Kotyszki amyszki

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob paź 20, 2012 16:22 Re: Kotyszki amyszki-Karmel, Gucio i Mikesz /Filipek ♥ za TM

Kotek śliczny i do tego charakter ... niemal idealny :1luvu:
Ja też się bałam reakcji Karmelka i Gucia ,ale jak widać na każdego kota domownicy reagują inaczej :wink:

Ale są też problemy ...

Pierwszy to katar :(
Już po zabraniu kotka z ulicy zauważyłam że trochę kicha. Przy zabiegu dostał antybiotyk. Ale jak podejrzewaliśmy z wetką - po wejściu do cieplarnianych warunków ,choroba może się rozwinąć ...
Wczoraj wieczorem się wystraszyłam bo kichał na czerwono :(
No to od rana wet , tym razem antybiotyki w tabletkach -bo je wszystko .
Od wczoraj podaję mu dodatkowo Rutinoscorbin .

Drugi problem to sikanie gdzie popadnie :oops:
Dziś rano była kałuża koło lodówki :evil:
W nocy był sam w kuwecie - zrobił qupkę i jak wychodził z kuwety to nadepnął na jej krawędź . Kuweta z całą zawartością wywaliła się do góry nogami :twisted:
Oczywiście kot się wystraszył ,wyskoczył z kuwety i lazienki ,Gucio się wystraszył bo go śledził , Karmel się wystraszył ,bo myślał że któremuś dzieje się krzywda 8O
Kino o 3 nad ranem 8)
Jak można było się spodziewać on do tej kuwety już nie wszedł :( Wydaje mi się że nie lubi tych brykiecików z drewna .
Woli stanąć na krawędź kuwety niż na ten drewniany żwirek . A to raczej rzadko się udaje :wink:

Dziś postanowiłam kupić mu osobną kuwetę i żwirek bez zapachu - podobny do piachu 8)
No i pokazałam ,pomieszałam palcami i wszedł i zrobił co trzeba :P
Ale nie bardzo się cieszę ,bo nie chcę zapeszyć . Bo kto wie czy jak go przyciśnie w innym miejscu to i tak nie zrobi :?

Poza tym ma się dobrze - coraz więcej się bawi ,zwiedza mieszkanie i dziś rozkoszował się balkonem :D

Obrazek :1luvu:
więcej fotek na blogu ...
http://kotyszki.blogspot.com/2012/10/ka ... szcze.html
ObrazekObrazek

amyszka

Od: Czw mar 22, 2007 14:26

Post » Sob paź 20, 2012 19:37 Re: Kotyszki amyszki-Karmel, Gucio i Mikesz /Filipek ♥ za TM

widać Mikesz wyluzowany :D myślę,że inne problemy też da się pokonać :wink:

rudy kociak

Od: Śro paź 19, 2011 18:21

Post » Nie paź 21, 2012 9:13 Re: Kotyszki amyszki-Karmel, Gucio i Mikesz /Filipek ♥ za TM

Ten żwirek piaskowy mu się podoba i już z niego korzysta :P Ale czy zawsze do niego trafi to czas pokaże 8)
Strasznie rozsypuje na boki i roznosi się dziadostwo po całym mieszkaniu :evil:

Jakiego żwirku Wy używacie ?
Ja kupiłam Benek super - bez zapachu ...
No i chyba jednak trzeba kupić wielką kuwetę :roll:
ObrazekObrazek

amyszka

Post » Nie paź 21, 2012 9:18 Re: Kotyszki amyszki-Karmel, Gucio i Mikesz /Filipek ♥ za TM

Amysiu ja też benka używam ,jest wydajny
a z takimi brykiecikami drewnianymi to tez miałam jazdę
z racji tego że Mia go lubiła,alergik to miałam taki dla kotów ale zaczeła sie jazda z sikaniem
długo sobie tłumavzyłam że to struwitowcy lali i ciągle badałam Koty
gdy jednak zmieniłam żwirek to Koty zaczeły sikać normalnie
za wyjątkiem 2 nerwusów które czasem niby sobie na złość polewają :roll:
to samo było z maluszkami,kupiłam drwniany bo myslałam że lepszy,bałam sie że maluchy będą benka podjadać no i dziewuszka ok ale Cgłopaczek sikał i kupkał obok
jak zmieniłam na bezka wszystko sie uspokoiło
Mikeszku za Twoje zdrówko mocne kciuki :ok:

Kociama

Od: Czw gru 07, 2006 18:34

Post » Nie paź 21, 2012 9:29 Re: Kotyszki amyszki-Karmel, Gucio i Mikesz /Filipek ♥ za TM

Dzięki Kociamko za rady :1luvu:
Dla mnie to duża zmiana ,bo od 18 lat tylko taki drewniany kupujemy,a teraz musimy wszystko zmienić.
Ale wygląda na to że przyszła pora ...
Chyba wszystkie koty przestawimy na ten żwirek -ale jeszcze nie wiem czy radykalnie ,czy będą dwie kuwety na początek -do wyboru :wink:
ObrazekObrazek

amyszka

Post » Nie paź 21, 2012 9:36 Re: Kotyszki amyszki-Karmel, Gucio i Mikesz /Filipek ♥ za TM

Może nie rób tego tak drastycznie coby Ci potem i Karmelek i Gucio nie zaczęli lać tak jak było u mnie,zostaw do wyboru a może z czasem Chłopakom spodoba sie benek to zaniechasz kupowania drewienka

Kociama

Od: Czw gru 07, 2006 18:34

Post » Nie paź 21, 2012 10:01 Re: Kotyszki amyszki-Karmel, Gucio i Mikesz /Filipek ♥ za TM

amyszka pisze:Jakiego żwirku Wy używacie ?

Ja używam od zawsze Benka - najchętniej lawendowego. Moje koty nie mają nic przeciw :D Jedyny minus to, ze do toalety go nie wyrzucisz...
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Nie paź 21, 2012 10:05 Re: Kotyszki amyszki-Karmel, Gucio i Mikesz /Filipek ♥ za TM

Dobrze wiedzieć :D
Z zapachem to na razie wolę nie ryzykować :wink:
On na ulicy nie miał perfumowanego :wink: :lol:
ObrazekObrazek

amyszka

Post » Nie paź 21, 2012 14:50 Re: Kotyszki amyszki-Karmel, Gucio i Mikesz /Filipek ♥ za TM

Pozdrawiamy Kotyszki z Balbinką na kolanach! :D
Obrazek Obrazek

anita5

Od: Sob cze 18, 2005 16:48

Post » Nie paź 21, 2012 16:01 Re: Kotyszki amyszki-Karmel, Gucio i Mikesz /Filipek ♥ za TM

Ja używam benka bezzapachowego, super compact chyba się nazywa. Bardzo się dobrze sprawdza.
Drewniany żwirek niestety nie jest akceptowany przez wszystkie koty - Zuzia załatwia się obok kuwety, jeśli ma tylko taki żwirek :roll: Dlatego musieliśmy przestawić się na bentonit i teraz jest ok.

Ale ogólnie to macie wesoło z nowym lokatorem :wink: :)

mahob

Od: Czw lut 15, 2007 12:44

Post » Nie paź 21, 2012 17:10 Re: Kotyszki amyszki-Karmel, Gucio i Mikesz /Filipek ♥ za TM

To ja też się przywitam i będę podczytywać :)
[

kasumi

Od: Pt sty 15, 2010 23:19

Post » Nie paź 21, 2012 18:20 Re: Kotyszki amyszki-Karmel, Gucio i Mikesz /Filipek ♥ za TM

Kociama pisze:Może nie rób tego tak drastycznie coby Ci potem i Karmelek i Gucio nie zaczęli lać tak jak było u mnie,zostaw do wyboru a może z czasem Chłopakom spodoba sie benek to zaniechasz kupowania drewienka

Tak zrobiliśmy :ok:
Już kupiona duża głęboka kuweta dla Mikesza ,pozostałe mają tą co miały :P
Zobaczymy jak to się dalej potoczy :wink:
ObrazekObrazek

amyszka

Post » Nie paź 21, 2012 18:21 Re: Kotyszki amyszki-Karmel, Gucio i Mikesz /Filipek ♥ za TM

anita5 pisze:Pozdrawiamy Kotyszki z Balbinką na kolanach! :D

Dziękujemy i też pozdrawiamy :1luvu: :D
ObrazekObrazek

amyszka

Post » Nie paź 21, 2012 18:25 Re: Kotyszki amyszki-Karmel, Gucio i Mikesz /Filipek ♥ za TM

mahob pisze:Ja używam benka bezzapachowego, super compact chyba się nazywa. Bardzo się dobrze sprawdza.
Drewniany żwirek niestety nie jest akceptowany przez wszystkie koty - Zuzia załatwia się obok kuwety, jeśli ma tylko taki żwirek :roll: Dlatego musieliśmy przestawić się na bentonit i teraz jest ok.

Ale ogólnie to macie wesoło z nowym lokatorem :wink: :)

Sprawdziłam - ten sam kupiliśmy :ok:

Wesoło jest ,to fakt :P
Dziś tak się pięknie te młodsze bawiły ze pękaliśmy ze śmiechu :wink: :lol:
Tak do siebie gadają ,ćwierkają ,kwilą i sama już nie wiem co - ganiają się ,szukają ... :D Guciowi ciągle ginie Mikesz ,bo go nie widzi w ciemnym kącie ,czy w nocy :ryk:
Ostatnio edytowano Nie paź 21, 2012 18:40 przez amyszka, łącznie edytowano 1 raz
ObrazekObrazek

amyszka

Post » Nie paź 21, 2012 18:26 Re: Kotyszki amyszki-Karmel, Gucio i Mikesz /Filipek ♥ za TM

kasumi pisze:To ja też się przywitam i będę podczytywać :)

Witaj kasumi ,bardzo nam miło :D
ObrazekObrazek

amyszka

[poprzednia][następna]