ją było słychać w całym domu.
w pewnym momencie nawet udało jej się przez tą dziurkę zwiać :evil:
jednak ona jest bardzo płochliwa, więc jak mnie zobaczyła to pędem wróciła "do siebie"
bardzo się cieszę, że towarzystwo Rudisia tak na nią dobrze wpłynęło. mam nadzieję, że i do ludzi się szybko przekona :ok:
Obrazek
Obrazek

Joanna KA

Od: Nie mar 15, 2009 20:34

Post » Czw sty 26, 2012 21:20 Re: Amberka szylkretowa Lady[`] Szejna,James,Rudiś, Shilla DT

magdaradek pisze:Za Ciocią Joanną KA?

niestety nie :?
Shillunia chyba się zakochała w Rudolfie Valentino czyli Rudisiu :1luvu:
Obrazek
Obrazek

Joanna KA

Post » Czw sty 26, 2012 21:23 Re: Amberka szylkretowa Lady[`] Szejna,James,Rudiś, Shilla DT

Asiu, ale zobacz, jaki super pomysł miałaś żeby Rudisia wpuścić :)

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Czw sty 26, 2012 21:27 Re: Amberka szylkretowa Lady[`] Szejna,James,Rudiś, Shilla DT

pomysł skonsultowałam dzisiaj z Anią w lecznicy i okazał się strzałem w dziesiątkę :ok:
Ola też mówiła, że Shilla raczej w stosunku do ludzia jest nieufna, natomiast lubi inne koty...
a że Rudiś jej przypadł do gustu, to ja się w ogóle nie dziwię... w nim się nie zakochać, to trzeba mieć serce z kamienia :1luvu:
chociaż Jamesik też jest cudofnym wprost kotem... :love:
ja tam bym nie wiedziała, którego wybrać :oops:
Obrazek
Obrazek

Joanna KA

Post » Czw sty 26, 2012 22:03 Re: Amberka szylkretowa Lady[`] Szejna,James,Rudiś, Shilla DT

no, wreszcie przyczłapałam i ja :oops:

a tu proszę co się dzieje!! :roll: Rudisiek robi za amanta, dziewczyna w nim zakochana :D nie miałam pojęcia, że Rudiś tak działa na kobiety :D u mnie miał dwie, ale zainteresowania z żadnej strony nie było, a Rudiś i tak zawsze wybierał kolanka :ryk:

Ale co racja to racja :lol: nie sposób nie zakochać się w tym mięciutkim rudzielcu :1luvu:

Rudisiu, a tak w ogóle gratuluję ci :piwa: wizyty u pani dr, jak zwykle byłeś bardzo dzielny, no i... od dzisiaj pięknie się nazywasz Rudolf A. (nazwiska nie podam, wszak obowiązuje ustawa o ochronie danych osobowych :lol: ) i masz to zapisane w dokumencie (czipowym :D)
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Od: Czw wrz 13, 2007 14:07

Post » Czw sty 26, 2012 23:44 Re: Amberka szylkretowa Lady[`] Szejna,James,Rudiś, Shilla DT

:piwa:

Shilla widać lubi rudych :mrgreen:
U mnie najbardziej przebierała łapkami na widok tego kawalera ;)
Obrazek
Są chwile, kiedy brak ludożerców daje się boleśnie odczuć.
Alfons Allais

Aleba

Od: Czw sie 05, 2004 16:52

Post » Pt sty 27, 2012 8:23 Re: Amberka szylkretowa Lady[`] Szejna,James,Rudiś, Shilla DT

Obrazek

no to wszystko jasne - Shillunia ma mocno skonkretyzowane wymagania co do facetów :ryk:

dzisiejszą noc Shillunia i Rudiś spędzili razem :wink:
to znaczy w jednym pokoju :mrgreen:

mam zamiar zaraz zamknąć rottweilerkę-Szejnusię i dać Shilluni trochę wolności, żeby zaczęła poznawać otoczenie. Rudiś ją pewnie oprowadzi po pokojach :ryk:
Obrazek
Obrazek

Joanna KA

Post » Pt sty 27, 2012 9:59 Re: Amberka szylkretowa Lady[`] Szejna,James,Rudiś, Shilla DT

a bedą kiedys foty wszystkich futer ?? nie musza byc na jenym foto ale wszystkie :P
www.pomagam.pl/przeponazosi młoda kotka adoptowana ze schroniska pilnie zbiera na operację przepukliny przeponowej

Karolek(ona)

Od: Wto lip 05, 2011 19:33

Post » Pt sty 27, 2012 12:21 Re: Amberka szylkretowa Lady[`] Szejna,James,Rudiś, Shilla DT

mogą być :)
choć ja co jakiś czas wstawiam foty każdego z moich futer.
jak mi się uda Shilli cyknąć, to ją pokażę, bo ona bardzo piękna kicia jest... jak to szylkretka :1luvu:
szylkretki pienkne som :1luvu:
Obrazek
Obrazek

Joanna KA

Post » Pt sty 27, 2012 19:37 Re: Amberka szylkretowa Lady[`] Szejna,James,Rudiś, Shilla DT

Hej...hej...co tam słychać u mojego pięknego rudaska i całej reszty? :D
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Post » Pt sty 27, 2012 19:53 Re: Amberka szylkretowa Lady[`] Szejna,James,Rudiś, Shilla DT

Aleba pisze::piwa:

Shilla widać lubi rudych :mrgreen:
U mnie najbardziej przebierała łapkami na widok tego kawalera ;)
Obrazek

:lol: Gustuje w rudych i dobrze zbudowanych. :wink:
Obrazek

selene00

Od: Nie gru 13, 2009 13:55

Post » Pt sty 27, 2012 19:58 Re: Amberka szylkretowa Lady[`] Szejna,James,Rudiś, Shilla DT

u nas spokój, cisza...
Rudisiowi apetyt i humor dopisuje.
jak jem, to mało nie wchodzi na talerz :lol:
jak dziergam młodemu na drutach szalik, to oczywiście Rudolfo się wpycha na kolana i albo łapie za druty, albo ciumka włóczkę :wink:
no i tak sobie siedzimy w ciepełku, nosów nie wyściubiamy, bo mróz siarczysty :)

Shillunia ma już otwarte drzwi od pokoju. wszystkie koty poszły na inspekcje, żeby zobaczyć co też się tam ukrywa.
Rudiś - spokój... w końcu znają się z Shillunią od wczoraj.
James - buuuuuu kim ty jesteś, co tu robisz, na razie się do mnie nie zbliżaj
Szejna - WRRRRRRRRR nie zbliżaj się do mnie, nie chcę cię znać
a Shillunia grzeczna dziewczynka z wszystkimi kotami, które do niej zaglądały ładnie się przywitała, popiskują po swojemu... słodkie to jej popiskiwanie jest :1luvu:
z nami - ludziami - nie chce mieć póki co, żadnych kontaktów - ucieka przy próbie jakiegokolwiek zbliżenia się do niej... cóż, trzeba cierpliwie robić drobniutkie kroczki w jej kierunku i w końcu się maleńka przełamie... mam nadzieję
próbowałam jej cyknąć jakąś fotę, ale cosik mi nie wyszło :oops:
Obrazek
Obrazek

Joanna KA

Post » Pt sty 27, 2012 20:04 Re: Amberka szylkretowa Lady[`] Szejna,James,Rudiś, Shilla DT

Joanna KA pisze:u nas spokój, cisza...
Rudisiowi apetyt i humor dopisuje.
jak jem, to mało nie wchodzi na talerz :lol:
jak dziergam młodemu na drutach szalik, to oczywiście Rudolfo się wpycha na kolana i albo łapie za druty, albo ciumka włóczkę :wink:
no i tak sobie siedzimy w ciepełku, nosów nie wyściubiamy, bo mróz siarczysty :)

Shillunia ma już otwarte drzwi od pokoju. wszystkie koty poszły na inspekcje, żeby zobaczyć co też się tam ukrywa.
Rudiś - spokój... w końcu znają się z Shillunią od wczoraj.
James - buuuuuu kim ty jesteś, co tu robisz, na razie się do mnie nie zbliżaj
Szejna - WRRRRRRRRR nie zbliżaj się do mnie, nie chcę cię znać
a Shillunia grzeczna dziewczynka z wszystkimi kotami, które do niej zaglądały ładnie się przywitała, popiskują po swojemu... słodkie to jej popiskiwanie jest :1luvu:
z nami - ludziami - nie chce mieć póki co, żadnych kontaktów - ucieka przy próbie jakiegokolwiek zbliżenia się do niej... cóż, trzeba cierpliwie robić drobniutkie kroczki w jej kierunku i w końcu się maleńka przełamie... mam nadzieję
próbowałam jej cyknąć jakąś fotę, ale cosik mi nie wyszło :oops:

:ryk: :ryk:
a foteczki z tego ciumkania włóczki jakieś będą czy niet?
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Post » Pt sty 27, 2012 20:14 Re: Amberka szylkretowa Lady[`] Szejna,James,Rudiś, Shilla DT

Wiesiu, no raczej nie będzie, bo jak Rudolfo tą włóczkę ciumka, to ja mam ręce zajęte dzierganiem... :mrgreen:
chyba, że się TŻ gdzieś pojawi akurat, to może on cyknie... ale to już raczej nie dziś, bo się baterie wzięły i rozładowały :?
Obrazek
Obrazek

Joanna KA

Post » Sob sty 28, 2012 17:15 Re: Amberka szylkretowa Lady[`] Szejna,James,Rudiś, Shilla DT

Witamy się sobotnio i zapytowywujemy co u Was? :P

bo u nas mróz siarczysty :twisted:
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

[poprzednia][następna]