Pixie, Coco, Nitka - Bure Trio wita

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob paź 22, 2016 20:27 Re: Pixie, Coco, Nitka - Bure Trio wita - zlot kociar??

Nadrobiłam zaległości, obejrzałam filmik z zabaweczką :kotek:
My mamy takiego nakręcanego krecika i moje tchórze się go boją :roll: zresztą jak wszystkiego :ryk:
Ale Wam zazdroszczę spotkania forumowego i czekam na fotorelacje jak dojdzie do skutku.
Miłej niedzieli :201461 :piwa: :piwa: :piwa:

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Nie paź 23, 2016 11:41 Re: Pixie, Coco, Nitka - Bure Trio wita - zlot kociar??

Hej

Losy spotkania sie waza :D Trzeba sie dogadac:D Gosiu ty tez czuj sie zaproszona:)

Burasy odpoczywaja. Ja dzisiaj tez. Mam ochote isc do kina a zarazem najchetniej bym spedzila ten dzien w domu.
Spalam do bog wie ktorej....

Powinnam is cpostawic obiad ale moje burasy leza mi na stopach. Jeden na koldrze drugi pod.. i jak sie tu ruszyc :D
Kocham Pixiorowe weekendowe rytułały - po śnaidanku hop pod kołuderkę i na nogi :D

Pixiasty sie zmienia. RObi sie z niego taki leniwy i humorzasty kocur. ale zarazem dalej pieszczoch i miziak.
Wieczorem doprowadzaly nas do szalu po 1 w nocy goniac sie i wariujac po mieszkaniu. Ja myslalam ze z nich futerko zrobie. Tym bardziej ze troszke sie kiepsko czulam po wczorajszym dniu.
Załoga: Pixie, Nitka, Coco i Ćiorny oraz Dixie[*]
Kot Pixior i burasy zapraszają: https://www.facebook.com/PixieKotZCharakterem
Zbiórka hiltonka: https://pomagam.pl/hilton

PixieDixie

Od: Czw kwi 23, 2015 7:40

Post » Nie paź 23, 2016 11:46 Re: Pixie, Coco, Nitka - Bure Trio wita - zlot kociar??

Dziś mam te same dylematy. Wypadało by się ruszyć, ale tylko przepychamy się z Krową na kanapie.
Zastanawiam się czy nie zamówić pizzy :roll:

Aia

Od: Pon lut 19, 2007 18:08

Post » Nie paź 23, 2016 11:58 Re: Pixie, Coco, Nitka - Bure Trio wita - zlot kociar??

Aia pisze:Dziś mam te same dylematy. Wypadało by się ruszyć, ale tylko przepychamy się z Krową na kanapie.
Zastanawiam się czy nie zamówić pizzy :roll:

Mam żurek na białej kiełbasce z jajkiem więc.... :piwa: :piwa:

Gosiagosia

Post » Nie paź 23, 2016 11:59 Re: Pixie, Coco, Nitka - Bure Trio wita - zlot kociar??

PixieDixie pisze:Hej

Losy spotkania sie waza :D Trzeba sie dogadac:D Gosiu ty tez czuj sie zaproszona:)

Burasy odpoczywaja. Ja dzisiaj tez. Mam ochote isc do kina a zarazem najchetniej bym spedzila ten dzien w domu.
Spalam do bog wie ktorej....

Powinnam is cpostawic obiad ale moje burasy leza mi na stopach. Jeden na koldrze drugi pod.. i jak sie tu ruszyc :D
Kocham Pixiorowe weekendowe rytułały - po śnaidanku hop pod kołuderkę i na nogi :D

Pixiasty sie zmienia. RObi sie z niego taki leniwy i humorzasty kocur. ale zarazem dalej pieszczoch i miziak.
Wieczorem doprowadzaly nas do szalu po 1 w nocy goniac sie i wariujac po mieszkaniu. Ja myslalam ze z nich futerko zrobie. Tym bardziej ze troszke sie kiepsko czulam po wczorajszym dniu.

Dziękuję za zaproszenie i to zależy od terminu :P więc może.... :piwa:

Gosiagosia

Post » Nie paź 23, 2016 12:03 Re: Pixie, Coco, Nitka - Bure Trio wita - zlot kociar??

Oj... zjadłabym :1luvu:
Zjadłabym wszystko, co mi podadzą pod nos :mrgreen:
Ale takie domowe, to z największą przyjemnością.

Gosiu wybierz się koniecznie, będziecie się dobrze bawić :ok:

Aia

Od: Pon lut 19, 2007 18:08

Post » Nie paź 23, 2016 12:51 Re: Pixie, Coco, Nitka - Bure Trio wita - zlot kociar??

Zmobilizowalam sie ruszylam doopsko. Postawilam gulasz. Dobrze ze gulasz to jedno z tych dan ktore robi sie samo. Trzeba dac mu tylko czas i dogladac. Potem ugotuje kasze. Nie wiem ktora. Mam standardowo kochany peczak, jeczmienna.. ale mam tez nieotwarta bulgur i orkiszowa. Obie mnie ciekawia ale troche sie ich boje.

Ogarnelam chate z M. tak zgrubsza bo poelno zwirku wszedzie, wyro rozkopane. Koty tylko pattrzyly co sie dzieje. Pranie zebrane... drugie nie po bozemu ale puszczone (dzieki bogu mam cichutka pralke ktora nie chodzi glosniej niz zmywarka).
Wczorajsze bieganie i caly dzien poza domem sprawil ze nie bylo kiedy.
W sobote mam gosci pelna chata ludzi. Musze cos wykombinowac do jedzonka.

Chodza za mna krokiety z barszczem. Jako cieple danie. Potem wjedzie izmna plyta i fru. Tesciowa zrobi ciasta bo to impreza lączona.

Mam kuwety zamykane tzn z klapka... ja nie wiem ktory kot, podejrzewam NItke - kopie tak po tym ze wyrywa te drzwiczki z zawiasami i laduja notorycznie w kuwecie. ogolnei zwirku pelno wszedzie.
Zrobilam koci zapas zarcia... 3 paki cosmy 170g x 12 puszek, zestaw animondy, i purizon.
Kociaki od czasu purizona gardza karma mokra... :| Nie iwem co mam myslec. Pixiasty czasem doje mokre czasem nie.

Wiece jak to jest czlowiek sie nacyztal o tym ze jak kot zmienia swoje nawyki to pedzic do weta. Przy czym no widze ze je wiecej suchego niz kiedys... i tak ... rozdarta jestem. nie chce byc ta ktora lata non s top do weta bo przeciez to tez ogromny stres dla kota. Czasem ciezko zlapac ten punkt rownowagi.

PixieDixie

Post » Nie paź 23, 2016 14:32 Re: Pixie, Coco, Nitka - Bure Trio wita - zlot kociar??

Moje tez wyrywaly drzwiczki tzn Hugo wyrwal i teraz kuwety nie maja drzwiczek.
Napisz mi cos o tych puszeczkach Cosmy tzn czy sa one w formie pasztetu. Ja juz tyle karm przetestowalam i zawezilam asortyment do paru, ale cosmy jeszcze nie jadly.
Ja tez mam gosci w sobote.

Gosiagosia

Post » Nie paź 23, 2016 15:43 Re: Pixie, Coco, Nitka - Bure Trio wita - zlot kociar??

cosma to karma filetowa.
Zielona cosma - kurczakowa to autenycznie tak jak bys piers z kurczaka pociachala i zalala rosolkiem ze sie zrobi galaretka.
z tunczykiem to samo - niewiele rozni sie od tych "jadalych" puszek z tunczykiem
Wiec bez zarzutu.

Ja teraz kupuje come glory - z kurczakiem i dodatkeim - krewetek / z jajkiem przepiorczym / i kawiorem z tunczyka. Bardzo lubia. Autentycznie sa cale krewetki (3/ puszke 170). Dziewczyny tylko Cosme lubia.

Pixior to paszteciakowiec - on kocha animonde vom feinstetin. Ale nawet tym ostatnio gardzi.

PixieDixie

Post » Nie paź 23, 2016 17:23 Re: Pixie, Coco, Nitka - Bure Trio wita - zlot kociar??

PixieDixie pisze:cosma to karma filetowa.
Zielona cosma - kurczakowa to autenycznie tak jak bys piers z kurczaka pociachala i zalala rosolkiem ze sie zrobi galaretka.
z tunczykiem to samo - niewiele rozni sie od tych "jadalych" puszek z tunczykiem
Wiec bez zarzutu.

Ja teraz kupuje come glory - z kurczakiem i dodatkeim - krewetek / z jajkiem przepiorczym / i kawiorem z tunczyka. Bardzo lubia. Autentycznie sa cale krewetki (3/ puszke 170). Dziewczyny tylko Cosme lubia.

Pixior to paszteciakowiec - on kocha animonde vom feinstetin. Ale nawet tym ostatnio gardzi.

O rany Janinko, ta z kawiorem to sama bym zjadla :ryk:

Gosiagosia

Post » Nie paź 23, 2016 18:48 Re: Pixie, Coco, Nitka - Bure Trio wita - zlot kociar??

Jedzonko :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Cześć :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

barbarados

Od: Sob lip 21, 2012 18:01

Post » Nie paź 23, 2016 19:41 Re: Pixie, Coco, Nitka - Bure Trio wita - zlot kociar??

Gosiagosia pisze:
PixieDixie pisze:cosma to karma filetowa.
Wiec bez zarzutu.

O rany Janinko, ta z kawiorem to sama bym zjadla :ryk:

Ja próbowałam te z tuńczykiem i naprawdę smakuje jak ludzki tuńczyk w sosie własnym. Doprawiona lekko słonawa. Te z kurczakiem smakują jakbyś ugotowała kurczaka bez soli.
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Nie paź 23, 2016 19:51 Re: Pixie, Coco, Nitka - Bure Trio wita - zlot kociar??

Z Martą dziś debatowałyśmy nad miejscem spotkania i wypada, że jednak najwygodniej u Was. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Dyktatura

Od: Pon paź 12, 2009 8:40

Post » Nie paź 23, 2016 22:25 Re: Pixie, Coco, Nitka - Bure Trio wita - zlot kociar??

Ja jestem wegetarianką a jak otwieram niektóre puchy to sama by zjadła :ryk: Moim zdaniem te puszki są dużo zdrowsze niż te dla ludzi.

Ja mam złe skojarzenia z purizonem. Dziwnym trafem po Purizonie właśnie i Kitusia i Marysia dostały kryształów w moczu. Było to rok po sobie, ale jednak właśnie wtedy kiedy dostawały Purizon. Ale jest to niezwykle apetyczna karma dla kotów i nie dziwne, że nie umieją się od niej oderwać. Moje też tak szalały na jej punkcie :)
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Pon paź 24, 2016 5:15 Re: Pixie, Coco, Nitka - Bure Trio wita - zlot kociar??

Dyktatura pisze:Z Martą dziś debatowałyśmy nad miejscem spotkania i wypada, że jednak najwygodniej u Was. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

W sensie na Śląsku :ok:
"Dom należy do kotów. My tylko spłacamy kredyt"
Obrazek

Moli25

Od: Pon gru 22, 2014 21:40

[poprzednia][następna]