Choco Mruczuś [*] Mikuś i my 2

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Pon lut 07, 2011 10:29 Re: Choco Mruczuś [*] i Mikuś

Najcieplesze mysli!
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Pon lut 07, 2011 13:30 Re: Choco Mruczuś [*] i Mikuś

Dorotko bardzo dziękujemy :1luvu: Jak czuje sie Mruś?

Zaglądnęłam na dogomanię na wątek Krakvetu i zobaczyłam to:

[QUOTE=Jerzy Kora;16268576]Nie wiem czy wiecie, ale jest dalszy ciąg tej historii. Bardzo pozytywny. Szczecinek zwrócił się do Warty Goldena z ofertą pomocy. Jesteśmy bardzo wdzięczni za okazane zaufanie i dziękujemy za zaoferowaną pomoc.

Mam nadzieję, że będziemy włączać się coraz bardziej efektywnie w działania na rzecz psów.

Zapraszam na forum Warty Goldena. Jeśli bedą jakieś sprawy adresowane do Warty możecie też zostawiać informacje na mojej skrzynce pocztowej.[/QUOTE]

[QUOTE=Warta Goldena;16270169]Bardzo dziękujemy Schronisku dla Bezdomnych Zwierząt w Szczecinku za przekazanie karmy na rzecz psów znajdujących się pod naszą opieką. Doceniamy ten szlachetny gest i zapewniamy, że jesteśmy otwarci na współpracę i wzajemną pomoc.

Pozdrawiamy
Warta Goldena[/QUOTE]

UPS ale wpadka.... choruję sobie i leżę w łóżku, od dwu dni niczego w domu nie tknęłam nawet na GG nie zaglądałam i i o niczym nie wiem, nie znam bezpośrednio od Syna wyniku egzaminów a..... Krzyś właśnie w tej chwili już jest w Warszawie i idzie do Babci, za chwilę mogę też już iść do domu, dzisiejszego własnego lekarza odwołałam całkiem rano bo żle się czułam :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Pon lut 07, 2011 18:52 Re: Choco Mruczuś [*] i Mikuś

Ewuś zdrówka przede wszystkim :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Obrazek
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Pon lut 07, 2011 19:28 Re: Choco Mruczuś [*] i Mikuś

:1luvu: Na troche czasu sie zegnam. Ale po powrocie sie znowu zapisze. :1luvu:

SecretFire

Od: Sob sie 30, 2008 15:29

Post » Pon lut 07, 2011 22:38 Re: Choco Mruczuś [*] i Mikuś

:1luvu: :ok: :1luvu: :ok: :1luvu: :ok: :1luvu: :ok: :1luvu: :ok: :1luvu: :ok: :1luvu: :ok:
...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Wto lut 08, 2011 0:19 Re: Choco Mruczuś [*] i Mikuś

Zdrówka życzę :1luvu:

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Wto lut 08, 2011 9:59 Re: Choco Mruczuś [*] i Mikuś

Bardzo dziękujemy :D

Jestem na momencik!
Zdążyłam ze wszystkim. Krzyś wrócił do domu dopiero po 20, porozmawiał z nami godzinę a o 21 znowu miał coś pilnego do załatwienia :wink: Przyjechał prawdopodobnie na trzy tygodnie. Wcześniej musi się zgłosić jeszcze w piątek na uczelni.
Będę chciała spędzić trochę czas i z Synem i z Mężem więc swój urlop i wyjazd przesunę o tydzień. Do tego czasu może dowiem się jak potoczyły się Inne Sprawy. Będę miała więcej czasu na ogarnięcie obowiązków służbowych i nie zacznę tak jak było ostatnio dzień po świętach mówić i myśleć codziennie o pracy i trochę się podleczę..
Dziś moim priorytetowym zajęciem popołudniu będą zakupy robione pod kątem Krzysia, duszenie karkówki, upieczenie jakiegoś ciasta. :D
A ja – cóż muszę przyzwyczaić się do wysokiego ciśnienia zanim to jakoś opanujemy... :wink:

Za całokształt i Wszystkich :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Wto lut 08, 2011 10:04 Re: Choco Mruczuś [*] i Mikuś

Zdrówka i sił Ewo :ok: :ok: :)
Obrazek
Wszystkie argumenty na podparcie ludzkiej wyższości nie są w stanie zaprzeczyć jednej niezaprzeczalnej prawdzie: w cierpieniu zwierzęta są nam równe. Peter Albert David Singer

szybenka

Od: Nie gru 13, 2009 22:16

Post » Wto lut 08, 2011 10:27 Re: Choco Mruczuś [*] i Mikuś

Ewus, duzo zdrowia! Trzymaj sie i kuruj sie. Ja to znam, praca praca praca ech...
Serdecznie Cie sciskam i przesylam duuuzo slonca :)

Karkowka, mniam - Krzys ma cudowna mame :mrgreen:

Jak bedziesz miec chwile czasu to wrzuc prosze jakis pomysl na dobra karkowke, ja dzis bede rozmrazac kurczakowe nozki, mam sosik z serii "Pomysl na" i cos bede kombinowac. Mam tez pyszna kapuste kiszona, uwielbiam!! Babcia moja zawsze jak jestem chora i do mnie dzwoni powtarza ze kapusta kiszona najlepsza na choroby bo ma duzo witaminy C :)

Dobrego dnia, trzymajcie sie wszyscy cieplo :1luvu:
Najpiękniejszą muzyką przed snem jest mruczenie szczęśliwego kota...

solangelica

Od: Wto paź 28, 2008 23:10

Post » Wto lut 08, 2011 18:16 Re: Choco Mruczuś [*] i Mikuś

Obrazek

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Myszolandia

Post » Wto lut 08, 2011 22:22 Re: Choco Mruczuś [*] i Mikuś

Odwiedziłam dziś MPiKI:
kussad pisze:Wpadam na sekundkę :oops: coś mnie wzięło na chwilę wspomnień, trafiłam na jakiś Wasz wczesny wątek i okazuje się że poznałam Was Wszystkie dużo później - może wtedy nie miałam kicia i nie bywałam nigdzie albo dopiero szukałam następcy Mrusia i było mi smutno :wink:

Na pytanie o zdrowie odpowiedziałam:
kussad pisze:Dziękuję bardzo - troszkę lepiej. Przychodzę do biura bo walczę o urlop i chcę zakończyć pewien etap żeby znowu nie myśleć i mówić gdzieś tam o mojej pracy tak jak było w okresie okołoświątecznym gdy czekało na mnie dużo obowiązków :oops:

kussad pisze:Jestem dziś troszkę częściej bo:
. na wewnętrznym wątku dla Krakvet są wyrównane szanse i wyłoniło się dwu głównych kandydatów,
. wybieramy Kociarza Roku - vide mój banerek,
. czy macie konto na FB - będę wieczorem rozsyłać zaproszenie dla pomocy konikom tym z wielkiego licznika siana i wątka "Facebook - kto korzysta?", mają tam aukcję allegro z kostkami siana dla koników od Biafry mieszkających w Niepołomicach. to jest link do wydarzenia: http://www.facebook.com/event.php?eid=1 ... 47&index=1
nie mogę dziś usiedzieć, pracuję na programie w internecie ale muszę znikać bo często pojawia się kierownik koleżanki i kolegi z pokoju, z którym też współpracuję... :wink:
a tak wogóle to przekopiuję to wieczorem do siebie :twisted:

Z Inną Koleżanką rozmawiałyśmy na temat blogów:

kussad pisze:To był chyba mój pierwszy post na forum napisany prawie 5 lat temu:

kussad pisze:Dzień Dobry!
Czasem słyszałam od znajomych o Waszym Forum gdy rozmawiałam ze znajomymi o swoich ulubieńcach ale rzadko tu bywałam. Słuchałam i czytałam opowiadania innych, założyłam jakiś czas temu Galerię swojej suczce ale niedawno postanowiłam założyć Blog .... i okazało się że od ponad miesiąca piszę tylko wspomnienia o swoich przeżyciach z Mruczusiem...
Postanowiłam i Wam Go przedstawić i oto jesteśmy: zapraszamy do http://www.kussad.blog.onet.pl - ma co prawda tytuł „Czekoladowa lisiczka Choco i inni” ale szczeniak tam dopiero się pojawił a z Mruczusiem jesteśmy już od 6 lat i zaczynam opisywać od tamtego dnia już ich wspólną historię ....

Obrazek

Regulamin blogów jest tutaj:

http://blog.onet.pl/pomoc/43,522,2313,przewodnik.html

4. Użytkownik ma obowiązek przynajmniej jeden raz na sześć miesięcy opublikować notkę w blogu. W przypadku stwierdzenia przez administratorów systemu OnetBlog, że w blogu nie pojawiły się nowe notki a także nie ma wystarczającej liczby odwiedzin, Onet.pl ma prawo do bezpowrotnego i całkowitego usunięcia takiego bloga z systemu OnetBlog.

i właśnie dlatego to straciłam :(
...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Śro lut 09, 2011 21:27 Re: Choco Mruczuś [*] i Mikuś

Ewuś,a może spróbuj założyć jeszcze raz bloga,tamten przegapiłam,ale na nowym na pewno bym była tyle ile czas by mi pozwolił

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Obrazek
Obrazek

Myszolandia

Post » Śro lut 09, 2011 21:51 Re: Choco Mruczuś [*] i Mikuś

Dobry wieczór, ja tak na szybcika, bo dzisiaj wcale czasu nie miałam. Na bloxie nie kasują blogów za niepisanie. I dosyć fajnie się pisze. Polecam. www.blox.pl pozdrawiam!

maciejowa

Od: Pt lut 27, 2009 22:29

Post » Czw lut 10, 2011 10:03 Re: Choco Mruczuś [*] i Mikuś

Cześc Kochani! :)
MPiczki się witają i dziękują za pamięć :1luvu:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Czw lut 10, 2011 10:54 Re: Choco Mruczuś [*] i Mikuś

Na razie tylko przekopiuję co miałam od wczoraj przygotowane ale nie wkleiłam bo nie widziałam Gości więc jest troszkę nie na temat i z opóźnieniem :twisted: i znowu znikam :oops: ...

Femka pisze:
kussad pisze:Obydwoje z Mężem zawsze się śmiejemy że nareszcie wiemy jak prawdziwe jest powiedzenie "pies Ci mordę lizał" - to ukochana pieszczota Choculi zalizywanie nas zawsze i wszędzie :D
Przewrócić potrafi nawet takie małe 12 kg żywiołowe cudo - tak że pani ma całe ręce podrapane do krwi i wylądowała w błocie w piątek popołudniu :oops:

:ryk:

Nasza tak samo (chodziło o odsuwanie się suki gdy to my chcemy się przytulić albo pieścić) ale tylko w momencie gdy to jest z naszej inicjatywy. Sama potrafi to samo doskonale wymuszać i będzie popiskiwała, trącała łąpą, waliła się na nas, wystawiała brzusio. Do tej pory po 5 latach zakazane jest dotknięcie od tyłu bo potrafi się skulić albo odskoczyć zanim zauważy że to my

.................

Karkówka? Nie mam konkretnego przepisu. Kiedyś piekłam w piekarniku rękawie foliowym, do środka wsypywałam przyprawy, dolewałam wody ale nigdy nie wiedziałam czy już jest miękka. Wolimy wersję uduszoną na teflonowej patelni pod przykryciem.
Mięso pokrojone w dość cienkie plastry posypuję solą, pieprzem, kminkiem, kilka ziarenek ziela angielskiego i liści laurowych ewentualnie troszkę gotowej mieszanki – przyprawa do karkówki, na wierzchu średnia cebula pokrojona w plasterki. Można otoczyć mąką żeby otrzymać sos. W wersji lżejszej nie obsmażam tylko dość długo duszę – wypłynie własny sok, gdy zaczyna odparowywać całość zalewam wodą i dalej duszę do miękkości.
Właśnie dziś będę miała w pracy w kanapce plasterek tej karkówki :D Panowie i tak doprawią ją sobie po swojemu na bardziej ostrą :wink:
...Obrazek...Obrazek

kussad

[poprzednia][następna]