Pecia,Niuś,Kajtek,Albert&Ja część pierwsza

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lip 20, 2010 18:50 Re: Pecia,Niusiu,Kajtuś,Albercik&Ja foty i nowy lokator;) str.74

Kasiu,a nie boisz się,że jedząc z kociej miski może koty czymś zarazić?
A woliery nieustająco zazdroszczę :(
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Wto lip 20, 2010 19:44 Re: Pecia,Niusiu,Kajtuś,Albercik&Ja foty i nowy lokator;) str.74

Kasiu szczerze to myślałam, że najbardziej zagraża im wścieklizna, a na to są zaszczepione.
Obrazek**Obrazek**"Zdobyć przyjaźń kota nie jest rzeczą łatwą. Nie lokuje on swych uczuć nierozważnie: może zostać Waszym przyjacielem, jeśli jesteście tego godni, ale nigdy waszym niewolnikiem."Théophile Gautier

Petka

Od: Nie cze 22, 2008 23:31

Post » Wto lip 20, 2010 19:45 Re: Pecia,Niusiu,Kajtuś,Albercik&Ja foty i nowy lokator;) str.74

A robale i pchły???
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz

kropkaXL

Post » Wto lip 20, 2010 20:02 Re: Pecia,Niusiu,Kajtuś,Albercik&Ja foty i nowy lokator;) str.74

A o tym nie pomyślałam jako o dużym zagrożeniu.
Gdyby nie to, że zobaczyłam go w wolierze to głowę bym sobie dała uciąć, że on tylko opróżnia pozostałości tego co zostawią koty dochodzące. A one dostają jeść w innym miejscu.
Gdyby nie robił hałasu miseczkami to nie wiedziałabym, że jest w ogrodzie.

Kasiu będę się przyglądać czy pojawia się w wolierze jak są koty.
I nie będę zostawiać jedzenia. Nie zjedzone oznacza zabrane do domu.
Obrazek**Obrazek**"Zdobyć przyjaźń kota nie jest rzeczą łatwą. Nie lokuje on swych uczuć nierozważnie: może zostać Waszym przyjacielem, jeśli jesteście tego godni, ale nigdy waszym niewolnikiem."Théophile Gautier

Petka

Post » Wto lip 20, 2010 20:08 Re: Pecia,Niusiu,Kajtuś,Albercik&Ja foty i nowy lokator;) str.74

Jeżyki sa cudne,jednak zwykle potwornie zawalone pasożytami.Kiedyś oglądałam program,który prowadził dyrektor schroniska w Trójmiescie-mówił ,że warto jeżyka złapać i wykąpać w szamponie odpchlającym,pozwolić mu wyschnąć i wypuścić-one biedne strasznie sie męczą z tymi pasażerami na gapę,z kleszczami też!
BTW-u mnie pod blokiem tez jeże wyjadają jedzonko kotom,ale tam maja tylko suche-tez im smakuje :D
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

Post » Wto lip 20, 2010 20:11 Re: Pecia,Niusiu,Kajtuś,Albercik&Ja foty i nowy lokator;) str.74

Kocie jedzenie bardzo im odpowiada.
Jeżykowy nos działa bezbłędnie.

Petka

Post » Wto lip 20, 2010 20:13 Re: Pecia,Niusiu,Kajtuś,Albercik&Ja foty i nowy lokator;) str.74

Nie dosyć,że działa bezbłędnie,to jeszcze jest cudny i wilgotny!
W ogrodzie u Mamy był kiedyś jeż,któremu łapałyśmy dżdżownice-nie bał sie -brał z reki do łapki i jadł jak kiełbaskę-cuudny widok!
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

Post » Wto lip 20, 2010 20:20 Re: Pecia,Niusiu,Kajtuś,Albercik&Ja foty i nowy lokator;) str.74

To musiał być wspaniały widok i wspomnienia niezapomniane.
Nasz jeszcze tak oswojony nie jest.

Petka

Post » Wto lip 20, 2010 20:24 Re: Pecia,Niusiu,Kajtuś,Albercik&Ja foty i nowy lokator;) str.74

On własciwie nie był oswojony-siadałyśmy cichutko obok niego,on sie rozglądał-wąchał rękę z dżdżownicą i po chwili brał!
Niestety-pies go wypłoszył,ale był u nas kilka dni,potem sobie poszedł....
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

Post » Wto lip 20, 2010 20:28 Re: Pecia,Niusiu,Kajtuś,Albercik&Ja foty i nowy lokator;) str.74

ooo, kropka XL, gdzieś mi zginęłaś w czeluściach forum :oops:

Petka, odpchlij jeża i już :ok: nasza Dorotka była odpchlona, bo zabierałam ją z lecznicy od CC.
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Wto lip 20, 2010 20:31 Re: Pecia,Niusiu,Kajtuś,Albercik&Ja foty i nowy lokator;) str.74

Jutro zakupię szampon.
TŻ zaangażuję do łapania. Niech się do czegoś przyda.

Tylko jak mam to cudo wykąpać?

Petka

Post » Wto lip 20, 2010 20:33 Re: Pecia,Niusiu,Kajtuś,Albercik&Ja foty i nowy lokator;) str.74

Cześć Inguś! :1luvu:
A szlajam sie i tu i ówdzie,ale generalnie u siebie sie miotam :lol:
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

Post » Wto lip 20, 2010 20:35 Re: Pecia,Niusiu,Kajtuś,Albercik&Ja foty i nowy lokator;) str.74

Petka-P1 pisze:Jutro zakupię szampon.
TŻ zaangażuję do łapania. Niech się do czegoś przyda.

Tylko jak mam to cudo wykąpać?

oj, kurczę, ja nie wiem, ale Dorotka chyba nie była kąpana tak normalnie, tylko odpchliwana chemicznie. Ale wiesz co, spróbuj tu poczytać http://www.naszejeze.org - to strona oficjalnego, zarejestrowanego stowarzyszenia. Bo jeży nie wolno tak sobie mieć i przetrzymywać, ale tam, chyba było coś o kąpieli...
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Wto lip 20, 2010 20:37 Re: Pecia,Niusiu,Kajtuś,Albercik&Ja foty i nowy lokator;) str.74

Miednica z ciepłą wodą,kubek do polewania i szampon.Oczywiście zaopatrz sie w grube,gumowe rękawice,bo koleczki ostre jak diabli!
Zrób roztwór szamponu z ciepłą wodą polej jezyka,ale ostrożnie,zeby oczek i pyszczka nie zalać.A może skuteczny byłby jakis preparat odpchlający-typu Frontline?-obyłoby się bez stresu biednego kolczaka?
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

Post » Wto lip 20, 2010 20:46 Re: Pecia,Niusiu,Kajtuś,Albercik&Ja foty i nowy lokator;) str.74

Zajrzałam do linku podanego przez Georg-inie i wysłałam zapytanie.
Poprosiłam o ABC dbania o jeża i o to co z kąpielą (odpchleniem).

Petka

[poprzednia][następna]