DO ZAMKNIĘCIA: Co Dranie to Dranie. I jeszcze Totka z astmą.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lip 25, 2010 8:21 Re: Co Dranie to Dranie. Irysek zwany Malutem :) Fotki s. 74.

Marcelibu pisze:
Wielbłądzio pisze:Zupełnie jak Marcelibu: marmurka nie chce, króweczka nie chce... Rudego Ci jakiegoś zorganizować :roll: ?

Na razie mam full opcję :mrgreen: . 3 + 1 w S(tałym) DT u Ciebie to razem całkiem niezły wynik.

:mrgreen: :wink:

bubor

Od: Czw maja 24, 2007 18:25

Post » Nie lip 25, 2010 20:59 Re: Co Dranie to Dranie. Irysek zwany Malutem :) Fotki s. 74.

No tak, Wy tu się szczerzycie, a marmurek nadal u mnie i nadal leje na potęgę :roll:
Dziś przy sprzątaniu znalazłam ze trzy czy cztery podlane miejsca, klęłam jak szewc, mam dosyć :(

Malutek biega i bawi się jak mała szalona iskierka, żal mi go, że od jutra znów będzie siedział po 9 godzin dziennie w zamknięciu :( No ale Burasica jest podła, dzisiaj na moich oczach przywaliła maleńkiemu łapą (w nagrodę ja też jej 'dla przykładu' przywaliłam łapą w chwilę potem, a co :twisted: ), nie mogę zostawiać go w jej zasięgu na czas swojej nieobecności w domu :(
Jutro albo pojutrze idziemy się zaszczepić.

Jak to cudownie, że pogoda znormalniała. Tylko dlaczego mimo to dzisiaj czuję się tak fatalnie, jak dawno już się nie czułam :roll: ... ?
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Nie lip 25, 2010 21:05 Re: Co Dranie to Dranie. Irysek zwany Malutem :) Fotki s. 74.

Może to reakcja na nowego podopiecznego wśród Drańskiego towarzystwa ? :roll:

bubor

Post » Nie lip 25, 2010 21:08 Re: Co Dranie to Dranie. Irysek zwany Malutem :) Fotki s. 74.

bubor pisze:Może to reakcja na nowego podopiecznego wśród Drańskiego towarzystwa ? :roll:

Niestety najprawdopodobniej tak. Obszczywanie zawsze przybiera na sile, kiedy tylko w domu zjawi się jakieś nowe Futro :roll:
Nie powinnam brać tymczasów :(
Ale nie lubię być nieużytkiem... Nie lubię nie pomagać, kiedy mogę pomóc...
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Post » Nie lip 25, 2010 21:18 Re: Co Dranie to Dranie. Irysek zwany Malutem :) Fotki s. 74.

Wychodzi na to że Julian nie wykazuje najmniejszego zrozumienia dla spowodowanych Twym dobrym sercem czynów :roll:

bubor

Post » Nie lip 25, 2010 21:21 Re: Co Dranie to Dranie. Irysek zwany Malutem :) Fotki s. 74.

Bo to zwykły drań jest, zwyczajny tani drań :twisted:

Wielbłądzio

Post » Nie lip 25, 2010 21:29 Re: Co Dranie to Dranie. Irysek zwany Malutem :) Fotki s. 74.

Taki tani to on chyba jednak nie jest :roll: zwłaszcza patrząc z pewnej podlanej perspektywy ........

bubor

Post » Nie lip 25, 2010 21:33 Re: Co Dranie to Dranie. Irysek zwany Malutem :) Fotki s. 74.

bubor pisze:Taki tani to on chyba jednak nie jest :roll: zwłaszcza patrząc z pewnej podlanej perspektywy ........

No fakt. Vitopar, Ajax, proszki do prania i inne takie tanie wcale nie są :twisted: Co gorsza, nie chcą też same przychodzić do domu i samotna stara panna musi je przynosić z Reala własnymi ręcami :roll:

Wielbłądzio

Post » Nie lip 25, 2010 21:37 Re: Co Dranie to Dranie. Irysek zwany Malutem :) Fotki s. 74.

Wielbłądzio pisze:
bubor pisze:Taki tani to on chyba jednak nie jest :roll: zwłaszcza patrząc z pewnej podlanej perspektywy ........

No fakt. Vitopar, Ajax, proszki do prania i inne takie tanie wcale nie są :twisted: Co gorsza, nie chcą też same przychodzić do domu i samotna stara panna musi je przynosić z Reala własnymi ręcami :roll:

Może trzeba by zaprząc szanownego podlewacza do pracy robiąc z niego tragarza owych chemikaliów :mrgreen:

bubor

Post » Nie lip 25, 2010 21:40 Re: Co Dranie to Dranie. Irysek zwany Malutem :) Fotki s. 74.

A jeszcze lepiej, żeby zaczął też sam na to wszystko zarabiać w pocie swojego pasiastego czółka :twisted:

Wielbłądzio

Post » Nie lip 25, 2010 21:43 Re: Co Dranie to Dranie. Irysek zwany Malutem :) Fotki s. 74.

O , to to . W sumie mógłby zarabiać przygotowując próbki do testowania różnych odplamiaczy 8) :wink:

bubor

Post » Pon lip 26, 2010 11:52 Re: Co Dranie to Dranie. Irysek zwany Malutem :) Fotki s. 74.

Nie mogłam spać. Położyłam się przed pierwszą, usnęłam chyba po trzeciej, a o wpół do piątej się obudziłam i nie udało mi się zasnąć przez godzinę albo i dłużej. Skoro nie mogłam spać, zwlekłam się z łóżka wcześniej niż zwykle - co by mieć więcej czasu na zabawę (z) Malutkiem :1luvu:
Dzisiaj idziemy na szczepienie, a za 10 dni - najdalej dwa tygodnie - dziecinek przeprowadza się na stałe do mojej bliskiej koleżanki-kociary :D Koleżanka oprocz stadka własnych darmozjadów ma też w tej chwili chyba 4 tymczasy, z których jednego obiecałam już przejąć. Na moje szczęście kotka. Na moje nieszczęście czarna. Podlotek ok. 3,5 miesięczny.
W najgorszym przypadku, nawety gdyby nikt tej małej nie zechciał... Moi rodzice i tak nie zauważą różnicy liczebnej w czarnych kotach :mrgreen: , podczs gdy Malut zdecydowanie rzucałby się w oczy. Niby jest już jedna krowa, ale Nuśka ZAWSZE ucieka przed gośćmi na szafki pod sufit i jej nie widać, tymczasem Malutek do człowieka lezie :roll: ...
U M. Irysek będzie miał życie jak w Madrycie. To ona zresztą zaraziła mnie kilka lat temu prawdziwym kocim fijołem - wcześniej wydawało mi się, że w domu można mieć tylko jednego - max. dwa koty :ryk: Bardzo bardzo się cieszę, bo mam 100% pewność, że Malut będzie kochany i zaopiekowany przez całe życie, że NA PEWNO nie stanie mu się nic złego... Nie oddałabym go chyba do nikogo obcego, z ogłoszenia - nie umiałabym :oops:

Wielbłądzio

Post » Pon lip 26, 2010 18:22 Re: Co Dranie to Dranie. Irysek zwany Malutem :) Fotki s. 74.

Wspaniałe wieści Wielbłądziu :ok: :ok: :ok: , wszystkiego najlepszego w nowym domu maluszku :D :wink:

bubor

Post » Pon lip 26, 2010 19:25 Re: Co Dranie to Dranie. Irysek zwany Malutem :) Fotki s. 74.

Maluszek podczas całej wizyty w lecznicy mruczał jak stary silnik :wink: Chyba nawet wtedy, kiedy wetka wkłuwała w niego igłę 8O Pani Doktor była zauroczona Malutem, zapytała mnie nawet, dlaczego go sobie nie zostawię :roll:
W nagrodę kupiłam dziecinie promocyjne opakowanie suchego RC. A ponieważ zawsze i wszędzie myślę też o mojej Królewnie, ona również skorzystała: wzięłam dla niej takie samo powiększone opakowanie exigenta. Lubię inwestować w kotecki, nie ma bata :roll: Jak to dobrze, że jutro już pensja...

Po powrocie do domu za jednym posiedzeniem wciągnął zawartość całej saszetki animondy, po czym zwinął się w kłębuszek i słodko śpi. Boję się trochę, jak zniesie to szczepienie, czy nie poczuje się gorzej kiedy będę w pracy... Trudno, jutro od 8 do 16 będę się denerwować na zapas :roll:
Dlaczego muszę go w ogóle oddać, no dlaczego :( ???
Gdyby Marcelibu zabrała SWOJEGO Juliana, Irysek mógłby zostać :twisted:

Korzystając z błogosławionego ochlodzenia, zapisałam się na jutro na 18 do fryzjera. Będę jeszcze piękniejsza 8)

Wielbłądzio

Post » Pon lip 26, 2010 19:28 Re: Co Dranie to Dranie. Irysek zwany Malutem :) Fotki s. 74.

To jest myśl :twisted: , Marcelibu bierz Juliana :mrgreen:

bubor

[poprzednia][następna]