Wielka Szostka zaprasza!

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Sob kwi 23, 2011 22:00 Re: SolA&Zoo cz.II: MAMY PRUND!!:D Akcja SILESIA przygotowania..

Obrazek

i do zobaczenia na śląsu :) :piwa:

charm

Od: Nie paź 26, 2008 20:07

Post » Nie kwi 24, 2011 10:28 Re: SolA&Zoo cz.II: MAMY PRUND!!:D Akcja SILESIA przygotowania..

Wesołych Świąt!
[

kasumi

Od: Pt sty 15, 2010 23:19

Post » Nie kwi 24, 2011 12:17 Re: SolA&Zoo cz.II: MAMY PRUND!!:D Akcja SILESIA przygotowania..

dziekuje wszystkim za piekne zyczenia i za pamiec :1luvu:

dzien zaczal sie od opadow deszczu i ratowania prania o piatej rano. koty przylazly do lozka molestujac mnie gniotac i mruczac, robily to na dwie zmiany a w miedzyczasie Pipi i Fiona gonily sie jak z propelerem po mieszkaniu.
wczoraj Pipi i Fumik szaleli na dywaniku na przedpokoju, ocierali sie o niego, turlali po nim, skakali, slizgali - najwieksza radocha byla gdy sie dywanik przesuwal razem z nimi :mrgreen: mala rzecz a cieszy :)
wkrotce drastycznie zmniejszy sie im metraz do uprawiania biegow, na szczescie przedpokoj dosc dlugi jest i ma zakret wiec efektownie bedzie mozna zrobic wielkie LUP jak sie toru ktores nie przytrzyma 8)
Najpiękniejszą muzyką przed snem jest mruczenie szczęśliwego kota...

solangelica

Od: Wto paź 28, 2008 23:10

Post » Nie kwi 24, 2011 12:19 Re: SolA&Zoo cz.II: MAMY PRUND!!:D Akcja SILESIA przygotowania..

Pozdrawiamy świątecznie :1luvu:

Sol, doszedł mój SMS?

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Pon kwi 25, 2011 12:15 Re: SolA&Zoo cz.II: MAMY PRUND!!:D Akcja SILESIA przygotowania..

HEJ!
Erin, swiateczny sms dotarl bardzo dziekuje -mam niestety ujemny stan konta i nie wysyla mi juz zadnego smsa wiec ta droga chce Ci tez zlozyc najlepsze zyczenia swiateczne - radosci, sily wewnetrznej, nadziei, wiary, milosci. I sensu we wszystkim, w kazdej najmniejszej rzeczy ktora Cie otacza.

Wczoraj odwiedzila nas Etiopia i bylo fantastycznie :1luvu: koty byly zachwycone, zwlaszcza Felek, ktory bezczelnie polowal na nalesniki i jajka. Podzielilismy sie jajkiem we troje, pies usilnie wchodzil nam pod nogi zeby go deptac i nawet Pipi przyszla sie poglaskac po czym poszla spac dalej.
Ona jest totalnie niskocisnieniowym kotem, jak ja ;) Na taka pogode jaka byla wczoraj obie czulysmy sie jak zmietolone flanelki do okien. Glus natomiast przyjal poze cezara na czerwonej kapie i pozwolil sie poglaskac, zupelnie nie uciekal a na koniec przywalil mnie swoim cielskiem i usnal pomrukujac.
Fumik opanowal trudna sztuke skakania na wysoka lodowke i zagladania do niej z gory. Widok kukajacego na Ciebie kota z wielkiiiimi oczami 8O podczas gdy kontemplujesz w milczeniu zawartosc polki - bezcenny ;)

solangelica

Post » Pon kwi 25, 2011 12:19 Re: SolA&Zoo cz.II: MAMY PRUND!!:D Akcja SILESIA przygotowania..

Wszystkiego dobrego, Kochani! :)
Wszystko się ułoży, zobaczysz Sol :ok:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Pon kwi 25, 2011 14:24 Re: SolA&Zoo cz.II: MAMY PRUND!!:D Akcja SILESIA przygotowania..

Dzieki, Erin... na razie jestem pelna nerwow i niepewnosci, ale to normalne bo duzo rzeczy sie zmieni i to bedzie pierwsza tak bardzo powazna zmiana w moim zyciu..

Pada. Znow pada. Po co ja powiesilam kocyk moj z rekawami polarowy zeby dosechl?? Ech... wisi sobie zatem i moknie a wraz z nim mokna kocie kocyki i poduszki. Bede miec plukanie gratis ;)
Grzmi, wieje, zimno jak cholera. Nieprzyjemnie. Brrr. Wilgoc wisi w powietrzu, slonca chce!! sloncaaa!!!

Pies troche niepewny bo grzmialo w oddali a on burzy nie lubi. Ech.. Sie polozyl ostnetacyjnie tylem do okna na podlodze i pysk wsunal pod szafke od biurka. Biedny, caly sie trzesie :(
Teraz juz wiem czemu wszystkie koty spia caly dzien w roznych dziwnych konfiguracjach...

solangelica

Post » Pon kwi 25, 2011 14:51 Re: SolA&Zoo cz.II: MAMY PRUND!!:D Akcja SILESIA przygotowania..

U mnie też koty śpią na deszcz.
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Pon kwi 25, 2011 14:57 Re: SolA&Zoo cz.II: MAMY PRUND!!:D Akcja SILESIA przygotowania..

Felek przewiesil sie przez moja reke glowa i lapami w dol, tylkiem zaparkowal na kolanie i zasnal... u moich stop dalej lezy Kalif z pyskiem pod szafka. Kot mi ciazy coraz bardziej, zaraz strace czucie w nadgarstku...
Zaczelam wystawiac na allegro ksiazki i kasety, w ramach akcji eR jak Remanent. Pytanie zasadnicze brzmi: jak robic to dalej zeby kotka nie zrzucic i reki nie stracic? :twisted:

ciekawe czy jakbym pojechala z uschnieta reka na chirurgie i powiedziala ze to dlatego ze kotka nie chcialam obudzic, czy by mi ktos uwierzyl 8) :lol:
ach te Felki z Lasu :) kocham tego zbira, po prostu go kocham.

solangelica

Post » Pon kwi 25, 2011 16:46 Re: SolA&Zoo cz.II: MAMY PRUND!!:D Akcja SILESIA przygotowania..

Solangelica wczoraj było super :1luvu: :1luvu:
Ech Gluś mnie zauroczył :1luvu: :1luvu: Duże czarne kudłate - bardzo podobny do Etiopii jedynie kolorkiem oczu się różnią Etiopka miała w kolorze orzecha laskowego ....

Leje pada i grzmi od czasu do czasu - ale bardziej wkurzający jest żużel przez te cholerne motory własnych myśli człowiek nie słyszy ........

Trzymcie się :ok: :1luvu:
IT'S OVER

Etiopia

Od: Pt gru 09, 2005 11:26

Post » Wto kwi 26, 2011 10:20 Re: SolA&Zoo cz.II: MAMY PRUND!!:D Akcja SILESIA przygotowania..

A pewnie ze bylo super :1luvu: liczymy na rychla powtorke, moja droga ;)

Wogole zauwazylam ze Glus zrobil sie bardzo zaborczym i pewnym siebie kotkiem, bo wychodzi do ludzi coraz smielej, coraz asertywniej wygania inne koty z lozka i robi larmo jak Felek chce go wysiudac. Aczkolwiek gdy tylko Fiona go widzi kladzie uszy po sobie, w oczach ma cien dezaprobaty polaczonej z nutka agresji i po sekundzie zawieszenia dochodzi do lapoczynu...
I kotecek dostaje wpiernicz.
I futro fruwa a spod lozka widac tylko wielkie oczy Glusia.
A Lady Fiona zamaszystym krokiem zmierza na ulubione miejsce (telewizor na ten przyklad) zeby w spokoju wylizac futro naruszone ingerencja Obcego ;)

solangelica

Post » Wto kwi 26, 2011 20:07 Re: SolA&Zoo cz.II: MAMY PRUND!!:D Akcja SILESIA przygotowania..

Solangelica znalazłam w kieszeni a kieszeń wylądowała w pralce suszę ciekawa jestem czy przeżył pranie i wirowanie 1000 obrotów :cry:
IT'S OVER

Etiopia

Post » Czw kwi 28, 2011 9:10 Re: SolA&Zoo cz.II: MAMY PRUND!!:D Akcja SILESIA przygotowania..

Hej Solangelica do tablicy ....

Ja rozumiem że jesteś zalatana zabiegana ale tak zaniedbywać wątek że myszy i pająki latają a feeeeeee

ObrazekObrazek

Kciuki za wszystko :ok:

Głaski dla sierściuchów dla Kalifa i dla Glusia szczególne :1luvu: :1luvu:
IT'S OVER

Etiopia

Post » Czw kwi 28, 2011 9:19 Re: SolA&Zoo cz.II: MAMY PRUND!!:D Akcja SILESIA przygotowania..

Dementuje plotke o myszach, ale pajaki owszem. Kilka dni temu wielki tlusty wypasiony pajak zasuwal rozpaczliwie po scianie w pokoju rodzicow. Odpuscilam mu... na razie :twisted: potem wpuszcze tam Fione na polowanko i porzadek bedzie zrobiony.

Jestem, jestem. Wlasnie siadlam przed kompem na chwile ale tyle mam roboty ze nie wiem od czego zaczac. Przyjedzie do mnie dzis psiapsiolka ze Szczecina i straszliwie sie ciesze bo wspolnie knuc bedziemy prezent urodzinowy dla drugiej naszej psiapsiolki. I zapowiada sie pierwsze od kilku lat spotkanie trzech przyjaciolek na raz, w sobote - czy zycie nie jest cudowne, gdy mozna spotkac tych ktorych kochamy???? :)

Z bardziej przyziemnych spraw, to Twoj ulubiony Etiopio Glus naszczal perfidnie na szmate w kuchni. Szmata lezala kolo zlewu i byla sucha :evil: dopoki ten czarny potwor nie usiadl sobie radosnie i nie nalal na nia. W zamian za to wczoraj w ramach odwetu obcielam mu pazury i nie obchodzilo mnie ze plul jadem i bluzgal obelgami. Pfff.
Jeszcze tylko Fumika musze dorwac z obcinaniem ale za nim po szafach skakac nie bede poczekam az mu adrenalina troche opadnie i bedzie mozna go dorwac na nizinnych terenach :)

Etiopia, jak zestaw sluchawkowy? Puszyszty i pachnacy pewnie 8) a tak na serio, przezyl??? Tysiac obrotow to jednak robi swoje...

solangelica

Post » Czw kwi 28, 2011 9:42 Re: SolA&Zoo cz.II: MAMY PRUND!!:D Akcja SILESIA przygotowania..

Przeżył puszysty to może nie jest ale działa .
Dobrze że był w kieszenie zamkniętej na zamek i nie spotkał się bezpośrednio z bębnem pralki
Heh Gluś osiurał ścierkę skąd to znam 8)
Nala i Tequila tak robią .....

Muszę Tequili i Nali obciąć pazury bo psica i mufek miały obcięte przy okazji przeglądu i sedacji...

Idę do sklepu po ryż i dojść nie mogę....
IT'S OVER

Etiopia

[poprzednia][następna]