Koci "trójkąt": Kropcia nie żyje. Adolfina w dt

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro gru 03, 2014 19:45 Re: Koci "trójkąt": Kropcia, Tysia i Czaruś. Kropcia nie żyj

mb pisze:Mnie też na razie nie udało się pogodzić się ze śmiercią Kropci.

Nigdy się z tym nie pogodzimy. Pumci - mojej Pumci - nie ma już 10 lat. Wiem, że trzeba pomagać tym, które są ze mną. Ale to nie oznacza zapomnienia.

weatherwax

Od: Pon lip 12, 2004 8:29

Post » Śro gru 03, 2014 20:00 Re: Koci "trójkąt": Kropcia, Tysia i Czaruś. Kropcia nie żyj

weatherwax pisze:
mb pisze:Mnie też na razie nie udało się pogodzić się ze śmiercią Kropci.

Nigdy się z tym nie pogodzimy. Pumci - mojej Pumci - nie ma już 10 lat. Wiem, że trzeba pomagać tym, które są ze mną. Ale to nie oznacza zapomnienia.

Dokładnie. :(
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Pt gru 05, 2014 19:58 Re: Koci "trójkąt": Kropcia, Tysia i Czaruś. Kropcia nie żyj

Jeśli się kogoś kocha, to jego śmierć nie kończy tej miłości. Kocha się nadal.

mb

Od: Czw kwi 13, 2006 5:51

Post » Pt gru 05, 2014 20:09 Re: Koci "trójkąt": Kropcia, Tysia i Czaruś. Kropcia nie żyj

mb pisze:Jeśli się kogoś kocha, to jego śmierć nie kończy tej miłości. Kocha się nadal.
Kocham zwierzęta, każde inaczej bo każde jest inne, każdą śmierć przeżywam inaczej co nie znaczy mniej.
A śmierć bliskich osób...no cóż, swoją babcię tak kochałam i kocham, że mogłabym całować ziemię po której stąpała. :cry:
Zabiło ją auto gdy szła do pracy ostatni rok przed emeryturą, potem miała odpocząć, a życie miała straszne. :cry:
Obrazek Obrazek

Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)

Anna61

Post » Sob gru 06, 2014 11:02 Re: Koci "trójkąt": Kropcia, Tysia i Czaruś. Kropcia nie żyj

mb pisze:Jeśli się kogoś kocha, to jego śmierć nie kończy tej miłości. Kocha się nadal.

Oczywiście!

weatherwax

Od: Pon lip 12, 2004 8:29

Post » Nie gru 07, 2014 17:56 Re: Koci "trójkąt": Kropcia, Tysia i Czaruś. Kropcia nie żyj

Cóż, życie jest, jakie jest.
Nam się często wydaje niesprawiedliwe, ale co my w ogóle wiemy o życiu, czym jest, i dlaczego jest takie.
To jakby zadanie do wykonania. Trzeba sobie radzić z kolejnymi wyzwaniami, najlepiej jak potrafimy, starając się nie krzywdzić nikogo, przynajmniej.

Czaruś i Tysia nadal spacerują po ogródku, mimo niezbyt atrakcyjnej pogody.
Jednak co do Tysi, to jej głównym zajęciem jest rozkoszowanie się legowiskiem parapetowym i spokojem za firanką.
Jest tak szaro, że nawet nie chce się robić zdjęć kotom, które też są szaro-bure i zlewają się z tlem :smiech3:

mb

Post » Pon gru 08, 2014 10:33 Re: Koci "trójkąt": Kropcia, Tysia i Czaruś. Kropcia nie żyj

mb pisze:Czaruś i Tysia nadal spacerują po ogródku, mimo niezbyt atrakcyjnej pogody.
Jednak co do Tysi, to jej głównym zajęciem jest rozkoszowanie się legowiskiem parapetowym i spokojem za firanką.
Jest tak szaro, że nawet nie chce się robić zdjęć kotom, które też są szaro-bure i zlewają się z tlem :smiech3:

U mnie teraz też łażą po dworze co niektóre bardziej na zimno wytrzymałe, bo reszta zaraz wraca, tylko rudzielcowi zimno nie straszne, choć już na noc wraca. :wink:
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Pon gru 08, 2014 13:50 Re: Koci "trójkąt": Kropcia, Tysia i Czaruś. Kropcia nie żyj

Mądry rudzielec, w nocy na pewno nie jest sympatycznie na zewnątrz.
A jeśli w perspektywie ma się ciepłe posłanko, to jest do czego wracać.

Tysia i Czaruś wychodzą i wchodzą, żeby się zagrzać i coś przekąsić, i potem znowu wychodzą i wchodzą, wychodzą i wchodzą....... a ja robię za oddźwiernego :smiech3:

mb

Post » Nie gru 14, 2014 11:18 Re: Koci "trójkąt": Kropcia, Tysia i Czaruś. Kropcia nie żyj

Najnowsze fotki :!:
Koty prowadzą ostatnio zrównoważony tryb życia: trochę relaksują się na parapetach i kanapie, a trochę pracują :wink: w ogródku, w którym panuje jesienna zima.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

mb

Post » Nie gru 14, 2014 19:43 Re: Koci "trójkąt": Kropcia, Tysia i Czaruś. Kropcia nie żyj

Czyżby trawa u Ciebie jeszcze tak pięknie wyglądała? 8O
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Pon gru 15, 2014 10:33 Re: Koci "trójkąt": Kropcia, Tysia i Czaruś. Kropcia nie żyj

Anna61 pisze:Czyżby trawa u Ciebie jeszcze tak pięknie wyglądała? 8O

Tak - w tych miejscach, których koty nie zasikały :ryk:

Na wiosnę czeka mnie renowacja trawniczka.

mb

Post » Wto gru 16, 2014 18:10 Re: Koci "trójkąt": Kropcia, Tysia i Czaruś. Kropcia nie żyj

Jeszcze niedawno:

Obrazek

Przed chwilą:

Obrazek

Opanowałam się jednak ( :crying: :201416 :201488 ) i Czarek nadal jest wśród żywych :smiech3:

mb

Post » Wto gru 16, 2014 18:11 Re: Koci "trójkąt": Kropcia, Tysia i Czaruś. Kropcia nie żyj

oj, oj, oj, :strach:
Obrazek

wiesiaczek1

Od: Nie kwi 10, 2011 21:23

Post » Wto gru 16, 2014 18:15 Re: Koci "trójkąt": Kropcia, Tysia i Czaruś. Kropcia nie żyj

Brzydki kotek, bardzo brzydki! :201488 :oops:
Chodź Marysiu utulam Cię :201481
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Wto gru 16, 2014 18:26 Re: Koci "trójkąt": Kropcia, Tysia i Czaruś. Kropcia nie żyj

Od samego początku przymierzał się do tego wazonu, więc musiała nadejść ta chwila, gdy go wreszcie dopadł.

Czarek Demolka :lol:

Za karę :wink: dostał swoje saszetki z dwugodzinnym opóźnieniem, bo musiałam zrobić solidne sprzątanie: szkło rozprysnęło się po całym pokoju.

mb

[poprzednia][następna]