WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- a życie sobie płynie...

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon mar 17, 2014 18:54 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- potrzebujemy wsparci

Kula Puchu to super pomysł. W wersji hawajsko-japońskiej też. Pomijając chwilę zażenowania u weta. Jakkolwiek od razu objawił się tu mój wredny charakter, bo sobie pomyślałam, że jestem sobie w stanie wyobrazić że wołam "Chodź tu, Gruba Doopo", czy "Chodź tu, Kupo Kłaków", ewentualnie jak obecnie "Chodź tu, mały gnomie", ale "Chodź tu, Kulo Puchu" jakoś nie.
O Chmurce też myślałam. Ale za mało księżniczkowe.
Zagraniczne, zwłaszcza anglojęzyczne, budzą mój patriotyczny opór.
Na szczęście czas na rozważania mam do czwartku, kiedy trzeba będzie podać jakieś imię u weta. I jeśli będę w żartobliwym nastroju, będzie to Królewna Śnieżka! No bo w końcu ile razy trafia się kot, któremu można nadać takie imię.

Zresztą srebrnemu w końcu nie nadałam imienia i o ile wiem, to obecni opiekunowie też jeszcze niczego nie wymyślili.

Ale tak naprawdę to imię dla niej samo mi się narzuciło, zaraz gdy tylko ją zobaczyłam. Tylko walczę, bo mało praktyczne. Tak jak w przypadku Korneliusza. On wyglądał jak Korneliusz i już. Ona wygląda jak Kornelia siostra Korneliusza.
Rodzina Korneliuszy to bardzo porządna rodzina: sika tylko do kuwety, nie kłóci się z innymi kotami, ogólnie zachowuje stoicki spokój, nie drze zbyt dużo ryja bez powodu, je z właściwym entuzjazmem (jakkolwiek biała nie), ma futro koloru śmietany i taki kartoflowaty pysk w dodatku z totalnie zniesmaczonym wyrazem.
Obrazek Kawunia?

koteczekanusi

Od: Pon sty 07, 2008 12:03

Post » Pon mar 17, 2014 18:56 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- potrzebujemy wsparci

moś pisze:Obrazek

O, widzę, że ktoś tak jak ja jest entuzjastą miseczek Karlie!
Obrazek Kawunia?

koteczekanusi

Od: Pon sty 07, 2008 12:03

Post » Pon mar 17, 2014 19:04 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- potrzebujemy wsparci

nigdzie już tych miseczek dostać nie można :(
a darmozjady tłuką :twisted:
zostało mi już tylko 25 sztuk

wklejam rozliczenie zgodnie z obietnicą

do tej pory otrzymałam następujące wpłaty:
Fairej 50 zł
Cairo 50 zł
Kotkins 50 zł
Anulka111 50 zł
ARG z Lublina 25 zł
DAR z Warszawy 50 zł

oraz od dwóch osób proszących o nieujawnianie nicków
130 zł
100 zł

Razem 505 zł

kotkę kupiłam za 400 zł, 105 zł przesyłam do Neigh jak tylko mi poda nr konta
jutro niebieska ma obstalowaną wizytę u wet

Kotkins zmień tytuł proszę i podaj stronę z rozliczeniem
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Pon mar 17, 2014 19:05 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- potrzebujemy wsparci

moś pisze:O, Nadusia, nie masz fot z DS? :wink:

jakoś nie :twisted:
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Pon mar 17, 2014 19:07 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- potrzebujemy wsparci

Hm, musze wyciągnąć wnioski tam gdzie trzeba 8)
Żegnaj Budusiu......tęsknimy

moś

Od: Wto lip 06, 2004 16:48

Post » Pon mar 17, 2014 19:59 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- potrzebujemy wsparci

cos tam poszlo do Neigh:)

Trzymam czarowne kciuki za Niebieska Małą Biedę:)

ps. mała bieda- czyz to nie piekne imie by bylo?

co do imion- u mnie jest kotka rezydentka z nadanym imieniem Zara- ale po domowemu jest Zaraza, z charakteru jest Zaraza, choc w sumie to calkiem mila kotka :))
dom bez kota to nie domObrazek
ObrazekObrazekKarolObrazekZara
Wesemir[*]zawsze bede tesknic.

alma_uk

Od: Pt lut 18, 2011 19:03

Post » Pon mar 17, 2014 20:05 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- potrzebujemy wsparci

koteczekanusi pisze: Pamiętajcie, że kota jednak trzeba jakos wołać i nie powinno to powodować jego kompleksów wśród innych kotów.

Arabella - to była porządna, swojska i czeska księżniczka :wink:

Ja-smina

Od: Nie maja 19, 2013 3:39

Post » Pon mar 17, 2014 21:19 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- potrzebujemy wsparci

bardzo prosimy osoby o podanie nicków ew. jesli nie chcą - to będa figurować jako:

Małgosia Ludmiła z Wrocka
Magda R-C z Wawy
Irena z Wrocka

Jutro zamieścimy rozliczenie. O 18. 20 mamy wizytę u weta - zrobimy na bank badania + testy.
W czwartek do weta umówione jest Białe Nadal Bezimienne

Dziewczyny bez wielkich słow - DZIĘKUJEMY.........bo co więcej mozna napisać. Na badania mamy.

Doniesienia z frontu: jedzenie z "w ciągu dnia" - jednak nie znikneło. Dziecko Młodsze myślało, ze zjedzone, bo malutko w misce było , ale tyle własnie zostawiłam.

Poza tym - kota sobie wzięłam na kolana. Głaskana i drapana przytulała się do ręki. Zjadła z tejże ręki karmiona dwa kawaleczki kurczaka. Tak z rozpędu zjadła. Reszte w misce olała i zwiała za biurko, ale już łypała zza niego. jednym słowem malusi kroczek do przodu.......
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Pon mar 17, 2014 21:23 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- potrzebujemy wsparci

Z innej beczki Pyza ( pamiętacie o kim mowa? - taka szara zwykła, pyzata ) ma hmm noo jakby zalążek czegoś ma. Dom zabezpiecza okna.......PA w planach. W kazdym razie jesteśmy po słowie wstępnym:-)

PA robi Kotkins........pozyjemy, zobaczymy. Cieszyć się nie ma z czego, ale pomyśleć ciepło.....mogłybyście.

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Post » Pon mar 17, 2014 21:25 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- potrzebujemy wsparci

Neigh, pewnie myślisz o tym i nie warto ci przypominać, ale jakbyś przypadkiem przypadkiem zapomniała o tym, to może by miaukunce przy pierwszej okazji zbadać kupala na obecność robali? Tzn. jak już walnie kupala.
Byłoby wiadomo, co ewentualnie w kocie siedzi...
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Pon mar 17, 2014 21:28 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- potrzebujemy wsparci

Dalia- a na jaki mam zmienić tytuł??
"Wszystkie koty jamnika Melona" są nietykalne.
Niewiele więcej się zmieści...

Casicy wobec tego dziękujemy za podzielenie się z nami wątpliwościmi moralnymi.
TAAAAK!!! Wzięłam te moje persy albowiem chciałam tanim kosztem pozyskać koty w typie rasy!!!
TANIM KOSZTEM. Zwłaszcza ten "tani koszt" mnie ubawił.
Po pachy że tak powiem...

Jak to mówią :...a karawana jedzie dalej...

Koteczkowianusi zasię dziękujemy jeszcze bardziej za wyrażenie naszego zdania w sposób prosty i przystępny.
Pięć punktów. I kredki.

Zaś biała kotka wygląda na Adelkę, jest prawie identyczna z Amelką. Siczkowanie nie musi iść w pakiecie.
Amelka jest...hmmm...wyjątkowa.
Jeśli jeszcze raz napiszesz ,że my się CIESZYMY z tej jakże uroczej cechy to Ci ją prześlę DHL-em.
Wszak ŚWiAT JEST KUWETĄ!!!!

WSZYSTKIM bardzo dziękujemy za wpłaty dokonane oraz przyszłe.

Wykazałam się też wieśniactwem ,że aż HEJ.
Nie podziękowałam bowiem Arcanie, która przejechała się na wycieczkę krajoznawczą do Poznania w celu przewiezienia naszych wrednie (jakże wrednie!) wykupionych kotów.
DZIĘKI WIELKIE!!

A nazwijmy jakiegoś kota Tykwa, cooo..????

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Pon mar 17, 2014 21:31 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- potrzebujemy wsparci

Neigh pisze:W czwartek do weta umówione jest Białe Nadal Bezimienne

Białe bezimienne =Beza :idea:

Bolkowa

Od: Pon gru 03, 2007 20:29

Post » Pon mar 17, 2014 21:31 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- potrzebujemy wsparci

MB&Ofelia pisze:Neigh, pewnie myślisz o tym i nie warto ci przypominać, ale jakbyś przypadkiem przypadkiem zapomniała o tym, to może by miaukunce przy pierwszej okazji zbadać kupala na obecność robali? Tzn. jak już walnie kupala.
Byłoby wiadomo, co ewentualnie w kocie siedzi...

Na razie to musi pojawić się kupal. Co moze nastapić za dni kilka........żeby wyprodukować, to trzeba mieć najpierw z czego.

Obrazek

Neigh

Post » Pon mar 17, 2014 21:32 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- potrzebujemy wsparci

Bolkowa pisze:
Neigh pisze:W czwartek do weta umówione jest Białe Nadal Bezimienne

Białe bezimienne =Beza :idea:

Bolkowa daj pyska:-) Idziesz tropem moich myśli:-)

Aaa Izka53 - Arcana wycałowana została. W nagrode dostałam poznańskiego pączka:-)

Obrazek

Neigh

Post » Pon mar 17, 2014 21:34 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- potrzebujemy wsparci

Ku La Puhu!
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

[poprzednia][następna]