Behemot III ...

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro wrz 08, 2010 21:24 Re: Behemot III ...

spokojnych snów :) niech Ci się śni po polsku ;)
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Czw wrz 09, 2010 7:19 Re: Behemot III ...

:-) To jest roznie. Niemieckiego nauczylam sie, bo w glowie sobie po niemiecku mowilam sama do siebie. Nocka byla jak zwykle za krotka, ale co zrobic?! Na rencie nie jestem.

AYO jak tam kot B.? Ciekawe, czy przez zime tez bedzie mial takie napady z tym wyciem.

SecretFire

Od: Sob sie 30, 2008 15:29

Post » Czw wrz 09, 2010 7:27 Re: Behemot III ...

SecretFire pisze:AYO jak tam kot B.? Ciekawe, czy przez zime tez bedzie mial takie napady z tym wyciem.

nie będzie miał. Będzie siedział na kocyku, na parapecie, w ciepłym domku, wyglądał przez okno i mówił sobie: "dobrze, że nie zostałem na tej hacjendzie. Ładnie bym teraz wyglądał... :roll: "

dzień dobry, Kocie B. i AYO :)

Georg-inia

Post » Czw wrz 09, 2010 7:31 Re: Behemot III ...

Albo by chcial po sniegu sobie pobiegac... Moje futra w ostania zime siedzialy obie na parapecie i probowaly lapac platki sniegu przez szybe. :mrgreen: U Lilly jestem nie pewna, czy to w ogule o snieg chodzilo. Moze widziala tylko biale i myslala ze to chusteczka. Wiesz moze, dlaczego ona uwielbia papier higeniczny? (w tym chusteczki, srajtasme i te kuchenne)

SecretFire

Post » Czw wrz 09, 2010 7:41 Re: Behemot III ...

SecretFire pisze:Wiesz moze, dlaczego ona uwielbia papier higeniczny? (w tym chusteczki, srajtasme i te kuchenne)

bo to jest miękkie i ma miłą teksturę, a dodatkowo łatwo się rozrywa i robi się tego "więcej" :D

co do biegania po śniegu - raz, dawno temu, zabraliśmy Georga na ranczo zimą, niech sobie chłopak śnieg powącha i w ogóle. Noooo... powąchał, dotknął łapką, popatrzył na pańcię jak na wiariatkę i umknął pod kołdrę, spod której wyłaniał się tylko do miski i do kuwety :roll:

Georg-inia

Post » Czw wrz 09, 2010 7:44 Re: Behemot III ...

Witanko 8)
Secret - bo się drze, rozwija i można z tym powalczyć :mrgreen:
Z tego co wiem wszystkie tak mają :wink:

Zimą Behemot w osłupieniu i zachwycie wpatruje się w biały świat za oknem ale przy bezpośrednim kontakcie stroszy się i otrząsa łapę z obrzydzeniem :lol:

Kupiłam dziś rano świeże opakowanie tabletek przeciwbólowych :evil:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Czw wrz 09, 2010 7:47 Re: Behemot III ...

:-) Snieg jest beee :-)

Lilly ale ten papier wcina jak szalona. Rolki papieru toaletowego sa na okolo obryzione, chusteczki jak gdzies wygrzebie na pol zjedzone. Moje podejrzenie jest, ze jak byla w swoim starym domku (13 kotow) i potem w schronisku, to psychika ja zwalila, albo nie dostawala dosc jedzonka i tak sie zapychala. Jak tak sobie pomysle, to mi sie serce kroi...

Zabki Ci spokoju nie daja?

SecretFire

Post » Czw wrz 09, 2010 7:51 Re: Behemot III ...

Podobno jak boli to znaczy, że działa :x
Pani uprzedzała, że po takiej inwazji z jej strony tak może być - póki co da się wytrzymać :?
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Post » Czw wrz 09, 2010 7:55 Re: Behemot III ...

Nie pija ani zimnego ani goracego i przede wszystkim staraj sie nie kichac. Ja po takim zabiego tez raz kichnelam i mi sie swierze rany naciagly powietrzem. Znaczylo to dwa tygodnie silny antybiotyk, przedziurawienie i zwolnienie.
Dosc juz mam takich zabiegow.
I po prostu staraj sie jak najmiej otwierac buzie, to tez pomaga.

SecretFire

Post » Czw wrz 09, 2010 8:00 Re: Behemot III ...

Właśnie odczekałam aż kawula osiągnie temperaturę nieomalże pokojową a na śniadanko mam serki homogenizowane - wrrr :x

Wracając natomiast do zimy - to Księciunio ma wtedy zwyczaj spać POD kocykiem i parę razy zdarzyło mi się sprawdzać czy aby na pewno jeszcze dycha tak głeboko spał :ryk:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Post » Czw wrz 09, 2010 8:48 Re: Behemot III ...

AYO pisze:Podobno jak boli to znaczy, że działa :x

a Pani Zębolog nie chirurg przypadkiem? oni tak mają: boli? dobrze, musi boleć :twisted:

Mój Klemcik tak miał, że jak zasypiał to nietomny kompletnie. A że był bez płuc to mu się klatka z piersiami też nie unosiła tak jak kotu normalnie, więc ja od razu w panice i kuj! kuj! go palcem szturchałam, żeby sprawdzić, czy żyje, a kot: 8O :roll:

Georg-inia

Post » Czw wrz 09, 2010 8:50 Re: Behemot III ...

AYO pisze:Podobno jak boli to znaczy, że działa :x
Pani uprzedzała, że po takiej inwazji z jej strony tak może być - póki co da się wytrzymać :?

No to wytrzymuj jakoś :?
Serdecznie współczuję, AYO.
Obrazek

JoasiaS

Od: Wto sie 02, 2005 18:45

Post » Czw wrz 09, 2010 9:12 Re: Behemot III ...

:ryk: Coraz bardziej mi sie wydaje, ze tu sie zebraly ludziska, ktorzy klepek wszystkich nie maja. Normalnie jest tak, ze Emil pierwszy jest u mnie, jak wstane. Jak go nie ma na ranne przywitanie, ja zaczynam pelna paniki, ze mu sie cos stalo, mieszkanie przeszukiwac! A on tez tego :roll: i tego 8O , jak bym oszalala.

AYO jak masz podraznione tez dziasla, czego podejrzewam, to kup sobie w aptece wyciag z rabarberu. Na takie obolale dziasla jest super i tez troche znieczula.

SecretFire

Post » Czw wrz 09, 2010 9:29 Re: Behemot III ...

Co do tych klepek to całkowicie się z tobą zgadzam :wink:
Kiedyś ponurym, zimowym porankiem wpędziłam się w rezonans szukając kota po wszystkich kątach. Bliska łez stanęłam na środku pokoju i wrzasnęłam KOOOOT!!!!!
W tym momencie czarna bluza na fotelu ziewnęła szeroko, otworzyłam ślepia i strząsnęła się z niesmakiem :ryk:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Post » Czw wrz 09, 2010 9:39 Re: Behemot III ...

:ryk: :ryk: :ryk: Dobrze, ze jestem sama teraz, bo sie smieje na calego. Jacy oni zdziwieni sa, jak sie o nich tak martwi. Przeciez im wolno!
Wiec jestem w dobrym towarzystwie.

SecretFire

[poprzednia][następna]