Beeju, Guree, Natalia i Kacperek [*] część II - smutno...

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob gru 27, 2014 17:44 Re: Beeju, Guree, Kacperek i Natalia - część II - kulinarnie

Szpagat to jeszcze z czasów gdy tańczyłam, wtedy umiałam jeszcze położyć się na nodze "z przodu", albo ugiąć tylną i dotknąć głową stopy ;)

A ze od jakiegoś czasu biegami, to kondycja nie taka zła ;)

Jedyne, co mnie wkurza na tych zdjęciach, to kiecka mnie poszerza.... Tam jest ileś warstw materiału, zwłaszcza w okolicy brzucha, bioder itd, i dodaje mi dobre kilka cm.... A miejscami warstwy tkaniny wyglądają jak fałdki.. :evil:
W chwili obecnej mieszczą się do spodni rozmiar 36, więc chyba aż taka gruba jak na tych zdjęciach nie jestem... :roll:

I przy okazji, wszystkim podczytywaczom, którzy mają do mnie cierpliwość (i reszcie też :p) życzę spóźnione wszystkiego najlepszego i wesołego poświętach :oops: :1luvu:

charm

Od: Nie paź 26, 2008 20:07

Post » Śro gru 31, 2014 14:00 Re: Beeju, Guree, Kacperek i Natalia - część II - kulinarnie

Obrazek
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Wto sty 06, 2015 23:35 Re: Beeju, Guree, Kacperek i Natalia - część II - kulinarnie

puk puk ?
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Śro sty 07, 2015 14:59 Re: Beeju, Guree, Kacperek i Natalia - część II - kulinarnie

Rozmiar 36 to dla mnie jakaś abstrakcja 8O
Ja nawet jako podlotek startowałam z 38. Ale ja jestem niemała wzrostem i z grubej kosci ciosana :twisted:

Wszystkiego Dobrego w Nowym ! :1luvu:
Obrazek

psiama

Od: Czw maja 07, 2009 13:19

Post » Czw sty 08, 2015 10:53 Re: Beeju, Guree, Kacperek i Natalia - część II - kulinarnie

A ja miałam sezon w rozmiarze 36 :wink:
Właśnie w sytuacji życiowej tego samego typu - pisałam dyplom, wychodziłam za mąż i przeprowadzałam się na drugi koniec Polski, finiszując między datami 18-26-30 tego samego miesiąca, nawet kieckę ślubną trzeba było zwężać w ostatniej chwili :twisted:
Nie zawiszczaj psiamo - po roku wyrównałam do 38/40 i na długie lata tak mi zostało, ale to nie w tym stuleciu było :smokin:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Czw sty 08, 2015 15:36 Re: Beeju, Guree, Kacperek i Natalia - część II - kulinarnie

Nieźle ! :D
A przed slubem jest zawsze tyle jazdy, że prawie kazda ma za dużą kiecę i trzeba poprawiać. Też mnie krawcowe opinkalały, że wszystko zwężać muszą.
Miałam świetną figurę jeszcze przed ciążą, zdobyłam na studiach na jednym balu miss dekoltu :mrgreen: .
Czasem tak sobie myśle, czy da się jakimś sposobem (dieta, ćwiczenia) dojść do tych samych gabarytów.
Czy to w ogóle jest możliwe ?
Nie znam nikogo komu by się to udało. Znam wielu, co schudło, owszem, ale ciało nie wygląda już tak jak kiedyś, jakby się przestawia, składamy się z wiekiem, że o skórze nie wspomnę.

To by wszak niosło prosty wniosek - nie ma coi się za bardzo starać i tak nie będzie jak było :twisted:
Obrazek

psiama

Post » Pt sty 09, 2015 8:08 Re: Beeju, Guree, Kacperek i Natalia - część II - kulinarnie

Ja też znam parę takich osób, które wróciły do młodzieńczych rozmiarów, ale - jak słusznie zauwżyłaś - nie da się cofnąć czasu i ciało się po prostu zmienia, a po 40 wręcz nie należy przesadzać, bo na rysopis się rzuca :smokin:
Ja postawiłam na konserwację tego co zostało i jeszcze nadaje się do pokazania, a jak przy okazji gdzieś z czegoś się zjedzie, to tylko się cieszyć.
I tego się trzymamy. :smokin:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Post » Pt sty 09, 2015 15:34 Re: Beeju, Guree, Kacperek i Natalia - część II - kulinarnie

Konserwacja tego co zostało - to mi się bardzo podoba :twisted: :ok:
Ale prawda - samo życie ...

Charm widzę gdzies daleko, może narty ?
Obrazek

psiama

Post » Nie sty 18, 2015 19:35 Re: Beeju, Guree, Kacperek i Natalia - część II - kulinarnie

Nie jeżdżę na nartach ;)
Tzn już nie.... Kolejnego szycia moje kolano by nie przetrwało... :(

Ale biegami, i to sporo - idę wg planu treningowego, 19.04 Cracovia Maraton :strach:

Plus taki, że waga spada mimo jedzenia baaaardzo dużo, doszłam do figury z czasów studenckich, jeszcze parę cm i dojdą do wniosku, że jest zupełnie ok :ryk:
I nawet cycki odrobinę zmalały :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Tylko czasu bardzo brakuje :(

charm

Post » Nie sty 18, 2015 19:40 Re: Beeju, Guree, Kacperek i Natalia - część II - kulinarnie

Ale za to wrzuca zdjęcie z sylwestra....
Wszelakie uwagi na temat mojego zdrowia psychicznego lub jego braku.... są.... chyba prawdziwe.... :ryk:

Miniatura, żeby ktoś nie zszedł na zawał.....

Obrazek
Po kliknięciu większe :mrgreen:

charm

Post » Pon sty 19, 2015 11:24 Re: Beeju, Guree, Kacperek i Natalia - część II - kulinarnie

Morsica :mrgreen:
A na poważnie to łał :ok:

Ja chwała mogę jeździć na nartach, ortopeda zadbał tylko o wsparcie , mam świetną ortezę i już kilka narciarskich udanych wypadów w tym roku :1luvu:
Obrazek

psiama

Post » Pon sty 19, 2015 11:42 Re: Beeju, Guree, Kacperek i Natalia - część II - kulinarnie

No SZACUN PANI 8O :ok:

AniHli też się w tym roku zanurzyła. 8)
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Post » Nie sty 25, 2015 18:48 Re: Beeju, Guree, Kacperek i Natalia - część II - kulinarnie

psiama pisze:Morsica :mrgreen:
od sylwestra ;)
Jeszcze tż muszę namówić ;)
AYO pisze:No SZACUN PANI 8O :ok:

AniHli też się w tym roku zanurzyła. 8)
to znaczy, że nie jest ze mną tak "źle" - tzn nie tylko ja mogę być określana jako "wariatka" - i dobrze mi z tym ;)

A tak serio - genialne doświadczenie, poleceń bardzo :)
I paradoksalnie dużo łatwiej zanurzyć się niż latem, bo woda jest sporo cieplejsza niż temperatura otoczenia ;)

charm

Post » Nie sty 25, 2015 18:52 Re: Beeju, Guree, Kacperek i Natalia - część II - kulinarnie

psiama pisze:Ja chwała mogę jeździć na nartach, ortopeda zadbał tylko o wsparcie , mam świetną ortezę i już kilka narciarskich udanych wypadów w tym roku :1luvu:
:) patrząc za okno pogoda na narty jeszcze długo będzie ;)
Narty są tajne, choć ja już nie planuje - za duże ryzyko dla kolana, i wiem, że mogli by mnie już nie poskładać ;)
Aczkolwiek dobra orteza daje bardzo dużo :)
Tylko się nie przywiązuj do niej, bo za długo w ortrezie może powodować osłabienie mięśni, a mięśnie są bardzo ważne i trzeba je wzmacniać :)

charm

Post » Pon sty 26, 2015 11:10 Re: Beeju, Guree, Kacperek i Natalia - część II - kulinarnie

Dzięki za uwagi - zgadzają się z tym co mówi mój ortopada :)
Ja jej używam tylko na nartach, czasem rowerze i planowanej długiej jeździe w korkach (częste sprzęgło nie lubi się z moim kolanem).

Zawsze mnie "morsizm" kręcił, ale niestety mój TZ też z paniką w oczach traktuje te wynurzenia.
Kciuki za wytrwałość :ok:
Widzę ostro się za zdrowie wzięłaś :ok:
Obrazek

psiama

[poprzednia][następna]