Moje koty X. Puti ['] Mikuś [']

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt mar 30, 2012 14:01 Re: Moje koty X. Puti ['] Mikuś [']

AYO pisze:Te formy protestu juz niestety spowszedniały, ale miały swoją moc.
Byłam na takim 8)
To takie przykre, że najprawdopodobniej nic nie wskórają.
Jakby jeszcze mało było półgłówków chowanych na testach i kulturze obrazkowej :evil:

O Hunach już kiedyś pisałam :x Abbasydzi dla maturzysty też są pojęciem nie znanym.
No cóż, google z wikipedią załatwią wszystko :x

I pomysleć, że gdy byłam na stypendium w Egipcie spotkałam młodego człowieka z tzw klasy wyższej z USA. Jako klasa wyższa skończył dobrą szkołę, umiał się mniej więcej zachować, nie żuł gumy mówiąc i wiedział, że na hamburgerze kuchnia się nie kończy, mówił też po francusku, zupełnie zresztą niepotrzebnie bo w sumie nie było o czym mówić. Jego totalna ignorancja po prostu nas osłupiała.
Kiedyś zadał pytanie, prawie usiadłam - zapytał o ksiażkę do archeologii. Tak, on wie, że są różne, ale on by chciał studiować z jedną :roll:
Dedykacja specjalna - kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!

casica

Od: Pt mar 30, 2007 22:12

Post » Pt mar 30, 2012 14:04 Re: Moje koty X. Puti ['] Mikuś [']

I wszystko w temacie :evil:

Koleżanki, mieszkające w Stanach i Australii opowiadały mi niedawno o tamtejszych programach i szkolnictwie jako takim. 8O
Pani minister Hall bardzo się postarała, by do tych wzorców dorównać :evil:

Jadę do domu - odezwę się później. 8)
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Pt mar 30, 2012 14:09 Re: Moje koty X. Puti ['] Mikuś [']

To do popisania i miłej podróży do domku :)
Nie wiem jak dzisiaj u Was, ale u nas paskudnie.

casica

Post » Pt mar 30, 2012 14:09 Re: Moje koty X. Puti ['] Mikuś [']

Upiekłam ciasto z przeznaczeniem na warsztaty wielkanocne w przedszkolu. Mój mąż z wrodzonym wdziękiem wysypał je tuz pod przedszkolną furtką... :twisted: Piekę drugie, ale nie dam mu dotknąć...
ObrazekObrazekObrazek

katka323

Od: Wto maja 19, 2009 21:20

Post » Pt mar 30, 2012 14:12 Re: Moje koty X. Puti ['] Mikuś [']

casica pisze:Nie wiem jak dzisiaj u Was, ale u nas paskudnie.
Paskudnie było z rana, a teraz jest w kratke, tzn. przez moment popada, za chwilę wychodzi słońce i tak już od paru godzin :roll:

skaskaNH

Od: Pt lut 03, 2006 0:21

Post » Pt mar 30, 2012 14:15 Re: Moje koty X. Puti ['] Mikuś [']

katka323 pisze:Upiekłam ciasto z przeznaczeniem na warsztaty wielkanocne w przedszkolu. Mój mąż z wrodzonym wdziękiem wysypał je tuz pod przedszkolną furtką... :twisted: Piekę drugie, ale nie dam mu dotknąć...

:lol:
Ale swoja drogą koszulę bym mu chyba pogniotła :twisted:
Za drugie ciasto :ok:

casica

Post » Pt mar 30, 2012 14:20 Re: Moje koty X. Puti ['] Mikuś [']

skaskaNH pisze:
casica pisze:Nie wiem jak dzisiaj u Was, ale u nas paskudnie.
Paskudnie było z rana, a teraz jest w kratke, tzn. przez moment popada, za chwilę wychodzi słońce i tak już od paru godzin :roll:

U nas zupełnie brzydko zrobiło się koło południa, później był grad, szkwały deszczu, jest pochmurno, ciemno, nieprzyjemnie.

Ehhh, zrobiłam więc zakupy w Almie przez internet, byłam geniuszem przekonywania i pani z Wędlinki przyjęła ode mnie zamówienie telefonicznie (bez osobistegi stawiennictwa i zaliczki). Ze względu na dzisiejszy wypadek przy pracy - czyli niespodziewane przedłużenie wykopalisk, przełożyłam gosci na niedzielę. Uffff. Spokojnie zupełnie będę się mogła zabrać do przygotowania niewyszukanego przyjęcia. Prostego, no moę nie przaśnego, ale prostego. Samo się będzie robiło, aż miło pomyśleć :)

Dzisiaj w związku z tym przypłynie do nas Rybka :) Nasza ulubiona rysowniczka, jak przybywa do Łodzi to u nas pomieszkuje, teraz w pracowni, ale jest ok. Nocować można bezproblemowo.

casica

Post » Pt mar 30, 2012 14:43 Re: Moje koty X. Puti ['] Mikuś [']

U nas podobnie z pogodą-bylo paskudnie ,potem pochmurno potem slonce,potem lalo ponownie ,wialo,teraz slonko i wiatr- pewnie tak juz bedzie do wieczora
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Pt mar 30, 2012 15:48 Re: Moje koty X. Puti ['] Mikuś [']

A ja tak marudziłam o ten dzisiejszy dzień w pracy, a tu, jak na razie, odpukać, luzik :smokin:

skaskaNH

Od: Pt lut 03, 2006 0:21

Post » Pt mar 30, 2012 15:53 Re: Moje koty X. Puti ['] Mikuś [']

Jezdem 8)

U nas pogoda gruzińska, gania chmury w te i wew te [?], a ponieważ daje przy tym piachem więc się nie rozstaję z szybami od słońca, bo większe :mrgreen:
Na jutro zapowiadają gradobicie co mnie cieszy niezmiernie, bo na haciendę chcę jechać w niedzielę 8)

Wódeczka z grapefruitem już na mnie łypie spod lewej ręki - weckend należy uznać za otwarty :mrgreen:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Post » Pt mar 30, 2012 17:40 Re: Moje koty X. Puti ['] Mikuś [']

A w Kaliszu okropnie! :evil:
Co do zabaw dawniej a dzis to pamietam jak moi rodzice w karnawale co tydzień na bale chodzili, takie dla inzynierow a potem, w soboty wszyscy sie zbierali na brydża i tańce . Jeżdzili nad jezioro popływać na żaglowkach i polowic plotki. Spalismy w hangarze. ech, to byly czasy. teraz każdy sam sobie.. :?
Żegnaj Budusiu......tęsknimy

moś

Od: Wto lip 06, 2004 16:48

Post » Pt mar 30, 2012 20:54 Re: Moje koty X. Puti ['] Mikuś [']

ezzme pisze:pewnie Cię nie pocieszy, że wstałam dziś o 6?

Ale może pocieszy casicę, że ja wstaje o 6-tej już od dwóch tygodni a jeszcze jeden przede mną - mam rehabilitację :(

AYO pisze:Koleżanki, mieszkające w Stanach i Australii opowiadały mi niedawno o tamtejszych programach i szkolnictwie jako takim. 8O
Pani minister Hall bardzo się postarała, by do tych wzorców dorównać :evil:

Już niedługo u nas będzie tak samo albo i gorzej :(
Obrazek

Amica

Od: Śro lut 11, 2004 9:11

Post » Pt mar 30, 2012 21:18 Re: Moje koty X. Puti ['] Mikuś [']

moś pisze:A w Kaliszu okropnie! :evil:
Co do zabaw dawniej a dzis to pamietam jak moi rodzice w karnawale co tydzień na bale chodzili, takie dla inzynierow a potem, w soboty wszyscy sie zbierali na brydża i tańce . Jeżdzili nad jezioro popływać na żaglowkach i polowic plotki. Spalismy w hangarze. ech, to byly czasy. teraz każdy sam sobie.. :?

o!! przypomniałaś mi, jak moi Rodzice chadzali na bale.. a to Bal Dziennikarza, a to Bal Lekarza, a to jeszcze jakiś.. Mama uwielbiała tańczyć, Tato też był w te klocki niezły, nabawili się... Wracali tacy.. promienni :1luvu:
i na rauszyku :twisted:
KotkaWodna

Post » Pt mar 30, 2012 21:46 Re: Moje koty X. Puti ['] Mikuś [']

czy ja moge sie przytulic tutaj?
bo z jakiegos nieznanego powodu niejaka Erin mnie szykanuje okolwiek napisze... zupelnie nie wiem, o co chodzi :? :? :?

Beata

Od: Nie lis 03, 2002 18:58

Post » Pt mar 30, 2012 21:49 Re: Moje koty X. Puti ['] Mikuś [']

:?:

Oczywiście żartujesz ?
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

[poprzednia][następna]