♥ Muszu i Teemuś ♥ Jest lepiej :D

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sie 05, 2014 17:47 Re: Muszu i Teemuś ♥ Zapraszamy !!! Wampir str. 78 :D

Cześć Kasiu!
Nadrabiam zaległości wątkowe, ile mogę to czytam w robocie, ale napisać nie napiszę bo wolę się nie logować na pracowym kompie.
Szkoda, że ten czarny kotek czmychnął :(

Spilett

Od: Śro wrz 25, 2013 14:57

Post » Wto sie 05, 2014 22:43 Re: Muszu i Teemuś ♥ Zapraszamy !!! Wampir str. 78 :D

Hej późnym wieczorkiem :1luvu:

Dopiero teraz w nocy na spokojnie mogłam sobie usiąść na miau :)
Towarzystwo najedzone, kuwetki posprzątane, więc Duża ma chwilę dla siebie :D
U kocurków w porządku, apetyty dopisują, szaleństwa nocne w trakcie :)
W sobotę musimy jechać z Teemo na przypominajkę szczepionki, przy okazji zrobimy kontrolną morfologię ;)

Ja za to dalej toczę zdrowotne boje :) Polska służba zdrowia wymiata po prostu :ryk:
Dobrze, że humor mi dopisuje, przynajmniej tyle... inaczej to nie wiem, załamka... ;)
Dzisiaj umawiałam się na... gastroskopię 8O , mam termin za 3 tygodnie.
Nie ukrywam, że troszku się boję tego badania, ale muszę je zrobić :(
Poza tym kolejne badania krwi, wymaz, ale to zrobię wcześniej... sierpień zapowiada się ciekawie ;)

Myszolandia pisze:a dzie jaśnie pan królewicz ? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Ja mam aż trzech :ryk:
A jam służąca... :(

Annaa pisze:Kasiu myślę, że to dobry pomysł poszukać miejsca gdzie dokarmiane są koty.
Może sąsiedzi boją się powiedzieć, bo nie wiedzą jakie masz zamiary...w końcu ludzie są przecież różni :roll:
Chyba powinni ucieszyć się, że ktoś chce pomóc.

Gratulacje dla Muszka :1luvu: :201440

Dziękujemy :1luvu:

Sąsiedzi znają mnie od dziecka, tu się wychowałam (dopiero potem rodzice się wyprowadzili na wieś), więc nie sądzę by o to chodziło.
Moja mama jednak mi przypomniała, że swojego czasu były awantury na osiedlu, ktoś zgłaszał do spółdzielni, że ludzie wpuszczają bezdomniaczki do piwnic i niby zapach im przeszkadzał czy coś takiego.
Kiedyś nawet ktoś zniszczył budki dla kotów za śmietnikiem postawione przez dobrych ludzi :roll:
Może dlatego nie mówi się o tym głośno, mam jeszcze do złapania 3 osoby, które mnie znają i wiem, że są kociarzami ;)

Miraclle pisze:Cześć Kasieńko :1luvu: :1luvu: :1luvu:
U mnie pod blokiem chodzą dwa śliczne bezdomniaczki jeden to chłopiec o cudownym słodkim pyszczku, w kolorze jakby srebrzystym z szarymi łatkami, na ceglasty nosek, filigranową posturę. Nazwałam go Maciuś :oops:

Druga to kotka pingwinka podobna to Mili od Moniki. Ma białą krawatkę, skarpetki i białą kreskę wzdłuż noska.

Dokarmiam ile mogę ale bardzo mi ich żal :(

Pozdrawiam :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Hej Basieńko :1luvu:

Mi też żal tych koteczków, dlatego też chciałabym coś zrobić, dużo nie mogę, to przynajmniej dokarmiać.
Najbardziej jest mi przykro jak pojawiają się nowe, młode koty... takie chudziutkie, wystraszone :( Grzebią w śmierdzącym śmietniku :evil:

Pozdrawiam również Basiku i miziaki dla kocurków :1luvu: :1luvu: :1luvu:

mir.ka pisze:
kot mógł być czyjs domowy, bo ludzie często koty wypuszczają i one prędzej podejdą na wołanie

psy jak by się zorientowały, ze jest jakieś dobre jedzenie, a kocie dla nich smaczniejsze i zaraz by wyjadły zanim koty by znalazły :(

Ten czarny akurat to chyba bezdomniaczek, często widuję go jak śpi przy parkingu na trawce.
Poza tym ma brudne futerko i jakieś takie strupki w okolicy ogona, więc nie wydaje mi się by był "czyjś".
Ma śliczny pyszczek, nie jest chudy, ale jestem pewna, że jedzonkiem by nie pogardził :D
Na osiedlu policzyłam na razie od 10 kotów, oprócz dwóch co mają obróżki z dzwoneczkami, w tym 3 młodziutkie, jeden czarnuszek i dwie śliczne trikolorki (aż mi ciarki przechodzą, bo one zaraz będą pewnie miały małe).
Jestem pewna, że gdzieś pod balkonami mają swoje budki i miseczki, jednak jak pisałam, tam są ogródki ludzi z parteru... często ogrodzone nawet :roll:
Ale dowiem się :twisted: Muszę :mrgreen:

Spilett pisze:Cześć Kasiu!
Nadrabiam zaległości wątkowe, ile mogę to czytam w robocie, ale napisać nie napiszę bo wolę się nie logować na pracowym kompie.
Szkoda, że ten czarny kotek czmychnął :(

Hej Madziu :1luvu:

Wiem, wiem, że teraz czasu brak... ;)
Też wolę logować się na swoim kompie, na służbowym to nigdy nie wiadomo...
Czmychnął, ale widuję go w okolicy :) Tyle dobrze, że koty mają tutaj bardzo dużo zieleni i ulica nie jest tak bardzo ruchliwa... co jednak nie znaczy, że mi nie żal tych kotełków :(
Obrazek Obrazek Obrazek
Zapraszam na ubrankowo-butkowy bazarek <3 http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=164058
"Tyl­ko dwie rzeczy są nies­kończo­ne: wszechświat oraz ludzka głupo­ta, choć nie jes­tem pe­wien co do tej pierwszej" Albert Einstein

Rilla07

Od: Wto lip 30, 2013 17:49

Post » Śro sie 06, 2014 14:27 Re: Muszu i Teemuś ♥ Zapraszamy !!! Wampir str. 78 :D

Mnie się rozchodziło o księcia wygranego,królewicza lipcowego o :) a z polskiego na nasz mówiąc,mojego MÓ :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Bo reszta to nie śmiem pyskować,że księstwo wybitne,zwłaszcza wampirek :ryk: :ryk: :ryk: zerżłam sobie te fotkę :ryk:
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Śro sie 06, 2014 18:07 Re: Muszu i Teemuś ♥ Zapraszamy !!! Wampir str. 78 :D

:1luvu: :1luvu: :1luvu:

Na pewno znajdziesz sposób by pomóc bezdomniaczkom :)
I życzę dużo zdrówka :ok:
Na szczęście nie mam konieczności kontaktu ze służbą zdrowia.
Obrazek
Idź zawsze do przodu,nie oglądaj się wstecz,nie holuj smutku za sobą....,,Dżem"

Annaa

Od: Sob lis 28, 2009 20:25

Post » Śro sie 06, 2014 23:17 Re: Muszu i Teemuś ♥ Zapraszamy !!! Wampir str. 78 :D

:1luvu: :1luvu:
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

Post » Czw sie 07, 2014 14:55 Re: Muszu i Teemuś ♥ Zapraszamy !!! Wampir str. 78 :D

Annaa pisze::1luvu: :1luvu: :1luvu:

bo u nas to trzeba mieć zdrowie , żeby chorować :(
nieraz zazdroszczę zwierzakom,
u nas akurat jest wielu weterynarzy i można wybierać, do tego co ja jeżdże to dzwonię umawiam się na konkretną godzinę, bez kolejek, gabinet też dobrze we wszystko wyposażony
a ja dwa lata temu stłukłam nogę do do chirurga kazali mi czekać 3 miesiące :evil:
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Pt sie 08, 2014 12:49 Re: Muszu i Teemuś ♥ Zapraszamy !!! Wampir str. 78 :D

Trzy miesiące do chirurga 8O to noga zdąży odpaść :evil:
Obrazek

Annaa

Post » Pt sie 08, 2014 16:03 Re: Muszu i Teemuś ♥ Zapraszamy !!! Wampir str. 78 :D

Hej Kochani :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Mam troszkę zaległości z wczoraj, pobuszowałam po Waszych wątkach już ;)
Teraz mogę być troszkę rzadziej na miau, ale będę zaglądać na pewno :D

U kocurków super, właśnie oba wylegują się w plamie słońca :)
Niedługo sobie pewnie przypomną o surowej wątróbce i będą za mną łazić :)

U mnie za to ciekawie... wczoraj wylądowałam na SORze :roll:
Karmili mnie kroplówkami, siedziałam tam w sumie kilka godzin... jednak de facto mi nie pomogli ani nie zdiagnozowali...
Ból w klatce piersiowej i przełyku, niemożność przyjmowania żadnych pokarmów od kilku dni to nie jest niby powód do interwencji i umieszczenia mnie w szpitalu... bo uwaga... mam w miarę dobre wyniki badań krwi 8O
Może i lepiej, bo tam jest okropnie... jednak nie ma żadnej poprawy :roll:
Łykam teraz jakieś białkowe papki i staram się przyspieszyć wizytę u gastrologa... na razie bezskutecznie.
Chudnę w oczach... ale nie dam rady nic zjeść, boli niesamowicie :(
Po prostu mówiąc wprost face palm, kocham naszą służbę zdrowia :ryk:
No nic, zobaczymy... dobry humor mnie ratuje w tym wszystkim :D

Myszolandia pisze:Mnie się rozchodziło o księcia wygranego,królewicza lipcowego o :) a z polskiego na nasz mówiąc,mojego MÓ :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Bo reszta to nie śmiem pyskować,że księstwo wybitne,zwłaszcza wampirek :ryk: :ryk: :ryk: zerżłam sobie te fotkę :ryk:

No księstwo to ja mam kocurowo-męskie obok siebie :ryk:
Mó to faktycznie władca okolicy, przynajmniej za takiego się uważa, ma nie tylko mnie, ale resztę książąt na każde miauknięcie :ryk: :ryk: :ryk:

I żebyś jak najdłużej nie musiała mieć !
Po prostu nóż się w kieszeni otwiera... :)
Jak tylko stanę na nogi to wrócę do bezdomniaczków :ok:

aannee99 pisze::1luvu: :1luvu:

mir.ka pisze:
bo u nas to trzeba mieć zdrowie , żeby chorować :(
nieraz zazdroszczę zwierzakom,
u nas akurat jest wielu weterynarzy i można wybierać, do tego co ja jeżdże to dzwonię umawiam się na konkretną godzinę, bez kolejek, gabinet też dobrze we wszystko wyposażony
a ja dwa lata temu stłukłam nogę do do chirurga kazali mi czekać 3 miesiące :evil:

Mój lekarz rodzinny kiedyś zażartował, że jak ma się zrobić prześwietlenie kończyny to lepiej od razu iść do weterynarza, tam zrobią od ręki :roll:
3 miesiące na chirurga??? Masakra po prostu, ale mnie to nie dziwi... tak właśnie to wygląda u nas, po prostu masakra :?

Trzy miesiące do chirurga 8O to noga zdąży odpaść :evil:

Można się załamać przede wszystkim... ale no trudno, taką mamy służbę i co zrobić... :?

Zaraz wkleję jakieś fotki kocurków :)
Ostatnio edytowano Pt sie 08, 2014 17:24 przez Rilla07, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek Obrazek Obrazek
Zapraszam na ubrankowo-butkowy bazarek <3 http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=164058
"Tyl­ko dwie rzeczy są nies­kończo­ne: wszechświat oraz ludzka głupo­ta, choć nie jes­tem pe­wien co do tej pierwszej" Albert Einstein

Rilla07

Post » Pt sie 08, 2014 16:10 Re: Muszu i Teemuś ♥ Zapraszamy !!! Wampir str. 78 :D

I foteczek parę :)

Muszer na swoim kocyku, obudził się i obserwuje malucha... :)
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Teemcia bawi się moim sznurkiem od szlafroka :D
Pazury ewidentnie do obcięcia, wiem :mrgreen:
Obrazek

Obrazek

A tu się chowa pod obrusem :)
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

Rilla07

Post » Pt sie 08, 2014 16:18 Re: Muszu i Teemuś ♥ Zapraszamy !!! Wampir str. 78 :D

Rilla07 pisze:
Obrazek

Przednia mina :ryk: :ryk: :1luvu: :1luvu:

Rilla07 pisze:Obrazek

Ach te Teemusiowe oczyska.. :1luvu: :1luvu:

Ściski i głaszczki od cioci :1luvu: :1luvu: :201461 :201461

siljestene

Od: Śro lip 02, 2014 11:02

Post » Pt sie 08, 2014 16:24 Re: Muszu i Teemuś ♥ Zapraszamy !!! Wampir str. 78 :D

Obrazek
:1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Teemcia bawi się moim sznurkiem od szlafroka :D
Pazury ewidentnie do obcięcia, wiem :mrgreen:
Obrazek

jak to do obcięcia 8O porządny kot powinien mieć pazury :mrgreen:

Obrazek

np żeby trzymać sznurek :mrgreen:
Ostatnio edytowano Pt sie 08, 2014 17:57 przez mir.ka, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Pt sie 08, 2014 16:48 Re: Muszu i Teemuś ♥ Zapraszamy !!! Wampir str. 78 :D

Cześć Kasiu :1luvu: :1luvu:
Chłopcy kochani :1luvu: :1luvu: :1luvu: Teemuś ale masz straszne pazury 8O :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:

Kasiu pytałaś ile takie badanie prywatnie kosztuje ?
Nasza służba zdrowia jest jaka jest :evil:
Bardzo mocne :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: trzymam za Ciebie żeby w końcu Cię porządnie zdiagnozowano, wyleczona i wyniki szybko wróciły do normy.
Bardzo mi Ciebie żal :( ehhh ci lekarze...
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Od: Wto maja 10, 2011 10:47

Post » Pt sie 08, 2014 22:13 Re: Muszu i Teemuś ♥ Zapraszamy !!! Wampir str. 78 :D

Obrazek
Zaskoczony :roll: :1luvu:

Obrazek

Obrazek
:1luvu: :1luvu:
Każda zabawka jest dobra :) :ok:

Ojej :( bardzo Ci współczuję...zdrowiej szybciutko :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Annaa

Post » Pt sie 08, 2014 22:15 Re: Muszu i Teemuś ♥ Zapraszamy !!! Wampir str. 78 :D

Teemuniu - <3 !!!
♥ Tosia ♥ razem od 24.11.12
klik -> http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=165788

Obrazek Obrazek

vanesia1

Od: Sob gru 08, 2012 12:38

Post » Pt sie 08, 2014 22:40 Re: Muszu i Teemuś ♥ Zapraszamy !!! Wampir str. 78 :D

:1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

[poprzednia][następna]