Wasia i Kropka. A życie toczy się dalej.

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Śro kwi 02, 2014 21:19 Re: Wasia i Kropka ..... i kropka .......

eee u nas transporter to jest radocha :mrgreen:

Znalazłażem jeszcze takie z cyklu "Szpieg z Krainy Deszczowców"

Obrazek Obrazek
ObrazekObrazek

Zosik

Od: Pt sty 25, 2013 17:10

Post » Wto kwi 08, 2014 21:52 Re: Wasia i Kropka - zdjęć kilka

Witam się!
Weszłam na wątek zobaczyć 7 kg kota.
Obrazek Obrazek
Klarunia [*] 06.2004 - 10.02.2013 czekaj na mnie za TM BARF-ujemy od września 2013r.

ab.

Od: Pt kwi 12, 2013 21:10

Post » Wto kwi 08, 2014 21:56 Re: Wasia i Kropka - zdjęć kilka

Tu było 6,6kg. Prawda, że może być gorzej?!
W ogóle nie wiadomo o co tym wetom chodzi... :roll:

Obrazek Obrazek
ObrazekObrazek

Zosik

Post » Wto kwi 08, 2014 22:26 Re: Wasia i Kropka - zdjęć kilka

Gdzie Wasia gruby jest ?
W którym punkcie ?
Zdjęcia bywają mylące !

Oto lżejszy osobnik w domu :
Obrazek

A oto cięższy :
Obrazek

Już nie wspomnę, że na powyższych zdjęciach widać jak plebejusze :mrgreen: się rozpychają i warcholą-
a brytyjska arystokracja poznała swoje miejsce.

Waga - ło matko i córko !
Rzecz względna !
Przyglądnijcie się kobity weterynarzom, którzy o takowej orzekają...
Jak któryś ma ... no wiecie ... nadwagę ? ! Piorunem go na dietę , uciąć mu racje żywnościowe ! :wink: :mrgreen:

A już poważniej.
Yoko odchudzam - Borysa ciut zgrubiam. :twisted:
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger
Obrazek...ObrazekA tu znajdziesz nasz koci wątek: http://tiny.pl/hk6cq

Monika_Krk

Od: Wto lis 27, 2012 12:51

Post » Śro kwi 09, 2014 20:59 Re: Wasia i Kropka - zdjęć kilka

Wracamy do psich spraw.
Bandi!

Ostatnia wiadomość od Pati:

Chodzę z nim na spacery do lasu i zawsze wieczorem poświęcę mu trochę czasu tylko dla niego, po za tym ćwiczymy przy misce itp.
Bardzo się znielubiły z moim amstaffem i tak jak na początku Bandi schodził z drogi amstaffowi to teraz jeśli tylko nadarzy się okazja to zaczepia i już dwa razy się pogryzły. Nie jest to zły znak, że z Bandim jest coś nie tak, po prostu dwa niewykastrowane samce biegajace na zmiane po tym samym podwórku, a mające silny instynkt terytorialny nie bedą się tolerowały. Na spacerze schodzą sobie z drogi.
Mam nadzieję że Bandi domek na stałe znajdzie taki, w którym ludzie będa mu pokazywać jak piękny jest świat , zabiorą nad wodę, do lasu, Bandiś bardzo to lubi i w wielu sytuacjach widać że taki świat widzi pierwszy raz.

Kastracja załatwiona, ale jeszcze nie wykonana, bo Bandi był chory. Teraz w czwartek byłam z nim u weta i to na cito, bo osłabł i nie szczekał, taki sie zrobił grzeczny, więc już wiedziałam, że coś jest nie tak. Wet zmierzył mu temperaturę i miał gorączkę. Podejrzewamy, że to od kleszcza, czyli babeszjoza, ale bardzo wczesne stadium, bo ja już jestem bardzo wyczulona na te sprawy. Nie robiłam mu specjalnych badań bo to dodatkowo kosztuje. Dostał zastrzyki na babeszjozę i antybiotyk. Zaraz na drugi dzień mu się polepszyło, więc obyło się bez kroplówek.
Chciałam zaznaczyć że wszystkie moje psy i Bandi również są zabezpieczane Fipreksem i bardzo dobrze się to sprawdza, ale nie daje 100% gwarancji jak każdy środek i takie wypadki się zdarzają, zwłaszcza jak pies jest delikatny, osłabiony lub starszy.
Za weta zapłaciłam 40zł + 30zł. Mam rachunki, zrobię zdjęcia to prześlę chociaż nie są imienne- niestety.

Jak pisałam wcześniej: Pati jest w ciąży, będzie jej coraz ciężej i prosi, żeby do wakacji znaleźć Bandiemu inny dt, jeżeli nie znajdzie się ds.

Spinam doopę, robię, co mogę, ale odzew z ogłoszeń żaden...
Zmieniłam zdjęcia i opis (znowu!).
Wyróżniłam ogłoszenie na tablicy, która jest najbardziej poczytna.

Trzeba opłacić kwiecień, a kasa Bandisia jest na minusie.
Po opłaceniu marca byliśmy na zero.
Od tego momentu dostałam wpłaty:
Gertruda M. - Krk 15zł
nelka83 10zł
Alienor 20zł
Razem: 45zł

Przelałam Pati 70zł za wizyty u weta. Wkleję później potwierdzenie, bo walczę z wbkiem, a on mi nie wyświetla ostatnich przelewów... nie wiem co jest nie tak... :roll:
I zapłaciłam 25zł za wyróżnienie ogłoszenia na miesiąc na tablicy.
Tak więc kasy na kwiecień, jak widać - nie mamy żadnej... :(

Masakra... :evil:

Edit: Do listy dodaję wpłatę z dzisiaj (10.04): agiag 300zł (i nie wolno mi dziękować... toteż tylko edytuję, c'nie?)
Ostatnio edytowano Czw kwi 10, 2014 12:38 przez Zosik, łącznie edytowano 2 razy
ObrazekObrazek

Zosik

Post » Śro kwi 09, 2014 21:22 Re: Wasia i Kropka - Bandiś bez kasy i nadal bez domu...

Jutro rano prześlę moją część, sorki, nie zabijaj :oops:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Śro kwi 09, 2014 21:26 Re: Wasia i Kropka - Bandiś bez kasy i nadal bez domu...

Ja też
Obrazek

Ewa.KM

Od: Śro mar 20, 2013 23:32

Post » Śro kwi 09, 2014 21:28 Re: Wasia i Kropka - Bandiś bez kasy i nadal bez domu...

Podziałamy...

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Śro kwi 09, 2014 21:50 Re: Wasia i Kropka - Bandiś bez kasy i nadal bez domu...

no to się dzieje niefajnie :(
Obrazek

Kinnia

Od: Nie sie 19, 2012 21:12

Post » Czw kwi 10, 2014 8:09 Re: Wasia i Kropka - Bandiś bez kasy i nadal bez domu...

Alienorek, ale Ty dopiero co wpłacałaś!
Dosłownie kilka dni temu...
ObrazekObrazek

Zosik

Post » Czw kwi 10, 2014 8:14 Re: Wasia i Kropka - Bandiś bez kasy i nadal bez domu...

Naprawdę? To dobrze chyba :cat3:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine

Alienor

Post » Czw kwi 10, 2014 9:05 Re: Wasia i Kropka - Bandiś bez kasy i nadal bez domu...

Dobrze! Toż wrzuciłam Cię w rozliczenie kobitko. :)
ObrazekObrazek

Zosik

Post » Czw kwi 10, 2014 12:37 Re: Wasia i Kropka - Bandiś bez kasy i nadal bez domu...

Jesteśmy uratowani. Ja jestem, Bandiś jest i w ogóle. :D
Zabroniono mi pisania personalnych podziękowań, więc nie wzniecę takowych, a powiem tylko, że doopki uratowała nam ta sama osoba, co zawsze.
Edytuję post wyżej z rozliczeniem, a tutaj wrzucam potwierdzenia przelewów za leczenie i kwietniowy dt.

Domku Bandisiowy.... GDZIE JESTEŚ?!

Obrazek Obrazek
ObrazekObrazek

Zosik

Post » Wto kwi 15, 2014 0:11 Re: Wasia i Kropka - Bandiś nadal bez domu :(

Z bazarku Czikity dostałam 160 zł. Po ogłoszeniu na psygarnij Czika znalazła dom, wiec kupiłam dla psygarnij 15 kg eukanuby za 154 zł i dwa opakowania bozity. Tutaj psygarnij dziękuja za przesyłkę. (miedzy wierszami) https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =1&theater
A jak byłam u weta na kontroli z Burasia ze Święcic to widziałam tę damę Colli. Jest cudna ma piękne puszyste futro.
Obrazek

Ewa.KM

Od: Śro mar 20, 2013 23:32

Post » Wto kwi 15, 2014 10:22 Re: Wasia i Kropka - Bandiś nadal bez domu :(

Czika znalazła dom, oby i Bandiemu już wkrótce się poszczęściło :ok: :ok:

Alienor

[poprzednia][następna]