Morelowo-migdałowo..:)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sty 13, 2013 11:10 Re: Morelowo-migdałowo..:)

Tiaaa... z Opola do Warszawy... też mi podróż :wink:
Tym razem gdzies w lecie powinnam być.

Z tymi gawronami to nie wiem.. Może gołąb był ranny? Albo sie naraził? Ja widzę pod oknami gawrony z kawkami i czasem właśnie jakimś gołębiem. Takim normalnym. Bo sierpówki przychodzą na balkon. Nigdy nie widziałam ,żeby ktoś kogoś zaczepiał. Gawrony się przepędzają od jedzenia na wzajem, bo one chyba jakoś w parach.. ?I w tych parach sie dokarmiają. Ale słyszy sie o ataku wron np. na kotka; widziałam też żabę kiedyś dziobaną. Musiałam ją w trawy i krzaki schować.
Tu na forum jest ornitolog, ale pewnie nie zagląda do nas...

Może jest jakiś sposób, kurka , żeby polubić taką pogodę, skoro nie da się jej uniknąć? Poza faktem, że stwarza pełno bytowych problemów. Mi. :mrgreen:
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Nie sty 13, 2013 11:20 Re: Morelowo-migdałowo..:)

No to może wrona była :roll: .
Kolega powiedział, że to gawron i tak przyjęłam. Ale może błędnie, bo ten sam kolega na srokę, która przyleciała na parapet powiedział, że to kruk :mrgreen: . Więc nie wiadomo co za ptaka tak naprawdę widział (zakładam, że co do gołębia się nie pomylił :roll: ). Ale przeżycie było przykre. Choć ja i tak zawsze w takich momentach mówię, że to nic w porównaniu z tym co ludzie robią zwierzętom :( .

Pogoda... dziś w warszawie jest mróz, sporo sniegu i dużo słońca. Pogoda bez porównania lepsza i bardziej optymistyczna niż +10 stopni i szaro-buro-ponura plucha.
Obrazek

Revontulet

Od: Sob maja 26, 2012 8:26

Post » Nie sty 13, 2013 12:29 Re: Morelowo-migdałowo..:)

Oczywiście, że ludzie pod względem wyrządzania innym krzywdy są najbardziej pomysłowi :evil:

A na tę pogodę to ja bym się natychmiast zamieniła! Na te +10! Mróz i śnieg nie są dobre dla nikogo, kto nie ma ciepłego schronienia. [ja oczywiście mam, może nie takie ciepłe jakbym sobie życzyła :mrgreen: , ale samo patrzenie na 'za okno' sprawia mi przykrość... :twisted: ]
Prognozy pokazują co najmniej tydzień opadów. W naszej okolicy. Niech sie mylą, niech się mylą...
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek

morelowa

Post » Nie sty 13, 2013 23:43 Re: Morelowo-migdałowo..:)

Przyszłam zobaczyc co z Morelką ciesze sie ze dobrze.
Wszysykie zwierzeta i bezdomni sa biedni w taką pogode,ale z tym śniegiem jest pięknie.
Moje działkowce sie turlały i hasały w śniegu.

fumcia

Od: Sob wrz 03, 2011 12:51

Post » Pon sty 14, 2013 9:45 Re: Morelowo-migdałowo..:)

fumcia pisze:Wszysykie zwierzeta i bezdomni sa biedni w taką pogode,ale z tym śniegiem jest pięknie.

Racja! Szkoda ludzi i zwierząt. Bardzo szkoda.
Ale jest pięknie. No i co ja poradzę na to, że lubię taką pogodę?
W 35 stopni zwierzęta też są biedne. I ja :mrgreen:
Obrazek

Revontulet

Post » Pon sty 14, 2013 15:10 Re: Morelowo-migdałowo..:)

Revontulet pisze:
fumcia pisze:Wszysykie zwierzeta i bezdomni sa biedni w taką pogode,ale z tym śniegiem jest pięknie.

Przyjedź do mnie na zimę to szybciutko znielubisz Obrazek Mimo że taka piękna Obrazek
Ale upałów też nie lubię :wink:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

Post » Pon sty 14, 2013 15:40 Re: Morelowo-migdałowo..:)

Upały lubię, ale u Was, przy konikach to znowu z innego powodu ciężko..
Tyle, że przynajmniej nie trzeba się ubierać :mrgreen:

Obrazek

morelowa

Post » Pon sty 14, 2013 15:47 Re: Morelowo-migdałowo..:)

morelowa pisze:Upały lubię, ale u Was, przy konikach to znowu z innego powodu ciężko..
Tyle, że przynajmniej nie trzeba się ubierać :mrgreen:

hmmm, że niby u nas przy konikach można biegać na golasa? 8O :mrgreen:
w sumie to może masz rację - nikomu to by nie przeszkadzało :lol:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Pon sty 14, 2013 15:52 Re: Morelowo-migdałowo..:)

Broszka pisze:
Revontulet pisze:

Przyjedź do mnie na zimę to szybciutko znielubisz Obrazek Mimo że taka piękna Obrazek
Ale upałów też nie lubię :wink:

Wiem, że masz ciężko zimą i nie zazdroszczę odśnieżania, itp.
Ale jeżeli piszę, że lubię słoneczną zimową pogodę (czyt. lepiej się wtedy czuję) to nie znaczy od razu, że lubię biegać z szuflą, odśnieżać, itp.
Czemu, gdy ktoś pisze "lubię lato i upały" to nie dostaje od razu oferty "popracuj chwilę kopiąc rowy to od razu Ci przejdzie?".
Jakąś dyskryminację wyczuwam :mrgreen:
Obrazek

Revontulet

Post » Pon sty 14, 2013 16:05 Re: Morelowo-migdałowo..:)

Revontulet pisze:(...)
Wiem, że masz ciężko zimą i nie zazdroszczę odśnieżania, itp.
Ale jeżeli piszę, że lubię słoneczną zimową pogodę (czyt. lepiej się wtedy czuję) to nie znaczy od razu, że lubię biegać z szuflą, odśnieżać, itp.
Czemu, gdy ktoś pisze "lubię lato i upały" to nie dostaje od razu oferty "popracuj chwilę kopiąc rowy to od razu Ci przejdzie?".
Jakąś dyskryminację wyczuwam :mrgreen:

Dołączę do dyskryminowanych wielbicieli zimy. Odśnieżanie wcale nie jest takie złe. I generalnie myślę, że nie ma złej pogody, tylko nieodpowiednie ubranie. Ale chyba się to nie stosuje do lata :| Jakby się człowiek nie ubrał i tak jest gorąco :twisted:

Tak ciągle zaglądam i zaglądam, żeby się dowiedzieć co u Morelki słychać ... ale jak nie ma wieści, to jestem pewna, że wszystko w porządku :P
ObrazekObrazekObrazek

Nemi

Od: Nie wrz 13, 2009 10:20

Post » Pon sty 14, 2013 16:38 Re: Morelowo-migdałowo..:)

Wymyślacie :twisted: Zimą jest zimno. Mnie jest cały czas zimno :twisted: Ubrać się można tylko do pewnego stopnia - potem już się nie mozna ruszać :twisted:
Lato jest the best! U Broszki można nawet na goło :mrgreen: , a potem do cienia... No, wiosna też jest niezła.
Nemi, Broszka Cię zaraz zaprosi, żeby pokazać w ktorym momencie odśnieżanie JEST złe :mrgreen:

U Morelki OK, poza tym, że nie robi kupy! Dwa dni! A robiła już po operacji normalnie!
Dostałam trochę rad, ale jeszcze nie wiem jak jest z rybami i olejem z łososia ... no, bo ten fosfor.. :?

Obrazek

morelowa

Post » Pon sty 14, 2013 18:49 Re: Morelowo-migdałowo..:)

Skąd to zatwardzenie? Zmieniłaś jej dietę?
Może trzeba podać parafinę?
kciuki za qupala :ok: :ok: :ok:

morelowa pisze:Nemi, Broszka Cię zaraz zaprosi, żeby pokazać w ktorym momencie odśnieżanie JEST złe :mrgreen:

O, np konieczność takiego odśnieżania bo przez tydzień nie udało się przebić szpadlem :twisted:
Obrazek
Obrazek
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Pon sty 14, 2013 18:59 Re: Morelowo-migdałowo..:)

Broszka gdzie Ty mieszkasz? W Polsce? A zima ze słoneczkiem i śniegiem jest fajna pomimo, że marznę i marznę i cały czas marznę. Ale ja marznąć zaczynam gdy temp. spada poniżej 15 stopni więc .... :mrgreen:
Obrazek

Kinnia

Od: Nie sie 19, 2012 21:12

Post » Pon sty 14, 2013 20:20 Re: Morelowo-migdałowo..:)

Na marznięcie polecam nalewki;malinową,świerkowa z tymiankiem,z bzu czrnrego.

fumcia

Od: Sob wrz 03, 2011 12:51

Post » Pon sty 14, 2013 20:45 Re: Morelowo-migdałowo..:)

No, nie wiem co z tą Morelą :roll: Ona jest normalnie głodna. Wlałam w nią trochę wody, jeszcze wleję...KOlację zjadła...
Nie mam żadnych parafin i pochodnych - nie musiałam mieć..
Biega! 8O

Poproszę... wszystkie trzy :D . Nalewki.

Obrazek

morelowa

[poprzednia][następna]