Cosia,Czitka,Balbi,Mić-idzie jesień!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lut 01, 2014 15:42 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mic- pyszne placuszki błyskawiczne!

Wygląda ciekawie.
Czy Cosia zostawiła coś dla Ciebie?

Wojtek

Od: Śro wrz 03, 2003 3:43

Post » Nie lut 02, 2014 13:48 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mic- pyszne placuszki błyskawiczne!

Truchlej, pies mojego syna, nie chce chodzić na pierwsze spacerki i jest bardzo nieszczęśliwy :roll: :P
Obrazek
Ja chcę do domu!!!!!!!
Obrazek

czitka

Od: Sob lut 12, 2005 10:03

Post » Nie lut 02, 2014 13:51 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mic- pyszne placuszki błyskawiczne!

A próbowaliście bez kubraczka?

Wojtek

Post » Nie lut 02, 2014 15:25 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mic- pyszne placuszki błyskawiczne!

Tak, podobno w domu chodzi sobie w kubraczku i zero problemów. No po prostu piesio nie lubi takiej pogody i czeka na wiosnę. Podobnie jak moje koty, do ogrodu na chwilę, ale tam jest mokro i fuj :(
Nie dzieje się nic szczególnego, czas na odpoczynek w biegu i spokojną lekturę 8)
Gdyby ktoś bardzo chciał poczytać o kotach, to cudem odzyskałam zabałaganioną część mojej książki i można ewentualnie.... :oops:
viewtopic.php?f=27&t=160232
Gdy już uciułam na prywatny cel szczytny( niestety), z przyjemnością tygrysami pobazarkuję w jeszcze bardziej szczytnych celach :ok:
Oby do wiosny, tej prawdziwej!
Obrazek

czitka

Post » Nie lut 02, 2014 21:01 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić- czekamy na wiosnę.

Odnośnie do szczeniaków. Mój dawny znajomy miał owczarka niemieckiego. Ta mała pierdółka do czasu szczepienia nie wychodziła z domu i sikała na gazety, a potem miała wbite do głowy, że sikamy w chałupie. Gdy piesio wychodził na dwór, a chciało się siku, to biegiem leciał pod klatkę schodową, potem truchcikiem do domu i ..... siuuuuu na gazety. Potem pojął oczywiście, że wychodzenie na dwór służy m.in. takim potrzebom. Ale śmiechu było mnóstwo.
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

Post » Pon lut 03, 2014 14:18 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić- czekamy na wiosnę.

Słońce dzisiaj zaświeciło i się zaczęło. Na dachu komórki pojawił się Biały 8O
Biały bywał już w okolicy jesienią, raz pojawił się tydzień temu, a dzisiaj wyraźnie zainteresowany krąży wokół nas.
Na hasło Czitusi, że buuuu, wszyscy pędzą w stronę komórki, Mić z mordem w oczach :roll:
Obrazek
Biały jest piękny, duży kot, z obróżką na szyjce, pewnie mieszka gdzieś w okolicy i zobaczył, że tu taki koci resort i może chce dołączyć...
Obrazek
Popatrzcie, śliczny jest, calutki biały :P
Obrazek
Tak by się poopalał na dachu komórki, posiedział, popatrzył, agresji nie wykazuje.
Zabrałam wszystkie koty do domu, może sobie pójdzie, ale na to nic nie wskazuje.
Biały mówi, że sobie pośpi na słoneczku, tutaj niedaleko, tak z boczku...
Obrazek
Czekamy na rozwój wypadków wiosennych :P
Obrazek

czitka

Post » Pon lut 03, 2014 14:28 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić- Biały.

Ładny kotek.
Może zaprzyjaźni się z Twoimi?

Wojtek

Post » Pon lut 03, 2014 22:52 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić- Biały.

Niom. Ola bedzie miala piatego kota. Dochodzacego. :mrgreen:
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Post » Śro lut 05, 2014 18:32 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić- Biały.

Wojtek, Marcelibu- nie straszcie :evil:
Ale dzisiaj....
Dzisiaj był kolejny słoneczny dzień. Wszystkie wyszły i w domu zapanował błogi spokój. Czasem zaglądałam przez przeszklone drzwi tarasowe, czy koty robią w ogrodzie to, co należy, czyli łażą i ewentualnie się opalają, bo Mić już dostał swój leżak z kocykiem, on lubi.
Łaziły całkiem poprawnie, czyli pół godziny spokoju.
Po tym czasie zaglądam do ogrodu i.....nie ma kotów 8O Ani jednego w zasięgu wzroku, nigdzie, przepadły, wyszły, zapadły się, nie ma. Full dematerializacja.
Patrzę uważniej i widzę coś wielkiego białego na miciowej jabłonce, z której wyskakuje na dach komórki. I to białe się rusza 8O
I kto to? Kto w moim ogrodzie na mojej ulubionej wszystkich kotów jabłonce????? Biały!!!!!!
A jaki zadowolony! A jakie figury przybiera! Przeciąga się, gimnastykuje, jezioro łabędzie z lewą nogą do tyłu, obrót przez grzbiet, prawa łapa do przodu, przykuc, wyciagnięcie grzbietu, obród, przysiad :P
Wróciłam po aparat, żeby to uwiecznić, ale Biały uznał wizytę za skończoną, wdzięcznie wyskoczył na dach komórki i zniknął.
A co na to moje koty? Nic! Jak się okazało, nic! Mić nie atakował, bo Biały nie nawiał. Sam też nie został poszkodowany, ma wszystko na miejscu.
Po kilku minutach moje zaczęły wychodzić z ukrycia i pojawiać się w domu. Dużo gadały. Mić dużo zjadł i wyszedł leżeć na tym swoim leżaku aż do popołudnia. Czekał. Może to Biała?????? :1luvu:
A tak z pysia, z tych fotek wyżej, jak sądzicie, dziewczynka?
Obrazek

czitka

Post » Śro lut 05, 2014 18:43 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić- Biały.

Dla mnie chłopak. Ma "łeb jak stodoła" - może być nawet niekastrowany.

Marcelibu

Post » Śro lut 05, 2014 22:19 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić- Biały.

Marcelibu pisze:Dla mnie chłopak. Ma "łeb jak stodoła" - może być nawet niekastrowany.

Ekhm... :strach:
Będzie bił Micia :(
Obrazek

czitka

Post » Śro lut 05, 2014 22:43 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić- Biały.

Micio nie da sobie w kaszę dmuchać.

Wojtek

Post » Czw lut 06, 2014 10:20 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić- Biały.

czitko, bardzo często białe koty są głuche. Jeszcze jak mają kolorowe oczy to już prawie pewnik.
Przy tym są podobno bardzo głośne. I tak sobie pomyślałam, że lepiej by było żeby nie bardzo starał się zaprzyjaźnić z Twoimi kotami, bo będziesz miała piątego kota do karmienia i tak w ogóle.

Zazusia

Od: Pon lut 21, 2005 9:50

Post » Sob lut 08, 2014 16:14 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić- Biały.

Taaa....
Dwa dni byłam całkiem spokojna, bo Biały się nie pokazywał i koty mogły sobie spokojnie penetrować ogród.
Właśnie przed chwilą poszłam im potowarzyszyć w beztroskich zabawach, a tak sobie pograbię stare liście. Grabię, grabie, chodzę, zbieram patyki, patrzę pod nogi, ale nie patrzę do góry. I tak mnie coś podkusiło i.... :roll:
ObrazekObrazekObrazekObrazek
No. Biały ma bazę w beczce :twisted:
Siedzi sobie tam i spokojnie obserwuje, co dzieje sie niżej. I myśli. Biały ma plan :smokin:
Czasami pod drzewem zjawiał się Mić, bo doskonale wiedział, że on tam siedzi.Obrazek
Nawet sobie piłeczkę przytoczył i pod Białym tą piłeczką się bawił :P
Biały jest smutny :(
Ja jestem przerażona :strach:
Edit: Zazusiu, masz rację, wiem! Ale głuchy nie jest, wydaje mi się, że reaguje na każde szurnięcie czymkolwiek....
Ostatnio edytowano Sob lut 08, 2014 16:29 przez czitka, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

czitka

Post » Sob lut 08, 2014 16:20 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić- Biały.

Ładny jest. :)

Nie ma niebieskich oczu, to raczej nie jest głuchy.

Wojtek

[poprzednia][następna]