Dyzio niechciany już w domu. Marzenie się spełniło. Za TM:(

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon maja 29, 2006 8:27

Dyziu, czemu tak długo nic nie piszesz? Już chodzisz i nie chcesz siedzieć przy komputerze?
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Pon maja 29, 2006 16:30

annskr pisze:Dyziu, czemu tak długo nic nie piszesz? Już chodzisz i nie chcesz siedzieć przy komputerze?

No tak, co tam będzie siedział i pisał. Pewnie na spacer po pokojach poszedł :)

mokkunia

Od: Wto gru 20, 2005 18:14

Post » Wto maja 30, 2006 8:58

Nareszcie mogę coś napisać, ostatnio Duża wpadała do domu tylko na chwilkę dopadała kompa i zaraz pędziła dalej, szukała Rudej, ale od dziś wszystko wróciło do normy:) Ta Ruda to jest dziwna taki fajny dom a ona gdzieś ucieka :roll:
Duża miała mi zdjąć te wstrętne majtasy w piątek, ale wymyśliła sobie, że jeszcze przez weekend mam w tym pochodzić :evil: , też coś ile można chodzić w takich okropnych gatkach w sobotę rano zdjąłem sobie sam :twisted:
Duża nareszcie daje mi do jedzenia to, co bardzo lubię suchą karmę :), wcześniej nie mogłem jej pogryźć, bo bardzo mnie bolała szczęka :( i Duża mówiła, że może mi się coś przemieścić, dlatego karmiła mnie tym okropnym gerberem a później mielonym mięsem.
Jeszcze tylko muszę ją przekonać, że ta klatka to mi już nie potrzebna moje sikanie po trzy razy w ciągu godziny nie robi na niej żadnego wrażenia, nie chce mnie wypuścić :roll:
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

"Zawsze warto być człowiekiem,
Choć tak łatwo zejść na psy!"
- Ryszard Riedel, Mirosław Bochenek

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey
https://www.gismeteo.ru/weather-lodz-3203/

iwcia

Od: Czw kwi 28, 2005 6:52

Post » Wto maja 30, 2006 9:10

Dyziu, powiedz, że chesz pod biurko, jak Kroker.
Biurko chyba Duża ma?
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Post » Wto maja 30, 2006 9:36

Kroker to ma szczególne względy :wink: ..... Gdyby sioosiał sam to by też w klatce siedział.... Dyziu- gratuluje zdjętych majtasów. Chociaż mnie się w nich baaaardzo podobałeś :wink: Krokera za jakieś 10 dni sprawdzimy. Oby wszystko było tak pięknie zrośnięte jak u Ciebie....
Do zobaczenia Yennefer- czekaj na mnie w bytowniku przy ognisku.
10.02.2013 mój świat się zawalił.

Kto Ci tam Krokerku brzuch miętosi? Komu ćwierkasz? Do kogo się przytulasz w nocy? W czyich ramionach czujesz się bezpieczny?
09.11.2015r. odszedł Kroker

Slonko_Łódź

Od: Pt cze 10, 2005 7:36

Post » Czw cze 01, 2006 9:08

No Iwcia, co u Dyzia? Wiemy, żeś zagoniona, ale choć dwa słówka prosimy :D

kalewala

Post » Czw cze 01, 2006 9:41

Duża dalej mnie w klatce trzyma :evil: , nic nie dało częste sikanie, to teraz wymyśliłem jeszcze inny sposób na przekonanie Dużej, że muszę mieć kuwetę, a co za tym idzie musi mnie wypuścić z klatki. Jak zjem to robię siooo do miseczki i zawijam w podkład :twisted: . Ale coś to mało skuteczne, bo jak Duża wczoraj to odkryła to śmiała się jak by zwariowała. :roll:
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey

iwcia

Post » Sob cze 03, 2006 17:57

Ta Duża to czasami fajna jest, codziennie wieczorem a w weekend to i rano, wypuszcza mnie z klatki i leżymy sobie w łóżku :)
Taka pozycję lubię najbardziej 8)
ObrazekObrazekObrazek
Czasem ktoś mi troszkę przeszkodzi, muszę sprawdzić kto, bo tych czteronożnych to jest sporo u tej Dużej 8O
Obrazek
Ale nie ma co sobie nimi głowy zawracać trzeba korzystać z chwil lenistwa. :wink:
ObrazekObrazek
A tak wyglądam jak marzę o swoim własnym domu.
ObrazekObrazekObrazek

iwcia

Post » Sob cze 03, 2006 18:02

Aleś ty przystojny, Dyziu! 8) :D
Obrazek

Amy

Od: Pt lip 22, 2005 19:45

Post » Sob cze 03, 2006 18:27

Ale elegancki Gentleman we fraku pieprz z sola i w snieznobialej koszuli;)
Obrazek

magicmada

Od: Śro paź 05, 2005 19:10

Post » Sob cze 03, 2006 19:01

Cudo, nawet bez gaci :oops:
Obrazek
ObrazekObrazek

TyMa

Od: Wto maja 02, 2006 7:58

Post » Nie cze 04, 2006 10:59

Dyziu,
Jak ja Ci bardzo zazdroszczę teraz.... Moja Duża po tym jak jej uciekłem kilka razy i próbowałem wskoczyć na blat nie zważając na połamaną miednicę zamknęła mnie znowu w klatce i wcale mnie nie wypuszcza.... A jak juz wczoraj wypuściła to wiesz gdzie mnie wsadziła? Do takiego wielkiego białego gdzie było pełno wody bo powiedziała, że jestem taki śmierdzioszek, że nie będzie się ze mna cackać i myć mnie gąbką.... Łapałem sie takiej przyssawki, żeby jakos wyjść ale duży siedział ze mna w środku i mnie trzymał.... Potem to mnie nawet też w ręcznik zawinęli ale wcale nie zabrali mnie do łóżeczka tylko suszyli i suszyli, żebym sie po tej kąpieli nie przeziębił. Teraz za to mam czyściutkie futerko... I wcale nie było tak źle bo wcale w tej kąpieli nie płakałem.... Żeby mnie tylko częściej nie chciała wsadzać bo cos mówiła, że cieplutka woda może mi dobrze zrobić na mięśnie jak już zaczne chodzić.....
Pozdrawiam Cię Dyziu,
Kroker zdegustowany w swojej klatce i czyściutki
Do zobaczenia Yennefer- czekaj na mnie w bytowniku przy ognisku.
10.02.2013 mój świat się zawalił.

Kto Ci tam Krokerku brzuch miętosi? Komu ćwierkasz? Do kogo się przytulasz w nocy? W czyich ramionach czujesz się bezpieczny?
09.11.2015r. odszedł Kroker

Slonko_Łódź

Od: Pt cze 10, 2005 7:36

Post » Śro cze 07, 2006 8:48

Kroker u mnie to też nie tak łatwo było, Duża trzyma mnie w tej klatce już prawie 6 tygodni :? i to 4 w tych wstrętnych majtasach. Wiesz ja to tak zawsze zrobię kupę, że Duża musi całą klatkę myć :wink: i wtedy musi mnie wyjąć, Duży mnie bierze a On fajny jest i idziemy sobie pospać. 8)

Dyzio

iwcia

Post » Czw cze 08, 2006 11:59

Duża to jest spoko, ale Duży to jest super fajny, najbardziej z Nim lubię spać.
Duża ciągle mnie trzyma w klatce, a ja już przecież chodzę, chcę wyjść. :evil:
Ale słyszałem jak mówiła od Dużego, że w piątek będę miał pierwszy spacer :) , ale na razie tylko w kuchni. Duża mówi, że po domu nie mogę chodzić, bo jakiś George nie może się stresować. :roll: Przecież nie jestem taki straszny, mi koty nie przeszkadzają no chyba, że ładują się na łóżko jak śpię z Dużym wtedy muszę je ofukać. 8)

Tak sobie śpimy z Dużym 8)
ObrazekObrazekObrazek
Obrazek

Ale trzeba być czujnym, bo dziewczyny ciągle próbują wejść na łóżko. :twisted:
Obrazek

Znowu przyszła Duża z aparatem. :roll:
Obrazek
No dobra czekaj najpierw się umyję, później zdjęcia.
ObrazekObrazek

iwcia

Post » Czw cze 08, 2006 12:06

No ten to jest aparat :lol: Dyzio-sybaryta. Czysta rozkosz! :D

MartaK

Od: Sob mar 18, 2006 22:02

[poprzednia][następna]