Stella, kolorowa tygryska i Alfie, który okazał się Cirillą

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sty 25, 2016 21:04 Re: Stella, kolorowa tygryska i Alfie, który okazał się Ciri

hej hej co u was?
Załoga: Pixie, Nitka, Coco i Ćiorny oraz Dixie[*]
Kot Pixior i burasy zapraszają: https://www.facebook.com/PixieKotZCharakterem
Zbiórka hiltonka: https://pomagam.pl/hilton

PixieDixie

Od: Czw kwi 23, 2015 7:40

Post » Pon sty 25, 2016 22:57 Re: Stella, kolorowa tygryska i Alfie, który okazał się Ciri

Hej, u nas dzis taki leniwy dzień... dziewczyny podsypiają, ja wprawdzie nie spię, ale też jakos mi się nic nie chce.

Znalazłam myszkę Ciri - była w szufladzie biurka 8O Okazuje się, że od tyłu szufkady mają otwory, przez które ktoras z koteczek wrzuciła tam myszkę. Ale dzis już mysz odnaleziona i znowu można się nią bawić ;)

KatS

Od: Pt wrz 25, 2015 14:59

Post » Wto sty 26, 2016 0:04 Re: Stella, kolorowa tygryska i Alfie, który okazał się Ciri

Bądź zasadzić ją w kuwecie :D
ObrazekObrazek
Obrazek

Batumi [*] 1.06.2009
Padzioch [*] 20.09.2014
Tereska [*] 10.09.2018
Iga [*] 9.10.2019

Kotimont

Od: Sob cze 13, 2015 22:34

Post » Wto sty 26, 2016 0:44 Re: Stella, kolorowa tygryska i Alfie, który okazał się Ciri

A kto wie, może by wykiełkowała i wyrosłyby nowe? :ryk:
Tymczasem myszka znowu zginęła. Biedna Ciri bawiła się nią większosc dnia (o ile nie spała), ale nie nacieszyła się nią zbyt długo :(

KatS

Post » Wto sty 26, 2016 10:42 Re: Stella, kolorowa tygryska i Alfie, który okazał się Ciri

Trzeba kupić więcej takich myszek :mrgreen:
Ponudzę trochę o zdjęcia dziewczynek :D Bo ja bardzo lubię oglądać zdjęcia :mrgreen:

Aia

Od: Pon lut 19, 2007 18:08

Post » Wto sty 26, 2016 13:03 Re: Stella, kolorowa tygryska i Alfie, który okazał się Ciri

Własnie problem z myszką jest ten, że to był dodatek do kompletu - serka z dziurami. Małą sobie myszkę odgryzła od całosci i teraz ją kocha najbardziej na swiecie :D Inne to już nie to samo ;)

Porobię jakies nowe fotki i na pewno wrzucę. Oj dzieje się... o szóstej rano dzikie gonitwy po mojej głowie 8O Wczoraj żałowałam że nie miałam akurat pod ręką telefonu, bo ładnie się razem pasły trawą :D Moje owieczki :1luvu:

KatS

Post » Wto sty 26, 2016 13:52 Re: Stella, kolorowa tygryska i Alfie, który okazał się Ciri

Dzieńdoberek!
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Wto sty 26, 2016 14:41 Re: Stella, kolorowa tygryska i Alfie, który okazał się Ciri

Ooo, szylkretki się odnalazły :D
Doberek!

KatS

Post » Wto sty 26, 2016 14:42 Re: Stella, kolorowa tygryska i Alfie, który okazał się Ciri

Niom, kiedyś trzeba było się odnaleźć. :mrgreen:
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Wto sty 26, 2016 14:50 Re: Stella, kolorowa tygryska i Alfie, który okazał się Ciri

I słusznie!

A u nas dzisiaj tak:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Moje koty walczą o miejsce w pudełkach z tektury (są dwa, zawsze obie wybierają akurat to samo, przy czym raz jedno, raz drugie), podczas gdy kolejny zamówiony domek stoi pusty.

KatS

Post » Wto sty 26, 2016 14:55 Re: Stella, kolorowa tygryska i Alfie, który okazał się Ciri

Ciri całkiem duża jest! :o A przynajmniej tak wygląda w porównaniu ze Stellą :)
I czego wcześniej chyba nie zauważyłam, Stella ma rudą końcówkę ogona? :1luvu:
Chyba możesz spokojnie ogłosić, że dokocenie przebiegło dobrze :mrgreen: :ok:

Aia

Od: Pon lut 19, 2007 18:08

Post » Wto sty 26, 2016 15:06 Re: Stella, kolorowa tygryska i Alfie, który okazał się Ciri

Tak, Ciri wcale nie jest dużo mniejsza od Stelli, a ma dopiero 3 miesiące 8O Stella jest dosc drobna, a Ciri raczej drobna nie będzie. Ma grubiutkie łapy, a je jak smok! Dlatego się cieszę, że Stella trochę młodą ustawia, póki może... bo niedługo to Ciri będzie mieć przewagę.

Dokocenie chyba tak - jeszcze się boję zapeszać, ale chyba się udało i to dosc szybko, pomimo moich histerii. Jeszcze na 100% pewna nie jestem, nie wiem jak to się rozwinie jak Ciri dorosnie. Przyjaźni nie ma, wspólnego spania i mycia się nawzajem. Ale w sumie żyją razem całkiem dobrze.
Tylko Stella zrobiła się bardziej marudna i miaukliwa, zachęca mnie ciągle do zabawy, a jak zaczynam się z nią bawić to np. wchodzi do szafy i tam siedzi. Albo siada i na mnie patrzy, i nie reaguje. Kiedy zniechęcona w końcu odchodzę - wyłazi i znowu się domaga. Momentami muszę w myslach liczyć do dziesięciu, żeby jej nie ochrzanić ;)

W ogóle to od wczoraj usiłuję wprowadzić dietę - dla Stelli i dla siebie. Trzymajcie kciuki ;)

EDIT: I tak, końcówka ogona jest ruda. Cała Stella jest jak patchwork z dwóch różnych kotów: szylkretki i tygryska :1luvu:

KatS

Post » Wto sty 26, 2016 15:08 Re: Stella, kolorowa tygryska i Alfie, który okazał się Ciri

Oj, pudełka dla kotków to bajka! Ale widzę, że sobie bąble radzą! :P
Za dietę trzymam! :ok: :ok:
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Wto sty 26, 2016 15:09 Re: Stella, kolorowa tygryska i Alfie, który okazał się Ciri

kalair pisze:Oj, pudełka dla kotków to bajka! Ale widzę, że sobie bąble radzą! :P

To takie gratisy od Zooplusa... co tam jedzenie, co tam zabawki - grunt, że przysyłają je w pudełkach :ryk:

KatS

Post » Wto sty 26, 2016 16:01 Re: Stella, kolorowa tygryska i Alfie, który okazał się Ciri

Czekam aż mi przyznasz rację całe forum mi świadkiem iż ją miałam :mrgreen:

Koteczki ach cuda wy nasze :love: :love: :love: I tak bliziutko - maleństwo jest słodziutkie. Proporcje na zdjęciach małych kotów w stosunku do dużych są zazwyczaj jakieś zachwiane - też tak miałam, że mała Tosia była prawie tak duża jak duże :)

Wrzucaj zdjęcia kotków i widoczków z Irlandii cio :201494

edit: koty nie muszą się lizać i spać razem - Tosia nawet by tego nie chciała, żeby duże ją lizało - Tosia od początku była indywidualistką i na siłę pokazywała że jest też taka duża! Moje koty sie nie tulą i nie liżą - dziwnie by to wyglądało :D
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

[poprzednia][następna]