kotka Katja _ synek Kamil 3,380/56 :D i my_ razem od 27maja

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob kwi 30, 2011 16:35 Re: Moja pierwsza domowa kotka

nie wiem czy edytować czy nie

zmieniłam dawkę na 100g dniówkę wołowiny i :( kolacje jak przez długie zęby jadła :| nawet talerzyka nie wylizała w pędzie jedzenia jak wcześniej_ zostaniemy chyba przy 85-90g
=^^= Zapraszam =^^=
♡♡Naturalne SOKI_2021 z malin// bez cukru oraz słodkie i syrop♡
https://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=156544
<<

milena88

Od: Pon mar 21, 2011 12:59

Post » Pon maja 02, 2011 10:34 Re: Moja pierwsza domowa kotka

:( Wczoraj koteczka dostała ostrej biegunki :cry: nie wiem dlaczego_nie widziałam jej zachowania bo nie było mnie kilka godzin w domu, a jak wróciłam kuweta była zalana nie wiem czym trochę zwykłego kału a reszta jakaś szara mazia w sporej ilości_nie wiem czy zbyt tłuste mięsko zaszkodziło czy coś innego podkradła_złapałam się za głowę jak to zobaczyłam i jeszcze jakieś przezroczyste coś na podłodze przeschnięte wymioty czy coś dziś odnalazłam 8O coś jej zaszkodziło albo to protest by jej samej nie zostawiać :|

a drapak uwielbia, lata po nim jak wściekła wiewióra Obrazek , wczoraj nawet zaczął się chwiać a przecież go upchnęłam że ja nie potrafię przesunąć 8) na leżance wariuje aż o kotka starach
=^^= Zapraszam =^^=
<<

milena88

Post » Pon maja 02, 2011 11:06 Re: Moja pierwsza domowa kotka

A jak jest dzisiaj z brzuszkiem? Wróciło do normy?
Mogło być coś z mięchem nie tak, ale zbyt tłuste to raczej nie powód.
Albo faktycznie coś mogła wciągnąć niekociego :?
Jeśli się będzie powtarzać, to zbadałabym kał

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Pon maja 02, 2011 11:26 Re: Moja pierwsza domowa kotka

Kicia dziś nic nie cudowała, wczoraj kolacja dziś śniadanko_ Puki co zrobiła się gadatliwa bardzo, a jak się biegunka powtórzy to wziąć to coś ze żwirkiem razem, bo wczoraj to wchłonięte było na pół. Taka maź jakby z worka z odkurzacza wybrać te kurze i zmoczyć wodą :oops: a wymiotowała sokiem z żołądka wczoraj a nic poza tym, żadnych włosów jak wcześniej .
=^^= Zapraszam =^^=
<<

milena88

Post » Pon maja 02, 2011 12:02 Re: Moja pierwsza domowa kotka

Dopytaj najlepiej u weta - ale kał się zbiera z 3 dni (można w aptece za grosze specjalny pojemnik nabyć), przechowuje w lodówce.
Ale to być może jednorazowa historia, daj jej na wszelki wypadek jakiego odkłaczacza - może gdzieś dalej tkwią kłaki i dlatego w wymiotach nie było :roll:

OKI

Post » Pon maja 02, 2011 15:00 Re: Moja pierwsza domowa kotka

Mam pytanie ile zajmuje przyzwyczajenie kociaka do przebywania w klatce[wyjazdowego domku]_są jakieś dobre sposoby typu podawanie na początku jedzenia przy otwartych drzwiczkach.. może uda mi się dostać króliczą 60tkę[a setki kosztują i nawet by nie było gdzie włożyć]
miejsce na kuwetę by było i na kocyk czy drapak mikro_wcześniej wspominałam, że chciałabym kotkę zabierać czasem z domu ale nie chciałabym by pomykała po chaszczach typu na smyczy_by potem ją myć_ chciałabym spróbować chociaż z klateczką [ewentualnie te szelki ale bałabym się, że wywinie się jak coś ją wystraszy... ]
=^^= Zapraszam =^^=
<<

milena88

Post » Czw maja 05, 2011 19:46 Re: Moja pierwsza domowa kotka

nie wiem co robię nie tak_koteczka od wczoraj ma raz dziennie rzadką kupkę i z szarą mazią i kłaczkami_na odkłaczanie ale co jej dać :? nie mam zielonego pojęcia_mam ją od kon. stycznia i wciąż się uczę :| trawy jeść nie bardzo chciała/pszenicy wzeszłej _

czy "Kalatea, Ostrzeszyn - Calathea" może zaszkodzić kotu?? Fenia namiętnie podgryza jego kwiaty przypominające jasnozielone kłosy..liście też czasem gryzła ale teraz każde pączki" te dziwne kwiaty zżera jak tylko nowa łodyżka"sie pojawi_zazwyczaj w nocy, nad ranem_a za dnia to tylko obeschnięte, pogryzione badyle już są
=^^= Zapraszam =^^=
<<

milena88

Post » Czw maja 05, 2011 23:43 Re: PROSZĘ poradzcie mi>>Moja pierwsza domowa kotka

Nie wiem, jak z roślinką - jutro to mogę sprawdzić, ale na wszelki wypadek schowaj przed kotem na razie. O ile dobrze kojarzę, to jest roślina o b. silnym działaniu "antybakteryjnym", ale głównie słyszałam o stosowaniu zewnętrzym (jeśli dobrze chabazia kojarzę). Wewnętrznie mogło po prostu wybić naturalną florę - ale to tak b. na szybko, pierwsze skojarzenie.
Schowaj przed kotem, podaj jogurt naturalny, a jak się od razu kupal nie unormuje, to leć do weta - coś się przyplątało poważniejszego.
Odstawiłabym też wszelkie odkłaczacze (jak kłaki są w kale, tzn. że nie zalegają), w ostateczności, jeśli jesteś przekonana, że kot się zakłaczył podaj olej parafinowy.
Ale jeśli się szybko nie poprawi, to gnaj do weta :?

Co do klatki, to królicza na długi wyjazd jest chyba zbyt mała dla kota, a na krótki to lepiej kotu będzie samemu z zapasem karmy

OKI

Post » Pt maja 06, 2011 7:24 Re: PROSZĘ poradzcie mi>>Moja pierwsza domowa kotka

Jeszcze tak myślę, że może coś z mięskiem :| nie pierwszej świeżości czy coś_bo tak teraz to chyba po nowym" mięsku tak się zrobiło_
powycinałam puki co wszystkie pędy_dlaczego ona je je to nie wiem_
a hibiskusa mogę mieć?nie jest szkodliwy ...
i jeszcze taka płaczącą roślinka co na deszcz sok puszcza..dieffenbachia_wcześniej gryzła liście ale ostatnio go nie tyka;Teraz doczytałam że sok zawiera strychninę_usunę stare liście a jak bedzie znów gryzła to roślinka wypad
Jeszcze mam miniaturowy bluszcz ale go umiejscowiłam przy suficie .

pędzę po j\ogurt_ale wydaje mi się że też coś z mięchem jak patrze date postu o zmianie dawki
=^^= Zapraszam =^^=
<<

milena88

Post » Pt maja 06, 2011 8:51 Re: PROSZĘ poradzcie mi>>Moja pierwsza domowa kotka

Jeżeli w jakikolwiek sposób interesuje się diffenbachią to usunąć, bo jest bardzo trująca :( Moje chyba o tym wiedziały, bo jedyne zainteresowanie budziła ziemia w doniczce - zabiły kwiata przez olanie :mrgreen:
Jogurcik bardzo ładnie reguluje niestrawności, ale podaj na początek małą łyżeczkę, bo niektóre koty reagują odwrotnie ;)
Mogło być i mięsko.
Jeśli to się okaże jednorazowy problem, to każdemu może się zdarzyć, ale jeśli biegunka jest nadal, to i tak wet Was nie minie :?

OKI

Post » Pt maja 06, 2011 9:23 Re: PROSZĘ poradzcie mi>>Moja pierwsza domowa kotka

z jogurtem przesadziłam :ryk: ale spokojnie zobaczymy wieczorem
=^^= Zapraszam =^^=
<<

milena88

Post » Pt maja 06, 2011 9:29 Re: PROSZĘ poradzcie mi>>Moja pierwsza domowa kotka

:twisted: :ryk:
Spokojnie - aktualnie mam 10tkę i są w stanie wciągnąć każdą ilość, nie szkodzi im, a wręcz przeciwnie :lol:
Myślę, że większość kotów dobrze reaguje - to są bardzo łatwo przyswajalne probiotyki. Przy każdej brzydkiej kupie całe stado profilaktycznie łyka jogurt. Choć widzę, że mają różne preferencje co do marek - jedne tylko Bakomę, inne wyłącznie Danon itd :lol:

OKI

Post » Pt maja 06, 2011 19:11 Re: PROSZĘ poradzcie mi>>Moja pierwsza domowa kotka

Puki co cisza w kuwecie_czekam co jutro będzie, w obecnej chwili koteczka śpi na wysokości na ulubionym drapaku_serio serio_uwielbia tam przebywać -niebawem dośle zdjęcia w stylu "to moje-nie zabierzesz" czy królewna śpi :ryk: :1luvu: niestety śmieszne pozy ciężko uchwycić_w danym momencie znaleźć aparat_ale idzie zwijać boki ze śmiechu :mrgreen:
=^^= Zapraszam =^^=
<<

milena88

Post » Pt maja 06, 2011 19:15 Re: PROSZĘ poradzcie mi>>Moja pierwsza domowa kotka

Mogła być jednorazowa historia - w końcu każdy ma czasem niestrawność :wink:
Najważniejsze, to obserwować, czy się nic nie dzieje i być gotowym w razie czego lecieć do weta.

O trudnościach w znalezieniu aparatu w najlepszych chwilach to możesz mi nie pisać :lol:

OKI

Post » Sob maja 07, 2011 8:47 Re: PROSZĘ poradzcie mi>>Moja pierwsza domowa kotka

poranny kupalek się unormował_nie jest idealny ale jogurt n. podziałał_kupiłam taki z kaliskiej mleczarni :ok:
Obrazek
=^^= Zapraszam =^^=
<<

milena88

[poprzednia][następna]