NOWY LOKATOR! Dwie Dziewczyny, Pers i Jamniś. Musia za TM:-(

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto paź 16, 2012 13:09 Re: Dwie dziewczyny, Pan Pers i Nowy. Jamniś. Musia za TM:-(

Ale tu wesoło :1luvu:

lidka02

Od: Czw cze 09, 2011 9:22

Post » Wto paź 16, 2012 21:05 Re: Dwie dziewczyny, Pan Pers i Nowy. Jamniś. Musia za TM:-(

puszatek pisze:jestem pod wrażeniem, przeogromnym...Klif w Orłowie jest CUDOWNY :1luvu: :1luvu:

Cieszę się, dziękuję :wink:
Ale ja mam taki dziwny charakterek.... mnie się jeszcze NIGDY nie spodobała żadna moja praca...może dlatego, że nie jestem fachowcem w tej dziedzinie, podobnie jest z....pieczeniem ciast :mrgreen: upiekę, ponoć pyszne...ale sama nie zjem... nie smakuje, wolę CUDZY zakalec niż własne...tak już mam :ryk:
Obrazek
...Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi:
iść przez życie nie czyniąc hałasu...
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Od: Pt lip 24, 2009 22:00

Post » Wto paź 16, 2012 21:06 Re: Dwie dziewczyny, Pan Pers i Nowy. Jamniś. Musia za TM:-(

jasia0245 pisze:
AnnAArczyK pisze:
Miraclle pisze:Kropcia nabrała futra :mrgreen: puchata dziewczyna z niej :1luvu:
Żuczku aaaaale upolowałeś patyka :mrgreen:

Ona ma nie tylko dużo futerka :mrgreen: ciałka też...aż za dużo...7,45 żywej wagi, ale tłuszczyku prawie zero...

Uuu to moje dwie tyle nie ważą, co ona jedna. :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:

Ale po niej nie widac tej wagi, ona ma takie zbite ciałko, wet powiedział, ze nie muszę jej odchudzać....jeszcze nie... :mrgreen:
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Wto paź 16, 2012 21:07 Re: Dwie dziewczyny, Pan Pers i Nowy. Jamniś. Musia za TM:-(

Miraclle pisze:
AnnAArczyK pisze:Ona ma nie tylko dużo futerka :mrgreen: ciałka też...aż za dużo...7,45 żywej wagi, ale tłuszczyku prawie zero...

O matko przebiła Kubusia :ryk:
Tofi obecnie szczuplejszy odchudziłam go do 5,8 kg :mrgreen: jestem z siebie dumna :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:

Kropeczka jeszcze nie musi się odchudzać, nie ma z czego :mrgreen: brak tłuszczyku mówi sam za siebie, jeszcze nie teraz... :mrgreen: ona jest poprostu CIĘŻKA :ok:
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Wto paź 16, 2012 21:11 Re: Dwie dziewczyny, Pan Pers i Nowy. Jamniś. Musia za TM:-(

lidka02 pisze:Ale tu wesoło :1luvu:

Będzie jeszcze weselej...zaraz pokażę obiecanego...KÓNIA :mrgreen: :ryk:
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Wto paź 16, 2012 21:27 Re: Dwie dziewczyny, Pan Pers i Nowy. Jamniś. Musia za TM:-(

Ale macie talent :!: :1luvu: Wielki szacun :1luvu:
Ale żeby zmywakiem :?: 8O I to takie dzieło :?: 8O Jestem pod ogromnym wrażeniem.
Nie moge się doczekać tego Kónia :D
ObrazekObrazekObrazek
Wątek moich tymczasów i rezydentów http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... 7#p9892897

halinka1403

Od: Nie maja 30, 2010 16:06

Post » Wto paź 16, 2012 21:51 Re: Dwie dziewczyny, Pan Pers i Nowy. Jamniś. Musia za TM:-(

Dzisiaj znowu nie obiegłam wąteczków, które bardzo lubię, nie zdążyłam...
Zrobiłam sobie dzien OBIBOKA!
A co, czasem mi się tez należy...
Zwierzaki dziś przesiedziały w chałupce, bo przyjechała do mnie koleżanka na ploteczki, a jak ktoś się u nas pojawia, to żadne kocię nie chce opuścić domu...siedzą jak zaklęte, przy czym Kropka zachowuje się dosyć nietypowo, jak małe, zazdrosne dziecko, przez pierwszą godzinę chodzi wokół mnie, zaczepia, GADA bez przerwy, domaga się jedzenia, chociaż jest napchana po czubek wąsów, muszę ją obowiązkowo głaskać, momentami jej nie poznaję, potem się uspokaja i idzie szczęśliwie lulu...oczywiście kładzie się w sypialni i musi mieć otwarte drzwi, żeby wszystko widzieć i słyszeć
Kacperek pod ręce się nie pcha, on jest bardzo grzeczny, znika gdy przychodzą goście, podobnie Lalunia, tylko, że ona układa się na stole w salonie i udaje, że jej nie ma :mrgreen:
Tak więc nasze spotkanie rozpoczęłyśmy o 11,oo rano u mnie w domku, potem zachciało nam się jeszcze polatać po sklepach... i tak sobie latałyśmy aż wylądowałyśmy....lądowanie było twarde...o 19, 30 :mrgreen:
Fajnie było!
No i obiecany KÓŃ narysowałam, ufff....tylko proszę się za głośno nie śmiać...małż już poszedł spać, i Żuczek też...nie warto im zakłócać snu :mrgreen:
Obrazek
[i]ponoć przypomina kucyka[/i] :mrgreen:
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Wto paź 16, 2012 21:53 Re: Dwie dziewczyny, Pan Pers i Nowy. Jamniś. Musia za TM:-(

AnnAArczyK pisze:Dzisiaj znowu nie obiegłam wąteczków, które bardzo lubię, nie zdążyłam...
Zrobiłam sobie dzien OBIBOKA!
A co, czasem mi się tez należy...
Zwierzaki dziś przesiedziały w chałupce, bo przyjechała do mnie koleżanka na ploteczki, a jak ktoś się u nas pojawia, to żadne kocię nie chce opuścić domu...siedzą jak zaklęte, przy czym Kropka zachowuje się dosyć nietypowo, jak małe, zazdrosne dziecko, przez pierwszą godzinę chodzi wokół mnie, zaczepia, GADA bez przerwy, domaga się jedzenia, chociaż jest napchana po czubek wąsów, muszę ją obowiązkowo głaskać, momentami jej nie poznaję, potem się uspokaja i idzie szczęśliwie lulu...oczywiście kładzie się w sypialni i musi mieć otwarte drzwi, żeby wszystko widzieć i słyszeć
Kacperek pod ręce się nie pcha, on jest bardzo grzeczny, znika gdy przychodzą goście, podobnie Lalunia, tylko, że ona układa się na stole w salonie i udaje, że jej nie ma :mrgreen:
Tak więc nasze spotkanie rozpoczęłyśmy o 11,oo rano u mnie w domku, potem zachciało nam się jeszcze polatać po sklepach... i tak sobie latałyśmy aż wylądowałyśmy....lądowanie było twarde...o 19, 30 :mrgreen:
Fajnie było!
No i obiecany KÓŃ narysowałam, ufff....tylko proszę się za głośno nie śmiać...małż już poszedł spać, i Żuczek też...nie warto im zakłócać snu :mrgreen:
Obrazek

Super :ok: :ok: :ok:

lidka02

Od: Czw cze 09, 2011 9:22

Post » Wto paź 16, 2012 22:07 Re: Dwie dziewczyny, Pan Pers i Nowy. Jamniś. Musia za TM:-(

Oj ,Zuziu :!: :1luvu: Stanowczo za skromna jesteś. :D Masz talent ,i nie mów ,że jest inaczej :D
To nie żaden KÓŃ,tylko najprawdziwszy KOŃ :1luvu:
ObrazekObrazekObrazek
Wątek moich tymczasów i rezydentów http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... 7#p9892897

halinka1403

Od: Nie maja 30, 2010 16:06

Post » Wto paź 16, 2012 22:27 Re: Dwie dziewczyny, Pan Pers i Nowy. Jamniś. Musia za TM:-(

lidka02 pisze:
AnnAArczyK pisze:
Obrazek

Super :ok: :ok: :ok:

:D :D :D
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Wto paź 16, 2012 22:27 Re: Dwie dziewczyny, Pan Pers i Nowy. Jamniś. Musia za TM:-(

halinka1403 pisze:Oj ,Zuziu :!: :1luvu: Stanowczo za skromna jesteś. :D Masz talent ,i nie mów ,że jest inaczej :D
To nie żaden KÓŃ,tylko najprawdziwszy KOŃ :1luvu:

Oj, Halinko :oops: oblałam się rumieńcem aż po same końce rzęs :wink: Miło mi :1luvu:
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Śro paź 17, 2012 0:04 Re: Dwie dziewczyny, Pan Pers i Nowy. Jamniś. Musia za TM:-(

pięknie malujesz, KOŃ też bardzo mi się podoba :ok: ale KLIF to jest to... :1luvu: :1luvu:
tak przy okazji chciałam spytać o skarpety Kropeczki...w czym pierzesz, że są takie lśniąco białe :?: :lol:
30.07.09 Maciuś [*] 02.10.10 Kocik [*] 16.12.10 Pusia [*] 10.07.14 Meliska[*] 23.01.18 Boluś [*] Kubuś [*] 07.10.2019 Kisia [*] 09.06.2021 Piracik [*] 07.03.2022 Kacperek [*] 05. 01. 2024 Belfaścik [*] 16. 02. 24 Figa [*] 22.02.25 Tulinka [*]15.04.25 Kropek [*] 06.05.25 Ptysiek 08.05.25 wybaczcie mi, do zobaczenia...

puszatek

Od: Sob lut 05, 2011 21:53

Post » Śro paź 17, 2012 6:55 Re: Dwie dziewczyny, Pan Pers i Nowy. Jamniś. Musia za TM:-(

puszatek pisze:pięknie malujesz, KOŃ też bardzo mi się podoba :ok: ale KLIF to jest to... :1luvu: :1luvu:
tak przy okazji chciałam spytać o skarpety Kropeczki...w czym pierzesz, że są takie lśniąco białe :?: :lol:

O skarpetki musisz zapytać samą właścicielkę...Kropeczka jest ogromnym czyścioszkiem, tak ma od małego...jedzonko wciągnie w minutę, myje się 15...pyszczek potrafi myć dwiema łapami naraz...wąsy też... po głaskach, po spacerku, z nudów...myje się na okrągło...nie zauważyłam, żeby Lunka lub Kacper myły tak się tak zajadle :mrgreen:
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Śro paź 17, 2012 6:56 Re: Dwie dziewczyny, Pan Pers i Nowy. Jamniś. Musia za TM:-(

Oto i najczystszy kociak w naszej rodzinie :mrgreen:
Obrazek
Obrazek
Nasza poprzednia ukochana Kropcia tez była czyścioszkiem, może wszystkie Burasie takie są...
No i wzięło mnie na wspominki..

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Koteczka uwielbiała pozować...
Ech...to była cudowna Kocia, tak mi jej żal...dzisiaj miałaby piętnaście lat...
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Śro paź 17, 2012 7:30 Re: Dwie dziewczyny, Pan Pers i Nowy. Jamniś. Musia za TM:-(

AnnAArczyK :D :D
Dziewczyno, Ty masz TALENT :D :D
Koń wygląda jak ... koń, więc jest OK - gratulacje :ok: :ok:

Kropeczka - czyścioszek :D w bielutkich skarpetkach. Ale nie wszystkie buraski takie są. Moja Tinusia myje się rzadko, może dlatego, że od maleńkiego była chowana przez naszą sunię - ON. Częściej zaczęła się pucować, gdy pojawiły się inne koty, ale i tak robi to "od święta". Czasami więc muszę ją szczotkować i "domyć" tu i ówdzie :wink: Ale za to często zachowuje się jak pies, jest bardzo mądra :P Zawsze przychodzi wołana, patrzy w oczy, gdy się do niej mówi i ... zawsze wie, kiedy ma iść do weta :roll: Mam wtedy trudności z jej złapaniem :twisted: ale już u lekarza zachowuje się bez zarzutu. Nawet mogę ją trzymać na rękach gdy dostaje zastrzyki, siedzi cichutko wtulona we mnie, słodka mała :D
"Aby mieć właściwe spojrzenie na własną pozycję w życiu,człowiek powinien posiadać psa, który będzie go uwielbiał,i kota, który będzie go ignorował"/ D. Bruce
Obrazek
Szarusia [*]; Roki [*]; Kiciucha [*]; Santa [*]2011; Tinka [*]2013; Timorka [*]2013; Azira [*]2015; Cynamon [*] 2019; Fituś [*] 2020; Tola [*] 09.2020; Tosia[*] 04.2021; Tysia [*] 12.2021; Dziunia [*] 02.2024.

Kotina

Od: Czw sty 26, 2012 15:52

[poprzednia][następna]