Pecia,Niuś,Kajtek,Albert&Ja część pierwsza

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lip 16, 2010 7:46 Re: Pecia,Niusiu,Kajtuś,Albercik&Ja Pecia ma 10 lat

Kociaste po porannym spacerze. Teraz zaległy na podłodze. I tak odpoczywać będą do 17-18stej aż ja lub TŻ nie wrócimy do domu.

Jak ja im zazdroszczę nic nie robienia...ale futra nie chciałabym nosić.
Obrazek**Obrazek**"Zdobyć przyjaźń kota nie jest rzeczą łatwą. Nie lokuje on swych uczuć nierozważnie: może zostać Waszym przyjacielem, jeśli jesteście tego godni, ale nigdy waszym niewolnikiem."Théophile Gautier

Petka

Od: Nie cze 22, 2008 23:31

Post » Pt lip 16, 2010 7:47 Re: Pecia,Niusiu,Kajtuś,Albercik&Ja Pecia ma 10 lat

A potem nie odpoczywają? Bo moje to tylko zjedzą i dalej wyglądają na zmęczone :wink: :)

mahob

Od: Czw lut 15, 2007 12:44

Post » Pt lip 16, 2010 7:53 Re: Pecia,Niusiu,Kajtuś,Albercik&Ja Pecia ma 10 lat

Później idą do woliery, siedzą w niej do 22-23 i oczywiście, że nic nie robią. Leżą na trawie. Czasami jedno drugie pogoni. Nawet muchy ich nie interesują.

A później idą spać. :mrgreen:
Obrazek**Obrazek**"Zdobyć przyjaźń kota nie jest rzeczą łatwą. Nie lokuje on swych uczuć nierozważnie: może zostać Waszym przyjacielem, jeśli jesteście tego godni, ale nigdy waszym niewolnikiem."Théophile Gautier

Petka

Post » Pt lip 16, 2010 7:57 Re: Pecia,Niusiu,Kajtuś,Albercik&Ja Pecia ma 10 lat

łorany, jak ja bym tak chciała... ostatecznie mogłabym nawet zainteresować się muchami, byleby tylko nie siedzieć tu, w tej robocie idiotycznej BEZ klimy :twisted:
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Pt lip 16, 2010 8:00 Re: Pecia,Niusiu,Kajtuś,Albercik&Ja Pecia ma 10 lat

U mnie klima tylko w biurze. Albo aż.

Niestety jak jeżdżę na spotkania to wsiadam do samochodu, który stoi na samym słońcu (termometr czasami pokazuje 45stopni). Zanim się przewietrzy to już wysiadam.

Petka

Post » Pt lip 16, 2010 8:59 Re: Pecia,Niusiu,Kajtuś,Albercik&Ja Pecia ma 10 lat

Georg-inia pisze:... ostatecznie mogłabym nawet zainteresować się muchami, byleby tylko nie siedzieć tu, w tej robocie idiotycznej BEZ klimy :twisted:

:ryk:

Ja mam klimę w pracy. A samochód na szczęście pod drzewem :wink: Ale i tak wolałabym poleżeć razem z kotami :mrgreen: Już się nie mogę doczekać urlopu... :roll:

mahob

Post » Nie lip 18, 2010 16:26 Re: Pecia,Niusiu,Kajtuś,Albercik&Ja Pecia ma 10 lat

Czy u Was troszkę się ochłodziło?
My dzisiaj oddychamy pełną piersią.

Petka

Post » Pon lip 19, 2010 8:00 Re: Pecia,Niusiu,Kajtuś,Albercik&Ja Pecia ma 10 lat

Dopiero dziś trochę odpuściło. Deszcz popadał w nocy a teraz są chmury i kropi trochę. Uff...

mahob

Post » Pon lip 19, 2010 21:37 Re: Pecia,Niusiu,Kajtuś,Albercik&Ja fotki str.74

Troszkę się pofociliśmy

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I mamy nowego lokatora w wolierze.
Przechodzi przez siatkę i czuje się jak u siebie. :mrgreen:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Petka

Post » Wto lip 20, 2010 7:25 Re: Pecia,Niusiu,Kajtuś,Albercik&Ja foty i nowy lokator;) str.74

ojacie, jaka woliera 8O i jeżyka macie :love: myśmy też mieli, Dorotkę, po wypadku, ale poszła sobie po dwóch dniach. U sąsiada ma lepiej, więcej drzewek i bardziej tak "lesisto"

Georg-inia

Post » Wto lip 20, 2010 8:01 Re: Pecia,Niusiu,Kajtuś,Albercik&Ja foty i nowy lokator;) str.74

Woliera faktycznie fantastyczna :D
I jeżyk cudny :) Znalazł sobie stołówkę :lol:
A fuczy na koty? One sie wogóle nim jakoś interesują?

mahob

Post » Wto lip 20, 2010 8:22 Re: Pecia,Niusiu,Kajtuś,Albercik&Ja foty i nowy lokator;) str.74

Jeżyk do woliery tylko zagląda, jak kuchnia otwarta :lol: .
Mamy przed domem zarośnięty do ziemi parkan i tam mieszka.

Koty chyba dostały stosowne ostrzeżenie bo za blisko nie podchodzą.

Zawsze mi się wydawało, że jeże to zwierzęta stadne, a on jest sam.

Petka

Post » Wto lip 20, 2010 8:33 Re: Pecia,Niusiu,Kajtuś,Albercik&Ja foty i nowy lokator;) str.74

Petka-P1 pisze:Zawsze mi się wydawało, że jeże to zwierzęta stadne, a on jest sam.

a nie, jeże to samotniki! łączą się tylko godowo, no i potem na czas odchowu młodych - ale to już tylko mama i małe.
Nie podejrzewam, żebyś tym koty karmiła, ale pamiętaj, że jeżom nie wolno dawać kitekata! ma jakieś tłuszcze dziwne, nietrawione i rozwalające jeżykom wątrobę.
U nas Dorotka też swobodnie chodziła, koty jej się przyjrzały, ale z daleka, żaden nawet nie podszedł bliżej. No może oprócz Lei, ale ona ma 10 tygodni i kiełbie we łbie ;)

Georg-inia

Post » Wto lip 20, 2010 8:40 Re: Pecia,Niusiu,Kajtuś,Albercik&Ja foty i nowy lokator;) str.74

U nas w ogrodzie też był kiedyś jeż. Pamiętam, że jak przyszedł kiedyś drugi, to walczyły ze sobą - chyba o terytorium. To znaczy bardziej na siebie nafuczały :wink: Było dużo hałasu i tak śmiesznie pupy do góry podnosiły :) Jakoś się tak wzajemnie straszyły.
Koty to obserwowały tylko z okna :wink: Miały nocne atrakcje.
Ale teraz nie ma jakoś jeży.

mahob

Post » Wto lip 20, 2010 8:45 Re: Pecia,Niusiu,Kajtuś,Albercik&Ja foty i nowy lokator;) str.74

Nie mam pewności, ale coś mi się wydaje, że ten mieszka z nami już od ubiegłego lata.
Tak się zastanawiałam gdzie spędził zimę i wymyśliłam, że był schowany w schowku na drzewo.

Fajny jest. Nie boi się niczego. Drepta sobie w ciągu dnia.

Petka

[poprzednia][następna]