Opowieść o Kocie-Ikonie. Trzeci raz, a wciąż sztuka

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie cze 29, 2014 22:55 Re: Opowieść o Kocie-Ikonie. Pierwszy jubileusz!

naprawdę się w tym semestrze nie obijałaś - szacun wielki :201494

ciesz się wakacjami - jakoś to będzie z tym egzaminem :wink:
Urwis [*] 01.03.2014 r.; Franek [*] 07.11.2014 r.; Młody zaginął 24.09.2019 r.; Adek [*] 08.03.2020 r.; Morf [*] 02.06.2021 r.; Kotka Polka zaginęła w lipcu 2022 r. - kiedyś się spotkamy

isabell36

Od: Pt gru 25, 2009 17:56

Post » Nie cze 29, 2014 22:55 Re: Opowieść o Kocie-Ikonie. Pierwszy jubileusz!

Urwis [*] 01.03.2014 r.; Franek [*] 07.11.2014 r.; Młody zaginął 24.09.2019 r.; Adek [*] 08.03.2020 r.; Morf [*] 02.06.2021 r.; Kotka Polka zaginęła w lipcu 2022 r. - kiedyś się spotkamy

isabell36

Od: Pt gru 25, 2009 17:56

Post » Pon cze 30, 2014 0:01 Re: Opowieść o Kocie-Ikonie. Pierwszy jubileusz!

jeszcze piszę prace, które miałam oddać do tego piątku, co już był, a najlepiej to w ogóle tak z miesiąc temu :lol:

w ogóle jakieś zamówienia na pocztówki? AYO, ktoś coś? kilka przykładowych zasugerowałam ;)
(tak, lubię pisać na zamówienie i pod taką narzuconą inspirację - im bardziej odjechany pomysł i im więcej kolorowych elementów, tym szybciej powstaje historia :mrgreen: )
czynię banerki, na przykład takie jak te poniżej. jeśli potrzebujesz - ślij PW, zaradzimy.
Obrazek Obrazek

Maupa

Od: Pon cze 04, 2012 23:38

Post » Pon cze 30, 2014 8:50 Re: Opowieść o Kocie-Ikonie. Pierwszy jubileusz!

To o tej świadomości mnie interesuje 8)
I dom zarośnięty bluszczem.
Skoro już pytasz oczywiście, bo ja czekam na każdy Twój pomysł. :wink:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Śro lip 30, 2014 9:14 Re: Opowieść o Kocie-Ikonie. Pierwszy jubileusz!

(miesiąc niezaglądania na własny wątek później)

są wakacje, a ja mam mniej czasu niż w trakcie roku akademickiego :roll:
kot mieszka teraz głównie z babcią - trochę podtył, ale już nie jest takim żarłokiem jak rok temu i podtył mniej. najwyżej będę go odchudzać po powrocie, co zrobić. żyje i ma się dobrze, kocha wszystkich, tęsknię za nim. ja siedzę na praktykach w Warszawie, a widziałam go w zeszły weekend. bardzo go ucieszyła ta niespodziewana wizyta ;)

a poza tym rozważam ważną zmianę w życiu, czyli adopcję psa... nigdy nie opiekowałam się psem i trochę się boję, chociaż nie wiem, czego. najbardziej chyba tego, że teraz mieszkam w domu z ogródkiem, ale co zrobię, jak się wyniosę do niedużego mieszkania za 3-4 lata? bo prawdopodobnie wtedy się wyprowadzę od babci i nie wiem jeszcze, gdzie trafię. z jednej strony wydaje mi się, że to unieszczęśliwianie zwierzaka, a z drugiej nawet małe mieszkanie jest większe od boksu schroniskowego. i spacery są częstsze :f

a, no i nie wiem, co Łajza na psy - na ludzi z psami bardzo ok, zero zawahania, ale nie spotykałam go z psem jeszcze.
czynię banerki, na przykład takie jak te poniżej. jeśli potrzebujesz - ślij PW, zaradzimy.
Obrazek Obrazek

Maupa

Post » Śro lip 30, 2014 9:50 Re: Opowieść o Kocie-Ikonie. Pierwszy jubileusz!

Powiem Ci co u mnie przeważyło przy decyzji kot czy pies.
Mimo tego, że psów miałam kilka i opieka nad nimi to dla mnie nic nowego, to jednak wyobraziłam sobie, że zostawiam zwierzaka na 10 godzin samego w domu, bez mozliwości zwykłego wysikania się.
Jeśli na pytanie "czy jestem w stanie tak to urządzić, żeby nie siedział w domu SAM całymi dniami?" odpowiesz TAK, to reszta furda i kwestia logistyki. Kota masz na tyle młodego, że jesli ogólnie jest przyjazny światu, to może nie być żadnego problemu.
No i chyba lepiej, żeby ten pies to nie był dog arlekin :wink:

Tak to widzę Siostro :smokin:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Post » Śro lip 30, 2014 9:54 Re: Opowieść o Kocie-Ikonie. Pierwszy jubileusz!

przez najbliższe trzy lata TAK, jestem w stanie to urządzić tak, żeby nie siedział sam dłużej jak 5-6 godzin - nawet jak odpukać babci coś się stanie, dopóki jestem na studiach, to siedzę w domu dużo częściej niż nie siedzę. a trzy lata to chyba dużo czasu? z jednej strony tak, dla psa tak, a z drugiej przecież umiem przewidywać i w dalszych okresach.
to samo było przy kocie - Łajza jest bardzo towarzyski i on usycha bez człowieka, nie wytrzymałby sam dłużej niż dnia, dwóch. i to w dużych odstępach czasu.
Obrazek Obrazek

Maupa

Post » Śro lip 30, 2014 9:59 Re: Opowieść o Kocie-Ikonie. Pierwszy jubileusz!

No to myślę, że możesz zaryzykować :wink:
Tylko może jeszcze porozmawiaj z kimś, kto ma doświadczenie w dopsianiu kota/dokacaniu psa :wink: bo na ten temat nie wiem nic, ale masz przecież fundacyjne koleżanki. Jedno, co mi przychodzi pozytywnego do głowy, to właśnie młody wiek i towarzyski charakter Twojego kota.
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Post » Śro lip 30, 2014 10:02 Re: Opowieść o Kocie-Ikonie. Pierwszy jubileusz!

pies, wokół którego się kręcę, też jest łagodny i uległy - co przy łagodnym i uległym kocie rokuje raczej dobrze.
psa i dwa koty ma moja najbliższa przyjaciółka, u nich nie było żadnych problemów przy zachowaniu podstawowej zasady, że koty zawsze mają się gdzie ukryć. w praktyce wygląda to tak, że koty biegają gdzie chcą, a psu wolno poruszać się tylko po parterze (bez wstępu na wyższe piętra). Haker jest długowłosym owczarkiem niemieckim, wychował się od szczeniaka z dwoma rosyjskimi niebieskimi i do dziś mu się wydaje, że waży 3 kg, jak się zapędzi w zabawie... :)

no i oczywiście o kocie i potrzebie sprawdzenia psa na koty poinformowałam schronisko.
Obrazek Obrazek

Maupa

Post » Śro lip 30, 2014 10:44 Re: Opowieść o Kocie-Ikonie. Pierwszy jubileusz!

No to teraz pokaż tego wybrańca :twisted:

Bo coś czuję skórą, że i tak jestes już zdecydowana :smokin:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Post » Śro lip 30, 2014 11:07 Re: Opowieść o Kocie-Ikonie. Pierwszy jubileusz!

:lol:
najlepiej zajrzeć na wydarzenie na fb, bo jest bardziej aktualne niż opis na stronie schroniska. jest publiczne.
https://www.facebook.com/events/4476407 ... 6/?fref=ts

http://schronisko.info.pl/adopcje/daj-dom/james-detail
Obrazek Obrazek

Maupa

Post » Śro lip 30, 2014 11:34 Re: Opowieść o Kocie-Ikonie. Pierwszy jubileusz!

Duuuuży 8O

Ale oczy ma rzeczywiście niesamowite :1luvu:
Znacie się osobiście?
Pertraktujesz już?
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Post » Śro lip 30, 2014 14:27 Re: Opowieść o Kocie-Ikonie. Pierwszy jubileusz!

z kim? :lol: mama jest na tak, babcia na razie nie musi wiedziec, a do schroniska napisalam z watpliwosciami i wszystkim dzis rano. Znamy sie przz siatke - nie zabieralam go na spacer, jak bylam tam na wolontariacie.
Obrazek Obrazek

Maupa

Post » Śro lip 30, 2014 14:49 Re: Opowieść o Kocie-Ikonie. Pierwszy jubileusz!

Chodziło mi o schronisko właśnie.
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Post » Śro lip 30, 2014 14:50 Re: Opowieść o Kocie-Ikonie. Pierwszy jubileusz!

dam znać, jak mi odpiszą i się czegoś dowiem... xd
Obrazek Obrazek

Maupa

[poprzednia][następna]