Zuzia i Pola po raz 33

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lis 10, 2015 8:28 Re: Zuzia i Pola po raz 33 BARDZO POTRZEBNE KCIUKI !!!

Dziś moja królewna obudziła mnie po 7 rano. Zaprosiłam ją na kołderkę i było ponad pół godz. mizianka, drapanka i przytulanka ...oczywiście nie zapomniałam o buziaczkach w łepek, nosek, brzusio i łapeczki. Gdy tylko dotknęłam ją zaczynała mruczeć jak nakręcona.
Moja słodka ukochana Zuzia.
Po pieszczotkach obie dostały śniadanko.
Pola znów śpi na mnie prawie całą noc.
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Wto lis 10, 2015 8:36 Re: Zuzia i Pola po raz 33 BARDZO POTRZEBNE KCIUKI !!!

Każdy człowiek z wyobraźnią i współczucie zrozumie Twoją Mamę.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Wto lis 10, 2015 8:43 Re: Zuzia i Pola po raz 33 BARDZO POTRZEBNE KCIUKI !!!

MalgWroclaw pisze:Każdy człowiek z wyobraźnią i współczucie zrozumie Twoją Mamę.

Ja ją w 100% rozumiem.
Przykład z wczoraj : przyszła moja koleżanka bo mama obiecała jej aloesa . Posiedziała, pogadała i koło 20.30 zaczęła się zbierać i ja przy okazji też. Gdy już byłam ubrana i poszłam się pożegnać mój tata zażyczył sobie by mu jeszcze nalać coli do buteleczki żeby miał na noc, postawiła krzesło w innym miejscu, przestawiła kule bo w miejscu w którym leżały nie mogą leżeć ......i pewnie jeszcze by coś wymyślił tylko koncepcji mu brakło.
Mama ma tak na co dzień przed każdym wyjściem z domu.
Obrazek

Ewa L.

Post » Wto lis 10, 2015 10:00 Re: Zuzia i Pola po raz 33 BARDZO POTRZEBNE KCIUKI !!!

Ewunia - cierpliwości, uśmiechu i chwil wytchnienia. Dobrze, że kotełki dbają o Ciebie i o to, byś nie była smutna. Dobre z nich Futerka :)

FElunia

Od: Wto kwi 14, 2015 15:11

Post » Wto lis 10, 2015 10:04 Re: Zuzia i Pola po raz 33 BARDZO POTRZEBNE KCIUKI !!!

Ja rozumiem twoją Mamę. Pamiętam co miała moja ciocia, jak musiała opiekować się babcią. Babcia nie kontaktująca, ale na chodzie, trzeba było stale mieć ją na oku, bo mogła wyrwać gniazdko ze ściany, ściągnąć coś sobie na głowę, zrzucić garnek z kuchenki itp. Ani chwili wytchnienia.
Mam nadzieję że Tatusiowa noga szybko się zagoi :ok: :ok:
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Wto lis 10, 2015 10:10 Re: Zuzia i Pola po raz 33 BARDZO POTRZEBNE KCIUKI !!!

Ewa L. pisze:Dziś moja królewna obudziła mnie po 7 rano. Zaprosiłam ją na kołderkę i było ponad pół godz. mizianka, drapanka i przytulanka ...oczywiście nie zapomniałam o buziaczkach w łepek, nosek, brzusio i łapeczki. Gdy tylko dotknęłam ją zaczynała mruczeć jak nakręcona.
Moja słodka ukochana Zuzia.
Po pieszczotkach obie dostały śniadanko.
Pola znów śpi na mnie prawie całą noc.

takie chwile z kotkami pozwalają się odstresować :)

dużo wytrwałości życzę :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Wto lis 10, 2015 11:16 Re: Zuzia i Pola po raz 33 BARDZO POTRZEBNE KCIUKI !!!

Trzymam kciuki nieustająco. Łatek chyba na stałe przeprowadził się do Kuby. Już dawno z nami nie spał :( Za to Tośka przyłazi w nocy i każe się głaskać. Marcelina kładzie się w nogach..

maciejowa

Od: Pt lut 27, 2009 22:29

Post » Wto lis 10, 2015 14:23 Re: Zuzia i Pola po raz 33 BARDZO POTRZEBNE KCIUKI !!!

Ewa L. pisze:Moja słodka ukochana Zuzia.

taaaaa :twisted:
Ewa L. pisze: ...oczywiście nie zapomniałam o buziaczkach w łepek, nosek, brzusio i łapeczki. Gdy tylko dotknęłam ją zaczynała mruczeć jak nakręcona.

o wszystkim pamiętałaś ?
o co chodzi ?
Ty już wisz :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Wto lis 10, 2015 17:12 Re: Zuzia i Pola po raz 33 BARDZO POTRZEBNE KCIUKI !!!

I ode mnie głaski i buziaczki w łepki dla Zuzi i Poli :) :201461 :201461 :201461 :201461
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Wto lis 10, 2015 17:32 Re: Zuzia i Pola po raz 33 BARDZO POTRZEBNE KCIUKI !!!

Cześć Ewuś :D :D :D
a Ty jak sie czujesz? jak Twoje zdrówko ?
Obrazek

agusialublin

Od: Nie lip 29, 2012 20:27

Post » Wto lis 10, 2015 20:12 Re: Zuzia i Pola po raz 33 BARDZO POTRZEBNE KCIUKI !!!

Jak zwykle dziękuję wszystkim za pamięć i kciuki. Cierpliwość to coś czego mnie i tacie zawsze brakowało tylko ja potrafiłam to ukryć a on nie.
Tata czuje wdzięczność że poświęcam mu czas i spędzam go z nim a ja uważam to za coś naturalnego . Dzięki temu mam u niego posłuch i przynajmniej stara się być jak najmniej kłopotliwy choć nie zawsze mu to wychodzi.
Dziś mama troszkę polatała niczym psiak spuszczony ze smyczy ( sory za porównanie ) jak wyszła koło 11 tak wróciła prawie koło 15 . Obleciała chyba wszystkie sklepy na osiedlu od Netto, Aldi, Biedronki po Inter Marche i Kauflanda a na Stokrotce skończywszy. To był jej wolny czas na odpoczynek. Na tatę mam najlepszy sposób mianowicie kładę się koło niego i gadamy. Wtedy wierci się wprawdzie ale nie łazikuje i nie obciąża nie potrzebnie kolana. Dziś u nas pogoda pod zdechłym azorkiem - pizga jak w kieleckim i co chwilę pada. Dzięki temu noga mnie rwie jak diabli i co chwilę pobolewa głowa. Dobrze że choć ciśnienie wróciło do normy.
Jutro mam trochę luzu bo mama nigdzie nie wychodzi bo sklepy pozamykane ze względu na święto i ma przyjść kuzynka taty z mężem w odwiedziny więc ja mogę przyjść sobie dopiero po południu. Poza tym jutro jest maraton Gwiezdnych Wojen wszystkie 6 części i bardzo chciałabym je zobaczyć. Na Gwiezdnych Wojnach i Imperium kontratakuje byłam w kinie jako nastolatka w latach 80 ubiegłego wieku. Fajnie będzie wrócić do tych czasów i zobaczyć wszystkie części razem. A jutro będę miała po temu okazję z której zamierzam skorzystać. Tak więc z tata jestem umówiona na popołudnie.
Obrazek

Ewa L.

Post » Wto lis 10, 2015 20:37 Re: Zuzia i Pola po raz 33 BARDZO POTRZEBNE KCIUKI !!!

gdzie są te Gwiezdne Wojny, które uwielbiam , a szczególnie Hana Solo :D
Obrazek

wiesiaczek1

Od: Nie kwi 10, 2011 21:23

Post » Wto lis 10, 2015 21:00 Re: Zuzia i Pola po raz 33 BARDZO POTRZEBNE KCIUKI !!!

Ewa,
Rodzice napewno sa wdzięczni ze jesteś z Nimi, towarzystwo dobre to najlepsze lekarstwo.
Mama odpocznie, ja tez lubie czasami tak bez celu połazić po sklepach, ot tak by nie myślec o codzienności, wyłączyć sie.
Całuje Kotki w łepetynki :201461 :201461
"Dom należy do kotów. My tylko spłacamy kredyt"
Obrazek

Moli25

Od: Pon gru 22, 2014 21:40

Post » Wto lis 10, 2015 21:15 Re: Zuzia i Pola po raz 33 BARDZO POTRZEBNE KCIUKI !!!

wiesiaczek1 pisze:gdzie są te Gwiezdne Wojny, które uwielbiam , a szczególnie Hana Solo :D

Jutro od 6,30 na AXN.
Obrazek

Ewa L.

[poprzednia][następna]