DO ZAMKNIĘCIA: Co Dranie to Dranie. I jeszcze Totka z astmą.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lip 20, 2010 14:23 Re: Co Dranie to Dranie. A Licho leje, leje, leje...

Nie mam wiatraków, klimatyzatorow, ani pootwieranych okien. :mrgreen:
Będziem sobie wietrzyć później, wieczorkiem, a na razie 28 w pokoju..
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Wto lip 20, 2010 14:36 Re: Co Dranie to Dranie. A Licho leje, leje, leje...

Mam klimę, nieotwieralne okna i w te ukropy znowu będę wychodzić przed budynek, żeby się zagrzać albo pracować w swetrze Obrazek

Alyaa

Od: Śro paź 22, 2008 18:24

Post » Wto lip 20, 2010 18:10 Re: Co Dranie to Dranie. A Licho leje, leje, leje...

Alyaa pisze:Mam klimę, nieotwieralne okna i w te ukropy znowu będę wychodzić przed budynek, żeby się zagrzać albo pracować w swetrze Obrazek

Zazdroszczę. Ja pewnie w czwartek lub piątek zdechnę za biurkiem :roll:

Malut zwany Iryskiem zmęczył się mordowaniem dużej fioletowej myszy i legł w kłębuszku na swojej miękkiej poduszeczce.

Nie wiem, naprawdę nie wiem, jak ja go oddam, z każdym dniem zakochuję się w nim coraz bardziej :oops: :(
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Wto lip 20, 2010 18:12 Re: Co Dranie to Dranie. A Licho leje, leje, leje...

karolinah pisze:
Wielbłądzio pisze:W pokoju chodzą dwa wiatraki, klimatyzator, są pootwierane okna i otwarte na oścież drzwi, a ja nie mam czym oddychać :roll:

Może wystarczy pozamykać okna i drzwi i pozwolić klimatyzatorowi na sprawniejsze działanie? :)
Bo tak to on miele ciągle nagrzane powietrze.

Tak też próbowałyśmy. I doopa, bez większych zmian. Może to stare pudło jest do chrzanu :twisted:
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Post » Wto lip 20, 2010 18:15 Re: Co Dranie to Dranie. A Licho leje, leje, leje...

Wielbłądzio pisze:
karolinah pisze:
Wielbłądzio pisze:W pokoju chodzą dwa wiatraki, klimatyzator, są pootwierane okna i otwarte na oścież drzwi, a ja nie mam czym oddychać :roll:

Może wystarczy pozamykać okna i drzwi i pozwolić klimatyzatorowi na sprawniejsze działanie? :)
Bo tak to on miele ciągle nagrzane powietrze.

Tak też próbowałyśmy. I doopa, bez większych zmian. Może to stare pudło jest do chrzanu :twisted:

Najprościej jest to sprawdzić w nocy.
Przed wyjściem pozamykać wszystko, zostawić tylko chodzącą klimę. Jak rano będzie chłodno, to znaczy że z pudłem jest wszystko ok:)
Karolina

karolinah

Od: Wto gru 05, 2006 17:05

Post » Wto lip 20, 2010 18:21 Re: Co Dranie to Dranie. A Licho leje, leje, leje...

Hmm, może jutro spróbuję dziewczyny do tego przekonać. Tylko nie jestem przekonana, czy opcja pozostawienia czegoś włączonego bez nadzoru przez tyle godzin u nas przejdzie, czy jakiś regulamin tego nie zabrania :roll: (pracuję w urzędzie dzielnicowym, w ratuszu).

Wielbłądzio

Post » Wto lip 20, 2010 18:23 Re: Co Dranie to Dranie. A Licho leje, leje, leje...

Wielbłądzio pisze:Hmm, może jutro spróbuję dziewczyny do tego przekonać. Tylko nie jestem przekonana, czy opcja pozostawienia czegoś włączonego bez nadzoru przez tyle godzin u nas przejdzie, czy jakiś regulamin tego nie zabrania :roll: (pracuję w urzędzie dzielnicowym, w ratuszu).

Nikt się nawet nie zorientuje. O ile ochrona nie chodzi i nie sprawdza. W mojej poprzedniej firmie chodzili i sprawdzali.
Karolina

karolinah

Od: Wto gru 05, 2006 17:05

Post » Wto lip 20, 2010 21:27 Re: Co Dranie to Dranie. A Licho leje, leje, leje...

Młody zagustował w kurczakowej Cosmie. Zjada prawie całą puszeczkę na jedno posiedzenie 8O
Hmm... jakby to ująć... Dobry ma gust kocinka, zupełnie taki sam jak Królewna :twisted:

Dobranoc, do jutra.

Wielbłądzio

Post » Wto lip 20, 2010 23:02 Re: Co Dranie to Dranie. A Licho leje, leje, leje...

wie co dobre :D
Obrazek

monika794

Od: Sob kwi 18, 2009 1:24

Post » Śro lip 21, 2010 8:34 Re: Co Dranie to Dranie. A Licho leje, leje, leje...

On w ogóle dużo wie i rozumie, a wszystko nowe załapuje w mig :D Dziś rano na przykład sam poszedł załatwić się do kuwet Dużych Kotów, pełen serwis :wink:

Szaleje, gania Dranie, wszędzie wtyka swój mały śliczny wielkouchy łepek, mruczy jak traktor...
Jak ja go oddam :crying: ...?

Wielbłądzio

Post » Śro lip 21, 2010 9:59 Re: Co Dranie to Dranie. Irysek zwany Malutem :)

Spać mi się chce niemiłosiernie, chociaż spałam dobre 6 godzin. Nie mam czym oddychać (okna pozamykane, klimatyzator furczy, wiatraki chodzą...), jestem półprzytomna i średnio do mnie dociera to, co się dzieje dookoła :roll: Jednego Red Bulla już wypiłam, więcej niestety nie mam (w sklepiku na dole są, ale nie te bezcukrowe bezkaloryczne :twisted: ), na gorącą kawę się nie odważę. Spierzchła mi twarz, swędzą wszystkie ranki na skórze i chce mi się rzygać :roll: To ostatnie tym bardziej, że panna koleżanka znów trajkoce przez telefon o śniadankach i ubrankach Przemusia. Dlaczego ona o niczym, kompletnie NICZYM innym niż ten dzieciak nie ma zupełnie nic do powiedzenia, w niczym się nie orientuje, nic nie wie, nie ma żadnych zainteresowań :roll: ?Chyba sobie mózg razem z zas****mi pieluszkami codziennie pierze :twisted: Chociaż kto tam jeszcze dziś pieluszki..

Maleńkie kociaki są cudowne (chociaż i tak chyba wolę dorosłe ;)): w takiego Maluta na przykład mogę wpatrywać się godzinami :oops: , psiaki też lubię, wszystkie inne młode Futra zresztą też... Ale ludzkie bachory wzbudzają we mnie odrazę: nie tylko wyglądem i zachowaniem, wystarczy codzienne przymusowe wysłuchiwanie rozmów o przedstawicielu tego gatunku :twisted:

Piiiić...

EDIT: O wilku mowa. M. (ta mamuśka) zaczęła właśnie nadawać, jak to ona nie rozumie kobiet, które MOGĄ nie chcieć mieć dzieci. 'Bo są takie kobiety, wiecie?'. Wiemy :twisted: Nie powiem, co bym najprawdopodobniej zrobiła, gdyby jakimś cudem zdarzyła mi się wpadka - bo w Polsce nadal to nielegalne :oops:

Wielbłądzio

Post » Śro lip 21, 2010 10:50 Re: Co Dranie to Dranie. Irysek zwany Malutem :)

Wilebłądzio, czy Ty przypadkiem nie jesteś moją jakąś zaginioną siostrą bliźniaczką?!?!?!? Po Twoich wypowiedziach dochodzę do wniosku, że chyba nas rozdzielono przy porodzie, bo mamy zbyt zbieżne poglądy :wink:

EDIT: ja usłyszałam coś w stylu cyt. "Co to się porobiło w tych czasach, że ludzie zwierzęta niańczą zamiast rodzić dzieci?" :twisted: Chyba muszę przed wyjściem do pracy łykać ze dwie tabletki na uspokojenie, żeby nikogo nie zamordować..

Alyaa

Od: Śro paź 22, 2008 18:24

Post » Śro lip 21, 2010 12:04 Re: Co Dranie to Dranie. Irysek zwany Malutem :)

Eee, a ja przyjmuję to jak na siebie nawet dosyć obojętnie. Po prostu cieszę się i biję w d*** piętami, że ja sama nie dysponuję analogicznym 'Przemusiem' :strach:
W mojej hippisiarskiej przeszłości zdarzało mi się robić różne :wink: ryzykowne rzeczy :oops: Boszszsz, jak to cudownie, że nie trafiła mi się żadna wiadoma wpadka. To chyba jakaś zapobiegawcza litość niebios wobec tego ewentualnego dziecka 8)

Gdyby ktoś nieznajomy zobaczył jak traktuję Maluta i nawet moje osobiste stare wstrętne Darmozjady :wink: , mógłby pomyśleć sobie, że byłabym najwspanialszą mamuśką pod Słońcem :roll: :ryk:

Dobra, wracam do roboty, odpisy same się nie zrobią.

Wielbłądzio

Post » Śro lip 21, 2010 15:59 Re: Co Dranie to Dranie. Irysek zwany Malutem :)

Na specjalne życzenie fotki Malutka:

Obrazek Obrazek Obrazek

Zdjęcia robione komórką - więc jakość mierna. Nawet w 1/10 nie oddają uroku malucha.
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

Post » Śro lip 21, 2010 18:24 Re: Co Dranie to Dranie. Irysek zwany Malutem :)

Piękny jest... A jaki mądry... Jaki sprytny, jaki wesoły... Ech, gdyby on jeszcze chociaż chciał być kotką :crying: (bo w kotce bym się aż tak nie zakochała, to raczej pewne :wink: ).

Zaraz wrzucę to, co udało mi się cyknąć moim aparatem.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Małe kotki potrafią odpoczywać również w takich pozach... Wujek Ropucha może być z Malutka dumny 8)
Obrazek

Zaznaczam, że wszystkie fotki przedstawiają Iryska zmęczonego. Kiedy się bawi, aparat za nim nie nadąża i wychodzą mazy.

Wielbłądzio

[poprzednia][następna]