Cosia Czitka Balbi.Obcio odszedł..Paskud i Mama. Bungo.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lis 04, 2017 18:14 Re: Cosia Czitka Balbi Obiś.Obiś PNN.

Marzenia11, piękne zdjęcia, dziękuję! :1luvu:
Ja dzisiaj mogę wstawić podobne, ale nie zdążyłam aparatu wyjąć. Byliśmy rano na kroplówce, doktor sympatyczny bardzo, bierze Obcia na wagę w objęcia i mówi "chodź do Wujka", potem Wujek mierzy temperaturę- dzisiaj 37.8 , obmacuje, ogląda pysio, podaje kroplówkę, gada z kotem, w kroplówce witaminki dodatkowo i wracamy. Wrzuciłam biednego Obcia do domu i zniknęłam do 14-tej.
Wracam zastać biednego kota, a kot już czeka przy drzwiach, że wychodzi 8O Wypuściłam, słońce świeciło i nie było zimno.
Obiś oszalał ze szczęścia, obleciał ogród i poszedł swoimi ścieżkami z ogonem do góry. Wrócił po trzech godzinach z ogonem jeszcze bardziej do góry, wywracał się brzucholem do góry na ścieżce, robił kopie-kopie i wcale nie chciał do domu. Ale że robił się zmierzch zabrałam wierzgające zwierzę do domu. Zjadł od razu dwie saszetki, jest kontaktowy, zadowolony i grzeje się przy kominku.
Nie wiem co z tego wyniknie, ale wiem jedno- SPA mówimy, że już nie.
Obrazek

czitka

Od: Sob lut 12, 2005 10:03

Post » Nie lis 05, 2017 22:15 Re: Cosia Czitka Balbi Obiś.Obiś PNN.

Jak Obcio dzisiaj? :201461
To tylko ja,
Tż Gretty
:cat3: Kot. Nie dla idiotów!

Gretta

Od: Wto lip 18, 2006 12:53

Post » Pon lis 06, 2017 14:52 Re: Cosia Czitka Balbi Obiś.Obiś PNN.

Szczescie najwazniejsze :)
aktualny wątek viewtopic.php?f=46&t=221075
Urodziłam się zmęczona i żyję, żeby odpocząć.

zuza

Od: Sob lut 02, 2002 22:11

Post » Pon lis 06, 2017 17:49 Re: Cosia Czitka Balbi Obiś.Obiś PNN.

Obcio dobrze, wczoraj prawie cały dzień na dworze, wraca bardzo głodny i szczęśliwy, dzielnie znosi kroplówki podskórne. Jeszcze dwa dni, potem dzień przerwy i w piątek rano sprawdzamy wyniki po kolejnym tygodniu. Doktor Wujek patrzy na wszystko spokojnie, z umiarkowanym optymizmem, ale wszystko przecież się okaże po badaniach i zobaczymy co dalej. Wujo jest przeciwny restrykcyjnemu włączaniu diety nerkowej teraz. Teraz ma jeść. Ma jeść to, co lubi. Za jakiś czas włączymy jedzenie nerkowe dodając powoli do normalnego, czyli będziemy robić z Obcia wariata, ciekawe, czy się nabierze 8) W pysiu dramatu nie ma. Jak skończymy antybiotykoterapię, kropelka Dentiseptu raz dziennie, sama się rozpłynie po dziąsłach. Doktor ma plan. Ja się tego planu trzymam.
Obiś Wujka lubi :1luvu:
Gorzej ze mną, bo podupadłam z tego wszystkiego na zdrowiu, nie wytrzymałam tempa i emocji. Od wczoraj wieczora do dzisiaj późnego popołudnia bieganie po szpitalach, diagnostyki, itd. Efekt końcowy jest taki, że mam tydzień zwolnienia i antybiotyk i mam zwolnić.
Właśnie wróciliśmy z kroplówki i odpoczywamy.
OT. Muszę. Dzisiaj spędziłam kilka godzin na Sorze czekając na różne badania, usg itd. Było ciekawie. Zwłaszcza dwa przypadki.
Naprzód przywieźli gościa, który wbił sobie osobiście w klatkę piersiowa dwa noże po rękojeść. Ale to jeszcze nic. Godzinę później dziadka lat 84 z ogromnym wibratorem w.... :oops: No czego to ludzie nie wymyślą :roll:
Obrazek

czitka

Post » Pon lis 06, 2017 18:08 Re: Cosia Czitka Balbi Obiś.Obiś PNN.

czitka pisze:Obcio dobrze, wczoraj prawie cały dzień na dworze, wraca bardzo głodny i szczęśliwy, dzielnie znosi kroplówki podskórne. Jeszcze dwa dni, potem dzień przerwy i w piątek rano sprawdzamy wyniki po kolejnym tygodniu. Doktor Wujek patrzy na wszystko spokojnie, z umiarkowanym optymizmem, ale wszystko przecież się okaże po badaniach i zobaczymy co dalej. Wujo jest przeciwny restrykcyjnemu włączaniu diety nerkowej teraz. Teraz ma jeść. Ma jeść to, co lubi. Za jakiś czas włączymy jedzenie nerkowe dodając powoli do normalnego, czyli będziemy robić z Obcia wariata, ciekawe, czy się nabierze 8) W pysiu dramatu nie ma. Jak skończymy antybiotykoterapię, kropelka Dentiseptu raz dziennie, sama się rozpłynie po dziąsłach. Doktor ma plan. Ja się tego planu trzymam.
Gorzej ze mną, bo podupadłam z tego wszystkiego na zdrowiu, nie wytrzymałam tempa i emocji. Od wczoraj wieczora do dzisiaj późnego popołudnia bieganie po szpitalach, diagnostyki, itd. Efekt końcowy jest taki, że mam tydzień zwolnienia i antybiotyk i mam zwolnić.
OT. Muszę. Dzisiaj spędziłam kilka godzin na Sorze czekając na różne badania, usg itd. Było ciekawie. Zwłaszcza dwa przypadki.
Naprzód przywieźli gościa, który wbił sobie osobiście w klatkę piersiowa dwa noże po rękojeść. Ale to jeszcze nic. Godzinę później dziadka lat 84 z ogromnym wibratorem w.... :oops: No czego to ludzie nie wymyślą :roll:
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Pon lis 06, 2017 19:13 Re: Cosia Czitka Balbi Obiś.Obiś PNN.

czitko, zdrówka, zdrówka i jeszcze raz zdrówka :ok: , obłóż się kotami i wycisz troszeczkę :ok:
Cieszę się, że Obcio radosny z ogonem w górze penetruje swoje ścieżki i niezmiennie mam nadzieję, że wróci do zdrowia ... :201461
Podoba mi się Doktor Wujek :)

Widoków na sorze to Ci nie zazdroszczę, oesu co za koszmar ... 8O
Gdy cię znalazłam, nie wiedziałam, co z tobą zrobić.
Dziś nie wiem, co zrobię bez ciebie...
Marcel 7.10.2007 - 26.07.2021

kwinta

Od: Śro maja 21, 2008 20:47

Post » Pon lis 06, 2017 19:23 Re: Cosia Czitka Balbi Obiś.Obiś PNN.

O rany, 84 lata i jeszcze może...

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Czw lis 09, 2017 20:02 Re: Cosia Czitka Balbi Obiś.Obiś PNN.

Jutro rano z Obisiem na badanie krwi po tygodniu kroplówek podskórnych, wszystko się okaże i doktor powie co dalej. Zobaczymy.
Dzisiaj na dachu komórki widziałam....baleron :roll: Baleron leżał na plecach kołami do góry, a z obłego tłustego kształtu sterczały do góry cztery łapy, które zrobiły się nieproporcjonalnie krótkie :P
Kto to?
Obrazek

czitka

Post » Czw lis 09, 2017 20:04 Re: Cosia Czitka Balbi Obiś.Obiś PNN.

Paskud? ;)
To tylko ja,
Tż Gretty

Gretta

Post » Czw lis 09, 2017 20:11 Re: Cosia Czitka Balbi Obiś.Obiś PNN.

Mamuśka ?

A jak czuje się Obiś, kita w górze i eksploruje swój i nie swój teren ?
Trzymam kciuki jutro :ok: :ok: :ok:
Gdy cię znalazłam, nie wiedziałam, co z tobą zrobić.
Dziś nie wiem, co zrobię bez ciebie...
Marcel 7.10.2007 - 26.07.2021

kwinta

Od: Śro maja 21, 2008 20:47

Post » Czw lis 09, 2017 20:27 Re: Cosia Czitka Balbi Obiś.Obiś PNN.

Kciuki za wyniki!
aktualny wątek viewtopic.php?f=46&t=221075
Urodziłam się zmęczona i żyję, żeby odpocząć.

zuza

Od: Sob lut 02, 2002 22:11

Post » Czw lis 09, 2017 22:42 Re: Cosia Czitka Balbi Obiś.Obiś PNN.

Paskud, Paskud :ok:
Mamuśka trzyma się z daleka na dachu, chowa w krzaki, tam takie rosną i udaje, że jest groźna. Czasem podejdzie, wybałuszy oczy na mnie i robi khhhhh...! Też tłusta.
Obiś całymi dniami łazi w niedalekiej odległości, jak zawołam to przeważnie jest. Dzisiaj koło czwartej był zmęczony. Przyszedł, zjadł coś i zapadł przy kominku, a potem w szafie. Wczoraj był w lepszej formie, dzisiaj jakby smutny. Może pogoda..
Dziękujemy za kciuki, pewnie będę wiedziała popołudniem jakie wyniki. Dam znać.
Bo jeżeli ta kreatynina...a, nic. Nic. Nic.
Jutro.
Obrazek

czitka

Post » Pt lis 10, 2017 0:59 Re: Cosia Czitka Balbi Obiś.Obiś PNN.

czitka pisze:Obcio dobrze, wczoraj prawie cały dzień na dworze, wraca bardzo głodny i szczęśliwy, dzielnie znosi kroplówki podskórne. Jeszcze dwa dni, potem dzień przerwy i w piątek rano sprawdzamy wyniki po kolejnym tygodniu. Doktor Wujek patrzy na wszystko spokojnie, z umiarkowanym optymizmem, ale wszystko przecież się okaże po badaniach i zobaczymy co dalej. Wujo jest przeciwny restrykcyjnemu włączaniu diety nerkowej teraz. Teraz ma jeść. Ma jeść to, co lubi. Za jakiś czas włączymy jedzenie nerkowe dodając powoli do normalnego, czyli będziemy robić z Obcia wariata, ciekawe, czy się nabierze 8) W pysiu dramatu nie ma. Jak skończymy antybiotykoterapię, kropelka Dentiseptu raz dziennie, sama się rozpłynie po dziąsłach. Doktor ma plan. Ja się tego planu trzymam.

Moja starsza bratanica, która z racji studiów medycznych dyżuruje na SORach, twierdzi, że w kwestii praktyk seksualnych nic już jej nie zdziwi 8)
Obrazek

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Pt lis 10, 2017 1:08 Re: Cosia Czitka Balbi Obiś.Obiś PNN.

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: za wyniki Obcia
To tylko ja,
Tż Gretty

Gretta

[poprzednia][następna]