Dziękuję za pozdrowienia

I również pozdrawiam serdecznie
fumcia, Pacinek urodził się w naszej stajni i przewijał się wiele razy przez nasz wątek - chyba najwięcej jego fotek wstawiałam ze wszystkich kopytnych

W papierach ma wpisaną rasę SP co znaczy Szlachetna Półkrew, jego ojciec był rasy holsztyńskiej a matka jest kundelkiem w typie ślązaka.
wiewiur, gratulacje przesyłam dla córy
Siwy zdecydował się wreszcie zrzucić maskujące siwiznę futro i w miarę jak pozbywa się zimowej sierści robi się coraz bardziej biały - a brudas z niego nieprzeciętny więc jestem zdruzgotana kiedy go czyszczę
Od jutra zaczynamy remont

Na szczęście nie planowaliśmy organizować u nas świąt bo ekipa zacznie od zrobienia opasek spinających budynek i akurat na święta będzie utrudnione wejście do domu przez gruzowisko i rusztowania. Ale w tym roku z braku czasu na organizowanie imprezy to my jedziemy w gości

Nawet okien nie myję bo panowie zaraz zasyfią wszystko spadającym tynkiem, gruzem, pyłem budowalnym i zaprawą

Po świętach wchodzą na dach.
Remont w sumie ma potrwać jakieś półtora-dwa miesiące i to zakładając że panowie będą pracować po 10 godzin dziennie przez 6 dni w tygodniu

Trochę długo, ale na szczęście nie będą mi się kręcić po domu bo na dach mają wchodzić po rusztowaniu a materiały wciągać wyciągarką
Mam pietra czy róg budynku nie zawali się kiedy zaczną kuć bruzdy na opaski spinające budynek