♥ Muszu i Teemuś ♥ Jest lepiej :D

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lip 20, 2014 13:12 Re: Muszu i Teemuś ♥ Zapraszamy !!! Fotki str. 73 :)

Hej hej niedzielnie :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Ja oczywiście między gotowaniem a praniem, taka niedziela jak zawsze :D
Kocurki troszkę powybrzydzały przy śniadaniu... trudno, muszą tą puchę zjeść, bo szkoda mi wyrzucać.
Od jakiegoś czasu próbuję namierzyć osiedlowych dokarmiaczy kotów, które tu sobie żyją na osiedlu.
Jest ich sporo, często widzę na podwórku, niektóre chudziutkie :(
Pomyślałam, że może ja też będę je dokarmiać, bo często mam ledwo zaczęte puszki, które moje kocury oprotestowały i po prostu szkoda to wywalać :(
Dostaję też pakiety od rodziców, czego Bernard nie tknął i mam tego trochę w szafce, muszę to albo komuś dać albo sama wykorzystać.
Na razie złapałam dwie sąsiadki, ale one nie wiedzą gdzie są miseczki dla tych kotów i kto im daje jeść...
Chyba będę musiała bezczelnie się przejść pod balkonami (ludzie z parteru tam mają swoje ogródki i podejrzewam, że gdzieś tam są miseczki), mam nadzieję, że nikt mnie nie "ochrzani"...
Niby mieszkam tu od urodzenia a sąsiadów z okolicznych bloków tak na dobrą sprawę to znam bardzo stało 8O

Annaa pisze:Ale dużo ślicznych fotek :)
Teemuś chyba opowiadał Ci co widział tam ciekawego :lol:
tak myślę, że czasem szkoda, że ich nie rozumiemy, a mają tyle nam do powiedzenia.
Ja lubię czasem z moimi gadułami podyskutować :lol:

Muszek słodko śpiący :1luvu: i te łapeczki :1luvu:
a minę po przebudzeniu faktycznie miał nieswoją :ryk:

Cała rodzinka na usługach u Generała :1luvu: jak to koty potrafią owinąć sobie nas wokół pazurka :ryk:

Hej Aniu :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Tak, koty to gaduły nieziemskie :) Nie wiadomo o co chodzi... :D
Ja mam czasem z nimi czeski film (lepsze to od telewizji) i super się je obserwuje :)

Moi rodzice bardzo kochają zwierzęta, ale mama kiedyś krytykowała mnie troszkę, że za bardzo "uczłowieczyłam" swoje koty i traktuję je własne dzieci (a wnuków jeszcze brak, no cóż).
A teraz jak pojawił się Bernard to mama pobiła nawet mnie w nadopiekuńczości i czasem jej dogryzam :mrgreen:

mir.ka pisze:widzę ,ze mamy podobne upodobania :D
a czytałaś jej trylogię o śpiewakach kryształu?
z fantasy lubię też Andre Norton mam prawie cały Świat Czarownic

Czytałam i mam :) Kupione tak samo na allegro :)
Generalnie zaczęłam tworzyć swoją kolekcję właśnie od Mccaffrey, ale zajęło mi to kilka dobrych lat.
Świat Czarownic dostałam niedawno od babci (postanowiła rozdać swoją kolekcję wnukom), też tam kilku tomów brakuje, ale to sobie na spokojnie dokupię na allegro :)
To właśnie u mojej babci rozpoczęła się moja przygoda z taką literaturą a teraz z sentymentu staram się sama stworzyć swoją biblioteczkę :)
Jako dziecko i nastolatka spędzałam tam całe wakacje, budziłam się i szłam spać z książką, "żyjąc" w tych magicznych światach, a potem taka pustka i żal jak saga się kończyła :mrgreen:
Oprócz Norton przypadła mi też od babci "Diuna" Herberta wszystkie częsci i sporo książek Eddingsa, w tym cała saga Belgariada :)
Daleka droga przede mną ale powolutku kupuję i zbieram :)
Obrazek Obrazek Obrazek
Zapraszam na ubrankowo-butkowy bazarek <3 http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=164058
"Tyl­ko dwie rzeczy są nies­kończo­ne: wszechświat oraz ludzka głupo­ta, choć nie jes­tem pe­wien co do tej pierwszej" Albert Einstein

Rilla07

Od: Wto lip 30, 2013 17:49

Post » Nie lip 20, 2014 13:44 Re: Muszu i Teemuś ♥ Zapraszamy !!! Fotki str. 73 :)

Cudowne kocurki :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

Post » Nie lip 20, 2014 15:46 Re: Muszu i Teemuś ♥ Zapraszamy !!! Fotki str. 73 :)

c

mir.ka pisze:widzę ,ze mamy podobne upodobania :D
a czytałaś jej trylogię o śpiewakach kryształu?
z fantasy lubię też Andre Norton mam prawie cały Świat Czarownic

Czytałam i mam :) Kupione tak samo na allegro :)
Generalnie zaczęłam tworzyć swoją kolekcję właśnie od Mccaffrey, ale zajęło mi to kilka dobrych lat.
Świat Czarownic dostałam niedawno od babci (postanowiła rozdać swoją kolekcję wnukom), też tam kilku tomów brakuje, ale to sobie na spokojnie dokupię na allegro :)
To właśnie u mojej babci rozpoczęła się moja przygoda z taką literaturą a teraz z sentymentu staram się sama stworzyć swoją biblioteczkę :)
Jako dziecko i nastolatka spędzałam tam całe wakacje, budziłam się i szłam spać z książką, "żyjąc" w tych magicznych światach, a potem taka pustka i żal jak saga się kończyła :mrgreen:
Oprócz Norton przypadła mi też od babci "Diuna" Herberta wszystkie częsci i sporo książek Eddingsa, w tym cała saga Belgariada :)
Daleka droga przede mną ale powolutku kupuję i zbieram :)[/quote]

jakoś nigdy nie kupowałam na allegro, książki do najczęściej w księgarniach , a od jakiego czasu też na miau
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Nie lip 20, 2014 16:54 Re: Muszu i Teemuś ♥ Zapraszamy !!! Fotki str. 73 :)

mir.ka pisze:
jakoś nigdy nie kupowałam na allegro, książki do najczęściej w księgarniach , a od jakiego czasu też na miau

Ja kupuję używane, takie których w księgarni już na pewno nie znajdę.
Ta seria Jeźdźców Smoków, wydanie z lat 90, nawet po antykwariatach szukałam i nie było.
Na allegro ludzie sprzedają swoje książki stare i tak tom po tomie uzbierałam :)
Można znaleźć naprawdę fajne unikaty za grosze. "Opiekuna snu" kupiłam za 3 zł :)
Obrazek Obrazek Obrazek
Zapraszam na ubrankowo-butkowy bazarek <3 http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=164058
"Tyl­ko dwie rzeczy są nies­kończo­ne: wszechświat oraz ludzka głupo­ta, choć nie jes­tem pe­wien co do tej pierwszej" Albert Einstein

Rilla07

Post » Nie lip 20, 2014 16:56 Re: Muszu i Teemuś ♥ Zapraszamy !!! Fotki str. 73 :)

Ja chcę uzbierać:
- Pieśń Lodu i Ognia, po polsku i angielsku
- serię "Kot, który..." - z allegro kiedyś mi zwinęli sprzed nosa :(
- Władcę Pierścieni po angielsku ♥

i dużo, dużo więcej :D

Spilett

Od: Śro wrz 25, 2013 14:57

Post » Nie lip 20, 2014 17:07 Re: Muszu i Teemuś ♥ Zapraszamy !!! Fotki str. 73 :)

chyba też tam zacznę szukać :)
Obrazek

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Post » Nie lip 20, 2014 17:49 Re: Muszu i Teemuś ♥ Zapraszamy !!! Fotki str. 73 :)

Spilett pisze:Ja chcę uzbierać:
- Pieśń Lodu i Ognia, po polsku i angielsku
- serię "Kot, który..." - z allegro kiedyś mi zwinęli sprzed nosa :(
- Władcę Pierścieni po angielsku ♥

i dużo, dużo więcej :D

Mój tata i siostra są fanami Martina :)
Ja wysiadłam... za bardzo się denerwowałam czytając :ryk:
Dlatego troszkę oglądam serial z czystej ciekawości ;)

mir.ka pisze:chyba też tam zacznę szukać :)

Jak się szuka jakiegoś starego wydania to na prawdę warto zerknąć, ludzie za gorsze wystawiają książki w świetnym stanie :)
Ja miałam sentyment do książek z wyd. Amber (piękne okładki) i uparłam się, że nie chcę wznowienia tylko te stare ;)
Od czasu do czasu też zerkam czy czegoś ciekawego nie ma :)
Obrazek Obrazek Obrazek

Rilla07

Post » Pon lip 21, 2014 12:21 Re: Muszu i Teemuś ♥ Zapraszamy !!! Fotki str. 73 :)

:1luvu: :201461 :201461

To bardzo dobry pomysł z dokarmianiem bezdomniaczków :)
szkoda wyrzucać dobre jedzonko jeśli możesz napaść inne głodne brzuszki :ok:

Ostatnio nie mam czasu na czytanie, ale też lubię fantastykę.
Od długiego czasu przymierzam się do ostatniej książki z cyklu ,,Oko Jelenia'' Pilipiuka

Pozdrawiam :1luvu:
Obrazek
Idź zawsze do przodu,nie oglądaj się wstecz,nie holuj smutku za sobą....,,Dżem"

Annaa

Od: Sob lis 28, 2009 20:25

Post » Pon lip 21, 2014 21:26 Re: Muszu i Teemuś ♥ Zapraszamy !!! Fotki str. 73 :)

Piękne koty :201461
I wspaniale, ż chcesz pomagać bezdomniaczkom :love: :love:
kicikicimiauhau

Post » Wto lip 22, 2014 9:33 Re: Muszu i Teemuś ♥ Zapraszamy !!! Fotki str. 73 :)

Obrazek

Mó ,co Ty ze mną wyprawiasz :oops: :oops: :oops:
a te paputki :oops:
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Wto lip 22, 2014 23:14 Re: Muszu i Teemuś ♥ Zapraszamy !!! Fotki str. 73 :)

Hej hej nocną porą :)

U nas dużo się nie działo, fotki jakieś nowe wrzucę jutro :)
Kocurki dzielnie zmagają się z upałami i duchotą.
Z cyklu "nie rozumiem zachowania mojego kota" - Muszeron przyłazi do mnie co rano przed budzikiem na pieszczoty.
Kładzie się na mojej szyi albo tuż obok głowy, mruczy głośno i budzi mnie zwykle lizaniem po nosie albo czole :D
No to zaczynam kocurka drapać, miziać, on mruczy coraz głośniej i nagle... łapie ząbkami moją rękę, liże mnie po palcach, a następnie dokładnie każdego palca obgryza i mieli w pyszczku :ryk:
Robi to delikatnie, nic nie boli, ale tak jest codziennie, każdy mój palec u ręki musi być poobgryzany i wymamłany :mrgreen:
Nie wiem cóż to za wyrafinowany wyraz miłości, komiczne to jest i co najlepsze tylko do mnie przychodzi :)
Potem mam Teemo na głowie i codziennie mycia ucha, ssanie czoła i podgryzanie włosów :ryk:
Wstaję z "piękną" fryzurą i obśliniona :twisted:

A tak to wszystko super, apetyty dopisują, z brzuszkami w porządku :ok:

Annaa pisze::1luvu: :201461 :201461

To bardzo dobry pomysł z dokarmianiem bezdomniaczków :)
szkoda wyrzucać dobre jedzonko jeśli możesz napaść inne głodne brzuszki :ok:

Ostatnio nie mam czasu na czytanie, ale też lubię fantastykę.
Od długiego czasu przymierzam się do ostatniej książki z cyklu ,,Oko Jelenia'' Pilipiuka

Pozdrawiam :1luvu:

Też nie mam czasu na częste czytanie... :(
Szkoda, bo bardzo to lubię a mimo to więcej czasu spędzam przed kompem :twisted:

Pozdrawiamy również całą gromadkę :1luvu: :1luvu: :1luvu:

kicikicimiauhau pisze:Piękne koty :201461
I wspaniale, ż chcesz pomagać bezdomniaczkom :love: :love:

Witam i dziękuję bardzo :1luvu:
Na obecną chwilę tylko tyle mogę na razie zrobić dla tych biedaków.
Koty niestety są co roku i te stare i nowe... niektóry chude i ewidentnie zaniedbane :(
A taka pomoc w dokarmianiu to żaden problem a przyjemność, tylko muszę się dowiedzieć gdzie one dostają jeść zwykle i będę tam chodzić :)

Myszolandia pisze:
Mó ,co Ty ze mną wyprawiasz :oops: :oops: :oops:
a te paputki :oops:

:1luvu: :1luvu: :1luvu:
A co on ze mną wyprawia... :ryk:
Taki mały Mó :oops:
Obrazek Obrazek Obrazek

Rilla07

Post » Śro lip 23, 2014 10:45 Re: Muszu i Teemuś ♥ Zapraszamy !!! Fotki str. 73 :)

chyba lepiej być budzonym w przyjemny sposób przez Muszerona niż przez budzik :)
zwierzęta w jakiś sposób wiedzą, kiedy ma dzwonić budzik i są od niego z reguły szybsze :wink:
Obrazek

mir.ka

Post » Śro lip 23, 2014 16:38 Re: Muszu i Teemuś ♥ Zapraszamy !!! Fotki str. 73 :)

Witajcie Kochani :1luvu:

U nas znowu parno, burza przeszła, troszkę popadało i pomimo zachmurzonego nieba jest strasznie duszno...
Kocurki najedzone, odpoczywają :)
Zaraz dodam jakieś nowe fotki :)

mir.ka pisze:chyba lepiej być budzonym w przyjemny sposób przez Muszerona niż przez budzik :)
zwierzęta w jakiś sposób wiedzą, kiedy ma dzwonić budzik i są od niego z reguły szybsze :wink:

Tylko, że czasem jest to na godzinę przed budzikiem :ryk:
Nie mam serca by przeganiać, więc miziam, drapię i wstaję wcześniej oczywiście od razu robić jedzonko dla kocurków :D

Fotki wczorajsze :)

Kocurki tak często leżą w upały...
Obrazek

Potem Teemcia postanowił pobawić się Muszynowym ogonem...
Obrazek

Co oczywiście skończyło się bójką :D
Obrazek

Teemcia :)
Obrazek

Obrazek

I zabawą z moją... stopą. Nawet przez skarpetkę czułam te ostre ząbki :mrgreen:
Obrazek

I Muszeron odpoczywa po zabawie...
Obrazek

Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

Rilla07

Post » Śro lip 23, 2014 16:53 Re: Muszu i Teemuś ♥ Zapraszamy !!! Fotki str. 73, 74 :)

Piękni panowie :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

Post » Śro lip 23, 2014 17:18 Re: Muszu i Teemuś ♥ Zapraszamy !!! Fotki str. 73 :)

Potem Teemcia postanowił pobawić się Muszynowym ogonem...
Obrazek

widać, że zadowolony :mrgreen:
Obrazek

mir.ka

[poprzednia][następna]