Franio, Lesio, Płomyczek i Tinos. TDT na cito!!!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sie 09, 2014 15:20 Re: Franio, Tosia, Tymianek po latach: Anyżek szuka domu!

Byłam odwiedzić Anyżka / Kajtusia (moim rodzicom imię Anyżek się nie podoba, a że mały na żadne i tak nie reaguje, na razie został roboczo Kajtkiem).

Fajny jest! Rozbawił się wreszcie! Z Polą, rezydentką, nie wchodzą sobie w drogę, a Marsel czasem jeszcze na niego fuknie, prychnie albo pobuczy i wtedy Anyzio się boi, ale generalnie jest dobrze, były kilka razy noski-noski, i nawet nieśmiałe próby wspólnej zabawy ( tylko że Marsel jest kilka razy większy od Anyżka). Będzie kot na dobre dokocenie dla kogoś!

Futerko coraz ładniejsze, chociaż jeszcze dalekie od ideału. Nadal karmimy bardzo bardzo dobrym jedzonkiem i czekamy na to aż kot będzie super super najpiękniejszy na świecie.

No i czekamy aż ktoś się wreszcie zakocha.... Anyzio ma wydarzenie ktore widziało już ponad 600 osób, ma aktywny pakiet ogłoszeń zrobiony przez Catangel, jest tu na adopcjach, a nie było ani jednego zapytania o niego. Wiem ze moze sie ograniczam podając tylko mail a nie telefon ( w pracy nie moge odbierac bo 80% czasu jestem na spotkaniach i nie bardzo w ogóle moge gadac prywanie, do pracy jade ponad godzine i czesto nie słysze ze dzwoni lub jestem poza zasiegiem w metrze ,wiec czasu w ciagu dnia na odbieranie zostaje malutko - a nie chce robic wrazenia ze podaje telefon którego nikt nie odbiera), ale z drugiej strony jesli komus nie chce sie napisac maila to moze na tej samej zasadzie nie bedzie mu sie chciało potem jechac do weta z chorym kotem?

W albumie Anyżka nowe fajne foty - polecamy :)

https://plus.google.com/u/0/photos/1070 ... 0762023585

Ais

Od: Nie sty 08, 2006 10:45

Post » Sob sie 09, 2014 20:13 Re: Franio, Tosia, Tymianek po latach: Anyżek szuka domu!

Obrazek

Ais

Post » Nie sie 10, 2014 14:59 Re: Franio, Tosia, Tymianek po latach: Anyżek szuka domu!

Może ktoś potrzebuje kota, który mu ponosi poduszkę? :)

Anyżek szuka, szuka, szuka!

Obrazek

Ais

Post » Nie sie 10, 2014 19:19 Re: Franio, Tosia, Tymianek po latach: Anyżek szuka domu!

A tak wypoczywają moje kocury - szczęśliwe że tego małego białego czegoś nie ma juz w sypialni ;)

Obrazek

Obrazek

Ais

Post » Pt sie 15, 2014 14:09 Re: Franio, Tosia, Tymianek po latach: Anyżek szuka domu!

Anyżek miał jedno zapytanie, ale to chyba nie był TEN dom - przede wszystkim daleko od Warszawy bez możliwosci zrobienia wizyty PA ( nie znalazłam śladów nikogo stamtąd na miau) - nie wyślę przecież kota w ciemno, napisać i powiedzieć mozna wszystko...Pani brzmiała nawet rozsądnie, na pewno dałaby mu ciepły dom, miałam jednak pewne wątpliwości i ze względu własnie na tę lokalizację nie zdecydowałam się. Nie tylko nie można sprawdzić domu, ale też nie można odebrać kota jakby co, ani pomóc na miejscu w razie problemów.

Chwilowo (a może na stałe?) Anyżek ma na imię Gucio. Rozbawił sie bardzo. Nie jest nakolankowy, pieszczoty raczej dość ostrożnie przyjmuje - myśle jednak że to tylko taka faza jego rozwoju, ma gdzieś z 7-8 miesięcy więc nie pieszczoty mu w głowie tylko psoty ;) Za to do spania wybiera sobie tylko "ludzkie" miejsca - wersalkę albo fotel :D

Martwi mnie trochęże stan jego futerka niezbyt się poprawił. Niby ma go więcej, ale nadal jest szorstkie i matowe. A kot od miesiąca dostaje bardzo dobre jedzenie (suche bezzbożowe - głównie Applaws, i mokre Miamory i Butchers, do tego co 2-3 dni wołowinkę); Efa Olie od jakichs 3 tygodni, zeżarł juz prawie całą tubkę pasty witaminowej dla kociąt. A wygląda jako tako. I przybrać na wadze wg mnie też powinien więcej, co prawda nie ważyliśmy go bo matka stłukła wagę, ale na oko to niezbyt przybiera. Ja wiem że on rośnie, bryka i dużo spala, ale też nie je mało i nie je kiepsko. W niedzielę chcę z nim iść na kolejne szczepienie to porozmawiam o tym z wetem.

A tu filmik z kociulem:

https://www.youtube.com/watch?v=Yn6wbSb ... NHELm2gNRg

a w albumie kilka nowych zdjęć:

https://plus.google.com/u/0/photos/1070 ... 0762023585

Ais

Post » Pt sie 15, 2014 14:59 Re: Franio, Tosia, Tymianek po latach: Anyżek szuka domu!

I jeszcze trochę Anyżka / Gucia

https://www.youtube.com/watch?v=r0P3a6S54MU

Ais

Post » Sob sie 16, 2014 14:41 Re: Franio, Tosia, Tymianek po latach: filmy z Anyżkiem

Upiekłam dwa jelenie w jednym barszczu ;) - kupiłam dziś rodzicom w prezencie wagę (bo starą niedawno potłukli). I oni mają ode mnie symboliczny prezent żeby nie było że tylko ich wykorzystuję, a malca można ważyć :twisted:

Waży gdzieś tak pomiędzy 3,6 a 3,7 ( waga nie mogła się zdecydować), wiec przytył około pół kilo przez ten równy miesiąc od czasu zabrania z ulicy.

To jednak nie jest tak źle chyba?

Ais

Post » Nie sie 17, 2014 12:14 Re: Franio, Tosia, Tymianek po latach: filmy z Anyżkiem

Gucio został dziś doszczepiony.
Pytałam o tę matową sierść, ale była jakaś dziwna wetka i nie za bardzo jej ufam. Sugerowała przy badaniu krwi ( które zamierzam i tak zrobić żeby sprawdzić czy poradziliśmy sobie z tą delikatną anemią) zbadać poziom hormonów tarczycy. Czytałam że nadczynność tarczycy może dawać takie objawy, ale też, że raczej nie zdarza się poniżej 4 roku życia. Hmmm. Któraś z miłych cioć ma jakiś pomysł albo dobrego weta którego mogłaby podpytać w którym kierunku iść?

No ale niezależnie od tego, Anyżek/ Gucio cały czas szuka domu, ponownie zapraszam na nasze wydarzenie na FB i proszę o udostępnianie:

https://www.facebook.com/events/2808544 ... e&source=1

Ais

Post » Nie sie 17, 2014 15:32 Re: Franio, Tosia, Tymianek po latach: filmy z Anyżkiem

Anyżek Anyżkiem, czy może Guciem, a tymczasem jakoś tak właśnie teraz, w okolicy połowy sierpnia, mija 10 lat od kiedy mieszka ze mną Franio :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Mój najukochańszy kocurek, moje strachliwe olbrzymiątko, najpiękniejszy kocie facet świata :)
Życzę nam co najmniej kolejnych dziesięciu lat razem, mój kochany Franiu!

Tak był słodki malutki jak do mnie przyjechał:

Obrazek

Obrazek

Ale urosło mu się nieco przez te 10 lat :)

Obrazek
Obrazek

Ais

Post » Pon sie 18, 2014 11:49 Re: Franio, Tosia, Tymianek 2: Anyzio szuka; 10 lat z Franie

Franio jest piękny <3 <3 <3
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

Post » Pon sie 18, 2014 11:54 Re: Franio, Tosia, Tymianek 2: Anyzio szuka; 10 lat z Franie

Sto lat Franiu :)
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Od: Śro lut 16, 2005 10:47

Post » Pon sie 18, 2014 13:38 Re: Franio, Tosia, Tymianek 2: Anyzio szuka; 10 lat z Franie

Ależ Franczesko miał kiedyś słodki imidż :1luvu:
Ja go poznałam już jako młodego dresiarza, z solidnym karkiem 8)

Życzę Wam wielu, wielu lat razem.

A Gucio wagowo przyzwoicie.
Myślę, że teraz może mieć sylwetkę kociego nastolatka, czyli maksymalnie wydłużoną :wink:
Słodki jest bardzo :love:
smil
[Obrazek

smil

Od: Czw lip 14, 2005 20:48

Post » Nie sie 24, 2014 11:19 Re: Franio, Tosia, Tymianek 2: Anyzio szuka; 10 lat z Franie

Prowadzę rozmowy z potencjalnym fantastycznym domem dla Gucia. Dom ma brytka, miał też dachowca który w młodym wieku odszedł na nowotwór. Dom jest z Białołęki, widać ze zna i kocha koty, ich zachowanie, upodobania itp, wie jak żywić mądrze, dba o zdrowie i nawet na swojej stronie netowej zostawił "instrukcje jak dbać o kota" dla potomności, bardzo ładnie spisane i czuć w nich ciepło dla futer :)

Dom pod koniec nadchodzącego tygodnia ma przyjechać zapoznać się z Guciem więc prosimy o kciuki żeby sobie przypadli do gustu!

Ais

Post » Nie sie 24, 2014 22:12 Re: Franio, Tosia, Tymianek 2: Anyzio szuka; 10 lat z Franie

Trzymam kciuki za domek :ok: :ok:
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

Post » Sob lis 01, 2014 22:03 Re: Franio, Tosia, Tymianek 2: Anyzio szuka; 10 lat z Franie

Anyżek vel Gucio nadal u rodziców. I pewnie tam zostanie... jeszcze tego otwarcie nie mówią, ale widać, że przywiązali się do małego skubańca, a i jemu tam u nich dobrze.
Bitew z rezydentem już prawie nie ma, a z rezydentką są zabawowe gonitwy, więc generalnie dobrze jest... i tylko ja będę musiała mu alimenty płacić ;)

Tak wygląda aktualnie - album publiczny wiec chyba wszyscy obejrzą:

https://www.facebook.com/media/set/?set ... 137&type=1

Słodki wygląd bardzo mylący, bo to kot o napędzie samojezdnym - energii ma niewyczerpane pokłady.

U nas jesień, co oznacza że Tymianek sypia nocami na mojej głowie, Tośka dniami okupuje dekoder kablówki uważając go za swój własny piecyk a Franio podłapuje moje smętne nastroje i ma focha.
Tak na poważnie to w poniedziałek idziemy do weta, bo coś mi się ten jego foch nie podoba - niedotykalski jest, potrafi prychnąć jak się go głaska, a wczoraj na ten przykład najpierw się do mnie przytulił a za chwilę podrapał mnie w twarz :( Niby nic poza tym złego, ale nie podoba mi się i już. Akurat weźmiemy tez Gutka na upuszczanie krwi - mam nadzieję że po ponad 3 miesiącach dobrego żywienia anemia poszła precz, chociaż nosek ma podejrzanie jasny. Ale zachowuje się jak najzdrowszy kotek świata, może z ADHD ale to przecież nie od anemii się bierze ;)

Zdjęć jakos mało mam ostatnio.

Obrazek

Ais

[poprzednia][następna]